Kablosuz veri depolama çözümü ?
0

Bu konuda 25 mesaj var

 Merhabalar, 

 

 Apple TV, E-Great Media Player, telefonlar tabletler falan derken evde sürekli bir medya aktarımı olmaya başladı. Infuse Pro programı için  bilgisayarımda paylaşım oluşturuyorum ama artık iptidai çözümler sıkmaya başladı gibi.

 

 Kısa zamanda taşınacağımı umduğum evime paylaşım amaçlı bir cihaz almak istiyorum. Evde kablosuz bağlantı olacak, sanıyorum bir çok noktaya da ethernet kablosu çekilecek. (Söz verdiler ama daha önce tutmadıkları çok söz var, nihai hali görene kadar inanması zor) 

 

 Ne önerirsiniz ? Çok satanlara baktığım zaman biraz eski de olsa şöyle bir ürün gördüm, iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Dediğim gibi profesyonel bir amaçla kullanmayacağım, depolama çok olsa iyi tabi ama olmasa da dünyanın sonu değil, torrent gibi fonksiyonları olsa iyi ama olmasa o da dert değil :)

 

 Sizler neler kullanıyorsunuz, ne önerirsiniz? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam en ucuz çözüm, router cihazın destekliyorsa üzerindeki USB portu üzerinden bağlayacağın bir harici HDD. Bu şekilde dosyalarını ilave bir masraf etmeden ağa açmış olursun.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Najaz Daha eve geçmediğim için nasıl bir net kullanıcam, hangi cihazı takıcam bilmiyorum ama gerçekten kısa bir çözümmüş, işe yarayabilir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar konuyu takipteyim, benzer kullanımın yanı sıra:

 

- Icloud vb. üzerinden fotoğrafların yedeklenmesi ve evdeki diğer telefon / tabletlerle erişime açık olması

- Torrent üzerinden download çözümü olarak da kullanılabilmesi

 

gibi ekstra iki kriterim daha var. 

 

Konu dışı: Artık evdeki işlerimin büyük çoğunluğunu ipad üzerinden karşıladığım için ortalıkta bir bilgisayar tutmak yerine böyle bir çözümle sonuca ulaşmaya çalışıyorum. Eğer etkili bir yol olursa Apple TV alımı için de bahane yaratabilirim :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 Açıkçası dediğim gibi ben de evdeki birsürü ıvır zıvır cihazı efektif kullanabilmek için böyle bir çözümün peşindeyim.

 

 Açıkçası yeni eve bir de sıfırdan müzik sistemi kuracağım. Anfi'yi de alırken böylesi bir NAS server'dan FLAC gibi dosyaları okuyabilecek bir şey seçebileceğimi umuyorum. Böylece ortada sarf malzemesi gibi duran bir sürü diskten kurtulmayı umuyorum, umarım başarabilirim. Onu ona tak onu bundan çıkart sıkıldım, yapamıyor değilim ama konforumu azalttığı kanaatindeyim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

KHanTW size önerim fiyat performans ürünü olan zyxel nsa 325 nas cihazı. Ben ilk versiyonunu kullanıyorum. V 2 olanlar biraz daha değişiklik yapılmış üzerinde . Ama sistem aynı. Şu an n11 de 330 tl civarina kadar inmiş görünüyor. Nas deyince açıkçası synology yada qnap hep akila geliyor. Ama fiyatları da ona göre. Synology nin kullanıcı arayüzü en basarilisiaçıkçası. Ama bu fiyata ben tavsiye ederim. 330 tl civarina 2 hdd takılabilen teknik özellikleri açısından tam bir fiyat performans cihazı. Twonky media dlna server ftp torrent download cihazı hatta itunes server vs vs bir çok özelliği var. Bence NAS cihazlar için iyi bir başlangıç olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 Teşekkürler @@atp , sanki biraz daha verip bu modele geçmemde problem olmaz gibi.

 

 Biraz basit sorular tabi de,

 

1- Cİhazın Wi-Fi özelliğinin olmamasının bana kaybettireceği bir şey olacak mı ? NAS'larda gerek yok mudur ?

 

2 - O USB portların temel işlevi nedir ? Bende bol miktarda 2.5" harici disk var, onları direk takıp sisteme ekleyebiliyor muyum? Hiç içine 3.5" disk almadan idare edebilir miyim yani? 

 

3 - USB portlardan içindeki internal disklere dosya kopyalama olayı nasıl ? O Sync buttonu işieme yaramaz muhtemelen, usb diski bağlayıp daha sonra bilgisayardan bir arayüze mi ulaşıyorum ? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Beim Nas daha önce ttnet modemi şimdide Superonline modemine bağlı. Wireless özellikli Herhangibir cihazda, ipad den mesela nas a erisebiliyorum. Dosya transferi (nas dam ipad yada android telefonuma) yapabiliyorum. Programına bagli olarak video, müzik izleyebiliyorum.

Usb portlardan NAS a veya NAS dan usb ye dosya aktarımı, usb bellek yada takiliyken içindekileri media servera yada ftp server a paylasima açabiliyorum. Bahsi geçen cihazda yanlış hatirlamiyorsam 2.5 hdd de takılabiliyor. Bu çoğu nas cihazda olabilen bir şey yanılmıyorsam. Sync butonu eğer işinize gelirse kullanılabilir ama ben web arayüzüyle basit copy paste gibi istediğin dosyayı klasörü kullanıp file transfer yapabiliyorum. Web arayüzü ile baglaniliyor pc den . İsterseniz kendi programı ile içindeki hdd ye sanki kasanın takılı gibi erisebiliyorsunuz.

 

Web arayüzü bir synology qnap kadar olmasada alisinca sorunsuz kullanılabiliyor. Uzun süredir kullanıyorum. Vaddettiklerini yapıyor, bence fiyat avantajı ile ön plana çıkabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 E iyiymiş, ben diğer eve geçince bunu alayım madem.. Gördüğüm kadarı ile elimdeki 2.5" usb external ları buna bağlayıp başka bir şey yapmaya gerek kalmadan diğer cihazlarıma paylaştırabileceğim.

 

 Tabi NAS almadan önce evimde hangi modemi kullanacağımı da bilmem lazım, @@Najaz'ın dediği gibi eğer güzel bir modem kullanabileceksem ve üzerinde bu işler için kullanılabilecek bir USB portu varsa ekstra maliyet/priz/hacim olmadan da işimi görebiliyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şeyi atlamayayim, içine mutlaka bir hdd takmaniz gerekli olcaktir. Kendi içinde hdd ile gelmez. İçine taktığında hdd nize önce işletim sistemini kurar cihaz otomatik olarak. Sonrada nas cihazı olarak hizmet verir. Kasettiginiz içine hdd takmadan dışarıya sadece usb ile 2.5 hdd takmaksa o mümkün değil malesef. ( kast ettiğiniz şeyi yanlış da anlamış olabilirim ama üstteki yazdığım gibi dusunduyseniz oyle olmaz. Güncel bir modem yada roueter usb portu var ve usb Portundan bağlanan hdd yi paylasima acabiliyorsa zaten o isinizi görür ama bir Nas cihazı cok daha fazla işler yapabilir kullaniminiza gore.

 

Synology qnap gibi Nas larda sonradan eklenebilir çok fazla paket oluyor. Paket= bir işi yapmayi üstlenen program anlamında. Zyxel bu konuda birazcık kısıtlı kalabilir. Ama temel nas işlevlerini yerine getirebilecek hemen hemen her şey mevcut.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz daha "tak çalıştır" bir çözüm olarak WD Mirror Gen2 düşünülebilir. Kendi içinde diskleri ile geliyor, 2x2 TB disk ile 1.100 TL fiyatla gelmiş SanalMarketim'e. Diğer yerlerde hala ilk model satılıyor.

 

Arayüzü basit ve çok güzel tasarımlı, Syno/QNap kadar olmasa da uygulama kurma yeteneği var, torrent indirebiliyor, mobil uygulamaları var (yine bir Syno gibi değil ama), genel olarak sorunsuz bir cihaz. Eski ve tek diskli modeli vardı bende, donanım zayıftı ama özelliklerinden memnundum, bunda donanım da güzel.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eski forum da NAS cihazları ile ilgili detaylı bir konu vardı bayağı bilgi paylaşılmıştı orada burada da açsak fena olmaz aslında.

 

Konuya gelirsek uzun zamandır QNap kullanan biri olarak hemen hemen tüm modellerinde aradığınız özelliklerin hepsinin mevcut olduğunu söyleyebilirim.

 

Daha önce de WD nin NAS cihazlarını kullanmıştım onlar da fiyatları düşünüldüğünde güzel alternatifler fakat Qnap veye synology kadar yetenekli değiller.

 

Qnap ile ilgili sorunuz olursa yanıtlayabilrim.

 

@@atp uyarmış ben de uyarayım çoğu nas cihazı içine hdd takmadan çalışmıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Madem Qnap ile ilgili konuşulmuş, ben de Synology ile ilgili aynı şeyi diyeyim o halde. Sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz. Yaklaşık 2 senedir DS213j modelini kullanıyorum ve çok memnunum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Ozan Başeski@@AlperD

 

Selamlar,

 

Uzun zamandır aklımdaydı, artık eve bir Nas almaya karar verdim. Temel olarak kullanılacak alanlar:

 

- Ağ üzerinde filmlerin paylaşılması (Apple TV + Infuse ile kullanılmak üzere),

- Ipad, Iphone'lar ve fotoğraf makinelerindeki fotoğrafların saklanıp istenildiğinde ulaşılması ve düzenlenmesi,

- Ufaklığın büyümesi ile gerekli olması durumunda evde kamera sisteminin kurularak kayıt & uzaktan izleme imkanı,

 

Kısacası genellikle multimedia amaçlı kullanılacak. İki model arasında kaldım Synology Ds216j ve Ds 216play

 

Infuse kullananlar bilir bazı dosya formatlarında codec sorunu yaşatıyor ve bu filmleri infuse üzerinden izleyemiyorum. Acaba Ds 216 play bu iş için bir çözüm olur mu yoksa vaadettiği video transcoding 1080p Bluray mkv dosyaları için yeterli gelmez mi?

 

Play seçeneği ve model seçimi konusunda ne dersiniz?

 

Son olarak da harddisk olarak önerebileceğiniz bir ürün var mı (başlangıç olarak 1 x 4 TB WD Red düşünüyorum)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Play almanız çok önemli değil, işlemcisi vs normal versiyonlardan daha güçlü tabii mkv direk oynatabildiği için ama bir media streamer üzerinden izleyecekseniz ona ekstra para vermenin bence çok manası yok zira j versiyonuyla play arasında hatırı sayılır bir fiyat farkı var. Fotoğrafları da NAS'a göndermeden Synology'nin ilgili programı ile bilgisayarda fotoğrafları thumbnail şekline getirmeniz gerekiyor zaten. Eğer direk pc'den copy-paste mantığı ile fotoğrafları NAS'a gönderirseniz boyuta göre günlerce sürebilir. Bu konuda Play versiyonu da olsa sıkıntı yaşarsınız. Tavsiyem DS216j modeli olacaktır.

Apple TV'de infuse programının paralı versiyonunu almanız gerekli, bedava versiyonda çoğu formatı düzgün oynatmaz. HDD olarak da WD Red serisinden bütçenize uyanı alın. Ayrıca external bir usb 3.0 diske yedek almayı da ihmal etmeyin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Ozan Başeski teşekkürler, ben de öncelikli olarak 216j düşünüyorum zaten, 

 

Açıkçası fotoğraf konusunda bana bir kolaylık sağlamasını bekliyordum, özellikle mobil aygıtlarla çekilen fotoğraflar konusunda bahsi geçen DS Photo bu konuda sanırım beklediğim gibi değil.

 

Ben de yaklaşık 1,5 yıldır Infuse Pro ücretli versiyonu kullanıyorum fakat özellikle Sparks vb. gibi 720 - 1080p release'lerde genelde problem yaratıyor. Codec hatası verip dosyayı oynatmıyor ya da ilk yarım saatini oynatıp ilginç bir şekilde sonrasında kapatıyor :) (Şimdi aklıma geldi acaba bu durum Superonline modemin usb girişinden bağladığım harddisk üzerinden dosyalara ulaştığım için olabilir mi?)

 

216play'i listeme almamdaki tek neden acaba bu şekilde Infuse üzerinden izleyemediğim filmler için bir çözüm olur mu düşüncesi, çünkü eğer buna çözüm olmazsa alternatifi yine nas üzerinden filmin harici bir diske kopyalanması ve televizyonun usb girişi üzerinden izlenmesi olacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fotoğraflar konusunda aslında DS Photo çözümü bence yeterince başarılı. Klasörleme sistemini başarılı buluyorum. Tabii dediğim gibi öncesinde convert etme işini güçlü bir pc'de yapmanız gerekli zira en güçlü NAS bile güncel bir pc performansında olamıyor. Eğer apple tv veya başka bir media oynatıcı varsa dediğim gibi Play çok mantıklı değil, Play versiyonu bunlara gerek kalmadan direk olarak medyayı oradan oynatmayı isteyenler için düşünülmüş bir model bildiğiniz üzere. Ben Infuse Pro ile şimdiye dek ciddi bir sıkıntı yaşamadım, genelde dizi izliyorum ve 720p versiyonları yeterli oluyor benim için. Ayrıca Infuse Pro'nun media center özellikleri de bence çok iyi, diziler, filmler ile ilgili bilgi vermesi, her sezon her bölümün konusu vs gibi detaylar sunması çok başarılı. Ben uydunet kullanıyorum evde internet olarak, dizi ve filmler de Synology NAS'ın içinde. Direk oradan network üzerinden oynatıyor hepsini. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok teşekkürler, Infuse Pro'yu dediğim gibi ben de uzun süredir kullanıyorum ve inanılmaz güzel bir çözüm benim için, sadece büyük boyutlu dosyalarda problem yaşıyorum bazen.

 

Akşama modem üzerinden değil de bilgisayardan paylaştığım klasör ile tekrar bir deneme yapacağım yukarıda bahsettiğim ihtimali eleyebilmek için.

 

Bilgiler için tekrardan teşekkürler, ürünü aldıktan sonra başınızı biraz daha ağırtabilirim  :icon_redface:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de fiyatlar gayet yüksek, büyük ihtimal ile amazon'dan olacak. Vergiler ve kargo dahil

 

Ds216j + WD 4TB Red + Plug Adaptor 397$

 

Voltaj işini onaylatacağım sadece internet sitelerinde verilen bilgiler 100 - 240 V arası uyumlu gözüküyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

 

NAS geçen hafta elime ulaştı ve yaklaşık 1 haftalık kullanımda beklentilerimin tamamını karşıladığını söyleyebilirim.

 

Öncelikle Network, NAS vs daha önce hiç bir tecrübem olmadığından kurulum aşaması gözümü korkutuyordu, fakat sistemi çok güzel ayarlamışlar. Fişe taktıktan yaklaşık 10 dakika sonra işletim sistemi indirilmiş ve kuruşmulmuş olarak tamamen kullanıma hazır bir durumdaydı. 10 dakika kadar da uygulamaları inceleyip gerekli gördüklerimi kurduktan sonra kullanıma başladım. 

 

Fotoğraf için iphone ve ipad'lere Dsphoto uygulamasını kurup bütün her cihaz için ayrı olarak açtığım paylaşım klasörlerine yedekleme ayarlarını yaptım. Şu an için eşim de ben de istediğimiz zaman arşiv fotoğraflarına ulaşıp gerekirse klasör düzenlemesi dahil yapabiliyoruz.Dsphoto Windows uygulaması sürekli hata verdiği için direk kopyalama ve NAS üzerinden convert yolunu seçmek zorunda kaldım fakat convert işlemini de gece 3'den sonraya ayarlayarak herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

 

Video için mevcut arşivimi Nas üzerine atıp, Apple TV üzerinden Infuse ayarlarını yaptıktan sonra sorunsuz kullanmaya başladım. Daha önce bahsettiğim büyük dosyalar ile ilgili herhangi bir problem yaşamadım. 

 

Download kısmı çok hoşuma gitti oldukça kullanışlı ve güzel. Kendi download programı üzerinden eklediğiniz torrent sitelerinde arama yapıp direk indirme sırasına ekleyebiliyorsunuz. Biraz önce iş yerinden bir kaç dosya ekledim eve gidince hazır olacaklar. (Ds Download programı Türkiye storeda bulunmuyor farklı yöntemlerle indirmeye gerek var mı sizce?)

 

Şu an için arşivin aktarılması devam ediyor, media kısmı ile işim bittikten sonra iş yeri ile ilgili ulaşmam gereken önemli dosyalar için de bir alan yaratmayı planlıyorum.

 

Son not olarak Amazon'dan ürün ile birlikte basit bir priz çevirici almıştım. Synology ile de konuşarak bu çevirici ile sorunsuz kullanıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok