Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 16-10-2019 in all areas

  1. 5 likes
    Sürücü ve yolcu Airbag içerisinde aracın guvenlik sınıfına göre 1 yada 2 ateşleyici bulunur. Kazanın şiddetine göre tek veya sıralı olarak bunları patlatır. Ayrıca ön Airbag patladığı zaman eğer emniyet kemerleri de aktif kemer ise onlarda da ateşleyici patlar. Bu atesleyicinin önünde 8-9 adet bilya bulunur ve bir salyangoz yuva içerisinde hız kazanarak ilerlerler. Sonra kemer kumaşinin bağlı olduğu makara ucunda bir türbin pervanesi bulunur. Bu pervaneye bilyalar sırayla tıkır tıkır vurur ve kemer geri sarmaya başlar. Bu şekilde yolcuyu ideal oturma şartlarına getirir ve yüzüne yada vücuduna patlayacak olan hava yastığının zarar vermesini engeller, zira gerilen kemer vücut ile koltuk arasındaki boşluğu alır. Hava yastiklarinda, yastığın sönmesi için zayıf dikişli delikler veya şişme sonucu oluşan basınç nedeniyle patlayan ince memberanlar bulunur. ayrıca propelgol denilen aspirin boyutunda katı yakitlarin tamamı patlayıcı içerisinde yanıp gaza dönerler. Bir de kaza sonrası ekspertizlerde hava yastığı patladiysa neden, patlamadiysa neden bilgilerini G shock vs kaydeden, genelde de vites kolu ile kolçak arasında yer alan Airbag ECU bulunur ki bu bilgiler yanlışım yoksa 1 kez programlanabilen ve sonrasında sadece okunabilen bellekte muhafaza edilir. Bu bağlamda tarcanlar videolarını izlerken, başka ustaların yaptığı tamir vb. yorumlarını gerçekten anlamıyorum, zira bu hava yastıklarının patlayicisi vs stok ömürlü, belli gramajda, yastığa özel parçalar, yastıklar katlama şekli gireceği kaba göre düğüm olmamaları için özel(origami sırası) ve zaten patlamada sistemsel olarak gördüğü zararlar vb. düşününce nasıl tamir ediliyor anlamıyorum. Bana sorarsanız yerlerine sokuşturulup bırakılmış ürünlerdir.
  2. 1 like
    Aynen, senin de dediğin gibi Ties. Bu arabalar elektronik değil mi kardeşim? Düzeltirsin sensörünü, koyarsın yeni airbag'i, fabrika çıkışı gibi yaptırırsın, patlamamış gibi olur. Ne diye pert oluyor koskoca araba onu anlamıyorum. Almak istememek başka bir şey, pert olması bambaşka bir şey.
  3. 1 like
    saçma zaten, yukardakiler hep yetkili servis safsataları. airbag sistemi dediğiniz şey aracın belirli noktalarına soketle bağlanmış yastık üniteleri, sensörler ve yastıklara sensörlerden gelen bilgiye göre sinyal gönderen bir beyinden oluşuyor. yastıkları yenileyip, gerekli parçaları sıfırlayıp beyni de kodladığınızda olay bitiyor. bu kadar teknik detaya girecek bir durum yok. bizzat tecrübem var oradan biliyorum. belki her arabada aynı değildir kesin konuşmayayım o yüzden ama temel mantığı bu.
  4. 1 like
    sanayiye gidin 2dk da silerler ya inanmayın böyle yetkili servis safsatalarına. adamlar kodlayamadığı airbag beyninin eeprom'unu çıkarıp ayrıca bir cihaza bağlayıp yeniden kodlayıp 0layıp yerine tekrar lehimliyorlar. sanayide her şey mümkün.
  5. 1 like
    Emniyet kemeri kullanılmaz hale gelmiyor, aktif gergili emniyet kemeri varsa belki bu özelliğin kazadan sonra tekrar kullanılması için değişmesi gerekiyor olabilir, yoksa kemer yine kemer olarak çalışıyor. Bir şey çalışmıyorsa emniyet kemerinin oradaki airbag çalışmıyordur.
  6. 1 like