En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.944 mesaj var

iyi heralde ya fanlar hiç sessiz çalışırken bu değerlere razıyım ben, zaten 1000 devir falan yapınca hemen farkediyor sıcaklık.

aslında h115i'yi bağlayıp bir karşılaştırma yapardım noctua ile ama AM4 için ayrı bracket gerekiyor, onu da türkiye'de bulmak imkansızdır heralde. bir firma getirmiş satmış fahiş bir fiyata ama stoğu da kalmamış.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 hours ago, stardust said:

@T800

bu incelemeyi görmemiştim.

https://hexus.net/tech/reviews/cooling/141712-noctua-nh-d15-chromaxblack/?page=2

görünen o ki corsair h150i'yi bile tokatlamış.

Zaten AIO'ları tokatlayan HSF olarak biliniyor NH-D15:8 Bende de custom sıvı soğutma vardı yıllarca ve sonra buna geçip huzura erdim. Gerek yokmuş o kadar eziyete ve masrafa.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amazon'dan 13$'a usb 3.0 hdmi capture cihazı aldım. 1080p 60fps kayıt yapabildiğini iddia ediyordu. Aynı işi yapan markalı ürünler 100$'dan başlıyor. Piyasada bunun USB 2.0 olanları ve en yüksek 1080 30fps kayıt yapabilenleri mevcut ama bu usb 3.0 ve 60fps desteği ile sıyrılıyor. Aslında pek umutlu değildim ama bir şansımı deneyeyim dedim.

Alet gayet güzel çalışıyor ve iddia ettiği gibi 1920x1080 çözünürlüğünde 60fps'e kadar kayıt imkanı sunuyor. Herhangi bir sürücü gerektirmiyor, takar takmaz bilgisayar webcam gibi görüyor ve denediğim her yazılımla da sorunsuz çalıştı. Henüz denemedim ama OTG kablo ile Android telefonlarda da çalışıyor olması lazım. Yanında 50cm'lik güzel bir USB 3.0 uzatma kablosu çıktı ki bu kablo tek başına 3$ eder.

Giriş çözünürlüğü olarak 4K 30fps'e kadar destekliyor. 

 

41TRCQMZ2LL.jpg

Coppermine and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RTX 3080 için aliexpress'ten verdiğim blok, backplate ve sıcaklık göstergesi bugün geldi nihayet. Ama anlamadığım şekilde paket gayet güzel koruyucu köpükle falan gelmiş olmasına rağmen bir köşesinden ufak bir kırık ile çıktı kutudan. Nasıl olabilmiş anlamadım. Kırık muhtemelen montaja engel değil, o yüzden geri iade vs işine bulaşmadan bu şekilde kullanmayı planlıyorum. Deneyip göreceğim. ama kırığa rağmen ürünler oldukça kaliteli onu söyleyim. Çinliler bu custom sıvı soğutma ürünlerinde de uyduruk taklitlerle vs başladılar ama Şuan işi oldukça ileri götürdüler. Diğer bilindik EK, alphacool, bitspower gibi markaların herhangi bir ürününün alternatifini de en az yarı fiyatına alıyorsunuz. Mesela Blok+backplate+Lcd sıcaklık göstergesi EK'nin sadece blok fiyatının yarısına geliyor. Ben üç parça ürüne 1150 Lira + 57 lira gümrük vergisi ödedim. Blok + backplate'i EK'den almaya kalksam en ucuz 2800 lira civarına mâledebiliyordum. Ama şu kırık da olmasa çok daha güzel olacaktı. 

Bykski-Temperature-Digital-Display-Bridg

20201216-155355.jpg 20201216-155404.jpg

20201216-155644.jpg 20201216-155653.jpg

20201216-155655.jpg 20201216-225413.jpg

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@ZvAnAhocam reddit'te falan da görüyorum. özellikle bykski markasını çok övüyorlar bu konuda. tam bir f/p canavarıymış ama pompaları zamanla bozuluyormuş vs vs.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@wazzap İşin içine pompa girdi mi o konuda uzak durmak lazım. Onu beceremiyorlar daha. En önemli bileşen de pompa zaten. O yüzden yaklaşık 15 senedir Laing D5 ya da Laing ddc türevlerini kullanıyorum. Sıvı soğutmada adı geçen her marka zaten bu Laing pompalar üzerine etiket basıp satıyorlar. Ama çin markaları kendi pompalarını satıyorlar ve o riske hiç girmedim, kendilerini kanıtlayana kadar da girmem zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce bu forumda bahsettiğim motosikletimde akü bitme sorunu yaşıyordum, neyse ki ampulleri LED'lerle değiştirince bu sorun ortadan kalktı fakat akünün takibini yaparken her seferinde akü kompartmanını aç voltmetre ile aküyü ölç, sonra tekrar kapat falan çok zahmetliydi.

Tam bu sırada Amazon'da basit bir voltmetre araştırırken şöyle bir ürün gördüm.

71U8eI+BX3L._SL1500_.jpg

https://www.amazon.com/gp/product/B08FBY351F/

Çakmak soketi ile hemen hemen aynı boyutta, üzerinde akü voltajını gösteren bir ekran, 2 adet Quick Charge 3.0 destekli usb soketi ve açma kapama düğmesi olan güzel bir cihaz.

Motosikletin daha önceki sahibi zaten bagaj bölümünde bir delik açıp oraya çakmak soketi takmıştı fakat ben bagaj bölümüne toz giriyor diye o çakmak soketini çıkartıp deliğini bantlamıştım.

Ürün elime ulaştı ve beklediğmden daha kaliteli bir alet. Dış kasası komple metal ve kapalı iken neredeyse hiç enerji tüketmiyor. (Neredeyse diyorum çünkü ben ölçemedim, elimdeki ölçüm cihazlarının hassasiyeti yetmedi ama mekanik bir on off düğmesi olmadığı için teknik olarak bir şeyler tüketmesi lazım). Üzerindeki açma kapama düğmesinin sadece voltmetre ekranını açıp kapattığını zannediyordum ama öyle değilmiş, komple cihazı açıp kapatıyor ki bu ekstra güzel oldu. Voltmetreyi kullanmak için kapağını kaldırmanıza bile gerek yok

Eski çakmak deliğini biraz traşlayarak aynı yere montajını yaptım. Ürünün kutusundan çıkan kabloların uzunluğu tam yetti. Nötr kablosunu kısaltıp direkt soketin yanındaki şase vidasına bağladım, üzerinde cam sigorta olan pozitif kablosunu da doğrudan aküye bağladım ki kontaktan bağımsız kullanılabilsin.

Şimdi hem bagaj kapağını kaldırdığımda tek düğmeye basarak akü voltajını görebiliyorum hem ihtiyaç olduğunda cihazlarımı hızlı şarj edebileceğim bir yerim oldu hem de bagajdaki o sinir bozucu delikten kurtulmuş oldum.

 

Ekleme:

Bir sorun var; benim bu motorda mekanik anahtar yok, kablosuz anahtar ile çalışıyor ve kablosuz anahtarın anteni ile alıcı/verici devresi bu çakmak soketinin 5cm yanında. Bu taktığım soketten bir cihaz şarj ederken anahtarsız çalıştırma sisteminin kablosuz iletişimi olumsuz etkileniyor. Çalışıyor ama bazen 5-6 defa kumandanın düğmesine basmak gerekiyor. Test etmek için başka bir çakmak şarj aleti ile denedim aynı sorunu onunla da yapıyor, bu cihaza özgü bir durum değil gördüğüm kadarıyla. Böyle idare edeceğiz artık, zaten şarj aleti çok kullandığım bir şey değil.

 

photo-2020-12-25-16-30-56.jpg photo-2020-12-25-16-30-58.jpg

Whooosh tarafından düzenlendi
snc-tr, Mr.Smith, TatanQa and 4 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Steelseries Arctis 7 aldım kablosuz bir kulaklık olsun, PS5 alınca da kullanırım diye. Amazon'da 28 Şubat'a kadar iade sürem var.

  • 2 hafta geçti kulaklığa pek ısınamadım. 25 saat falan şarjı gidiyor bu harika ancak kulaklık sesi çok az. Mixer falan kurup internette bulduğum şekilde boost yaptım ancak halen pek tatmin ettiği söylenemez.
  • Sennheiser Hd598 kadar bir performans beklemiyordum ancak ses seviyesi beni hiç tatmin etmedi.  Yoksa positional audio ve bass olayları falan gayet güzel.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Erwin kulaklık ararken zamanında steelseries denemiştim bende ve kulaklık sesi cidden az. daha sonra razer thresher 7.1 aldım. son ses seviyesi vs çok iyi. öneririm.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 saat önce, Atrin said:

@Erwin kulaklık ararken zamanında steelseries denemiştim bende ve kulaklık sesi cidden az. daha sonra razer thresher 7.1 aldım. son ses seviyesi vs çok iyi. öneririm.

İşin kötüsü de ilk kez internetten o kadar zaman inceleyip hoşuma gitmeyen bir ürün bulmuş olmam. Yoksa çoğu yerde Recommended, Rtings özellikle bayağı övmüştü.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
28 minutes ago, Altan Yoklar said:

Üzerine utanmadan bir de 8k mı yazmışlar?

bu konsolcuların alayı utanmaz. :lol: sanki adam gibi 4K oyun oynatabildiler de bir de 8K yazıyorlar.

Sony ve Samsung aşırı pahalı 8K TV'ler satabilsin yolunu bulsunlar diye yazmışlar işte.

şu alet bana 4K 60 fps oyun oynatsın öpüp de başıma koyarım ama göreceğiz bakalım. Plus üyeliği ile birlikte collection'a kavuştum, iniyor oyunlar.

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler mesajımı beğendiğiniz için.

-

bilemiyorum altan... 

okul öncesi çağda, psikoloğun hiperaktivite teşhisi dahilinde, evde bir daha yangın çıkarmamam için, yine psikoloğun tavsiyesi ve yönlendirmesi ile 30 sene önce Commodore64 ile başlayan PC'de oyun alışkanlığım PS5 sayesinde biter mi...

ama şunu gördüm ki alet harbiden kalite kokuyor be arkadaş. dualsense ve arayüzü ile beni oldukça etkiledi. 

bu saatten sonra benden konsolcu olur mu göreceğiz ama şu bi gerçek ki şuan RTX 3080 almak için olan kaşıntım büyük ölçüde dindi, uygun fiyata yurtdışından almak için bekleyebilirim onu.

last of us remastered'ı açtım ilk, tabii ki PS5 boost'u falan yok PS4 pro gibi muamele görüyor.

3 seçenek koymuşlar.

2160p 30 FPS - ultra shadow

1800p 60 FPS - high shadow.

1080p 120 FPS - medium shadow

oyun artık çok eski diye kabul edeceğim bunları ama daha yeni oyunlarda 4K 60 fps vermeyecekse de... yakarım lan bu aleti...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl?
1080p 60hz ultra shadow  yok mu?
Tv'ye bağladınız değil mi? 
 

Tv'ye bağlamadıysanız ona bağlayın büyük ekranın keyfini sürün yahu , monitorü falan bırakın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten tümden yanlış yazmışım orayı ama 4k açarsan 30 fps veririm diyor, demiyorum şimdi nasıl olacak. Acaba oyun tam inmedi ondan olabilir mi diyeceğim ama sanmam 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tur bisikletim için geçen sene Vaude Karakorum heybe almıştım; kampanya ile epey uyguna gelmişti. Sonra tabii pandemi, döviz kuru vs. derken fiyatlar uçtu gitti. Ben de ön tarafta kullanabileceğim, 2. elde uygun fiyata çanta aramaya başlamıştım. Nihayet geçen hafta, Vaude Roadmaster çanta takımını, Eskişehirli bir uzun turcu büyüğümüzden almak üzere anlaştık. Sağolsun çok da uygun fiyata verdi çantaları; sıfır fiyatının neredeyse 1/3'ü gibi bir meblağ ödedim. Arka heybe ile renk uyumu da güzel oldu.

vaCZCJ.jpg

Thustu, stardust, emre666 and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10