En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.995 mesaj var

1 dakika önce, rammstein said:

 

 

Netflix, torrent vb. için lazım. Ayrıca VPN kullanmanın gizliliği koruma gibi bir avantajı da var. Alay edilecek bir durum göremiyorum. :icon_think:

 

Alay etmiyorum canım ya, Türkiye'deki genel kullanım amacına gönderme yaptım.

 

Bu arada torrent'te iletişimi şifrelediğin zaman VPN'e gerek olmuyor pek.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

x box one x bf5 li aldım klavye mouse umuda bağladım konsola şimdi oyuna desteğin gelmesini bekliyorum ayrıca görüntüyü 120 hz ye kitledim ucuza çakma pc elde ettim :D

Enyalios tarafından düzenlendi
Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 minutes ago, Najaz said:

 

Alay etmiyorum canım ya, Türkiye'deki genel kullanım amacına gönderme yaptım.

 

Bu arada torrent'te iletişimi şifrelediğin zaman VPN'e gerek olmuyor pek.

 

Şifrelemek derken programların içindeki encryption özelliğini kastediyorsun sanırım.

1.) Encrypt edince herkesten veri alamıyorsun diye biliyorum. Sadece bu özelliği aktif edenlerden veri alabiliyorsun. Doğru mu?

2.) Encrypt etsen bile sonuçta bağlantı kurulurken IP adresin karşı tarafa belli olmuyor mu? Örneğin bir web sitesi ile HTTPS bağlantısı kurulurken bile sorgu gönderdiğin websitesi IP adresini okuyabiliyor. P2P'de de böyle değil mi? Almanya'da IP adresinin karşı tarafa görünmesi P2P'de büyük bir problem ve bazı hukuk firmaları ile başın belaya girebiliyor. Şuı linkte güzel açıklıyor: https://www.best-bittorrent-vpn.com/germany-torrents.html. Yani demek istediğin programın kendi şifreleme özelliğine de güvenmemek lazım. Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında 11.11 indirimi zamanında almıştım, birkaç günde elime geçti parçalar ve emektar iMac'i emekliye ayırarak macbook pro'yu evde de kullanmaya karar verdim. Bunun için aldığım ürünler :

 

Magic Trackpad 2

Twelve South Bookarc Stand

Dell S2718D 1440p 27" Monitör

 

Macbook Pro pek çok kişi tarafından clamshell modunda kullanılıyor, yani kapağı kapalı olmasına rağmen klavye, mouse, trackpad çalışır olarak kullanmak oldukça pratik. Bookarc stand bunu estetik bir hale getiriyor, fiyatı biraz tuzlu ancak ürünle birebir uyumlu ve gerçekten oldukça kullanışlı. Magic Trackpad 2 normal bir fareye oranla kısayollarına alışkın biri için çok daha iyi ve hızlı. Özellikle benim gibi ofis yazılımlarıyla uğraşıyorsanız fare kullanmaya oranla inanılmaz avantajlı.

 

Dell S2718D monitör aslında aklımda olmayan bir monitördü, normalde 4K bir monitör almayı planlıyordum ya da Asus'un Proart serisinden PA27AC mi alsam (bu 1440p olmasına rağmen daha pahalı) yoksa direkt 4K usb-c çıkışı olan Asus MX27UC mi alsam diye düşünürken bu monitör çıktı karşıma. Macbook Pro kullandığınızda usb-c çıkış-giriş nedeniyle hem şarj etme hem de görüntü+usb çıkışları için hub olarak kullanma özelliklerine sahip oluyorsunuz. Bu yüzden mümkün olduğunca üzerinde usb hub barındıran, usb-c girişi olan, usb-c girişinden aynı zamanda 13" mbpro şarj etme özelliği olan monitörler olarak elediğinizde Türkiye'de seçenekler inanılmaz az (yurtdışında da az ama en azından LG'nin çok beğenilen monitörü var). Apple'ın 5K ve 4K ultrafine display'i ciddi firmware problemleri içeriyor ve kendi macbook pro'larıyla uyumsuzluklar yaşanmasına yol açıyor, yine usb-c girişi tek ve ikinci bir sistemi bağlama ihtimaliniz yok. Hem Proart serisi Asus (1440p) hem de 4K olan MX27UC fiyat olarak pahalı geldi, ucuz olan alternatif arayışındayken 2017'de bir seri olarak üretilip üretimden kalkan S2718D ile karşılaştım. İstediğim her özellik vardı, USB-C giriş, 2 USB3.0 çıkış, HDMI giriş (böylece direkt windows bilgisayarımı da bağlayabiliyorum), ayrıca 1440p olması itibarı ile windows'ta da macos'ta da ölçeklendirme problemi olmayacaktı. 

 

Ürünler 2-3 günde sırasıyla geldi. Kullanım senaryoma uygun olarak hepsini bağladım ve sonuç mükemmel. Hatta en büyük güzellik S2718D üzerindeki açma-kapama tuşuna basarak macbook pro'yu tam kapalı olsa bile açabiliyorum, çünkü usb-c çıkışına güç bu düğme sayesinde gidiyor. Bir mac mini olmasa da iş devamlılığını sağlaması açısından inanılmaz ölçüde rahatlattı ve aşırı sessiz, hiçbir fan yok, sıfır sesli sistemim var artık. Bu da son hali :

 

IMG_8863.jpg

Atrin, SEP, OnLyTNT and 5 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gigabyte Aorus Radeon RX 580 8GB

Seagate Expansion 8TB Desktop External Hard Drive

Hosa CPP-201 Dual 174 inch TS  Dual Stereo Interconnect Cable

Creative Sound Blaster X-fi HD USB Audio System | Phono Preamp

MSI Optix MAG27CQ 27'' ekipmanlarıyla BF'ye veda ettik.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

NZXT Kraken G12 adaptörü kullanarak 1080 Ti üzerine AIO sıvı soğutucu montajını tamamladım. Şimdilik birkaç fotoğraf koyayım; geniş bir zamanda detaylı bir "nasıl yapılır?" rehberi hazırlayıp blog bölümünde paylaşacağım.

 

Sıcaklık ve ses değerleri çok iyi. Tabii bunda, GPU'ya undervolt yapmamın ve yüksek statik basınç sağlayan Corsair ML120 PRO fanların da etkisi var. Kapalı kasada, fanlar %50 devirde (1200 rpm) çalışırken, 0.881v ile 1850 Mhz'de çalışan GPU yük altında 50 dereceyi geçmiyor. Yine aynı şekilde, 4.6 Ghz'de çalışan 4790K işlemci de 50-55 derece civarında. Benim için grafik kartının (ve aslında tüm sistemin) sessiz ve serin çalışması öncelikli olduğu için, bundan daha fazla bir hızaşırtma yapmayı düşünmüyorum.

 

thecard-Large.jpg


thecase-Large.jpg

 

Ah tabii bir de, ASUS'un çekik gözlü mühendislerinin, kartın orijinal soğutucusu sökülmesin diye soğutucuyu tutan vidalardan birinin üzerine yapıştırdığı garanti etiketi mevzuu var. Ama biz "Demokrasilerde çareler tükenmez" mottosuyla yetişen bir neslin çocuklarıyız öyle değil mi? :)

 

thesticker-Large.jpg

 

 

Najaz tarafından düzenlendi
pentaman, wazzap, Thustu and 3 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@wazzap Valla adamlar yapmış :) O kısa videoyu izlediysen, fanlar 1200 devir dönüyor orada. Duyabileceğin tek ses benim tıkalı burnumun sesi, belki biraz da pompa vızıltısı :)

Najaz tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Najaz hayırlı olsun, çok güzel görünüyor :thumbs:

 

Sessizlik çok cezbedici, kartın yüzeyini soğutmak için de güzel bir yol bulmuşsun. 

 

Ama undervolt da  bir yere kadar, yok mu OC denemeleri falan? (ve şeytan dürter:mrgreen:)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gece alet-edevat kutusunu karıştırırken şunu buldum:

 

thecable.jpg

 

Bu kabloyu, Radeon HD 6950 kartın blower tipi soğutucusunu değiştirmeye niyetlendiğim zaman ebay'den almıştım. HD 6950'yi, kapalı shader'ları açan BIOS yükleyerek 6970 haline getirebiliyorduk (good old days). E haliyle kart daha iyi bir soğutucu istiyordu bu durumda. Ben de GPU için Thermalright Shaman, VRM'ler için de Thermalright VRM-R5 soğutucu alıp karta takmıştım. Bu kabloyla da, Shaman'ın yanında gelen 140mm'lik fanı doğrudan grafik kartının fan çıkışına bağlamayı düşünmüştüm lakin fanı harici fan kontrolcüye bağlayınca, kablo da bir köşede unutulmuştu :) Kablonun bir ucu, grafik kartının üzerindeki fan fişiyle uyumlu, diğer ucu da 4-pin PWM.

 

Bu arada, Shaman hala elimde ve hala güncel grafik kartlarına monte edilebiliyor. Tek sorunu, epey heybetli olması ve bu sebeple mini-ITX kasalara sığmaması :) Bu yüzden ileride başka bir projede kullanılmak üzere kutusunda yıllanıyor.

 

rabensang-albums-review-thermalright-sha

 

Sistemdeki fan düzeneğini şu şekilde kurmuştum: CPU ve GPU'ya takılı AIO soğutucuların radyatörlerine hava üfleyen 2 fan, bir PWM splitter kablo ile anakartın CPU fan fişine takılıydı. CPU sıcaklığına göre 2 fan da eşzamanlı olarak devirleniyordu. Lakin şöyle bir sorun ortaya çıktı: Her oyun GPU'ya yüklendiği kadar CPU'ya yüklenmiyor. Örneğin Battlefield 3 ve 4 CPU'nun canına okurken, Doom CPU'ya son derece sevecen davranıyor ve onu pek üzmüyor :) Böyle olunca da, GPU sıcaklığı yükselmesine rağmen onu soğutmakla görevli fan yeterince devirlenemiyor. İşte yukarıdaki kablo bu sorunumuzu çözecek ve fanı doğrudan grafik kartına bağlayarak MSI Afterburner üzerinden oluşturduğumuz fan eğrisi ile onu kontrol edeceğiz.

 

Akşama daha detaylı fotoğraflar geliyor...

 

 

ZvAnA and pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsiburada Kapkara Cuma'da şu mekanik klavyenin kaymağını bizde biraz yiyek diye Logitech G413 mekanik klavye ısmarladım, bugün geldi.Bana maliyeti 400 TL oldu. Bu videoda klavyenin teknik detaylarına dair bilgiler veriliyor:

https://www.donanimhaber.com/RomerG-Mekanik-Anahtarli-Logitech-G413-CARBONu-inceledik--101556

 

Mekanik klavye diyince 300'den 1500 TL'lere kadar markasına ve özelliklerine göre birçok farklı alternatifler bulabiliyorsunuz. Benim aldığım modelin RGB aydınlatması yok, RGB düşmanı değilim ama 200-300 TL farka değecek bir anlamı yok benim için. Klavyenin kırmızı led ışıklandırması gayet güzel, tuş basım hissiyatı, malzeme kalitesi gerçekten çok iyi. Verdiğim linkte de bahsedildiği gibi klavyenin üstü alüminyum magnezyum alaşımı metal ve altı plastik. Ufak olmasına rağmen gayet ağır ve yerine oturuyor.

 

Daha önce gene logitech'in G105 klavyesini kullanıyordum. Sanalmarketim'den almıştım 50-60 TL falandı sanırım şimdi satıldığı  fiyata öküz alınır. :) 270 TL imiş:

https://www.hepsiburada.com/logitech-g105-tr-oyuncu-klavye-920-005054-pm-bd301796

Yıllardır kullandım ve hala çalışır durumda iken ölmeden SGK aylığını verip emekliye ayırdım klavyemi. Bunu anlatıyorum çünkü bugüne kadar beni yarı yolda bırakmayan mekanik olmayan bir klavyeydi. G413'ün mekanik hissi gerçekten buna göre muazzam, insanın yazdıkça yazası geliyor. Normal klavye ile mekanik arasındaki farkı anlayabilmeniz için başına geçip böyle bir metin yazmanız gerek. Öyle teknosa'da falan açıktaki klavyelere basınca pek basmıyor kafanız (en azından benim açımdan öyle oldu,belki sizlerin kapasitesi benden daha yüksektir bu konuda : )

 

Bana göre klavyenin iki eksiği var sadece.

1- Num Lock ışığı yok,hangi akla hizmetle num lock ışığını koymamışlar merak ediyorum. Öyle ölüm kalım meselesi değil ama olmaması gerçekten garibime gitti, klavyede onu koyacak yeterince yer var, yer yoksa da yer olacak şekilde dizayn edersin.

2- Klavye kutusundan bileklik çıkmıyor. Bİr üst modeli olan RGB'li G513'e bileklik koymuşlar, tanıtım fotolarında görülebiliyor, bunda niye esirgemişler anlayamadım, tamam diğer mekanik klavyelere göre daha hesaplı ama mekanik klavye be abi, ucuz birşey değil, 50 TL fark koysaydınızda şu bilekliği koysaydınız.

 

Bahsettiğim eksiklikler sizin için hayati değilse nispeten ucuza kaliteli bir mekanik klavye olmuş g413.

 

İngilizce gümüş modeli daha ucuza satılıyor, onun aydınlatması beyazmış:

https://www.hepsiburada.com/logitech-g413-mekanik-oyun-klavyesi-ingilizce-gumus-920-008348-p-HBV000006MIDT

 

 

 

Executioner tarafından düzenlendi
Najaz and ZvAnA beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de 280TL'ye QP Bilişim'den Razer Ornata (chroma değil, sadece yeşil led) aldım. Mecha-membrane mı ne denilen model, bilekliği de var. İlk defa böyle bir klavye kullandığım için tuşlar biraz tuhaf geliyor ama alışırım.

 

Bu arada G105'in fiyatına oha! Ben de bir sene önce 130-140 TL civarına almıştım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 25.10.2018 at 08:20, cherqes said:

 

Spoiler

 

https://www.hepsiburada.com/anker-soundbuds-slim-kablosuz-bluetooth-spor-kulaklik-pm-HB000008CL1H

 

Anker-SoundBuds-Slim-Image-3.jpg

 

 

Bir ara mono bluetooth kulaklık kullanıyordum, ama mono olduğu için telefonla arada video vs izlerken yeterli olmuyordu. 

Bende bundan aldım. Almasaydım diyorum şimdi. Bana gelen kulaklık mı sıkıntılıdır anlamadım berbat bir ses var. Hani otobüslerde verilen kablolu kulaklıklar gibi teneke vari bir ses geliyor. Şarj süresi iyi ama ses kötü, aynı zamanda sol kulaklıkta da bir titreşim, zırıltı gibi birşey var. Her ürünün kutusunu faturasını saklayan ben bununkileri direk attım nedense. Firmaya yazdım, bakalım ne diyecekler. Beğenmedim bu kulaklığı, 220'ye düşen Spigen Legatoyu almadığım için pişmanlık duyuyorum. 

 

 

Önceki mesajımda bahsettiğim Anker Kulaklığı aldığım yere kontrol için gönderdim. Kulaklığın sorunu olmadığını yazıp geri gönderdiler. Hepsiburada'nın kara cumasında 200 liraya şunu aldım.

https://www.hepsiburada.com/spigen-legato-arc-r72e-kablosuz-bluetooth-kulaklik-qualcomm-aptx-hd-audio-000sd21953-p-HBV000009KEXS

 

Arasında dağlar kadar fark varmış. Daha kaliteli bir sesi var, 3 farklı ekolayzır modu var, 2 aygıt bağlantı yapabiliyor. Almak isteyenlere tavsiye ederim. Şuan ki fiyatı 320, iki gün önce 270 lira idi. Baya oynak fiyatı var. 

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun seneler sonra ilk kez para verip duzgun bir kasa alip icine giris seviyesinin az uzerinde bir sistem toparlamak icin harekete gectim. Aldığım son düzgün bilgisayar kasası Elan Vital T5 idi. Evde kullandığım G4560 sistem yerine R5 2600 aldım. Acemiliği bu sistemde atıp ilerleyen dönemlerde farklı denizlere yelken açarız artık 

hakancez tarafından düzenlendi
Najaz, ZvAnA and pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@hakancez Hocam bende güzel bir mini-ITX kasa vardı, onu vereydik size :)

 

Undervolt yaptığım GTX 1080 Ti ile denemeler yapıyorum birkaç gündür. 0.881v çekirdek voltajı ile 1850 MHz'de stabil çalışan kartın güç tüketimini ölçtüğümde, Unigine Heaven ve Superposition testlerinde azami 180W değerini görüyorum. Bu da demek oluyor ki, 2K ve 4K çözünürlükte RX580'den 3 kat fazla performanslı olan ve buna rağmen aynı miktarda güç tüketen bir GPU ile karşı karşıyayız :)

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

:D Teşekkürler hocam, çarpı yerine low Ray tracing de olabilirmiş yada limited  :P 

Kart bu arada biraz uzunmuş benim kasanın ölçülerine baktım da hdd kızakları engel olacak gibi mecbur bir tanesini çıkaracağım hiç aklıma gelmemişti.Akşama bir iki foto test eklerim, kartın içi bomboş bu arada kutu içeriği, kutu ve karttan ibaret resmen.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

NVIDIA'nın tüm modelleri öyle bomboş kutuyla geliyor. Benim 1060, 1070 ve 1080 Ti'ın kutularından çıkan tek şey CD ve uyduruk bir kitapçıktan ibaret. Utanmasalar kartı pıtpıtlı naylona sarıp öyle gönderecekler zaten :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Najaz said:

@hakancez Hocam bende güzel bir mini-ITX kasa vardı, onu vereydik size :)

 

 

Gördüm onu da, bu defa bana kurcalayacak bir kasa lazımdı. 20 yıl sonra pc topladım kendım :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
57 dakika önce, Najaz said:

NVIDIA'nın tüm modelleri öyle bomboş kutuyla geliyor. Benim 1060, 1070 ve 1080 Ti'ın kutularından çıkan tek şey CD ve uyduruk bir kitapçıktan ibaret. Utanmasalar kartı pıtpıtlı naylona sarıp öyle gönderecekler zaten :)

Valla hocam en son ki gtx 1070ftw kutu içeriği iyi idi hakkını yemiyim, 2 tane 6>8 pin pci-ex güc kablosu, dvı to ?? hatırlayamadığım donusturucu,sticker ve poster cd vardı.Akşam bir daha bakarım eksik bişiy varmı diye. Ama bu bildiğim kart kutu ve cd den ibaret olmuş he birde çakma bir bardak altlığı (sanırım) var :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Araba yolda yaylanırken motorun sesi de inip çıkıyordu kıllandım , biraz da motor sesi artmıştı ustaya baktırdım motor kulağından dedi . 400 Kağıt / 9 taksit kaçtı.

 

chevrolet-aveo-2011-2015-orijinal-motor-

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok