Termal Macun Yenilemenin Farkı
1 1

Bu konuda 45 mesaj var

i7 2600k @ 4700mhz + Corsair H80 su soğutmanın arasında bulunan Artic Silver 5 termal macununu, cpu'nun boşta (idle) sıcaklık değerlerini biraz yüksek (42 derece) gördüğüm için, bütün sabah uğraşarak ve linkteki solüsyonları kullanarak bir güzel temizleyip, yeniden uyguladım.

 

https://www.amazon.com/Arctic-Silver-Thermal-Compound-ArctiClean/dp/B002DILLMS/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1472463870&sr=8-3&keywords=arctic+silver+5

 

Sonuç: Sıcaklık 40 - 41 derece arası değişiyor şuan. Yük altında (load) muhtemelen fark biraz daha görünür olacaktır. Benim fikrim, baştan kaliteli bir termal macunu, düzgün bir şekilde uyguladığınızı düşünüyorsanız, benim durumumda olduğu gibi 5 seneye yaklaşmış bir kullanım süresi olsa da değiştirmeye gerek olmadığı yönünde. Su soğutma bloğunu işlemcinin üstünden ayırdığımda termal macun kurumamıştı, hala iş görür vaziyetteydi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

benim Thermalright MUX-120'yi çöpe atalı çok oldu bacım...

 

4700mzh'ye ulaşmak için 1.4 volt veriyorum işlemciye, o tabii ki asıl sıcaklığın bu seviyede olmasının sebebi.

 

Neyse maşallah diyelim, 5 sene olmak üzere, senin sistem gibi anti-stabil değil, taş gibi çalışıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman o copu taramaya basla tekrar (hic aldigini falan da hatirlamiyorum ama neyse).. Sanki benmissin gibi yaptigin her hareketi dogruymuscasina aktarmaya calisma lutfen.. :lol:

 

Water cooling sistemler yine ana sogutmanin havayla yapildigi gurultulu cop kutulari.. Kasanin icinde kutuk gibi sogutucu yerine daha toparlanmis dursun ekstra olalrak da 75db daha fazla ses cikarsin ama 5 derece daha az olsun mantigiyla calisan sistemler..

Tabi dunyadaki herseyde oldugu gibi bunlarinda cok iyileri falan mevcut (yine gurultulu o ayri)ki burada belirli amaclar var neyse ama sonuc olarak seninki bunlardan biri degil.. :D

 

Bana anti stabil dersen cehennemde omur boyu yerini garantilemis olursun yalanci coban.. Yillarca uzuntulerinizle ugrastik buyuttuk, gelmis gozumuzu oymaya calisio raven..

 

Bi de 5 sene 1.4v diye yazmis ismis gibi.. ben sistemi senden once topladim nerdeyse 6 yil olacak ve ayni hiza 1.3v gibi bi degerle cikiyorum 600rpmli 20db fan kullanan hava sogutucumla.. :lol: :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ultra-120 idi benimki, mux sonra çıktı heralde ama modası geçti artık onların yavrum.

 

gürültülü diyorsun da bir fan push, bir fan pull, 600rpm... hangi gürültü acaba ?

 

olm bu önyargılarını yen, su soğutma gürültülüymüş falan hurafe bunlar, gayet serin ve sessiz.

 

al hadi bak bakalım daha fazla ağlama, grafiğin başlında ne yazıyor oku yeter, mux-120 kaçıncı sırada diye saymaya çalışma iyice üzülürsün.

 

yalnız bak direkt çöpe atma onu, geri dönüşüme ver de tekrar metal olarak kullanırlar, 5 kg şey sonuçta doğada yokolması yüzyıllar alır:

 

mux120-stock-performance-comparison-char

 

kaynak: http://www.overclockers.com/thermalright-mux-120-black/

 

bana karşı gelme bak çarpılırsın böyle  :lol:

 

konu hakkında biraz bilgin olsun istiyorum, bu linki mutlaka oku ki 10 sene önce ezberlediğini bilgilerini tazeleyebilesin:

 

http://www.corsair.com/en/blog/2015/april/liquid-cooling-vs-air-cooling-which-performs-better

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Suan disarda olmama ragmen gulerek izliyorum her zaman oldugu siz insanlar hep tahmin ettigim seyleri yapiyorsunuz.. :lol:

 

Hemen uzulup gunboyu reviewlara sarilacagini msga da yazicaktim da uzmek istemedim.. :lol: ben bunlarin hepsini ezbere biliyorum rahat ol bebisim..

 

Bak o sonuclardan bikac tanesinde gurultuyu de olcuyorlar ve 45db ye 20db gibi bi sonuc var.. Tek reviewin tek bi resmini falan yollayip benim izah ettigim noktayla alakasiz sonuclar uretme burada.. Bak hepsine ufkun acilsin..

 

Hatta thermalright in dunyanin en sessizi olan fanini standart hizli bi fanla degistirdiklerinde neler olduguna falan bakip iyice uzulebilirsin..

 

Benim soyledigim seyin basma kalip olmasina imkan zaten yok, o yillarda herkes su sogutmaya giptayla bakiodu gayet luzumsuzca..

 

Dedigim gibi bazen guzel oluyorda.. %92 ihtimalle gereksiz gurultulu sistemler asla benim sesiz ask gemime miço olarak giremezler bu halleriyle..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4.6 GHz'de çalışan 2500K işlemciyi yükte 60 derecede tutan, 240 mm radyatörlü bir Silverstone Tundra TD02 hazır su soğutma kiti kullanıyorum. Radyatörü, kasamın altında bulunan 180 mm'lik iki fanın üstüne gelecek şekilde yerleştirdim. Bu fanlar 700 devir/dakika dönüyor. Kitin pompasını da fan kontrolcüye bağlayıp 1500 devir/dakika'ya sabitledim. Bu haliyle sistem yeterince sessiz ve serin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla o tundra 02 nin sesi de bildiğim kadarıyla gayet at pisliği gibi.. Kendin bir şekilde modifiyelediysen bilemicem hocam..

 

Hele star ın o paslı h80 i skypeda bile traktor gibi ses cıkarıyodu.. Yıllarca havzada ciftcilik yapıyor diye bildik adamı..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

olum bu takıntılarından kurtul yazık, bu kadar sabit fikirli olmak genel olarak hayatına da kötü etki eder.

 

insanın hatasını kabul edip, bunlardan ders çıkarabilmesi de bir erdemdir.

 

2 saniyede bulduğum karşılaştırmada bile her şey açık, laf salatası yapmışsın bir sürü fakat benim gibi açık ve net bir grafik koyup bu iddalarını kanıtlayabilmeni gönülden isterdim.

 

ayrıca sistemime laf etmişsin de, sırf belki ordan bir şey tuttururum diye düşündün heralde ama herhangi bir fan sesi gelip gelmediğiniz sürekli beraber oyun oynadığımız tiestorn, hungarde vs. adamlara da sorabiliriz, bunun da kanıtı kolay yani.

 

 

ps: termal macunu 5 sene sonra değiştirmenin çok da bir faydası yok, boşuna uğraşmayın mealinde bir başlık açtık, herifin lüzumsuz egosu yüzünden geldiğimiz noktaya bak ya  :lol: artık konuyla ilgili bir mesaj gelirse cevaplarım...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya olm sen hayal dünyasında mı yaşıosun.. :lol:

 

Senin yolladığın 2 kaynakta da ses değerleriyle ilgili en ufak bi test yok ki zaten, ikinci kaynağın da corsairin kendi sitesi olması ise artık kahkaha attığım noktadır.. Soylediklerimin aksine olan hicbirsey yok hicbiyerde.. Ve olamaz da zaten..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de H100i GTX kullanıyorum, manuel fan kontrolcü ile. Stok fanlarla 1/3 devir ve düşük pompa devri yeteri kadar soğutma sağlıyor ve NH-D14 kadar sessiz diyebilirim. Leakage olmadığı sürece memnunum  :D

Sonuçlara şaşırdım, 5 yılda daha fazla fark beklerdim. Arctic Silver 5 başarısı sanıyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

h115i kullanan birine rastlamadım ama geçenlerde 280mm lik radyatorlerin reviewlarına baktığımda (amazonda indirim falan olmuştu su soğutmalarda, import fee alınmadığını da görünce bi heyecanlanıp almaya yeltenmiştim) h115i ile ilgili çok birşey olmamasına rağmen hep diğer modellere göre sessizliğe daha önem veren bi model olması falan pohpohlanıyordu.. Kendim  görmedim duymadım O ama belki istediğim düzeyde bi ürün olabilir evet.. 

 

Hatta hatırladıklarımı alıntıliim : 

 

- Wide range of fan RPMs for silent cooling 

- Improved cold plate and pump design: better efficiency gives you lower temperatures with less noise

 

 

Ama ses ölçüm sonuçları yoktu h115i nin ve bende hiç deneyimlemedim..  o nedenle de bu laflara güvenerek alım yapmamıştım.. 

 

Hocam yazsana imzana, ordan görüp soralım xbox 360 ı bile yazmışsın..  :baba:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yazlıkta bir komşu kızı vardı, "çevir kazı yanmasın" sözünü "çevir kızı yanmasın" olarak biliyordu ve doğrusunun böyle olduğu konusunda oldukça ısrarcıydı. Sanırım ataları zamanında Afrika'dan Muğla'ya göç etmiş yamyam kabileleri idi.

stardust, Firienholt and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

mesajına mı gülsem yoksa küçük massive'in mesajını beğenmesine mi bilemedim  :lol:  :lol:

 

küçük massive ne ya küçük massive ne. yıldız mı sandın beni ?? küçük massive büyük massive yıldızları böyle bir yıldız henüz keşfedilmedi.eğer keşfedilseydi konuşulması başına patentli olduğu için izin almak zorunda kalırdın :D :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok