• entries
    10
  • comments
    18
  • views
    5.760

0
Airport Express'e USB üzerinden bağlanan yazıcıyla Windows'tan çıktı almak

Entry posted by pentaman · - 875 views

product_hero_image.jpg

Airport express tek bir ele rahatlıkla sığmasının ve çift yönlü 802.11n bağlantı sağlamasının yanında üzerinde yer alan usb çıkışıyla wi-fi özelliği bulunmayan yazıcıları bir ağ yazıcısına çevirebiliyor. Bu işlem OS X için çocuk oyuncağı gibi kolayken Windows tabanlı bilgisayarlarda 3-5 dakika harcanmasını gerektiriyor.

 

Öncelikle Windows XP-7 ve 10 arasında ufak tefek isim farklılıkları dışında işlemlerin birebir aynı olduğunu söylemeliyim. Airport express'le kurulu bir kablosuz ağa bağlandıktan sonra sırasıyla

 

- Aygıtlar ve Yazıcılar (Yazıcılar ve Fakslar olarak da geçiyor) seçiyoruz, sonrasında Yazıcı Ekle seçeneğine tıklıyoruz

- "Bu bilgisayara bağlı yerel yazıcı" seçeneğinden sonra "İleri" tuşuna basıyoruz. "Yeni bağlantı noktası oluştur" seçeneğinden sonra "Standart TCP/IP Port" seçeneğini seçip "İleri" diyoruz.

- Bu aşama biraz önemli, Airport Express'imizin TCP/IP numarasını "Yazıcı adı veya IP adresi" kısmına giriyoruz ve "İleri" tuşuna basıyoruz. Bu aşamada yanlış IP adresi girecek olursak "Aygıt ağ üzerinde bulunamadı" hatası verse de aslında sonrasında yazıcı çalışıyor ancak işi garantiye almak için IP numarasını düzgün girmeniz lazım. Ayrıca yanlış girildiğinde bu aşama uzun sürüyor.

- Doğru IP numarasını girdiğimizde bize "Aygıt Türü" kısmında "Generic Network Card" seçeneği bizim için yeterli. Ancak daha önce tanımlanmış bir yazıcıya sahipseniz liste içinden seçebilirsiniz. Bu aşamada seçseniz de seçmeseniz de çok fark etmiyor, çünkü "Generic Network Card" olarak kurduktan sonra zaten tekrar yazıcı sürücüsünün kurulum ekranı geliyor. Bu aşamada doğru yazıcıyı seçmeniz veya elinizde sürücüsü varsa kurmanız önemli. Sürücüyü kurmak için "Disketi var" seçeneğini kullanın ve sürücünün olduğu klasörü seçin. Bu kurulum sonrasında size "Sınama sayfası yazdır" seçeneğinin olduğu ekran gelecek.

- Sınama sayfamızı da düzgün yazdırdıktan sonra yazıcımız tamamen hazır. Sınama sayfası düzgün yazılmadıysa ya da sürücüyü o an bulamadıysanız endişelenmeyin, sürücüyü değiştirmek kolay, yazıcının üzerine sağ tuşla tıklayıp "Özellikler" seçeneği içerisinden bunu yapabiliyorsunuz.

 

2003 yapımı Xerox Phaser 3130 yazıcımı kablosuz ağ üzerinden hem windows XP hem windows 10 hem de os x üzerinden çok kolaylıkla çalıştırabildim. Airport Express bu tür konulardan anlamayan kullanıcıların kurtarıcısı pozisyonda ve alternatifi kısıtlı. Windows XP gibi harika bir işletim sistemiyle de rahatlıkla çalışıyor olması nedeniyle çok rahatlıkla tercih edilebilir. 


0


0 Comments


There are no comments to display.

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap