Bilgisayar Kasaları
2 2

Bu konuda 297 mesaj var

stardust: Ozan abin'in attığı orjinal başlık - Corsair Carbide Air 540-NZXT H440 ve Güncel İlgi Çekici Bilgisayar Kasaları

 

Evet arkadaşlar, evdeki bilgisayarımın bileşenlerini yeni bir kasaya transfer etmek istiyorum. 2014 yılı Ocak ayında aldığım ve 2 senedir kullanıyor olduğum Corsair Carbide 200R + Corsair VS 550 watt güç kaynağı ikilisi ve bu kasaya 24 cm'lik hazır sıvı soğutma sığmadığından yine 2014 yılı Aralık ayında aldığım Corsair H80i soğutmamı emekli etme planım var. Güç kaynağı yerine Amazon'dan EVGA Supernova 750Watt B2 modüler güç kaynağı sipariş etmiştim zaten ve şu anda yolda. Kasa ve su soğutma olarak ise ikilemdeyim. Konu başlığında isimleri geçen iki adet kasadan birini alma niyetim var. Hedefim ileriye yönelik uzun süreli kullanımda sorun çıkartmayacak sağlamlıkta, montaj aşamalarında sorun çıkarmayacak pratiklikte olan bir kasa olması. Ayrıca sessizlik ve çok iyi bir hava akımı sağlaması da önceliklerim. Bunun için Corsair Carbide Air 540 + Corsair H100i GTX ya da NZXT H440 ve Kraken X61 hazır sıvı soğutma setlerinden birini tercih edeceğim. Konu hakkında düşüncelerinizi, deneyimi olanların deneyimlerini bekliyorum.

 

Corsair Carbide Air 540 : http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6412

Corsair H100i GTX Extreme : http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7192

 

NZXT H440 White veya Black/Red : https://magaza.iptelecom.com.tr/kasa/28-nzxt-h440#/8-renk-beyaz

Kraken X61 : https://magaza.iptelecom.com.tr/sivi-sogutma/32-nzxt-kraken-x61

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

NZXT H440 tabii, Air 540 da kötü değil ama H440 daha iyidir, buralarda bulunuyorsa da kaçmaz bence, ben NZXT H440 Razer Edition alacaktım ancak buraya gelişi baya bir tuttuğundan hep vazgeçmiştim.

 

280mm radyatör seçimi de iyi olmuş sessizlik açısından, benim Air 540 R9 290 crossfire sistemde H110i GTX var ve çok memnunum hem sıcaklık hem sessizlik açısından, Kraken X61 de farklı performans vermez zannediyorum.

 

Sen yine kafanda ne varsa alıp geçersin de :) yine de yazayım başkalarının da işine yarayabilir, H440 incelemelerini falan oku Air 540'a göre çok daha işlevsel bir kasa, yine su soğutma kurulumlarında daha fonksiyonel, fan kurulumları yine öyle kasada düşünülüp uygulanmış ancak Air 540'da olmayan rahat kurulum sağlayan kızakları var, yine sessizlik ön planda bir kasa tasarımı, kabloları taktığın arkasında ışıklandırma gibi detayı var mesela ve çok daha şık, bunun bir de yeni modeli çıktı hatta o bundan da daha güzel görünüyor.

 

Eksileri de var tabii onu da yine incelemelerinde görürsün zaten, Hardware Canucks var Youtube'da baya baya bir kasa incelemesi vardır o kanalda, oradan bakabilirsin.

 

Hatta Define kasalar da iyidir ama buraya gelmiyor tabii.

 

Kısaca H440 alabiliyorsan bunu al derim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

H440 görüldüğü üzere Türkiye'de artık resmi olarak satışta. Youtube'da bir iki incelemesini izledim. Keza Air 540'ın da birkaç incelemesini izledim. Genelde görüş H440'ın daha sessiz bir kasa olduğu ama hava akımı açısından Air 540'dan geride olduğu yönünde. Bir de Air 540'ın iki ayrı kompartmanının olmasının kurulumlarda çok fazla kolaylık sağladığı belirtilmiş. Buna mukabil H440'da da güç kaynağının hiç görünmemesi ve özellikle sessizleştirici malzeme olarak panellerde yumuşak siyah renkli süngerlerin kullanılması ve sağ panel içinde toplamda onbir adet dört pin fan bağlantısı ile bağlanan tüm fanların devir ayarlarının yönetilmesi gibi artı yönleri var. Seçim çok basit olsaydı zaten birini alıp geçmiştim. Bu arada H100i GTX Extreme Performance ve Kraken X61 arasında da sessizlik ve performans bakımından farklar var mı bir bakmak lazım herhalde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Seçim basit değil ikisi arasında, bu konuda katılıyorum, H440 sessizlik ön planda bir kasa olduğundan belki bir miktar daha havalandırma ve komponent sıcaklıkları konusunda daha başarısızdır belki ancak çok çok aşırı farkeden sonuçlar ortaya çıkacağını zannetmiyorum, bazı sitelerde kasaları aynı sistemle komponent sıcaklıkları açısından test ediyorlar, direkt rakam görmek için bulabilirsen öyle testlere bakabilirsin.

 

Bir adet ekran kartı ve 280mm radyatör kullanacakken ahım şahım farkların ortaya çıkabileceğini zannetmiyorum.

 

Veya nasıl ifade etsem, kullanımı engelleyici diyeyim daha iyi bir ifade olabilir.

 

Ben Air 540 uzun bir süredir kullanıyorum ve gayet başarılı bir kasa ama H440 olsaydı ben alırken piyasada almazdım Air 540, H440 daha fonksiyonel ve kullanışlı ve de daha şık bir tasarım bence.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de H100i GTX alma bence, Air 540'a da sığıyor, H440'a da sığıyor, 280mm al. Daha başarılı, bendeki H110i GTX Quiet Mode ile ki cidden sessiz bu mod, H100i Push-Pull orta ayarını baya geride bırakıyor.

 

X61 de benzerdir sanıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

280mm olan H110iGTX ve Kraken X61 sanırım Air 540'da ön panele oluyor. Üst kısıma sadece 240mm radyatörler sığabiliyor. H440'da 280mm her iki tarafa da sığıyor herhalde ve bu kasayı alırsam sorun olmaz ancak Air 540'da ön panele koyarsam oradaki fanları çıkartmam gerekecek değil mi? 

Bu arada NZXT H440 incelemesini de Corsair Air 540 incelemesini de özetlersek; H440 sessizlik konusunda önde dediğim gibi, ayrıca fan kontrol edebilme imkanı olması ve ön panel artı psu tarafında toz filtrelerinin olması artı yönleri. Air 540'ın hava akışı daha sorunsuz tabi zira önünü kesen hiçbir şey yok ancak psu kısmında ve üstte toz filtresi olmaması handikaplı yönü. Biraz daha inceleyip seçim yapacağım sonunda. Su soğutma olarak ise H110i daha iyi olabilir dediğin gibi veya Kraken. Ama hangi marka kasayı alırsam onun soğutmasını tercih edeceğim sanırım görsellik açısından.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Frisby'i sana alalım Çağlar  :) açar seni.

 

Arada kalmamın sebebi aslında şu andaki kasam olan Carbide 200R'nin derinliği 50 cm ve Air540'ın derinliği 41 cm civarı ve benim işime daha çok yarıyor kasayı koyduğum kütüphane içerisinde. Kasa şu anda kütüphanenin alt kısmındaki kapaklı dolap ve çekmeceli iskelet kısmın üzerinde durmakta. Bu yüzden aslında kararımı Corsair Carbide Air 540'dan yana çoktan vermiştim dün gece Çağlar ile konuşana kadar. Şu andaki kasam kütüphane alt çekmeceli kısım tabanından 10-12 cm kadar dışarı taşıyor ve estetik olarak çok hoş durmuyor haliyle ki kasayı koyabileceğim başka bir yer de yok odada. Kasayı değiştirme sebeplerimden biri de bu yönüyle odada hoş durmaması idi. NZXT kasası da 51 cm derinliğinde gördüğüm kadarıyla ve bu yönüyle biraz daha uzun bile kalıyor. Kasanın altında şu anda suntalam ahşap parça duruyor gerçi stabilite için ama dediğim gibi estetik açıdan çok da hoş görünmüyor. Yine de H440 da insanı cezbediyor görüntüsüyle. Eşim de aynı hatta daha uzun bir kasa alırsam neden eskisini değiştiriyorsun falan diye muhabbet yapacaktır kesin. :)  Arada kalmamın sebebi esasen bu yönde 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan arada kalacak birşey yok o zaman yazdıklarına göre. Senin zaten bu durumda Air 540 dışında çaren yokmuş, hayırlı olsun, güle güle kullan.:D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşin aslı H440 varken benim dediğim gibi Air 540 ile işim olmaz ancak senin durumun özelmiş, baştan keşke bu şekil giriş yapsaydın. :)

Bu durumda ben olsam Air 540 alır geçerim elbette. Kompakt bir yerde çok iş yapmak istiyorsan alternatifsiz zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Peki Air 540'a ilave fan takmak iyi olur mu? Sen kullandığın için bilirsin mevcut fanları sesli midir? Daha sessizler ile değiştirmeye gerek var mıdır? Bir de toz filtresi bulabilir miyiz?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan yok gerekmez, kendisiyle gelen önde takılı 2x140mm fanları siyah olanı da vardı bende bunun, onda hiç kullanmadım, beyaz olan versiyonunda bu fanlar beyaz ledli olarak geliyor ki aynı fanın led takılı olan versiyonudur bu da, bu fanların sesi rahatsızlık verecek boyutta değildi. Ama ben çoklu ekran kartı kurulumu kullandığım için önde 3x120mm daha çok tercih ettim hep, bu şekilde de tabii fanları da devirli kullanınca sesli oluyor iyi kötü.

 

Kasanın önünde kendi toz filtresi var zaten herhangi birşey almana gerek yok. Altında boşluklar var kasanın, oraya yapacak birşeyin yok uğraşmadıktan sonra, tavana da 2x140mm Silverstone fan filtresi olabilir mesela. Ben almıştım ama takmaya fırsatım olmadı daha.

 

Ben arkada Corsair AF140 Quiet Edition, önde ise 3x120mm Corsair AF120 Performance Edition ile kullanıyorum.

 

Tavanda da Corsair H110i GTX var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de tavanda Corsair H110i GTX kullanacağıma göre başka fana gerek olmaz. Arka fanı belki senin model ile değiştiririm o halde. O durumda üste toz filtresi bakarım bir de. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Olabilir Ozan tabii, şunu belirteyim yanlız H110i GTX tavana hortumlar kasanın ön tarafına denk gelecek şekilde monte edilebiliyor, arkada fanla çarpışıyor, o şekilde montaj olmuyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet az çok aklımda alınacak kasa şekillendi ancak bilgisayar kasalarının son yıllarda ciddi bir atılım içinde olduğu gerçeğini de nasıl bir kasa almalıyım araştırması yaparken net bir şekilde gördüm. Genelde çoğumuz bilgisayarımızın iç bileşenlerine daha çok önem veririz. Kullanacağımız anakartımız, işlemcimiz, belleklerimiz, ekran kartımız veya ssd'miz hatta istediğimiz güç kaynağı gibi ama birçoğumuz için pc kasası tüm o değerli parçaları içine koyup sadece korumasını beklediğimiz birer çelik-plastik ya da alüminyum karışımı kapalı kutular. Ama son yıllarda o kadar farklı kasalar çıktı ki hazır böyle bir konu varken ilgimi çeken diğer kasalardan da burada bahsetmek isterim. Önce merak edenler veya bilmeyenler için konu başlığında belirttiğim iki adet kasa olan Corsair Carbide Air 540 ve NZXT H440 için inceleme videolarını koyalım.

 

1) Corsair Carbide Air 540 : Yaklaşık 2-2.5 senelik midtower boyutlarında küp şeklinde bir kasa ama halen Türkiye'de 600 lira civarına satılıyor. Siyah, beyaz ve gümüş renk seçenekleri var ama gümüş pek bulunmuyor.

 

2) Nzxt H440 : Nzxt ürünleri yakın zamanda ülkemizde de bulunur oldular. 500 lira civarında bir fiyata sahip olan bu midtower kasanın beyaz-siyah, siyah, siyah-kırmızı, siyah-mavi, siyah-yeşil gibi renk kombinasyonları mevcut. Ayrıca 100 lira fiyat farkıyla aynı kasanın Razer versiyonu da bulunmakta.

 

Şimdi ilgimi çeken birkaç kasadan daha bahsetmek istiyorum.

 

1)Bu kasalardan birincisi yine NZXT'den Noctua 450. Aslında iç dizayn olarak H440 ile ses yalıtım süngerlerinin olmaması haricinde hemen hemen aynı ama dış görünüşü daha çok markanın phantom serilerini hatırlatıyor. Ayrıca karanlık veya loş ışıklı ortamlarda çalışırken kasanın altında yanan ambians led ışığı çok şık olmuş. Yine ülkemizde satılmakta ve 520 lira civarında bir fiyat etiketine sahip.

Nzxt Noctis N450 : 

 

 

2) İlgi çeken bir diğer kasa Phanteks firmasının Evolv ATX modeli. Yurtdışında 180 dolar fiyat etiketine sahip olan bu alüminyum kasa ülkemizde satılmıyor ancak Amazon gibi kanallardan isteyenler getirtebilirler. Bence oldukça şık bir kasa

 

 

3) Corsair Carbide 600Q ve 600C : Corsair'in geçtiğimiz sene sonunda çıkardığı BTX (ters atx) formatındaki full tower kasası. C versiyonunda sağ kapak komple pleksiglas. Q versiyonu ise kapalı ancak ses yalıtımı ön planda. Henüz ülkemizde satışına başlanmadı ama mart ayı içerisinde başlanacağı söyleniyor. Yurt dışı fiyatı 150 dolar.

 

 

4) Fractal Design Define R5 : Bu kasa da maalesef ülkemizde bulunmayan kasalardan birisi ama benim çok beğendiğim bir kasa. Yurtdışından biraz uğraşarak getirtilebilir sanırım ama ilk gözlemlerime göre halen Amazon USA sitesi buraya göndermiyor bu kasayı ama tabi ki azmederseniz halledilmeyecek bir problem değil. :) Yurtdışı fiyatı 119 dolar. Kasada yine H440 gibi sessizlik ön planda tutulmuş.

 

 

5) Lian Li PC 08 : Bu kasa ise gördüğüm en sevimli ve enteresan kasalardan biri. Sağ kısım dışında neredeyse tamamı şeffaf pleksi glas malzemeden yapılmış çok kullanışlı ve gösterişli bir kasa. Tabi Lian Li olunca fiyatı da bir hayli kabarık, haliyle ülkemizde de bulunmuyor. Satış fiyatı 400 dolar civarında. 

 

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Lian Li'nin bu modelini almaya kalktım, elim geldi, gitti ama kasa maalesef kullanışlı değil, görüntüsü dışında.

 

Define R5 de iyidir de ben esas Define S seviyorum.

 

Phanteks'leri ise o kadar sevemedim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok