Apple TV
2 2

Bu konuda 106 mesaj var

Apple TV kullanmadan önce benim de mantığım "bu cihaza ne gerek var ki Çin malı envai çeşit andorid box daha iyisini yapmıyor mu ? " idi. Açıkçası halen de öyle :)

 

Ben superonline fiber kampanyası ile bedavaya edinmiş oldum o nedenle gidip parasıyla android box almadım.

Ne işime yarıyor kısmına gelince : 

 - Daha önce popcorn hour A-210 media player kullanıyordum, çözemediği oynatamadığı şey yoktu. (4k hariç ki 4k TV'm yok zaten). Apple TV gelince infuse pro programını aldım ve böylece NAS da duran dizi ve filmleri Apple Tv üzerinden izliyorum. 

              - Eksileri : Bluray formatında olanları oynatmıyor. Yani şu klasör şeklinde inenleri, anlamışsınızdır.

              - Artıları : Coverları gidip internetten çekiyor, çok güzel bir görsel media player şeklinde sunuyor. Popcornun bendeki modelinde bu özellik yoktu, film ve diziler bir file browser formartında görünüyordu.

                              Altyazıları opensubtitles.org dan indiriyor, dolayısyla altyazı bul, ismini dosya ile aynı yap uğraşısı bitti. Ancak elbette bunun da dezavantajı altyzı uygun değilse bir gecikme ayarlayım diyemiyorsun. Popcorn hour da bu özellik vardı.

 - Apple movies güzel, buradan kızımla izlemek için film alıyorum. ANCAK 2 hafta önce Netflix de 1 ay deneme üyeliği açtım ve bence bu servis apple movies e göre daha iyi ve daha hesaplı. 

- Bunlar dışında elbette superonline turkcell tv+ var ama oradaki görüntü Türkcell TV+ ın orijinal kutusuna göre çok çok kötü. açıkçası çamur gibi bir görüntü oluyor apple tv de. Televizyon pek izlemediğim için sorun olmuyor ama TV yoğun kullanacaklar için apple tv li paket kötü bir çözüm.

 

Bunlar haricinde ipad, iphone görüntü aktarımı olayı var ama o da kırk yılın başı bir fotoğraf felan baktam için, açıkçası çok gerekli değil.

 

Sonuçta ben halen android box ların daha iyi olabileceğini düşünüyorum ama apple ekosistemi arayanlar için zaten tek alternatif apple tv. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç seneye TV yenilerseniz  (ben bu sene yeniledim mesela) yeni çıkan hemen tüm TV'lerde network üzerinden 4k MKV oynatma, Netiflix, Amazon,Hulu app'i filan var. Bunlar varken digiturk play, spotify bile olmayan Apple TV'ye para yatırmanın pek anlamı yok. Apple'ın donanımdan çok daha fazlasını sunması lazım bu cihazla yoksa bir sonraki seri hiç satmaz. 9to5'ta bir anket var ki buraya sadece Apple fanları takılır birçok kişi sadece 4K upgrade'i olursa yeni Apple TV almayacağını belirtmiş. Yorumları da okursanız smart tv'lerin artık buradaki boşluğu doldurduğunu görebilirsiniz

 

https://9to5mac.com/2017/02/18/apple-tv-4k-upgrade-poll/

ResetButton beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece 4K güncellemesi gelirse ben de almayı düşünmüyorum. Hatta Airplay'i de çok fazla kullanmadığım için yakın zamanda Apple TV'yi satıp yerine bir mini pc almayı bile düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok