• entries
    11
  • comments
    33
  • views
    3.657

0
İtlaflık teyzeler

Entry posted by lawnmower · - 793 views

Bugün öğle yemeği sonrası evden ofise dönmeye çalışıyorduk. Bizim oralar kentsel dönüşüm cenneti. Alternatif güzergahların hepsini kamyonlar kapatmış. Tek yol var, onda da birkaç araba önümüzden giden kamyon bir köşeyi dönemeyip kaldı. Köşede bir araba çok biçimsiz bırakılmış. Kamyon defalarca manevra yaptı ama olmuyor. Geçemiyor işte. Belki 15-20 dakika bekledik. Kontak kapattık. Dönsek gidilecek yer yok, arkamız da yığıldı. Sahilden caddeye kadar kuyruk oldu.

 

Bu esnada tam bizim yanımıza denk gelen binadan iki yaşlıca kadın çıktı. Sonra yukarıdakilere (kime gelmişlerse artık) el salladılar. Öpücük yolladılar. Telefon açtılar konuştular tekrar. Ben kamyona bakmaktan sıkılınca onlara bakıyorum. Dakikalarca sürdü bu.

 

Sonra bu teyzeler o yolu tıkayan arabaya binip gittiler. Ya hadi diyelim ki kamyonun dönemeyeceğini hesaplayamadın, arabayı öyle bıraktın. E bari bunu farkedince bir an önce çek arabanı, yolu aç, millet geçsin! Ya onlarca araba kuyruk olmuş, millet arabalardan inmiş neden geçemediklerini anlamaya çalışıyor, bu insanları bekletmenin ne anlamı var?

 

Ara sokağa kaçmış herhalde, teyzeleri trafikte yakalayamadım. Yakalayabilseydim "Teyze lütfen evine git ve ölene kadar da oradan çıkma, hatta bir an önce öl de dünya senin gibi bir oksijen sarfiyatından kurtulsun" diyecektim. Teyzeler bunu haketti.


0


0 Comments


There are no comments to display.

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap