Netflix Türkiye'ye gelmiş
4 4

Bu konuda 445 mesaj var

Spotify benzeri lokal fiyat düzenlemesi bekliyorum.

 

İçerik kısmını da üye olanlar anlatsın, US dışındaki ülkelerden insanlar devamlı şikayet ediyordu içerik eksik diye, Türkiye'de neler eksik acaba?

 

Bir de sakıncalı içerik yüzünden savcılığa şikayet edilince ne olacak?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşiden alıntı: "arka sokaklar ultra hd bölümlerini bulamadığımdan ve tayland bahtı üzerinden fiyat vermediğinden asla kullanmayacağım platform."  :)) 

Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi bakalim, hayirli olsun. Bana kalirsa (en azindan buradaki haliyle) insan hayatini zenginlestiren ve kolaylastiran bir servis. Ozellikle cocuklar icin cizgifilmler ve dizi filmlerin komple seri halinde sunulmasi, korsanla, torrentla falan zaman kaybetmeden her zaman seyredecek birsey bulunmasi buyuk kolaylik. Ailece herhalde bir 15 yildir oturup normal TV yayini seyretmis degilim, kucuk kizim TV'de bir seyi sadece belli bir saatte seyredilebilmesi kavramini anlayamiyor ve sacma buluyor. Yillardir Amazon Prime ve Netflix olmadan nasil yasayacagimi dusunemiyorum.

 

Ama ben de Turkiye'deki yari diktatorluk rejiminde Netflix gibi servislerin nasil calisacagindan emin degilim. Acaba Netflix'den de sigara, icki, cinsellik iceren sahnelerin sansurlenmesi istenecek mi? Tayyip TV'ye cikip "Netflix haddini bilsin" falan gibi seyler diyecek mi? Bekleyip gormek lazim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iyi olmuş. Türkiye'deki film ,dizi sayısının az olduğu söyleniyor. VPN ile ABD 'den üyelik açsak daha mı iyi? Bir ay denemeyi düşünüyorum. 

Gerçekten , Türkiye'deki dizilerin sansürlenme olasılığı da var. Öyle olursa, bir kuruş ödemem. Sigaranın , üzerinde mozaik efekleri dolaşırken , film izlenmiyor.

 

 

@@ChipArchitect  Torrent yöntemi , bir kere öğrendiniz mi , açıkçası çok kolay ve pratik. Mesela forumda yardımcı uygulamalar tavsiye edilmiş . Onları kullandığınızda , neredeyse otomatik işliyor. Netfilix daha kolay olur tabii ama torrent de pek uğraştırmıyordu. Eğer Netflix dizi sayısını az tutar, sansür olaylarına girerse, çoğumuz için tutmaz.

 

Netflix'in , yerli alternatifleri vardı ama yeni prensibim gereği ben bunları kullanmıyorum. Mesela bir ürün Amazon'da satılıyorsa, Vatan'dan almayacağım . Netflix varsa, digitürk, smarttv vs almam. 

 

Bakalım bunlarla nasıl rekabet edecekler? Verilerini yavaşlatma yoluna gidebilirler belki. Net neutrality henüz Türkiye'de tartışılmadı. Zaten tartışılan konulardan birşey de çıkmıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ChipArchitect  Torrent yöntemi , bir kere öğrendiniz mi , açıkçası çok kolay ve pratik. Mesela forumda yardımcı uygulamalar tavsiye edilmiş . Onları kullandığınızda , neredeyse otomatik işliyor. Netfilix daha kolay olur tabii ama torrent de pek uğraşştırmıyordu.

 

 

Ne olur yapmayin simdi; belki 20'lerinde, vakti parasindan cok birisi icin yada ideolojik sebeplerden dolayi ("ABD'ye para gitmesin aga, vs.") pratik olabilir.

 

Mesela ogrenmek falan degil, benim ogrenemeyecegim herhangi bir teknik prosedur oldugunu sanmiyorum, Benim acikcasi bes dakika zamanim yok Web'den torrent arayip yok TV'ye gondermek icin ugrasmaya. Netflix ne seyrettigimi biliyor, seyrettigim fimlerden yola cikarak bana begenecegim fimler tavsiye ederek normalde asla denemeyecegim bir suru filmi kesfetmemis sagliyor. Hemen hemen her yeni TV'de standard fonksiyon olarak geliyor, gelmiyorsa Roku, Amazon Fire TV gibi basit ve ucuz kutularla calisiyor. Ayda birkac kurus verip evdeki butun cihazlarda ayni sekilde ve kusursuz calisan, bir suru cesidin bulundugu, cocugum icin dogru durust ebeveyn kontrolleri olan, onceki gun salondaki TV'den seyredip yatmadan once pause ettigim yerden ertesi gun cep telefonumdan seyretmeye devam edebildigim, legal bir sistemi kullanirim, olur biter. Ortada mukemmel calisan, ABD'de 43 milyon kisinin kullandigi profesyonel bir cozum varken baska bir seyle ugrasmaya gerek yok. Ayrica film studyolarinin, TV kanalllarinin emegini ayda iki kahve parasi ($8) vermemek icin neden calayim, o da ayri bir soru. 

 

Simdi vaktinizi harcayip "efendim filan streaming server'i kurup falanca app'e baglayip fismanca scriptle bunlarin aynisini evde yapiyorum" falan muhabbetine girmesin kimse, gidip once bir Netflix'in nasil isledigine, ne kadar cok icerige ne kadar kolay erisim sagladigini bir gorsun; sonra gelsin. Ikisinin karsilastirmasi yok acikcasi. Ben bazen ABD'de herhangi bir sekilde legal olarak seyredemedigim Kore, Rus, Fransiz filmleri vs. icin torrent kullaniyorum ama Amazon ya da Netflix'de alabiliyorsam asla. 

 

Kisacasi desteklemek lazim. Turkiye'den yeterince abone olursa icerik de zamanla artar eminim. Fonksiyonelliginden, kalitesinden emin olabilirsiniz, soyledigim gibi ABD aile hayati Netflix  etrafinda donuyor denebilir ;-)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aramıyorsunuz işte. Otomatik çalışıyor. :) Öğrenmekten kast ettiğim , tabii teknik bilgi değil. O dünyanının , yolu yordamı. Ki aslında , onlara da gerek kalmadı. 

Netflix gibi sorunsuz değil tabii. Ben de hoşlanmıyorum. sorunsuz alternatifi olsa, onu alırım. Söylediğiniz gibi , o server ayarını yap, bu uygulamayı kur .vs vs , uğraşılacak işler değil.

 

Müzik için zaten torrent ile uğraşmıyoruz. Spotify kusursuz çalışıyor.

 

 

Türkiye'de durum farklı. Dizileri sansürleyebilirler veya hiç yayınlamayabilirler. O nedenle, bir yöntem olarak torrent bir kenarda duruyor.

 

Bir ay alıp,deneyeceğim.  Ancak bir tane bile sansür görürsem, devam etmem. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim muz cumhuriyetinde sistemin düzgün çalışacağını sanmıyorum, mutlaka saçma sapan sorunlarla uğraşacaklardır. Diğer yandan 50GB adil kullanım kotası varken nasıl yayılacak onu da bilmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

UltraHD Türkiye'de çalışmıyor mu?

 

hesap açtım şimdi . Kaliteyi en üste ayarladım ama görüntü pek UltraHD denecek gibi değil. Youtube'daki 1080p lerden kötü örneğin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2 aydır VPN ile Amerika üzerinden Netflix'e üyeyim ve aylık klasik 9.99 usd ödüyorum hd izlenebilen üyelik için. Açıkçası hemen her tür dizi ve filmi bulabilmek mükemmel bir olay. Görüntü kalitesi tatmin edici seviyede en azından benim için. Evde 50/4mbit 250 GB AKN'li uydunet ile kullanıyorum. Eğer Türkiye'de kaliteli ve bol içerik sunarlarsa VPN'i iptal edip Türkiye'den izlemeye geçebilirim. Gördüğüm kadarıyla henüz TL bazında bir üyelik alınamıyor ve aylık 9.99 euro ibaresi var. Dolar/Euro paritesi 1.08'lere kadar düştüğü için hemen hemen aynı para diyebiliriz.

 

Altyazı olayı nasıl olacak tabi orası muamma. Tr altyazı olmazsa bizim ülkede fazla tutmayabilir. Ben İngilizce altyazı ile seyrediyorum ama eşim çok iyi İngilizce bilmez, çocuklar desen daha yeni öğreniyorlar. İzleyecekleri çizgi filmlerde mutlaka tr altyazı olması şart. Kaldı ki biz Türkiye ortalamasına göre kültür açısından üst seviye sayılabilecek bir aileyiz. Herşeye rağmen çok güzel bir gelişme. Apple TV almam için yeni bir sebep daha doğdu diyebilirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Netflix'in posta ile DVD servisi olarak basladigi 1999'dan beri kesintisiz uyeyim, streaming'e basladiklari 2007 yili basindan beri de streaming servisini kullaniyorum. 2007'de ilk basladiklarinda ABD'de bile ciddi bir suphe vardi; "nasil olacak bu is", "internet bunu kaldirmaz", "kesintisiz rahat seyretmek mumkun olmaz" vs. gibi bir suru ses cikiyordu. Nitekim butun teknik problemleri astilar, her gecen gun daha iyi hizmet sundular. Simdi cok saglam bir altyapiya sahipler ve kendi dizilerini-fimlerini cekiyorlar. Netflix neredeyse 50 milyar dolar piyasa degerine sahip (neredeyse General Motors kadar), dev bir sirket ve Turkiye'de de iyi bir hizmet saglayacaklarindan kimsenin suphesi olmasin, 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Spotify gibi 10 numara bir servis. Alternatif aramaya gerek yok,bu gibi servislere acımadan para veriyorum hayat kolaylığı oluyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Turkce altyazi sorunu asilir asilmaz uye olurum. Esimin Ingilizce seviyesi yeterli gelemz ki evimizde Televizyon izleyicisi kendisi.

 

Netflix gibi dev şirketler cok akillica hareket ediyorlar. Spotify da memlekete geldiginde tutmaz deniyordu ama cok hizli sekilde yerellestiler. Rekabet ortaminda diger firmalarda bu duruma uyum sağlıyorlar. Deezer gibi. Sanirim Tidal daha tam anlami ile yerellesemedi ama o da yakindir...

 

Tek sikinti internet altyapimiz bu durumu kaldirir mi? Bir diger soru isareti ise Tivibu gibi şirketler Netflix e baski oluştururlar mi.. Sansur konusu da muhim ki ben rahat birakacaklarini pek zannetmiyorum

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sinirsiz iyi interneti olan icin buyuk kolaylik, vizdan azabindan da kurtarir. Umarim Turk dizi/film ureticileri uyanirlar artik da interneti denetlemeye calismak yerine burdan uc bes para yapmaya bakar.

Altyapi kaldirmazsa bahane olur, sinirlar zorlaninca ilerler isler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben amerikadan uye olmustum south park bile yoktu.. 24 mbit baglanti ile butun ayarlari yapmama ragmen israrla hd goruntu alamamistim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye'de tutmaması talep değil de ttnet denen çakal yuvası isp yüzünden olabilir ancak. google'ın afrika için filan düşündüğü tipte küresel uydu internet erişimi tr'yi de kapsayacak şekilde kurulsa da kurtulsak bu baş belalarından. şu anda gsm sektörünün bir sms'e iki kontör kestiği günlerdekine benzer bir durumdayız internet erişimi bakımından. yoklukla islah ediliyoruz resmen. ttnetten çocuk arıyor abi bölgenizde fiber var geççen mi, geçerim de ben kota istemiyorum diyorum, he o genelde internet kafeler için olan bir tarife yhaa diyor. o zaman napçam birader ben 24mbit'i deyince "webde hızlı gezersin o ona yarıyor" vur ağzına dağıt. internet kafe değilsen 50gb sana yeter. yani psn'den inecek bir oyun değil.

 

beri yandan netflix ve sair servislerin yaygınlaşması, "sen korsan hd porno indireceksin diye.." ile başlayan ahkâmların efendisi gerizekalıların susması açısından da iyi oluyor. bunları bilirsiniz benzin ve sigarada aşırı ötv, internette kota, yakında sınırlı o2 uygulaması çıksın da destekleyeyim diye bekleyen toxic tayfa.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bilen vardır, 1996'dan bu yana televizyon izlemiyorum, haberler umrumda değil, futbolla (dünya kupası dışında) işim yok, genelde olayım da yabancı diziler ve filmler. 
 
 Televizyon kanalları (annem eve gelip de burnuma soktuğunda) bana iğrençlik gibi geliyor, sürekli istemediğim şeyleri bana izletmeye çalışıyorlar. İstemediğim haberler, istemediğim siyasetçiler, celebrity olmasını algılayamadığım boş insanlar. Hele hele reklam denen şeyi ben istemiyorum, niye bana zorla, dakikalarca, alabildiğince yüksek sesle izletiyorlar anlamıyorum. Artık dönemi geçti, ama zamanında bir boş vaktim olsa o süreçte reklamları algılayıp sesi kısan, hatta belgesel falan izleten bir televizyon geliştirmek istiyordum, bence satardı : :)
 
Dahası eşşolueşşek demeyen Kemal Sunal'ı izlemenin tadı yok, insanlar eskiden defalarca izleyip replikleri ezberledikleri için gülebiliyorlar, ekranın yarısı blurlanmış, markalar silinmiş, içkiyi sigarayı kapatmış, cinsellik küfür vs. ne varsa içeren sahneler kesilmiş filmlerin hakikaten tadı yok. Bir yerlerde yazıyordu, TRT'de yayınlanan bir dizi varmış, kızın teki sürekli problem çıkartıyormuş, sanrılar görüyormuş, kopukluklar oluyormuş ama kimse sebebini anlamıyormuş. Meğersem dizinin ilk bölümünde kız tecavüze uğruyormuş, sağlam olsun diye ikinci bölümden başlatmışlar, alakalı ne varsa da sansürlemişler. Kızın tüm yaptıklarının sebebi, olay kurgusu falan kesilmiş geçmiş, millet de "bu dizi ne anlatmaya çalışıyor" diye uğraşmış durmuş. Teokrasi yahut diktatörlükle yönetilen ülkelerdeki gibi içerik değiştirilmesi kısıtlanması gibi şeylerin olmadığının olmayacağının da garantisi yok. 
 
 Böyle olunca torrent'i efektif olarak kullanıyorum ama filmi indirmek kadar altyazı ile uğraşmak biraz amelelik geliyor, kendimi 4-5 yıl geride kalmış gibi hissediyorum. (Misafirlerim olabileceği düşüncesi ile TR altyazı bulmam gerekiyor) Eskiden laptop'u tv'ye bağlardım da film izlerdim ama sonra bu media box'lar çıkınca direk usb diskleri bağladım, "oh, rahatlık varmış" diyebildim. Şimdi de bir şeyleri eksik yaptığımı, eski yaptığımı düşünüyorum. Oluyor, olmuyor değil ama sanki istediğim konforda değil. Sanki televizyonda her kanal değiştireceğimde gidip düğmelere basıyormuşum ama aslında uzaktan kumanda diye de bir teknoloji varmış gibi. 
 
 Türk işi kartellerin Türk tipi modele yapacakları sistemler ilgimi muhtemelen çekmeyecek.  (Sebep için ülkemizde tüm zamanların en çok gişe hasılatı yapan filmlerine bakın : http://boxofficeturkiye.com/tumzaman/?tm=1989 )
 
Ama eğer Netflix
1) Benim damak tadıma uygun bir seçki ile gelirse, şu dizinin şuyuncu bölümü yok, bu film bilmem ne kadar zaman daha gelmeyecek demezse
2) Teknik problemleri çözerse, beni internet kalitesi ile sınamazsa, Telekom'un çelmesini yemezse
3) DTS gibi benim (alacağım) ses sisteminin özelliklerini yaşamamı sağlayacak ses formatlarını veriyorsa (@@ChipArchitect ?)
4) Makul bir fiyat politikası belirlerse
 
 ben geçerim.  
 
 Açıkçası şu saatten sonra albüm almak benim için imkansıza yakın, kullanmıyorum çünkü, adalet duygum tabiki var ama gerçekten de çağ değişti, artık pratik değil bu tip şeyler. Ama yeni evime geçip düzenimi kurduğumda Spotify almayı planlıyorum.
 
 Aynısı Netflix için de geçerli. Bu adamlar DVD dağıtırlarken de iyiydi, bu sistemin de iyi olacağını umuyorum. Habere bakıyorum,

 

 

 

For one monthly price, members around the world will be able to enjoy Netflix original series including Marvel’s Daredevil and Marvel’s Jessica Jones, Narcos, Sense8, Grace and Frankie, and Marco Polo, as well as a catalog of licensed TV shows and movies. In 2016, the company plans to release 31 new and returning original series, two dozen original feature films and documentaries, a wide range of stand-up comedy specials and 30 original kids series -- available at the same time to members everywhere.

 

 diyor. Aynı anda 190 ülkeye birden daldıkları için lokalleşme problemini bir süre çözemeze benziyorlar. Türkçe için beklediğim 3-5 tane dizi var, işler güçler, kardeş payı, beş kardeş gibi. Bunları youtube'dan çözebiliyorum tabi ama tek sistemden işimi görebilmek isterdim. 

 

Dipnot : Unutmadan Netflix'e bir iş başvurusunda bulunayım, belki eğlenceli bir home-office iş yakalarız :) 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 Bana hem ilgimi çekecek Türkçe içeriğin de olması lazım, hem de gereksiz diziler yumağının mali yükünü sırtlanmamam lazım. Umarım makul bir çözüm bulurlar.

 

 Şu an için 10 EURO gözüküyor, sanki gereğinden biraz daha pahalı gibi, bekleyelim görelim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

IOS uygulamasından girildiğinde gayet yüklü bir ücreti var, sanırım Türkiye fiyatlaması daha o uygulama üzerinden bağlanınca görülmüyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
4 4

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok