Intel Altera' yı satın almış
0

Bu konuda 14 mesaj var

http://intelacquiresaltera.transactionannouncement.com/
 
Haziran'dan beri sürüyormuş 16,7 milyar $ fiyatla intel alterayı satın almış.

 

Intel and Altera announced on June 1, 2015 that they entered into a definitive agreement under which Intel would acquire Altera for $54 per share in an all-cash transaction valued at approximately $16.7 billion.  The transaction closed on December 28, 2015.

The acquisition will couple Intel’s leading-edge products and manufacturing process with Altera’s leading field-programmable gate array (FPGA) technology. The combination is expected to enable new classes of products that meet customer needs in the data center and Internet of Things (IoT) market segments. Intel plans to offer Altera’s FPGA products with Intel Xeon® processors as highly customized, integrated products. The companies also expect to enhance Altera’s products through design and manufacturing improvements resulting from Intel’s integrated device manufacturing model.

If you would like an email notification when new items are posted to this site, please provide us with your email address in the form located on the upper right-hand corner of this page.

 

Amd sessiz sedasız varlığını sürdürmeye çalışırken anlaşılan Intel sağlam kulvarlarda oynama girişimine başlayacak gibi. Yakın zamanda intelde süper yenilikler görmeye hazır olmalıyız sanırım. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Desktop pazarını ilgilendiren bir urun olmayacağı gibi cep telefonunda da çok gormezsiniz. Dolayısı ile ancak işin meraklısına hitap eden bir haber.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Niye CHW camiası sadece desktop, smartphone gibi dar bakışlı bi kitle mi ki ? :D

 

İlk etapta Xeon' lu server tiplemeli ortamlara yeni bir güç, ilerisinde insansız araç vs gibi olaylara örnekler verilmiş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Deli dana gibi FPGA kasan kaç kişi var aramızda. 

 

Deli dana gibi kasmasak da, geliştirme kartına elimizi sürmeye vaktimiz olmasa da köy bizim köyümüz :). Direk etkisi olmasa da dolaylı etkileri olabilir bekleyip göreceğiz. Haber için teşekkürler, bu tip haberleri hep görmek istiyorum şahsen :)).

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Intel Altera'yi Haziran ayinda satin aldi. Gerekli onay sureci yeni bittigi icin nedense bugun haber olmus. Ilk etapta server islemcilerine ufak bir katkisi olabilir ama FPGA ciplerinin zaten kendi basina buyuk bir pazari oldugunu hatirlatalim, Intel'in Altera'dan para kazanmasi icin illa da islemcilerine FPGA ozellikleri kazandirmasi gerekmiyor. Zaten kazandirsa da bunun son kullanicilar tarafindan programlanabilir, kullanilabilir bir sey olmasi ihtimali su an icin dusuk. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten kazandirsa da bunun son kullanicilar tarafindan programlanabilir, kullanilabilir bir sey olmasi ihtimali su an icin dusuk. 

 

Arduno, RPi vs.. düşününce "challange accepted" deyip bir Kickstart projesi olabilir bundan. İlk defasında Xilinx' in bir kartı ile çalışmıştım üniversitede, pin eşleştirme işi bile çok zor gelmişti o zaman, o günleri düşününce (çok da anlamıyordum o zamanki düşünce yapımla şimdikisi arasında dağlar var :S ). FPGA olmasa bile CPLD veya altı vs. olabilir.

 

Gerçi şöyle bir proje var, güzel bayağı:

 

https://www.crowdsupply.com/krtkl/snickerdoodle/?utm_source=XcellSJ&utm_medium=email&utm_campaign=Xcell20151201

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arduino ve Raspberry Pi programlamanin kompleksitesi ile bunun arasinda kat be kat fark var. Kaldi ki ben son kullanici FPGA programlayamaz demiyorum (ezici cogunlugu programlayamaz ya da ihtiyaci olmaz, o ayri) , Intel'in islemcilerinin icine koyacagi FPGA'leri son kullanicinin programlamasina izin verecegi ve gerekli mekanizmayi saglayabilecegi bile supheli. Bunlar Facebook, Google vs. gibi buyuk alicilarin aldiklari server sistemlerini kendi ihtiyaclarina gore ozellestirebilmeleri icin dusunulmus bir sey su asamada. Sizin evinize alacaginiz Intel islemci ya da laptop'da daha uzun yillar FPGA falan olmayacak yani, heyecanlanmaya gerek yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Direk desktop işlemcilerin içinde FPGA olsun düşüncesi şu aşamada mantıklı değil zaten ama genel olarak işlemcilere bu tip ek donanımlar eklenmesi fikri mantıklı.

 

Ayrıca Ardu ve Rpi ' de hobi amaçlı kod yazanlar direk asm kullanmıyor, nasıl scripting vb. ortamlar varsa FPGA için de benzeri scripting, sürükle-bırak tarzı ortamlar geliştirilebilir diyorum (belki de vardır, çok da araştırmadım). Ne kadar optimize edileblir, ne kadar gerekli veya ne kadar ihtiyaç var ayrıca tartışılabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

xeon'dan fpga  :icon_eek: valla deli dana gibi fpga kasmıyorum ama xeon'un desktopa, oradan daha sektörel pazarlara yaygınlaşması süper olay  :8

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl xeon'dan fpga anlamadım biraz açarmısın. :icon_think:

Intel plans to offer Altera’s FPGA products with Intel Xeon® processors as highly customized, integrated products.

 

buna istinaden yazdım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla ilgili bir gelişme: Altera SoC Developers Forum -> Intel SoC FPGA Developer Forum olmuş. Şaşırmamak lazım. Neyse, diyeceğim o ki imkan olsa katılmak isterdim.

 

Bir de geçtiğimiz aylarda Microchip, Atmel' i satın aldı. Ben bundan iyi bir sonuç çıkacağını pek sanmıyorum. @@ChipArchitect' in bu konuda ki yorumlarını okumak isterim açıkçası.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok