İzlenesi film tavsiyeleri ...
12 12

Bu konuda 2.248 mesaj var

ateşine karşılık vermeyen hedeflere karşı siz de yaparsınız merak etmeyin, ne kadar mermi harcamaya niyetli olduğunuza ya da bütçenizin durumuna bakar sadece bu seviyeye gelmek. özel bir yetenek gerektirmiyor.

 

sıcak çatışma anında böyle "yakın" hedefler karşısında ayakta gezinemezsin bile, o yüzden "john wick" için anlamlı olsa da bizim açımızdan lüzumsuz olmuş.

 

Spoiler


hani şimdi sorduk mu ne alaka diyecesiniz de, yeni havalimanına ıssız bir yoldan gidiyorum, silah taşıma ruhsatı alma hakkım da var, ilk alayım diye düşündüm ama sonra daha kapsamlı düşününce her türlü bela çeker üstünde ya da arabanda bir silah bulunması.

 

onun yerine genişletilmiş kasko ve sağlam bir araba, hasara aldırmadan basıp kaçmak daha mantıklı geldi olası bir durumda.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

amerikada basit seyler chip hala buralardaysa adam bundan 10 kat iyisini yapar yani elinde tukekle 3-5 metreden adam vurmak nedir biraz skil konusacaksak 50-100 metre falan  25 metre alti atis icin bisi gerekmiyor

 

seri atista acayip burunun diken toz toprak her kosulda calismasina ragmen bu tip seyler pek hasas olmayan hedeflemedi ak 47 i afrikada asyada savlaslarda cocuklar kullaniyor.

 

ben yapamam da yani golf oynamak gibi tiger wood gii pro troular kazanacak seviyeye gelemebilirsin ama cok calisir cok oynarsan iste tabiki bisiler yapabilir hale geliceksin

 

keza bi cok aktor egitimler fiziksel activiiteler falan derken stunt doubllar bazi seylerkendiler yapip falan derken zaman icinde gelisiyorlar

 

iyada kayatan ornekleyim su pir pir ucak tarzi hani misternon kullandigi gibi ucaklarin linsansini insanlar kolay alabiliyor sanirim 50-60 saat eegitim.

adamlar pilot olmus oluyo.misal onno tuncun denemini bilmesemde o bole ucarken dusup vefat etmisti.

iste bu adamlara f-16 pilotu muamamesi yapmiyor dimi onun gibi

yada simdi ben gencken bak su konusuna john travolto pilottu orda sonradan ben gercekten adamin pilot oldugunu ogrenmstim

adam meraklimis egitimleri almis falan yani jet ucurma ehliyeti var stardust gibi airbus degil ama american oldugunda o muadilde boing bisiler kullanbiliyo lisansi var

 

calisinca olur yani bi cok sey sasacak bisi yok pek

actorlerde para bok gibi filmler icin de kendi zevkeri icinde tonla ugrasacan eden kendini gelistiren oluyo

kimdi unutum filmin biri icin birine tekwando mu bisiler mi hafif ogretiyorlar hosuna gidip devam edip kudak falan alip amator boyutta takilip.

karete yapsa yani siyah kusak ugrasip neden alamasin.alir.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.imdb.com/title/tt2438644/?ref_=nm_knf_t1

Kvinden i buret, (The Keeper Of Lost Causes )

Danimarka yapımı bir polisiye serisinin ilk filmi. Dün serinin 4. filmi olan Journal 64'ü izledim ve geri kalanları indirdim sırayla izliyeceğim. Siz benim gibi yapmayın serinin 1.'sinden başlayın, tavsiye ederim. Serinin geri kalanları:

Fasandræberne, ( The Absent One )

https://www.imdb.com/title/tt3140100/?ref_=nm_flmg_act_12

Flaskepost fra P ( A Conspiracy of Faith )

https://www.imdb.com/title/tt4088268/?ref_=nm_flmg_act_7

Journal 64

https://www.imdb.com/title/tt6916362/?ref_=nm_flmg_act_3

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Im Mother

MV5BMTkxMTczNTA4Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDAy

https://www.imdb.com/title/tt6292852/

 

Bir Netflix filmi. Son yıllarda seyrettiğim en iyi filmlerden biri diyebilirim. Bir akşam çerezlik bir film izlyeyim diye tıkladım ama bayıldım filme. Yani bilim kurgu öğelerini, hikayenin işlenişini, senaryosundaki sürprizleri bir kenera bırakırsak gerilim öğesi olarak hemen hemen her yetişkin insanın içinde saklı anne korkusunu çok güzel işlemişler. Şiddetle tavsiye ederim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cuma gunu John Wick 3u seyrettim. Adam oldurulmesini seviyorsaniz tavsiye ederim. Nasil olduruldugu konusunda mantik ariyorsaniz seyretmeyin:lol:

Hugh Bullet tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh Netflix yapımlarına karşı tecrübe ederek oluşmuş negatif bakışım vardı, Pazar gecesiydi sanırım listeme ekleme yapayım derken gördüm pas geçtim, yukarıdaki tavsiyene binaen gidip baktım 10/6.8 rahatlıkla alır bir film olmuş, senaryoda bazı yerler pas geçilmiş olsada sonuçta film kendisini izletiyor. aile içerisinde rahatlıkla izlenebilir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 minutes ago, yıllardıronlineolmayanadam said:

10/6.8 rahatlıkla alır bir film olmuş, senaryoda bazı yerler pas geçilmiş olsada sonuçta film kendisini izletiyor.

Senaryoda pas geçilen hiç bir yer yok.  Dikkatinizi vermeden seyrettiyseniz film bittiğinde aklınızda sorular kalabilir ama aslında her şeyin cevabı yine film içerisinde veriliyor. Takıldığınız noktaları spoiler içinde paylaşırsanız açıklayabilirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh  hikaye illaki bir yerlerde falso verecek işin doğası bu zaten, benim kastım misal filmin son kısmında küllerin bulunması ve akıbeti? sonra hswank'ın hikayesindeki muğlaklık ve birde kızın 24saat içinde doğmuş olması fakat yaşının 15 küsürde gerçek zamandamı olduğu? gibi 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, yıllardıronlineolmayanadam said:

@Whooosh  hikaye illaki bir yerlerde falso verecek işin doğası bu zaten, benim kastım misal filmin son kısmında küllerin bulunması ve akıbeti? sonra hswank'ın hikayesindeki muğlaklık ve birde kızın 24saat içinde doğmuş olması fakat yaşının 15 küsürde gerçek zamandamı olduğu? gibi 

 

 

Ağır spoiler içerir.
 

Spoiler

 

Kül konusunda anlaşılamayacak bir şey yok. Küller annenin testlerden başarı ile geçemeyen önceki çocuklarına ait. Büyüme hızı sadece embryo aşamasında hızlı, doğduktan sonra büyüme ve gelişme hızı normal insanlardan farklı değil.


Konunun temeline bakacak olursak, insanoğlu savaşlarla kavgalarla silahlarla dünyayı yok etmiş, Anne de kusursuz bir insan ırkı ile dünyayı yeniden yaşanabilir güzel bir yer yapmak istiyor. Bunun en önemli kriteri ise hastalıklı düşüncelerden arındırılmış yeni bireyler yetiştirmek. Kızı eğitirken örnek olarak verdiği doktor hasta örneği ve kızın buna teorik cevabı aslında anne'nin aradığı cevap ama bunun kanlı canlı pratik bir deney ile sağlamasını yapması lazım. Kadının rolü ve annenin onu o güne kadar öldürmemesinin, yani varlığının sebebi de bu pratik deney için ileride yem olarak kullanacak olması.
Anne çocukları kendi doğruları ile yetiştirip daha sonra test ediyor, testi geçemeyenleri fırınlarda yok ediyor çünkü kusurlular. Kusurlu düşüncelere sahip insanların tekrar dünyayı yok edebileceği için yapay seleksiyon uyguluyor.
 

Filmin başlangıcında ve kızın yetişkinliğinden önce 2 defa ekrana "bilmem kaçıncı gün yaşayan insan sayısı bilmem kaç"  gibi bir bilgi geçiyor. Kızın yetişkinliği sırasında ekrana gelen gün sayısı ise yaklaşık 38 yıla tekabül ediyor ama kızın yaşı en fazla 16-17. Yani kızdan önce başka çocuklar da var olduğuna dair ilk çıkarımı buradan yapabiliyoruz. Daha sonrasında kız anneden şüphe edip annenin yedek eli ile açtığı embryo dolabında 4 yada daha fazla dişi embryo eksik görünüyor. Yani anne bu 38 yıl içinde en az 3 tane daha dişi yetiştirmeye çalışmış. Bunlardan en sonuncusunun başroldeki kız olduğunu biliyoruz, ilki hariç diğerlerinden de sonu fırında bitmiş, çünkü testleri geçememişler. Fırında küllerin arasında bulduğu çene kemiği de ondan öncekilerden birine ait. Hatta Kız bu çene kemiğinin sahibi olan çocuğun dosyasını annenin test kartlarını yerleştirdiği dolapta buluyor. Yanılmıyorsam başroldeki kızın dosya numarası da 04'dü.

 

Kadın kendi hikayesini kıza anlatırken onu daha bebekken mağarada yaşayanların bulduğundan ve yetiştirdiğinden bahsediyor, bu bilgiyi cebe atıyoruz. Filmin sonunda Anne'nin konteyner'a gelip "gerçek anneni hatırlıyor musun?" , "etrafındaki herkes ölürken sen nasıl hayatta kalabildin, bunu hiç düşündün mü?" "sen görevin bitti" gibi sözlerinden kadının 38 yıl önce filmin başında annenin ilk doğurttuğu dişinin bu kadın olduğu çıkarımını yapabiliyoruz. Zaten kadının tahmini yaşı da 38 yıl süresi ile örtüşüyor.

Yani her şey annenin planı.
Kadın annenin ilk doğurttuğu çocuk ve onu diğer kusurlu insanların arasında büyümesi için daha bebekken cami avlusuna bırakır gibi diğer insanların bulabileceği bir yere bırakıyor ki o da diğer insanlar gibi kusurlu olsun. Çünkü o kadını ileride "kusursuz anne adayının"  sadakatini ve etik anlayışını sınayacağı final testinde kullanacak.

Kız bütün teorik testleri başarı ile geçince sıra pratik teste geliyor ve Anne, kadın ile kızın yollarını kesiştiriyor. Bu son test ise "kimin hayatı daha değerli?" etik sorusuna kızın gerçek olay ve gerçek insanlar üzerinde vereceği cevap. "Tamam belki okulda soruya doğru cevap vermiş olabilirsin ama bakalım pratikte söylediğin gibi mi yapacaksın?" testi bu.

Yani kadının bulldozerler tarafından kovalanıp sığınağın kapısına gelmesi bir tesadüf değil. Çünkü bulldozerler de anne, anne sadece bir robot değil tüm robotları kumanda eden uniform bir yapay zeka ve Anne dediğimiz robot dahil binlerce robotu aynı anda kumanda ediyor dolayısıyla annenin dışarıda ne olup ne bittiğinden haberdar olmama gibi bir durumu yok.

 

Kız da aslında kadını konteynerda yalnız bırakıp kardeşi/kardeşleri için sığınağa geri döndüğünde aslında son testi geçmiş oluyor. Çünkü kız sığınağa geri döndüğünde kendi ve "kusurlu" bir insanın değil o temiz bebeğin hayatının ikisininkinden de daha değerli olduğunu kabul etmiş oluyor. Yani doğru tarafı tercih ediyor ve testi geçiyor. Zaten anne dediğimiz şey de bu değil midir? Neyse kız geri dönmeseydi de bulldozerler gelip konteynerde ikisini de öldürecek ve anne de kaldığı yerden mükemmel insanı bulana kadar devam edecekti.


Anne bütün sığınağı insanın yada insanların başka insanları yetiştireceği şekilde inşa etmiş. Yani master plan filmin başında zannettiğimiz gibi robotların insanları yetiştirdiği bir düzen değil, sağlıklı düşünce yetkisine sahip "kusursuz" insanların kusursuz nesiller yetiştirebileceği bir yer sığınak. Derslik yemekhane yatakhane tarlalar hep buna göre inşa edilmiş. Bütün ekipmanlar insanlar tarafından kullanılabilecek şekilde yapılmış.


Annenin ilk amacı öncelikle "varlığını sağlıklı nesiller yetiştirmeye adayacak sağlıklı düşünceye sahip insan bir anne" yetiştirip annelik işini ona devretmek. Kıza kadar hep dişi embryo seçmesi de bu yüzden. Yani filmdeki bütün olaylar Anne'nin planının bir parçası ve planı filmin başından sonuna kusursuz işliyor. Kardeşinin cinsiyetini seçmesine izin vermesi de aslında bir yeşil ışık.


Filmin sonunda Anne, artık annelik görevini teslim edebileceği kusursuz bir insan bulunca da öteki kadının hayatta kalması için bir neden kalmıyor çünkü kadının varlığının tek amacı insan anne adayını test etmekti, görevi bitti ve filmin sonunda imha edildi.

Annenin kıza söylediği "bu testler sadece seni değil beni de test ediyor" lafı öylesine bir laf değil. Çünkü her çocukla birlikte anne kendini ve tekniklerini de geliştiriyor, hataları yanlışları bir sonraki çocukta düzeltiyor. Yine Anne'nin espri yapıp sonrasında "hala bunun üzerine çalışıyorum" sözü bununla ilişkili.
Annenin film sırasında söylediği yaptığı her şeyin aslında bir arka planı bir nedeni var. Tek kelimesi boş değil.

 

Burada benim hiç bahsetmediğim, atladığım yada o kısımları siz anlamışsınız varsaydığım daha bir sürü detay var. Ayrıca filmin içerisinde dinler ve tanrı kavramı gibi bir sürü dogmaya göndermeler ve eleştiriler de bulunuyor. Dediğim gibi bu film öyle göz ucuyla izlenip anlaşılabilecek tadına varılabilecek bir film değil. Her diyalog her olay her mekan özenle seçilmiş ve açıkça söylemek gerekirse sadece kalbur üstü bir izleyici kitlesine hitap eden bir film.

 

 

Whooosh tarafından düzenlendi
MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh

Bu filmi ben de izlemiştim geçen hafta. Ama anlamadığım tek bir yer var. Spoiler içinde vereyim orayı;

 

Spoiler

Kız yetiştiği tesiste fare buluyor, anne onu dışarıda hasatlıklı bir durum olmadığını bildiği halde imha ediyor. İstese fareyi göstermelik bir teste tabi tutup hastalıklı olmadığını söyleyip kızın evcil hayvanı yapabilirdi. O fare niye ölmek zorundaydı bir anlam veremedim. Üstelik hayvanların çocuk gelişiminde önemli bir rolü de var. Sonuçta ilk kızı olduğunu düşündüğümüz dışarıdaki kadının silahından çıkan mermilerin aynı olduğunu da idda etmişti, pekala fare için de bir yalan söyleyebilirdi.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, ZvAnA said:

@Whooosh

Bu filmi ben de izlemiştim geçen hafta. Ama anlamadığım tek bir yer var. Spoiler içinde vereyim orayı;

 

  Hide contents

Kız yetiştiği tesiste fare buluyor, anne onu dışarıda hasatlıklı bir durum olmadığını bildiği halde imha ediyor. İstese fareyi göstermelik bir teste tabi tutup hastalıklı olmadığını söyleyip kızın evcil hayvanı yapabilirdi. O fare niye ölmek zorundaydı bir anlam veremedim. Üstelik hayvanların çocuk gelişiminde önemli bir rolü de var. Sonuçta ilk kızı olduğunu düşündüğümüz dışarıdaki kadının silahından çıkan mermilerin aynı olduğunu da idda etmişti, pekala fare için de bir yalan söyleyebilirdi.

 

Spoiler

Buna benzer başka eksik, açıklanamayan veya bize göre yanlış kısımlar var. Fakat hayvan-insan ilişkisi, insan psikilojisine bizim mevcut toplomsal ve kültürel yapımızda faydalıymış gibi bir izlenim bırakıyor. Hayvan sevgisine gerçekte ne kadar ihtiyacımız var oturup tartışılır neticede...

 

İşin felsefi yönü tartışmakla bitmez. Benzer hikayeler ufak tefek şekilde başka filmlerde de işlendi, farklı varyasyonlar halinde ("Matriz" de bunlardan birisi aslında)...

 

Bu tip hikayeler işlenirken insanların en temel ihtiyaçları hep göz ardı edildiğinden bana bir yönden saçma geliyor. Mesela bu "ana"' nın çocukların altını değiştirmesi, gazını çıkartması vs.. kısımların işlenmesini isterdim :). Şimdi bu hanım kızımız ergenliğe girdi mi? Bu hatun azmayacak mı? Azdı aslında bir noktada... Ne kadar "perfect" çeksen de rastlantısal genetik değişikliklerin, hormonal dengesizliklerin oluşturacağı çatışmaları nasıl önleyeceksin be "anam"?

 

İnsan davranışlarında diğer canlılarda olduğu gibi örnek alma, esinlenme (hem çevreden hem diğer insanlardan), taklit etme, keşfetme vs... bir sürü karakter gelişimine etki edecek etken varken bu hanım kızımızın tamamen izole bir ortamda baleyi sevmesi bana son derece saçma geldi mesela... Hatunun "anasının" dışında hiç bir etkileşimi yok. Bu gerçekten psikolojik olarak mükemmel olmak için gerekli mi? Bu kadar izole bir ortamda yetişen birey, bir birey midir? İnsan mı yetiştirdik organik robot mu? Üstelik tek amacı diğer bebelere hizmetçilik yapmak... Üstelik kendisi doğurmadığı için hormonal olarak annelik yapması ne kadar mümkün?

 

Falan filan işte ....

 

Neyse güzel filmdi, bilim "gurgu" türüne her zaman kapımız açık. İnsanı düşünmeye itiyor, bu bile yeter....

 

Ek: Sonradan aklıma geldi. O "ana"yı kim koydu oraya? Geçrekten insanlık kendine zarar filan veriyor muydu? Yani "ananın" dediğine bakılırsa öyle de "anayı" kim koydu ortaya? Bu kadar ileri, muhteşem bir medeniyet nasıl çözüm üretemedi de kendini yok etti be "anam"? Anaynın .... diyesim geldi o derece :D

 

OnLyTNT tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 hours ago, ZvAnA said:

@Whooosh

Bu filmi ben de izlemiştim geçen hafta. Ama anlamadığım tek bir yer var. Spoiler içinde vereyim orayı;

 

  Reveal hidden contents

Kız yetiştiği tesiste fare buluyor, anne onu dışarıda hasatlıklı bir durum olmadığını bildiği halde imha ediyor. İstese fareyi göstermelik bir teste tabi tutup hastalıklı olmadığını söyleyip kızın evcil hayvanı yapabilirdi. O fare niye ölmek zorundaydı bir anlam veremedim. Üstelik hayvanların çocuk gelişiminde önemli bir rolü de var. Sonuçta ilk kızı olduğunu düşündüğümüz dışarıdaki kadının silahından çıkan mermilerin aynı olduğunu da idda etmişti, pekala fare için de bir yalan söyleyebilirdi.

 

Spoiler

Fare iki taraflı bir konu. Bir senaryo tekniği olarak frenin yeri var bir de hikaye içinde farenin yeri var.

 

Hikaye senaryoya dönüştürülürken seyirciye bir şeyler anlatmak için sahneler kişiler objeler eklenir. Misal hikayede " ana karakter buradan gitmeliyim diye düşündü" yazar, şimdi siz bunu sinemadaki izleyiciye karakterin düşüncesini nasıl anlatacaksınız? İç ses yapsan olmaz, o yüzden oraya bir yan karakter yazıyorsun, ana karakter yan karaktere dönüp "buradan gitmeliyiz" diyor.

 

Farenin bir kaç konuda senaryo içinde önemli görevleri var.

Senarist elektrik kesintisi ile kızın Anne'ye olan düşkünlüğünü ve ona bir şey olacağı korkusunu seyirciye anlatmak için kullanmış. Bu olay olmasa kızın robot bir anneyi ne kadar benimsediğini onu gerçek annesi gibi kabullendiğini biz izleyiciler tam anlayamazdık. Elektrik kesintisinin tetikleyicisi olarak da fare kullanılmış.

 

Ayrıca fare sayesinde Anne'nin dış dünya hakkındaki tavrını düşüncesini öğrenmiş olduk. Fare Anne'nin kıza dışarısı kaka pis demesi korkutması için olayları tetikleyici bir sebep oldu. Bu ilerleyen sahnelerde kızın kadını laps diye içeri almaması ona koruyucu kıyafet giydirmesi, annenin kıyafeti bulması falan için de fare ile zemin hazırlıyor.

 

3. olarak da kızın ve seyircinin aklına dışarısı Anne'nin dediği gibi yaşanmaz bir yer değil, belki dışarıda başka canlılar başka insanlar da vardır fikrini sokması.

 

Hatta senarist fırınların olayını seyirciye anlatmak için de fareyi kullanmış. Fareyi fırına atıp yakıyor, biz seyirciler de böyle fırınlar ve bu fırınların böyle fonksiyonu olduğunu öğreniyoruz.

 

Yani senarist senaryoyu inşa ederken için fareyi bir tuğla bir mihenk taşı bir ataç olarak kullanmış. Tabi bu farenin senaryo yapısı içindeki teknik yerleriydi, bir de hikaye içindeki yeri var ama sanki orada farenin çok bir fonksiyonu yok gibi görünüyor. Hem fareyi senarist yaşatsa, ileride senaryo için de ayak bağı olurdu. Sahnesi bitti, çıktı.

 

Mermi konusunda yalan söylemesi planın bir parçası. Çünkü annenin planının işlemesi için kızın kendisinden uzaklaşıp kadın ile yaklaşması lazım. Bilerek yakalanacağı yalanlar söyleyip delilleri bilerek kızın bulabileceği şekilde yerleştiriyor ki olaylar tam da gerçekleşmesi gerektiği gibi gerçekleşsin diye. Aksi taktirde kız kadına inanıp peşine takılıp gitmez ki.
Fakat farenin bir fonksiyonu yok. Fareyi yaşatmak için neden yalan söylesin?  Mevzu hayvan bakıp yetiştirmek değil ki insan yetiştirmek. Anne umursamıyor ki fareyi, onun gözünde hiçbir değeri yok.

 

Whooosh tarafından düzenlendi
OnLyTNT beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
22 hours ago, OnLyTNT said:
  Hide contents

Buna benzer başka eksik, açıklanamayan veya bize göre yanlış kısımlar var. Fakat hayvan-insan ilişkisi, insan psikilojisine bizim mevcut toplomsal ve kültürel yapımızda faydalıymış gibi bir izlenim bırakıyor. Hayvan sevgisine gerçekte ne kadar ihtiyacımız var oturup tartışılır neticede...

 

İşin felsefi yönü tartışmakla bitmez. Benzer hikayeler ufak tefek şekilde başka filmlerde de işlendi, farklı varyasyonlar halinde ("Matriz" de bunlardan birisi aslında)...

 

Bu tip hikayeler işlenirken insanların en temel ihtiyaçları hep göz ardı edildiğinden bana bir yönden saçma geliyor. Mesela bu "ana"' nın çocukların altını değiştirmesi, gazını çıkartması vs.. kısımların işlenmesini isterdim :). Şimdi bu hanım kızımız ergenliğe girdi mi? Bu hatun azmayacak mı? Azdı aslında bir noktada... Ne kadar "perfect" çeksen de rastlantısal genetik değişikliklerin, hormonal dengesizliklerin oluşturacağı çatışmaları nasıl önleyeceksin be "anam"?

 

İnsan davranışlarında diğer canlılarda olduğu gibi örnek alma, esinlenme (hem çevreden hem diğer insanlardan), taklit etme, keşfetme vs... bir sürü karakter gelişimine etki edecek etken varken bu hanım kızımızın tamamen izole bir ortamda baleyi sevmesi bana son derece saçma geldi mesela... Hatunun "anasının" dışında hiç bir etkileşimi yok. Bu gerçekten psikolojik olarak mükemmel olmak için gerekli mi? Bu kadar izole bir ortamda yetişen birey, bir birey midir? İnsan mı yetiştirdik organik robot mu? Üstelik tek amacı diğer bebelere hizmetçilik yapmak... Üstelik kendisi doğurmadığı için hormonal olarak annelik yapması ne kadar mümkün?

 

Falan filan işte ....

 

Neyse güzel filmdi, bilim "gurgu" türüne her zaman kapımız açık. İnsanı düşünmeye itiyor, bu bile yeter....

 

Ek: Sonradan aklıma geldi. O "ana"yı kim koydu oraya? Geçrekten insanlık kendine zarar filan veriyor muydu? Yani "ananın" dediğine bakılırsa öyle de "anayı" kim koydu ortaya? Bu kadar ileri, muhteşem bir medeniyet nasıl çözüm üretemedi de kendini yok etti be "anam"? Anaynın .... diyesim geldi o derece :D

 

 


 

Spoiler

 

Yapay zeka ve etik anlayışı bir süredir üzerine kafa patlatılan bir konu. Hatta akıllı otomobillerde bu konu ile ilgili tartışmalar da var. Yani yarın öbür gün akıllı otomobilin önüne bir yaşlı kadın ve bir çocuk çıksa ve çarpmama gibi bir ihtimal olmasa otomobil hangisine çarpmayı tercih eder? diye sorgulanıyor. Yada bir köpeğe çarpmamak için başka insanların hayatını tehlikeye atar mı? Bir de bu etiğin yapay zekaya değiştirilemez şekilde kodlanması tartışması var. 
Popüler bir konu ve elbette benzer başka filmler kitaplar olacak. Bu tarz bilimsel tartışmalar hemen senaristlerin yazarların malzemesi oluyor, hatta bazen bu fantastik kurgular bilime de yön verebiliyor.

 

Anne'yi kim yaptı? Bu sorunun cevabını bilmiyoruz. Yarın öbür gün bir devam filmi falan gelirse belki öğreniriz ama bu film içinde buna dair bir iz yok. İnsanlar bir kıyamet planı olarak böyle bir şey yapmış olabilirler yada insanlar ölürken hayatta kalan yapay zeka kendi böyle bir şeye karar vermiş olabilir ama neden böyle bir şey yapsın? Dolayısıyla ilk ihtimal daha güçlü görünüyor. En azından yapay zekanın kök kodlarında sağlıklı insan hayatının değeri tanımlanmış ise gerisini kendi düşünmüş olabilir.

O embryolar nasıl elde edildi nasıl oraya geldi soru işareti.

Kızın baleyi sevmesi
Annenin bebeğe dinlettiği müziklerden ve kızın izlediği televizyon programından yola çıkarak sığınağın içinde olsalar da depolanmış bir dijital medya arşivine erişimleri olduğunu anlıyoruz. Ayrıca kızın o genç yaşta cerrahi bir operasyon gerçekleştirecek kadar yada bozulan yüksek teknolojik cihazları tamir edebilecek kadar bilgiye sahip olmasından eğitiminin bizim alışageldiğimiz  günümüz eğitim sisteminden çok çok daha iyi olduğu çıkarımını yapabiliyoruz. Anne çocuklara sadece matematik fizik dersleri değil arşivindeki milyonlarca dosya fotoğraf video arasından şiddet içermeyenleri ile kültür sanat tarih gibi dersler de veriyor olabilir yada kız kendi bir videoda film de görüp ilgi göstermiş de olabilir.

 

Binanın yapısı aynı anda onlarca kişiyi ağırlayacak şekilde iken Anne'nin tek insan yetiştiriyor olması tamamen önce insan anneyi bulmak ile ilgili görünüyor. Mecburiyetten kendisi insan yetiştiriyor yoksa master planda robotların insanları yetiştirdiği bir model görünmüyor. Öyle olsa zaten robotları klonlayıp aynı anda onlarca çocuk yetiştirir.
Anne ilk bakışta insan üstü bir tanrı modeli gibi görünse de aslında insanlığın hizmetine çalışan bir aygıt.

 

 

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 27/06/2019 at 11:05 PM, Altan Yoklar said:

Netflix'te rastladım.
.

Porno yıldızlarının kabaca hikayeleri ve çalışmayı bıraktıktan sonraki hayatları hakkında belgesel.
1. ve 3. bölüm var Netflix'te.
Tavsiye ederim.
not:Alttaki adresten de izleniyor ama Türkçe altyazı yok.
http://watchdocumentaries.com/after-porn-ends/

Screenshot_18.jpg

 

bu konuda bence en iyi belgesel sudur: https://www.imdb.com/title/tt0884766/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
12 12

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok