PS4 Pro
0

Bu konuda 281 mesaj var

Birkac gundur bunun haberleri donuyor, yanilmiyorsam ilk basta Kotaku'dan cikti GDC sonrasi... Bugun de Eurogamer bir haber yapmis, haber basligi ilginc ; "We know PlayStation 4.5 is real - but why is Sony making it?" ...

 

3 opsiyondan bahsetmisler;

 

Option #1: A new, more powerful PlayStation

 

What we might expect:

  • An APU with a higher-end Polaris would push graphics on - a 2x performance boost in GPU power compared to PS4 is achievable in a console form-factor. Possibly more - we really need to see the desktop PC equivalent parts first.
  • By default, Polaris has support for 4K, HDMI 2.0, HDCP 2.2 and HDR.
  • Console would not be cheap owing to the size of the processor - conceivably on par with PS4's £359/$399 launch price.
  • Possibly higher depending on how much Sony pushes the boat out in terms of processor size and memory allocation.
  • This PS4K could co-exist with a cheaper 'PS4 Slim' based on the older APU, again using 14nm/16nm technology.
Option #2: PlayStation 4 evolved

 

What we might expect:

  • We'd see a new PlayStation playing host to the same titles as the current one, but with visual improvements.
  • Conceivably, older games may run more smoothly by default, or could be patched to access the newer hardware.
  • Resolution could be pushed beyond 1080p and could look good on a 4K screen, but native UHD visuals for triple-A titles are off the table.
  • Wouldn't be as expensive as the first option.
  • State-of-the-art 4K media support, but harder to sell to all but the most hardcore gamers.
Option #3: PlayStation plus

 

What we might expect:

  • Full compatibility with 4K screens, including next-gen media.
  • Complete 'no worries' compatibility with existing PlayStation 4 library.
  • HDR support for gaming on 4K displays - even if gaming resolution remains at 1080p.
  • Opportunity to lower cost as 14/16nm chips become cheaper.
  • Unlikely to alienate the existing userbase - any performance upgrade would be more 'nice to have' as opposed to essential.

[ http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-in-theory-playstation-4k-is-real-but-why-is-sony-making-it ]

 

Bir de su var, eleman saniyorum video game industry uzerine analiz yapan birisi, cok takip edemedim acikcasi ama madem Neogaf konusunda verilmis ben de ekleyeyim;

 

g1ZVvKX.png

 

Microsoft'un da benzer bir yolda oldugunu okudum bir yerde ama hatirlamiyorum simdi neredeydi, Kotaku olabilir... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ps'in xbox'dan üstünlüğü nihayet bu jenerasyonda tartışmasız kanıtladı, geçen jenerasyonda xboylara karşı dhw'deki topikleri parçalarkenki haklılığımız da kanıtlandı :)  ama konsol işi artık bitti sanki ya. ps 4.5 olsa ne olacak ki, 200-300 liraya kakalamaya çalışılacak iki üç tane sony exclusive, uncharted şu bu; gereksiz çizgisel seriler. ortada düzgün bir gran turismo bile yok, gt6 da 5 gibi bildiğin çöp. 7 de öyle olacaktır; guerilla killzone'u bıraktı değişik işler peşinde koşuyor, grafik hariç mmo açısından epey umutla ps3'e destiny aldım oyun mmo açısından kof, bi wow tadı beklemiyordum ama oyun çok kuru birader, keza god of war öldü, sf-tekken (hatta mgs bile) multiplatformlaştı gerçi tekken 7 exclusive olacak ama en azından benim için ps'i kurtarmaya yetmez, geri kalanı da zaten pc-xbox'ta da olaca multiplatform şeyler, cod, pes, fifa, cart curt. ne anladım böyle konsoldan ben? niye ps4 alınmalı sorusuna cevab veremiyorum artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Xbox da 4k için çalışmalara başlamış diyorlar, şöyle bir sızıntı var xbox tarafında.

 

21oVMA.jpg

 

Sizce böyle bir sistem 4k için yeterli mi ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

xbox 360 ve ps3 de 1080p için yeterli değildi ama nativede daha düşük işlenen çözünürlükleri çıkış sinyali seviyesinde upscale ediyorlardı, bunda da aynını yapar geçerler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkac gundur bu soylentileri ben de okuyorum, ama bana biraz sacma geliyor. 4k30fps bir oyun oynatmak icin gereken sistemin maliyetini dusunuyorum, bu nesil icin imkansiz geliyor.

 

Ben konsol severim. Bir platformu alip 5 sene kurcalamadan oynamak, yeni oyun calisir mi derdi olmasin, salonda buyuk ekranda oynayayim. Benim istedigim bunlar. Son zamanlarda PC'ye tekrar donme kasintisi baslamis olsa da konsol seviyorum. (PC'de soyle daha iyi, boyle daha iyi olabilir, orasini tartismaya gerek yok.)

 

Boyle bir sistem, konsol kullanicinin mantigina ters bence. Tabii ki gucu yetsin, 4K TV'de oyun oynayayim isterim, ama bana kalirsa en fazla sistemi HDMI 2.0+ olarak guncellerler, GPU, islemci, ram update'i olmaz. Sadece TV'lere 4K video verebilir. 4K bluray veya 4K netflix izlenir, oyunlar ayni kalir. Bunun icin de gidip yeni PS4 almam tabii ki.

analog beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz böyle birşey. Olursa VR'a özel birşeyler çıkabilir. Çıksın da zaten. Gözlüğe 800$ veren adam yeni VR'a özel konsola da 400$-500$ verir,çok koymaz. Yoksa PS4,5 vs palavra işler. PC'ler çıkmamış 4K'ya da konsollar niye kasacak çıkmak için. 

4K oyun oynatacak konsolu da öyle 300-400$'a satmazlar çıktığı zaman 4K mainstream birşey olmadıysa. 1000$'a satarlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4K 30 FPS için yine nereden bakılsa GTX 980Ti, Radeon Fury X ayarı birşey gerekir ki bunlar "off the charts" tabir edilebilir noktalar "konsol" konsepti için. Hem maliyet, hem ısı hem de harcanacak güç açısından.

 

Yakın zamanda, bu teknolojilerle olurunu görmüyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4k'ya gerek yok api efektlerine el atsınlar bir iş yapacaklarsa, ne bileyim renk paletini daha fotorealistik hale getirsinler, realtime ray-trace renderlasınlar filan artık yani çözünürlük hype nereye kadar gidecek?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sony Ultra adinda yeni bir 4K streaming servisi duyurmus. http://www.theverge.com/2016/3/29/11325628/sony-ultra-4k-streaming-service-launch-april-4

 

Bu da benim PS4'un 4K video output olayi teorimi destekliyor. Eger yoksa belki bir de native x265 destegi gelir.

 

Bana yeni PS4 almayi dusundurecek olan tek update TV'lerden daha iyi 4K upscale yapabilen bir PS4 olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4k upscale'e hdtv'de sd upscale'i kadar ihtiyaç duyacağımızı sanmıyorum. yani 4k bir displaydeki 1080p içerik, 1080p displaydeki 576p içerik kadar kötü görünmeyecektir zannımca. tabii tft temelli, native çözünürlük açmazlı interpole çöp kore teknolojisi piyasayı domine etmeye devam edecekse her şey mümkün. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni iddialar;

 

Related info from a meeting we had yesterday was waiting for it to be approved before posting.
 
Price is currently $399.99 they were discussing a better CPU which would raise the price to $499.99 we were guaranteed the price will be no higher than $499.99 (He mentioned the CPU upgrade quite a bit almost as if they haven't really decided on a final spec could be a pricing issue.) also there is currently no plan for any type of trade in program for current PS4 users but that could change. 
 
They stated that the GPU is twice as powerful as standard PS4 and much faster. They did not say exactly how fast but that is was running at a higher clock speed while being much smaller than the original. 
 
It will have a 4k blu ray player and will upscale games that are not natively 4k.
 
Also there was talk of some sort of VR lounge for the media player app which is supposed to be getting a substantial upgrade. 
 
It was stated plainly and with no room for interpretation that there are developers that already have development kits for the PS4K and that they are making games that will directly target and take advantage of the higher specs of the PS4K. It was also stated that these games will in fact work for the PS4 but with considerable sacrifices made to performance. 
 
It was also made very clear that current games would not be getting any type of performance upgrades by being played on the system and any benefits to older games would come via patch per game and per developer. When asked if this was going to happen the response was "Its a possibility but doubtful with the exception of a handful of games." 
We were also given a list of games that will be available at launch that will directly take advantage of the PS4K where the differences are and I will quote him "Significant."
 
For the PSVR
 
Eve Valkyrie 
Robinson 
GT Sport
 
For the PS4K
 
Deep Down (Thought this was dead)
GOW4 (This was the exact abbreviation on the sheet I can only assume its god of war 4)
 
There were more games on the list but these are the ones that stood out to me. 
 
 
 
That's all I can remember off the top of my head I'll see if I can get any more information.
 
Edited to add:
 
I got a bit more information today but I am trying to find out who all knows about it before posting. 
 
Also the word "Sacrifices" is being blown out of proportion. There are sacrifices made when making a console version of a game as compared to a PC game or when making an XB1 game as compared to a PS4 game. Don't expect PS4 games to all of a sudden become shit just expect them to run better on PS4K. I would expect a game that is really pushing the graphics envelope to run at 1080p 60fps on PS4K while the same game might run at 900p 60/30fps on PS4. Just the way I took it.

 

 

[ http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1202462 ]

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar dedikodu olduğuna göre bir çalışma vardır büyük ihtimal ancak arada vazgeçilir mi, yoksa gelir mi göreceğiz artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı konsolun bir sürümünde çalışıp diğer sürümünde çalışmayan oyun gibi bir saçmalık olmaz. Olursa da @@Bloody 'nin dediği gibi Sony sonun başlangıcına gider.. Bu süreçte Nintendo eğer yeni konsolunu çok yenilikçi bir şekilde piyasaya sürerse hem Microsoft'u hem de Sony'yi tarihe gömebilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bana hala yapmaz gibi geliyor Sony boyle birsey, ama gider de yaparsa gercekten kendi ayagina sikmak olur. Bir oyunun ilk nesil PS4'de calismamasina hic ve hic imkan vermiyorum, belki segmentasyon olur, birinde 30fps birinde 60 fps calisir neogaf'da dedigi gibi. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bana hala yapmaz gibi geliyor Sony boyle birsey, ama gider de yaparsa gercekten kendi ayagina sikmak olur. Bir oyunun ilk nesil PS4'de calismamasina hic ve hic imkan vermiyorum, belki segmentasyon olur, birinde 30fps birinde 60 fps calisir neogaf'da dedigi gibi. 

 

Bu bile yeterince büyük bir problem değil mi?

 

Sony eğer yeni bir cihaz çıkartmayı düşünüyorsa ciddi bir buy-back / upgrade programı da düşünmeli gibi geliyor bana ama ticari olarak yapacaklarını da hiç sanmıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Buy Back / Upgrade programıyla zaten zararına sattıkları donanımdan iyice iflas eder adamlar .. PS nin (benim açımdan) tek kozu olan exclusive oyunları olmasa gonsol olayı artık baya patladı ya..  :icon_think:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sony e PS4.5 den dolayı çok yukleniliyor ama Sony kendisi  söylemişti en başta PS4 çıkarken. Bir daha bu kadar uzun ürün döngüsü olmayacak daha kısa aralıklarla PS çıkaracaz diye. Biraz da bunun yansımaları gibi. 

 

http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/sony-hints-that-the-ps4-lifecycle-may-be-shorter-than-ps3-1203461

 

http://n4g.com/news/1403419/sony-hints-that-the-ps4-lifecycle-may-be-shorter-than-ps3

 

Bunları söylediğinde sene 2013 dü sene oldu 2016... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PS 5 diye lanse edilip VR da bununla gelecek denirse bir mantığı olur. Diğer türlü saçma sapan bir segmentasyon olacaksa anında PS4'ü satar bir daha da Sony konsol almam. Gerçi diğer türlü daha henüz 2 yıllık bir konsolu bitirip yenisini çıkaracaklarsa da konsolun mantığına ve ruhuna ters bir şey yapmış olurlar zira insanların pc yerine konsol alma sebeplerinden biri ve en önemlisi olan bir kere satın alıp uzun yıllar boyunca platformun değişmemesi olayı tarihe gömülmüş demek olur ki bu da doğru bir yaklaşım olmaz bana göre ve Sony yine çok müşteri kaybeder. Sonuç olarak her iki şekilde de böyle bir kepazelik olursa satılık ps4 diye ilanımı görürsünüz burada. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konsol dünyasında o dediğin tarzda bir benimseme olmaz. Telefon farklı bir segment. Açıkçası insanlar eğer 1-2 yılda bir yenisini alacaksam pc'de oynarım oyunumu, oraya yatırım yaparım, ekran kartı vs şeklinde düşünebilir ki mantıklı da olur. Sonuçta güçlü bir oyun pc'si olup bir de misal steam link alsan salonda da gamepad ile oyununu istediğin zaman oynayabilirsin konsol mantığında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı oyun yeni çıkacak konsolda Çağdaş'ın dediği gibi çalışabilir, böyle bir konsepte gidebilirler, millet de yine yeni çıkacak konsolu da alır hatta iyi birşey olursa bence.

 

Ancak ben daha bu güçte bir konsolun pahalıya geleceğini düşünüyorum, yine güç tüketimi ve ısı ile ilgili çıkabikecek sorunlar da cabası. Bu nedenlerle çıkmayabilir diye düşünüyorum daha çok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PS VR'ın yanında bir karakutu gelse, bu karakutunun içinde, PS4'ün APU'sunun küçük ölçekli bir benzeri olsa; 1K shader işlemcili, CPU çekirdekleri kırpılmış bir sürüm gibi mesela. PS4'teki APU VR'daki stereo görüntünün bir kısmını, karakutudaki işlemci de diğer kısmını işleyip ekrana getirse..

 

Ama işte bu karakutu PS4'e hangi arabirimden bağlanacak? USB 3.0'ın bant genişliği bu tandem çalışma mantığına izin verecek mi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların dayandığı tek nokta bir Neogaf postuymuş sanırım. Geçelim o yüzden bu işleri. Ne meraklıymış dünyada millet dedikoduya. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Neogaf oyle birinin kafasina gore soylenti yazabilecegi ya da yazsa bile bunun ustune 11.000 kusur mesaj atilabilecek bir yer degil...Neyse konuya doneyim;

 

bundan yillar yillar evvelinden, 2013'ten bir SemiAccurate makalesi; 

 

Sony takes a radically different approach to the PS4 lifecycle
The old way is not the new way this time around
 
Even before the Playstation 4 is out there are credible rumors about its replacement that suggest Sony is going down a radically different path this time. Is the normal console life cycle dead before it even starts?

Makalenin devami abonelik gerektiriyor o yuzden yok ama makaleyi yazan elemanin Twitter hesabindan bir tweet; [ https://twitter.com/CDemerjian/status/714469961612206080 ] ... Olay tek bir upgrade ile kalmayacak minvalinde birsey yazmis... 

 

Hatta PS4'un chip dizayninin konsolun omru icinde upgrade edilebilmesine imkan verecek sekilde yapildigina dair mesajlar da var... Hatta bu chip dizayni soylemlerinin bir ucu da Xbox One'a dokunuyor; Phil Spencer'in "bizden Xbox 1.5 beklemeyin, bir adim atarsak bu saglam bir upgrade ile olur" aciklamasinin Xbox One'da GDDR5 kullanilmasinin mimari olarak uygun olmamasina dayandigi gibi soylemler var... Tabii bunlarin dogrulugunu / yanlisligini sorgulayacak teknik bilgim yok... @@ChipArchitect belki bu konuda birseyler ekleyebilir... Hatta belki firmalarin bu yonde bir calismasi olup olmadigina yonelik bilgi de paylasabilir...  :mrgreen:

 

Ilginc, heyecan verici bilgi cok da hepsini yazacak sabrim yok valla... Sahsen firmalarin bu tur bir upgrade uzerine calistiklarini dusunuyorum... "Al, 7 sene sonra cop oluncaya kadar kullan" devrinden "Al, istersen 4 sene sonra guncellenmis versiyonunu alip ayni oyunlari daha yuksek cozunurluk vb. ile oyna ya da eskisiyle oynamaya devam et" tarzi bir yaklasima dogru gidiliyor olabilir... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok