tart

Üye
  • Mesaj sayısı

    31
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

  • Days Won

    1

Everything posted by tart

  1. Remake olursa grefikler sesler baya bir şey değişir herhalde LOU2 de ki gibi hikayeye büyük katkısı olur (FF7 gibi olmasa da arada 4 nesil var çünkü) güzelleşmez mi ?
  2. PS3 için çıkmış bir oyun sonuçta LOU arada 2 nesil geçti. LOU2 gibi hatta daha iyi görünecek bir yeniden yapım seriyi oynamayanları da aldırır. Ben PS5 te bir daha oynarım öyle olursa.
  3. Yorumlar için teşekkürler görünen o ki bu iş hala kanayan bir yara. yine de karar veremedim Gamesir almazsam PS5 aldığımda onunkini pcde de kullanırım artık. Mobilde zaten bende oynamıyorum.
  4. Tekrar hortlatalım bana da lazım oldu f710 um sorun çıkarmaya başladı Bu meretlerin analogları düzgün çalışan ölü bölgesi az mobil Android te de sorunsuz olan, sürücü desteği iyi olan adam gibi bir hali yok mu yahu sene 2021 yahu 2021 1960 larda aya çıkan insanlık adam gibi evrensel bir joypad yapmayı başaramadı mı ?
  5. KAN TER VE PİKSELLER Kitap öncelikle oyun yapımının özellikle AAA yapımının gerçekten madden devasa ve baş belası bir süreç olduğunu güzel anlatıyor. Birçok meşhur oyunun yaklaşık 20 şer sayfa ile sancılı geliştirme süreçleri anlatılmış. Kitaptaki iki konunun işlenişine takılmış durumdayım. Özellikle Uncharted 4 yapım hikâyesinde Mr. Druckmann (ki İsrail’den göçüp gelip Mellon da okuyup stajyer! Olarak girdiği NG de kısa sürede inanılmaz seviyelere yükselen biri. Oyunlarına bolca SWJ öğeleri ve soy siminden anlayabileceğiniz üzere bazı dini imgeleri fazlasıyla ekletmesi sebebiyle aşırı uyuz olduğum birisi. (Ama LOU1 ve 2 her şeye rağmen hayatımda deneyimlediğim en güzel hikaye anlatımı idi) Velhasıl kitabın yazarı da Jason Schreier arkadaşımız belli ki Mr. Drukcmann ile uzun uzun bir araya gelmiş anlaşılan. Amy Henning’in küçük bir grupla ile başladığı devasa proje U4 haliyle yavaş ilerleyince kadını NDA ve yüklüce bir tazminatla göndermişler ve bu abileri işin başına getirip ekibi birkaç kat büyütmüşler bu idealist delicesine çalışan arkadaşlar geceleri gündüze katıp ekipleri ile bu işi kotarmışlar. Bence U4 serinin en güzel görünmekle beraber her anlamda en zayıf oyunu. Diğer konu da Bungie ve Destiny geliştirme süreci. Şimdi özetle Bungie çalışanları Halo yapmaktan çok sıkılmışlar hayallerini kovalamak istiyorlarmış, Micisoft ile anlaşma bitince kendilerini çok özgür hissetmişler kafalarındaki gibi bir proje olarak Destiny’ye başlamışlar. Acitivision projeyi çok beğenmiş 500 küsur Milyonluk bir anlaşma yapmış. Bu süreçte çok şey sil baştan olmuş, bir çok kafa Bungie çalışanları ile yollar ayrılmış buna kuruluşta rol alanlar dahil. Bu çok zorlu projeyi büyük fedakârlıklarla inanılmaz, bitmek bilmez, delicesine, ölümüne !!!!! çalışma ile bitirmişleeeer. Yanılıyorsam düzeltin. Bu serinin iki oyunu da ( muhtemelen) 500 milyon dolar gibi HAYVANİ pazarlama bütçesine sahip olması sebebiyle Metacritikte inanılmaz rüşvetlerle 80!!! lerde olup gerçekte User skoru 40 küsülerde olan oyun değil mi. Tasarımları fazlasıyla Halonun benzeri kolpa bir boş gezip lootlama oyunundan bahsetmiyormuyuz !! Neyse Witcher 3 anlatısı güzeldi. CD Project’in öyküsü en ilginci idi bence. Diablo 3 öyküsüne yorum yapamayacağım hayatımda Blizzard oyunu oynamadım Acitivision ile birleştiklerinde artık hayatta da oynamam dedim. Blizzard bilen birleri yorumlarsa daha güzel olur. Kıssadan hisse, oyun camiasi bitik arkadaşlar bundan sonra çok bişi beklemamek lazım. Ufak stüdyolardan güzel oyunlar çıkar anca. Sektör Disney Marvel şekline dönşmüş durumda. Genel olarak yorumlarım bu şekilde. *edit başlık ve link. https://www.idefix.com/Kitap/Kan-Ter-ve-Pikseller-Video-Oyun-Yapimciliginin-Arkasindaki-Calkantili-ve-Zafer-Dolu-Hikayeler/Bilim/Populer-Bilim/urunno=0001902906001
  6. Selam, 8-10 bin aralığında (nanocell veya qled), 65 inç Yeni nesil konsolların değişrken fps mevzusunu detekleyen varsa freesync gsync gibi mevzuları destekleyen Input lagı iyi olan, pc bağlarsak ta iyi iş görecek, Dolby Vision ya da dengi hdr kapasitesi olan hangi seçenekler var ya da var mı takip edenlere sorayım dedim. Teşekkürler.
  7. OLED'e çıkmayacak şekilde arıyorum. 65 oledler 15 civarından başlıyor.
  8. Geçen haftalarda da SoftBank denen adamların hayvani şekilde milyarlarca dolar Call opsiyonlar alıp bütün borsayı manipüle etmeye çalışması da konuşuldu. Daha önce de çok çirkef hareketleri olmuş bu adamların. https://www.cnbc.com/2020/09/04/softbank-reportedly-the-nasdaq-whale-that-bought-billions-in-options.html
  9. Dünyanın en kötü filmlerinden biri. Berbat. Tekrar izlemeye çalıştım bitiremedim. Son üçleme tam bir sjw pr corporate birlikteliğinin büyük bir rezilliği.
  10. Evet işlemci dünyasında uzun süredir görülmeyen bir değişiklik hareketlenme geliyor gibi. Apple kurucularından olduğu ARM mimarisini laptop ve pro serisi cihazlarında da kullanmaya başlayacak. ARM server konuları bir kaç sene önce isteneni vermememişti artık 5nm ile ve altı ile üretilen ARM işlemcili serverlar tekrar gündeme gelir mi ya da pc piyasasında da bir değişimi tetikleyeblecek mi bir kaç yıl içinde göreceğiz gibi. Yüksek performansta x86 rakipsiz kalmaya devam ederse zor gibi ama bu ciddi adım farklı konfigürasyon ve tasarımlarla durumu değiştirebilir mi gibi çok merak uyandırıcı soruları da beraberinde getiriyor. https://www.digitaltrends.com/computing/why-apples-transition-arm-based-macs-wont-fail/
  11. 7.299.072 olacak core sayısı editleme göremedim.
  12. Kendi başlığını hakkeden bir gelişme yaşandı. Fujistsu yapımı 48 Core ARM mimarili işlemcilerle donatılmış FUGAKU Top 500 süperbilgisayar listesine 1 numaradan girdi. En yakın rakibi önceki lider Power PC mimarili SUMMIT'e 2.8 kata kadar fark atarak bunu başarmış. Liste de power pc ve x86 mimarilerinin ezici üstünlüğü var 481/500 7.299.72 adet çekirdek üzerinde Red Hat çalışıyor. 28.335 kW enerji tüketiyor. Summit 2,414,592 core ile 10.068 kW Cihaz Kobe Japonya'da Riken Computational Science Merkezinde devre alınmış. Listedeki 144 sistemde hızlandırıcı işlemciler kullanılmış ezici ağırlığı NVDIA (135) Bir ara rafa kalkar gibi olan ARM işlemcili sunucu projeleri canlanıyor gibi. Amazon Web Services te kendi arm işlemcili sunucuları olan Graviton ları 2. nesil ile güncelledi. İlginç gelişmeler. https://www.top500.org/news/japan-captures-top500-crown-arm-powered-supercomputer/
  13. Derken TOP 500 süperbilgisayar listesinin başına özel 48 core ARM işlemcilerle donatılmış Fugaku şak diye oturdu hem de en yakın rakibi Summit'e 2 kat fark atarak. Toplamda 7 milyon küsür core. İyimiş. Red Hat https://www.top500.org/news/japan-captures-top500-crown-arm-powered-supercomputer/ https://www.top500.org/system/179807/
  14. Bnede meraktan okuyorum açıkçası. Resmi tarhin biraz dışına çıkmak ilginç oluyor. Manyak bir adam olsa da boş bir adam değil bence.
  15. Biraz farklı ve ciddi bir cumhuriyet eleştirisi olan olan Sevan Nişanyan Yanlış Cumhuriyet kitabını bir çok kişi sevmeyecektir ama düşündürüyor ve sorgulatıyor açıkçası. Bu anlamda tavsiye ederim.
  16. Evet yanlış anlamışım ben de bakalım Pro serisi de nasibini alacak mı muhtemelen daha uzun vade de olur.
  17. Son üçleme o kadar kötü ki bence de içinde biraz hikaye, karakter, diyalog barındıranı TLJ ve içlerinde en iyisi. Nedense herkes nefret ediyor sanki iyi bir şeyi TLJ mahvetmiş gibi beni de gülme alıyor. Herşey zaten yeterince berbat plus SJW shit. Hepsi prequllerden bile daha kötü hatta ve hatta. E1 den bile daha kötü Genişletilmiş evrenin bu saçma sapan üçleme için harcanmış olduğuna inanamıyorum derdim ama günümüz dünyası bu. Bu seri SW'yi yeni nesil yönetmenlere aktarmakla alakalı değil tamamen consumerlere film yapmak için yaratılmış. Çok ileride deep fake bilemem ne envai çeşit teknoloji ile kotarılacak fan yapımı çok iyi devam filmleri olacaktır. BONUS: JJ 'in klasik film yapma formülü: ALAKASIZ AKSİYONLA BAŞLA + KAREKTERLERİ GÖSTER + KONUYA GİR + ARA AKSİYONLAR + ÇAT BUM KÜT FİNAL YAP. Tamamen subjektif görüşlerimdir.
  18. İyi hoş güzel olmuş. Uzun zamandır uzak kaldım bunlardan. Pfsense te bunu kullanmıyor muydu ? HTTPS filtreleme artık daha pratik mi ? IP telefonlar için ALG denen bir ayar var güncel fw lerde yapılabiliyormu ? Aktif kullanıyorsanız + ve - lerini yazar msınız ? Teşekkürler.
  19. Apple yavaştan Intel'i terketme söylentileri gerçeğe dönüşecek galiba. İleride (2020) çıkacak yeni nesil A serisi işlemlcilerini Air' larda ya da benzeri kullanmaya başlamayı planlıyor Bloomberg'e göre. Pro modellerde zaten yardımcı işlemci olarak kullanıyormuş. Ancak ARM mimarisi ile masaüstü ağır işlemler yapılacak kadar güçlü mü bu işin altından hakkıyla kalabilir mi ne düşüyorsunuz ? Performans tarafında x86 mimarisinin başka teknolojiye yerini bırakması pek olası görünmüyor ,(ARM sunucu muahbbetlerini hatırlasınız unutuldu gitti)hem güç hem patentler anlamında pek olası mı ki? Diğer taraftan da mobil de ARM tekelini kıracak bir RISC-V Foundation kurulmuş. Açık kaynak bir mobil işlemci, Google, Samsung, WD, Berkeley Uni,Nvidia,Qualcomm gibi şirketlerde dahil olmuşlar. Softbank yüz milyar dolar gibi inanılmaz paraya almıştı. Açık kaynak mobile yönelik mimari fikri kulağa çok hoş geliyor. Önemli güncel gelişmeler. Konuyu yakından takip eden arkadaşların yorumlarını alalım.
  20. Asagidaki makalede gorundugu kadariyla en ucuz rakibine fiyatta da menzilde de 2.5 kat fark atmis. Fiyat ve menzil arasinda dogru oranti var gorunuyor. Teslanin arac basina 3000usd zarar ettigide yazilip cizilmekte. 40 bin dolarlik mercedesin hali icler acisi, Tesla nin basarabildigini bunca devasa kaynak sorunu olmayan firmalarin yapamamasi gercekten ilginc. Adamlari tebrik etmek lazim. http://www.businessinsider.com/tesla-versus-other-electric-cars-2015-9
  21. Artik 8-8.1 keyleri ile 10 kurulabiliyor olmasi lazim.
  22. İki sağlam diyalog yok. Her şey, her konu, her karakterin geçmişi geleceği havada kalmış. Bol aksiyon sahnesi ama çoğunlukla karambol ne oluyor anlamıyorsunuz. Ergen liseli kıvamında kötü karakter En güzel şey BB8 Eski karakterleri görmek iyi olmuş o kadar. Beklentiyi yüksek tutmayın.
  23. D-Wave firması geçen yıllarda ürettiği Quantum Computing yaptığını idda ettiği cihazlardan Nasa ve Google almıştı şimdi yeni bir kontrat ile bu iş birliğini uzatmışlar görünüyor yani D-Wave firması için işler yolunda görünüyor. http://www.engadget.com/2015/09/28/google-and-nasa-extend-their-d-wave-quantum-computing-contracts/ Diğer taraftan bu quantum hesaplama işinin bir hype olduğunu iddia edenler var.. Kullanılan işlemciler bizim görmeye alışkın olduklarımızdan farklı materyaller ile üretilmiş işlemciler. 0 Kelvine yaklaşık sıcaklıklarda çalıştırılan bu işlemciler 1000qbit hesaplama gücüne erişti deniyor da bunu anlamak için ne ile karşılaştırmamız lazım pratik dünya da bu nasıl kullanılıyor diye merak ediyor insan. Dendiği kadar iyi olsaydı Yüz milyonluk süper bilgisayarlar yerine çoktan geçerdi 10 - 20 milyonluk bu cihazlar. http://www.techtimes.com/articles/8935/20140620/quantum-computing-real-hype.htm http://gizmodo.com/the-quantum-d-wave-2-is-3-600-times-faster-than-a-super-1532199369 CA hocamız bu konuda bizi aydınlatabilir sanırım.
  24. Pek muhtemel sizin de duyduğunuz gibi geçtiğimiz günlerde Google tarafından bu cihazların düşünüldüğü gibi çalıştığında dair açıklama kısa bir açıklama geldi ama bir detay yok. Bu açıklama ciddi bir etki yaratır diye umuyordum ama pek ses getirmedi. Heyecanlanacak bir durum var mı sizce de ? http://www.wired.co.uk/news/archive/2015-12/09/google-quantum-computing-d-wave edit:imla
  25. Ulusların Düşüşü (Why Nations Fail) Daron Acemoğlu 2. defa okuyorum şiddetle tavsiye ederim. http://www.idefix.com/kitap/uluslarin-dususu-james-robinson/tanim.asp?sid=JQM1HD8EUD8DT7BS88MQ&gclid=CNzNqp7Fq8kCFQGhGwod7TYGmw Güç, zenginlik ve yoksulluğun kökenleri. "Tarih, kaderden ibaret değildir!" Ulusların Düşüşü, tarih boyunca ulusların, özellikle de birbirine benzeyen ulusların ekonomik ve politik gelişmeleri arasında neden büyük farklılıklar olduğuna dair bir tartışma yürütüyor. Yazarlar kısaca "Neden bazı ülkeler zenginken bazıları yoksuldur?" şeklinde bir soru ortaya atıp, köleci toplumlar, feodalizm, sömürgecilik, kapitalizm ve sosyalizm uygulamaları arasında ilginç ve çok öğretici bir yolculuğa çıkıyorlar. Sömürgeler, koloniler, devrimler ve kurtuluş hareketlerinin gölgesi, günümüze nasıl düşüyor... Sanayi Devrimi, neden Moldovya'da değil de İngiltere'de başladı... Kara Ölüm denilen Veba, kralları, lordları, serfleri nasıl etkiledi... Toplumların elitleri ile en alttakiler arasında değişen ve değişmeyen ilişki biçimleri hangileridir... Ulusların Düşüşü, dünyaya bakışınızı ve kavrayışınızı değiştirecek. (Tanıtım Bülteninden)