• entries
    10
  • comments
    18
  • views
    5.745

0
Airport Express üzerine kurulu yazıcıda yazdırma problemine çözüm önerisi

Entry posted by pentaman · - 1.103 views

Geçtiğimiz hafta airport express üzerinden yazıcı kurulumu yapıp windows üzerinden çıktı almayı anlatmıştım. Bu hafta da airport express üzerine Apple TV bağladığımızda yazıcıdan çıktı alamama ve windows 10'da yazıcıya bağlanamama probleminin çözümünü anlatacağım.

 

Ofiste ipad pro üzerinde çizim yaparken misafirlere de göstermek amacıyla Apple TV'nin görüntü yansıtma özelliğini kullanarak tv'de çizimi online gösterme için aynı ağ üzerine wi-fi ile Apple TV kurdum. Kurulumu çok basit olan bu ürünün kurulumunu anlatmayacağım ancak tam ben bu kurulumu yaptığımda sekreterimiz yazıcıdan çıktı alamamaya başladı. Önce onun laptop'u üzerinden yazıcı kurulumunu açtım, windows 10 maalesef karışık bir işletim sistemi, windows xp gibi basit olmadığından aygıtlar içerisinden yazıcılardan yazıcıya girdim, özelliklerinden bağlantı özelliklerine baktığımda kurulum yaptığım tcp-ip numarasının 192.168.1.102 olduğunu gördüm. Buraya kadar herşey normaldi, airport express 192.168.1.101, yazıcı 192.168.1.102'yi kullanıyordu. Sonra apple tv menüsünden kontrol ettiğimde apple tv'nin 192.168.1.102'yi ele geçirdiğini, kapatıp açsam bile hep bu ip numarasını kullandığını gördüm. Kısacası yazıcı Apple TV'nin bağlanması yüzünden çalışmıyordu. Daha komik olansa yanımda bulunan MB Air ile hemen çıktı alabiliyor olmamdı :) Muhtemelen windows ağ üzerinde ip numarası değişen yazıcıyı bulamıyordu, Apple konuyu kendince kendi aletleri arasında hızlıca çözse de ekosisteme dahil olmayan windows bunu yapamıyordu.

 

Windows üzerinde yazıcının ip'si olan 192.168.1.107'yle değişim yapmaya çalışsam da bir türlü başarılı olamadım, bu ip'ye bağlanıyor gibi görünse de bir türlü çıktı alamıyordum. Bu yazıcıyı silmeden direkt olarak yeni yazıcı kurulumuna geçtim. Geçtiğimiz hafta anlattığım şekilde kuruluma başladım, tek fark ise bu defa ip numarasını yanlış veya yazıcının olduğu şekilde girmek değil direkt airport express'in ip numarası olan 192.168.1.101 olarak kurmak oldu. Yazıcı çok hızlı bir şekilde kuruldu ve çıktı aldım. Ayrıca bundan sonra ağa herhangi bir aygıt bağlandığında yazıcının atandığı ip numarası değişse bile bağlanamama problemi de ortadan kalkmış oldu. Bu sayede 3 iphone, 1 ipad pro, 1 windows 10 laptop, 1 apple tv, 1 usb yazıcı kurulumuyla sorunsuz bir şekilde çalışıyor sistem. Sorunsuz çalışmak çok önemli, çünkü ofiste ben yokum. Apple ekosistemi kendi içinde aslında problem de çıkarmıyordu ancak windows işin içine girince mutlaka bir yerde problem oluyor maalesef. Herkese iyi haftalar dilerim.


0


0 Comments


There are no comments to display.

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap