En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.947 mesaj var

1 minute ago, ZvAnA said:

@Executioner, siyah renk almakla iyi etmişsin, diğer renk kombinasyonlarını sanki ürün satılmasın diye yapmışlar :)

Ya böyle şeyler görünce düşünüyorum, bunları tasarlamak için ekipler falan var. Bu renklerin onaylanıp son ürün haline gelmesi için bir sürü aşamadan falan geçmiştir, ve sonuç bu, gri üstüne limon sarısı cırtlak bir çerçeve. Abi hiç mi zevkiniz yok sizin ya

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar, yine bir "ucuz etin yahnisi" deneyiyle karşınızdayız :D

 

Ne zamandır aklımda TV'de kullanmak için bir soundbar edinmek vardı. AVR niye düşünmüyorsun diye soran olursa: TV'yi koyduğum yer AVR kurulumuna pek müsait değil. Hem cihazın kendisi, hem de arka hoparlörler için yer ayarlamak sıkıntılı. Bir de bütçe meselesi var tabii. Orta halli bir AVR & hoparlör takımı için birkaç bin TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor ve benim durumumda attığım taş ürküttüğüm kuşa değmeyecek. Bu yüzden soundbar, onun da en ucuzundan bakınayım diye düşündüm.

 

Harici subwoofer'ı olan, buna da kablosuz olarak bağlanan ürünler mevcut piyasada. Bunların arasında da görebildiğim kadarıyla en çok tutulanı, LG'nin SJ3 modeli. Piyasada 650 TL'ye kadar bir fiyatla bulunabiliyor. Lakin ben bu fiyatlara çıkmak istemediğim için, yine harici kablosuz subwoofer'ı bulunan ve fiyat olarak da daha hesaplı olan Vestel'in Desibel SBA300 modeline yöneldim. Bu ürün de piyasada 400 TL'ye satılıyor.

 

Ancak ürünün detaylarına inince can sıkıcı bazı unsurları fark ediyorsunuz. Öncelikle embesil Vestel tasarımcıları, soundbar ünitesinin üzerine iki tane eşşek kadar mavi LED koymuşlar ve bu LED'ler cihaz çalışırken sürekli yanıyor. Bu da yetmiyormuş gibi, aynı LED'den bir tane de subwoofer'ın üzerine koymuşlar. Bu demek oluyor ki, TV izlerken gözünüzün önünde ışıldayan 3 tane masmavi LED olacak. Sırf bu sebeple, bu modeli almaktan vazgeçtim.

 

O esnada Vestel'in başka bir soundbar modeli gözüme takıldı; Desibel SBA400. Bu üründe dahili subwoofer varmış; böylece diğer modele nazaran daha az teferruatlı ve daha derli-toplu duruyor. Vestel'in kendi online mağazasındaki satış fiyatı, SBA300 modelinden daha yüksek (730 TL). Lakin n11'deki bazı satıcılarda 370 TL'ye kadar bulunabiliyor.

 

Bu modelle ilgili internet üzerinde çok fazla bilgi yok. Kullanıp da deneyimlerini yazan, Youtube'a video atan kimseye rastlamadım. Kağıt üzerinde özellikleri diğer modelden üstün; misal SBA300 modelinde olmayan HDMI girişi bu modelde mevcut. Tasarım olarak daha şık gözüken, TV konsoluna daha çok yakışacak bir model. Böyle böyle diyerek, n11'den indirim kuponuyla 378 TL'ye siparişi geçtim.

 

Biraz kör atışı yapmış gibi olduk ama bulabildiğim en hesaplı ve eli-yüzü düzgün soundbar modeli buydu. "En kötü babamların evine götürürüm" motivasyonuyla alışveriş yaptığım için, biraz da kendimi kobay yerine koyarak karar verdim sayılır :D  Bakalım gelsin göreceğiz ucuz etin yahnisi ne kadar lezzetli oluyor...

 

 

Executioner beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Vestel Desibel SBA400 Soundbar nihayet elime ulaştı ve dün gece kurulumunu yaptım. Önce birkaç fotoğraf...

 

sba400front.jpg


sba400top.jpg

 

sba400bpanel.jpg

 

Ürünün malzeme kalitesinden bahsedeyim. Kasası fırçalanmış aluminyum ve üstteki Vestel logosunu yok sayarsak, çok şık bir görünümü var (logoyu asetonla silmeyi düşünüyorum). Cihazın ağırlığı, metal kasası sebebiyle 3.7 kg. Internet üzerinde giriş/çıkışlarıyla ilgili çok az bilgi olduğu ve hiçbir görsel de bulunmadığı için, özellikle arka kısmını fotoğrafladım. Gördüğünüz gibi cihazda 1 adet HDMI girişi, 1 adet de ARC özelliği taşıyan HDMI çıkışı bulunuyor. Bu fiyat seviyesindeki (350-800 TL bandı) hiçbir soundbar'da HDMI giriş-çıkışı yok; bu yüzden diğer cihazlardan bir adım öne çıkıyor SBA400. Aklıma gelmişken yazayım; cihaz Vestel'in Manisa'daki tesislerinde değil, Çin'de üretilmiş.

 

ARC destekli HDMI neden önemli? Çünkü TV'niz ile soundbar arasında ARC destekli HDMI portları aracılığıyla bağlantı yaptığınızda, TV'nizin kumandasından soundbar'ı da kontrol edebiliyorsunuz. Soundbar TV ile birlikte otomatik olarak açılıp kapanıyor. Optik, coax ve RCA bağlantı kullandığınızda, cihazı kendi kumandasından açıp kapamak ve ses seviyesini de yine kendi kumandasından ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. HDMI/ARC bağlantısı, sizi bu dertten kurtarıyor.

 

Cihaz açıkken, bize göre sağ taraftaki ufak bir alanda 1 adet beyaz LED, aktif olan giriş portunu belirmek için de bunun hemen yanında farklı renklerde 1 adet LED yanıyor. HDMI/ARC bağlantı için açık yeşil, optik giriş için koyu yeşil, Bluetooth için mavi gibi farklı renkler belirlenmiş. Ben HDMI/ARC girişini kullandığım için beyaz/açık yeşil renkte yanan LED'ler gözümü rahatsız etmedi; cihazla ilgili olarak en çok bu duruma sevindim diyebilirim :)

 

HDMI/ARC bağlantısını için en başta ufak bir sorunla karşılaştım. TV'yi stand-by konumuna aldığımda soundbar da kendini kapatıyor, ancak 2-3 saniye sonra tekrar açılıyordu. TV'nin yazılımından kaynaklandığını düşündüğüm bu sorunu, TV'ye yazılım güncellemesi yaparak aştım. Şu anda bağlantı, birlikte açılma-kapanma sorunsuz durumda.

 

Ses kalitesine gelince... Soundbar'la birlikte TV çağ atladı diyebilirim. Cihazın tiz ve orta frekanslardaki ses üretimi çok başarılı; çok net ve pürüzsüz ses alıyorsunuz. Alt frekanstaki seslerde pek tabii ki harici subwoofer'lı cihazlar kadar iyi değil, ama yine de tatminkar ve tok bass sesler üretebiliyor. 30 kademe ile ayarlanan ses seviyesinde zaten 19-20. kademeden sonra sesi daha fazla açamıyorsunuz konu-komşuyu rahatsız etmemek için :) Ancak bu seviyelerin üzerinde bile seste herhangi bir çatlama, netlik kaybı yok.

 

Cihazla ilgili hoşuma gitmeyen tek husus şu oldu: Girişler arasında seçim yaparken hangi girişte olduğunuzu bir kadın sesiyle söylüyor ve bu kapatılamıyor.

 

Sonuç: Malzeme kalitesi, şık tasarımı, ses çıkış gücü, ses kalitesi, giriş-çıkış özellikleri ve en önemlisi HDMI/ARC desteği sayesinde, 378 TL'lik fiyatının kat kat üzerinde performans veren, kıyıda köşede kalmış bir "hidden gem" :) 

 

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok bilmiş Microsoft mühendisleri, XBOX One'a HDMI-CEC desteği koymamışlar...

 

CEC sayesinde, HDMI üzerinden TV'ye bağlı cihazlara TV'nin uzaktan kumandası ile komut verebiliyoruz. Misal PS4'te HDMI-CEC desteği mevcut ve TV'nin kumandasından PS4'ün bağlı olduğu HDMI girişini seçtiğim anda PS4 de otomatikman açılıyor ve PS4 arayüzünde TV kumandasını kullanabiliyorum. Lakin Microsoft CEC desteği sunmadığı için XBOX'ta bunu yapamıyoruz.

 

Kullandığım TV'nin gömülü medya oynatıcısının kullanımı çok pratik değil, DLNA desteği de biraz sorunlu. Bu yüzden XBOX One'ı medya oynatıcısı olarak kullanmak istiyorum ama kumanda olayı işi bozuyor. Amazon'da 20 USD'ye PDP Talon marka bir kumanda buldum; Microsoft lisanslı ürün ve sanırım XBOX One için en çok tercih edilen uzaktan kumanda da bu. Tam sipariş verecekken, aklıma elimdeki Logitech Harmony 520 akıllı kumandayı XBOX One'da da kullanabilir miyim sorusu geldi :) Kumandayı ilk aldığımda bilgisayara yazılımını kurup, amfi için kumandaya yükleme yapıp öylece bırakmıştım. Yazılımı tekrar kurup bakacağım konsol için de desteği var mı diye. Eğer varsa, beni 150 TL'lik bir masraftan kurtarmış olacak Logitech. Ancak bu konuda şüphelerim var zira kumanda epey eski bir model ve Logitech cihaz güncellemesi için desteği sonlandırmış olabilir bu modelde.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 10.08.2019 at 11:48, Najaz said:

 

CEC sayesinde, HDMI üzerinden TV'ye bağlı cihazlara TV'nin uzaktan kumandası ile komut verebiliyoruz. Misal PS4'te HDMI-CEC desteği mevcut ve TV'nin kumandasından PS4'ün bağlı olduğu HDMI girişini seçtiğim anda PS4 de otomatikman açılıyor ve PS4 arayüzünde TV kumandasını kullanabiliyorum.

Hemen televizyonumu kontrol ediyorum çalışıyor mu diye.
Sony tv istiyor sanırım , LG beceremedim.

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
24 dakika önce, Najaz said:

@Altan Yoklar TV'nin ayarlar menüsünde SIMPLINK seçeneğini aktif hale getirmen gerekiyor. SIMPLINK, LG'nin HDMI-CEC'e kendince verdiği isim.

 

PS4'te de yine sistem ayarları altında HDMI Device Link'i aktif hale getirmen lazım.

teşekkkürler
rep +1

 

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Najaz'ın incelemsi sonucu ben de Vestel Desibel SBA400 Soundbar aldım. HDMI Arc üzerinden taktım ve iki kumanda derdinden böylece kurtuldum. Yalnız kutusunun içinden sadece kompozit kablonun çıkması kötü oldu. Öyle çok harikülade bir fark görmedim ama TV sesinden daha iyi olduğu aşikar. BluRay filmler ile test etmek gerek sanırım. Ben de n11 üzerinden 378TL'ye aldım bu arada, Vestel'in kendi sitesinde 700 küsur fiyattan satılıyor. 

wazzap tarafından düzenlendi
İmla

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar bir şey beklemiyoruz zaten, ne kadar ekmek o kadar köfte. Maksat TV'nin sesinden daha iyi olması. Vestel'e ayrı gıcıklığım var zaten merak etme star. Normal fiyatında alacak olsaydım daha fazla para verip gider başka marka alırdım. Ancak, HDMI ARC olan modeller 1000tl bandından başlıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
37 minutes ago, stardust said:

vestel :facepalm:

vestel düşündüğün kadar kötü değil. benim buzdolabı-çamaşır makinesi-bulaşık makinesi 3lüm de vestel. bana çok ucuza geldiği için hiç bir beklentim olmadan almıştım ama beklentimin çok üzerinde çıktı aletler gayet güzel iş görüyorlar. hele bulaşık makinesi efsane yıkıyor eşek gibi kullanıyorum bütün bulaşıkları hiç ellemeden pislik içinde atıyoruz tertemiz çıkıyor 2 yıldır.

 

ben de aynı şekilde vestel soundbar bakıyordum bu aralar, bu inceleme iyi oldu...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güven, bayinin aldığı fiyata verince bedava aldın biliyoruz da, ben yine de evime sokmazdım. dandikliğin temsilcisi o vestel yazısını görmek beni devamlı kaşındırarak irite ederdi.

 

gümrük vergileri ve ithal cep telefonu fiyatlarındaki artışın baş mimarı ahmet nazif denen yandaş yavşak. 1 kuruş bile param yok bu döneklere yedirecek, isterlerse dünyanın en iyi ürününü yok denecek fiyata satsınlar. prensip meselesi yani sen anlamazsın. yorma kafanı.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, stardust said:

1 kuruş bile param yok bu döneklere yedirecek, isterlerse dünyanın en iyi ürününü yok denecek fiyata satsınlar. prensip meselesi yani sen anlamazsın. yorma kafanı.

 

insanların 1 yılda kazandığı parayı 1 ayda kazanınca prensip meselesi olabiliyo tabi fazla kafa yoracak bir şey yok zaten senin için. basit matematik hesabı.

 

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, stardust said:

dandikliğin temsilcisi o vestel yazısını görmek

 

Bu üründe markaya çok da takılmamak lazım. Gerek malzeme kalitesi olsun, gerek ürettiği ses kalitesi olsun n11'de satılan fiyatın çok çok üzerinde bir sonuç elde ediyorsun zira. Fiyat 500 TL'nin üzerinde olsa ben de başka ürünlere yönelirdim ama 350-400 TL seviyesine indiğinde, o plastik kasalı, özürlü tasarımlı ultra-dandik modellerden 1 değil 5 adım daha ileride bir ürün bu. 72 Watt RMS ses çıkış gücü var; TV'nin yerleşik 20 Watt hoparlörlerinin gücünü dörde katlamış + subwoofer takviyesi yapmış oluyorsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

3 tb'lik WD purple diskim Crystalmark Disk İnfo tarafından current pending sector error uyarısıyla alarma geçmem sonucu içeriğini boşaltıp formatlamaya kalkınca brick( türkçesi tuğla, türkçe terimler kullanalım kullandıralım, güzel türkçemizi zenginleştirelim : P ) bir şekilde diski elime aldım brick bir şekilde. Yani diski artık raw olarak bile görmüyor sistem ne olduysa artık. Güya kamera sistemleri için 24 saat çalışacak bir şekilde dayanıklı imal edilmiş garantisi Kasım 18'de dolmuş Purple serisi WD diskim bozuldu. Bundan önce de 3 tb'lık seagate'im vardı o da gitmişti.:) Tamam ssd vs. var sistemimde ama şu an 1 tb ssd diskin üstü pek mantıklı fiyatlara satılmadığından gözüm hdd alternatiflerindeydi ve bu diski 600'e görünce ısmarladım:

https://www.yukko.com/wd-35-caviar-blue-5400-rpm-64mb-cache-sata-30-harddisk/50000543?pid=10000770

 

Ben aldığım gün fiyat 650 TL oldu, herhalde ben sipariş verince fiyatın ucuz olduğunu düşünüp düzeltme yaptılar : )

2 gün sonra bayram arifesi cts olmasına rağmen yurtiçi kargo tarafından disk evime teslim edildi. Ben kargodan takip edip şubeye gelirse eğer almayı düşünüyordum, bayram boyunca şubede sürünmesini pek istememiştim ama gerek kalmadı.

 

Diske gelince 4 tb Western digital disk işte. Şu an için hdd almayı düşünüyorsanız f/p diyebilirim. 5400 Rpm olmasına rağmen gayet güzel performansı var, Crystal Mark sonuçları :

GZmEAv.png

 

 

Bu da yan yana aynı şartlar altında, aynı kasanın tozunu yutarak çalışan ve biri seagate 3 tb, biri wd purple 3 tb 2 diski gömmüş olan 7200 Rpm Samsung diskim:

 

bvVjBZ.png

 

 

Tabi yeni seri 7200 diskler daha performanslıdır ama bunun için peşlerinde koşmaya çok gerek yok bence. Sonuçta ssd devrindeyiz ve bu forumun üyesi herkesin sisteminde ssd'si vardır ya da ilk fırsatta ssd almayı düşünüyordur. Umarım bu wd blue'da garantisi dolduktan 2 ay sonra pert olmazda biraz kullanırım. Sıkıldım artık hdd almaktan, Seagate diye bir marka yok benim için, e seagate almıycam diyorsan gene WD'ye kalıyorsun maalesef ki içindeki bilgilerle pert olmadığı için WD'ye karşı bir düşmanlık beslemiyorum şimdilik :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Akortek’te almak istediğim Akasa Viper’ler stock out duruma dusunce ikinci el fan bakayim dedim. Aslinda varolan fanlarim olan Apache lerden memnunum ancak NZXT H500 kasada yaptığım denemelerde on tarafa ne fan takilirsa takilsin asil isi arka ve ust fanlar yaptigi icin CFM si yuksek bir fan almak istiyordum. Viper bu zamanlarda stoklara girecekmis ama DH forumunda gecmiste hep ismine rastladığım ve merak ettigim fanlar denk gelince alayim dedim. 

FDB848-C4-55-C5-45-BA-8849-DE8911392-A65

Sychte marka fanlari tanesi 20TL den aldim. 1900 devre kadar cikiyorlar. PWM modeli degil klasik 3 pinli model. Yeni nesil anakartlarda fan DC de olsa giden voltaj ayarlanarak bir sekilde devir dusurulebiliyor diye dusunerek aldim. 20TL e super alisveris oldu. 

 

7-AB85711-2-EF8-4354-BDDA-F6-A02-AAC5-CB

 

 

 

Fanlar biraz kiliksizdi. Daha dogrusu kablolari. Onlari da hemen modifiye ettim. Simdilik denemelere devam. 

hakancez tarafından düzenlendi
ZvAnA and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gene hiç ihtiyacım olmayan bir ürün aldım, Corsair 680X siyah :D 

Bayağı bir inceledim, gözüme batan tek saçmalık ki kimse bahsetmemiş ama oda 2,5/3,5" hdd için hiç hava akımı olmaması(sözde high airflow !), internette biraz bakınınca corsair forum ve reddit te tahmin ettiğim şikayetler var yuksek hdd ısıları ile ilgili, şahıslar ufak bir fan koyarak çözmüşler.

Neyse bakalım gelsin de.

https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Cases/Crystal-Series-680X-RGB-High-Airflow-Tempered-Glass-ATX-Smart-Case/p/CC-9011169-WW

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok