Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 15-06-2019 in all areas

  1. 3 likes
    Elinizdeki faturalarla normal yazıcıdan çıktı alamazsınız, alttaki nüshaya geçmeyecektir (öyle biliyorum). Nokta vuruşlu yazıcı da olmaz çünkü form besleme yapmanız lazım ya da elle yapacaksınız o işi, doldurmak daha kolay olabilir veya daha basit bir yöntemi varsa bilemiyorum. Elinizdeki faturalar bitince 1- Nokta vuruşlu, form beslemeye uygun fatura bastırabilir 2- Direk lazer yazıcıya uygun, tercih edilen boyutta fatura bastırabilir (genelde bu tercih ediliyor) 3- E-Arşiv seçeneğini düşünebilirsiniz ama size uymaz, astarı yüzünü geçer... Faturalar bitmeden yeni seriden devam edilebiliyor sanırım fakat mevzuat kısmını tam bilemiyorum, fatura sayısı çoksa maliyetli olabilir... Her durumda bir muhasebe programı ihtiyacı olacaktır.
  2. 2 likes
    Bir tanıdık için yaptırdığımızı tavsiye edeyim bende faturayı a4 e dik olacak şekilde 2ye veya 3e sığdırıp alanlardan cırt yırtılabılır şekil de lazer yazıcı ile çıktı alın, hem çok kibar duruyor(zarfın içine felan kut diye giriyor) hemde pratik.
  3. 2 likes
    Nokta vuruşlu için hazırlanmış birden fazla nüshası olan otokopili kağıtlara nokta vuruşlu yazıcı dışındaki yazıcılarla yazmak pek mümkün olmuyor kağıt daha ince olduğu için genelde sıkışıyor, yırtılıyor ya da yazıcı kağıdı besleme kısmından hiç çekmiyor. Otokopili daha düz daha stabil çıktı sağlar yazıcısı uzun süre dayanır pek dert çıkarmaz (oki, epson, panasonic) , biraz pahalıdırlar. alacaksanız epson lx 350 tavsiye ederim. Lazer yazıcılar için fatura bastırsanız bile kağıtları yazıcıya koy yazdır işi sorun olabiliyor, yazıcı yamuk alabiliyor birde ortak kullanılan bir yazıcı ise fatura koyup yanlışlıkla başka şeyler yazdırılması söz konusu olabiliyor. Çok fatura kesiyorsanız nokta vuruşlu yazıcı tavsiye ederim. Çok fatura kesmiyorsanız, elinizdeki nüshalar bittiğinde A4 isterseniz matbaa ona göre ayarlar, yalnız otokopi olmadığı için örneğin 4 nüsha fatura için 4 kere yazdırmak gerekebilir (bazı ön muhasebe programı dizaynında 4 tekrar işaretlenebiliyor, otomatik olarak fatura yazdırdığınız da 4 kez yazıyor.) Ayrıca ön muhasebe programı ile detaylı takip yapmasanız da ucuz yada ücretsiz bir program kullanırsanız her seferinde dizayn işleri, müşteri adı adresi stok adı gibi şeyleri tekrar yazmakla uğraşmazsınız, epey vakit kazandırır.
  4. 1 like
    Ben fx 8300 den geldiğim için ucuz yollu bir 2600 e geçeceğim fx le 5 sene idare ettiğime göre beni tahminen uzun bir süre götürür ileride 4600/5600 vb birşeye upgrade ederim belki.
  5. 1 like
    HB'daki KDV indiriminden istifade ederek, 4790K işlemcili mini ITX sistemimi 8 çekirdekli Ryzen'e terfi edeyim mi diye düşünürken Ryzen 2700 vs. 4790K karşılaştırmalı oyun testlerine baktım ve iki işlemcinin de başa baş olduğu sonucu çıktı; üstelik bendeki işlemciyi 4.6 GHz'de kullanıyorum. Terfi için cebimden 3 bin küsür lira da para çıkacaktı; para cebimde kalmış oldu kendimi sebepsiz yere zenginleşmiş hissettim
  6. 1 like
    Merhaba, Elimdeki faturalar, böyle üstten ciltli bir kitap şeklinde ve hazır bir şablona sahip. 2 nüsha, üstteki ne yazınca alttaki ne kopyası çıkıyor. Üsttekini müşteriye veriyorum, alttaki defterin içinde ciltte duruyor. Bunu kalemle doldurmaktan gına geldi. Ben bunları yırtıp yazıcıya koysam, cırt cırt yazsam, kopyayı bir kutuda biriktirip sonra onlar tel zımba yapsam. 1. Muhasebesel anlamda sorun olur mu sizce 2. Sablondaki adres yerini, ürün yerini, fiyat yerini iskalamadan hangi yazıcı ile yazabilirim.
  7. 1 like
    Yazıcıyı bilmem ama şablon için benim de kullandığım yöntem; faturayı hazırlayan kişiden pdf ya da vektörel halini isteyebilirsin. Bunu elde ettikten sonra ister word ister adobe illustrator hangisi kolayınıza geliyorsa onun üzerinden yazdırabilirsiniz.
  8. 1 like
    https://www.vatanbilgisayar.com/epson-lx-350-nokta-vuruslu-yazici.html nokta vuruşlu yazıcı al diyecektim de 1.000 tl olmuş... muhasabe olarak sorunu olmaz diye düşüyorum. her a4 yazan yazıcı ile yazarsın. word de şablonu ayarlaman yeterli. veya ucuz yollu bir muhasabe programı al onda hazır şablonlar var zaten a4 faturalara göre. ilerde yeni fatura bastırırken a4 ebatına 3 nüshayıda tek a4 e çıkaran küçük faturalar var. onlardan yaptırırsın ve normal lazer yazıcıda rahatça basarsın alt nüsha muhabbeti olmadan.