En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.947 mesaj var

DAC Preamp olarak iFi Audio Zen Dac
Kulaklık olarak da Sennheiser HD 600 HiFi
Almış bulunmaktayım. İlk izlenimlerim çok iyi. HD 600 ciddi güç isteyen bir kulaklık olmasına rağmen DAC Kulaklığı besleyebiliyor. Gayet şık bir ikili oldular. Kulaklığın ses sıcaklığı ve özellikle derinlik olarak flac kayıt örneklerde inanılmaz tatlı bir performansı var.

 

 

jackjoker tarafından düzenlendi
allreadydead, ZvAnA and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 hours ago, wazzap said:

@allreadydeadişlemci ve anakart değişmemiş sanırım, usb3.0 ön panel bağlantısı sarkıyor. :D 

phanteks'in kasaları güzel, bende de P350X var gayet geniş.

Anakart işlemci RAM üçlüsünü 2019da sanırım değiştirmiştim. Onlar sabit.

Bir tane de fanı dönmüyor zaten o resimde belli oluyor. Gece çok uğraştırınca sabaha bırakmıştım. Sabah kendi içine katlandığından ucu görünmeyen 3. fan 4-pin kablosunu ve o USB 3 ucunu da taktım

allreadydead tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de tam olarak 5 senedir kullanmakta olduğum 27" 1440p 144hz G-sync TN panelli Asus PG278Q monitörün yanına bir iki senedir yine 27" 1440p, 144hz ama bu sefer IPS bir monitör bakıyordum. Monitör hızı ve ghosting benim için önemli olduğundan LG'nin fast ips olarak adlandırdığı nano ips panel kullanan monitörleri takipteydim. LG 27GL850, 27GL83A, Dell S2721DGFA(165Hz), LG27GN880, LG27GN800 gibi modelleri bir senedir yakın takipteyim. LG'nin 27GL850 modeli dünyada çok fazla tuttu ve sevilen bir monitör oldu. GL83A dışındaki bahsettiğim LG modellerin ise hepsinin paneli GL850 ile aynı panele sahipler. Bu yüzden bunlardan herhangi biri benim için yeterli olacaktı. 83A ise panel performansı olarak biraz daha geride. Ancak çok uygun fiyatlara yakalanabiliyor olması nedeniyle listemdeydi. Dell'in monitörü itopya'da 3500'lere kadar inmişti ki daha iyi bir fiyat yakalasaydım alacağım monitör o olacaktı. İncelemelerde az da olsa önde. LG'nin 83A modeli amazon.com.tr'de 2800TL, GL850 modeli ise 3500 liralara kadar düşmüştü daha önce. GN880 modeli ise kendiliğinden güzel bir monitör kolu ile geldiğinden aynı panele sahip olmasına rağmen haliyle daha pahalıya satılıyorlar. Onu da bir ara 4200 lira gibi bir rakama görmüştüm. Ama genelde bu monitörlerin hepsi piyasada 4000-5000 lira arası bir fiyatlandırmaları var. LG'nin bu klasmanda yeni 2021 modeli 165Hz'lik(180Hz oc) 27GP850 ise yurtdışında piyasada ve gördüğüm kadarıyla Türkiye'de bu yeni model öncesi stok eriteme nedeniyle LG'nin 2020 monitörleri  uygun fiyatlara yakalanabiliyor.

Açıkçası PG278Q oyun için gayet de yeterli olmasına rağmen bu fast ips panelleri de tecrübe etmek istiyordum. Çevremde bir sürü kimseye aldırmış olmama rağmen kendim için fırsat olmamıştı. Bir de kasım ayında RTX 3080'e geçince kalkan DVI portu yüzünden, ikinci monitör olarak kullandığım 120 Hz'lik ilk monitörüm de HDMI üzerinden kullanmak zorunda olduğumdan 120hz'lik monitörü 60Hz olarak kullanmak canımı sıkıyordu. En sonunda birkaç gün önce Hepsiburada'da shoplus adlı 3. şahıs mağazasında LG 27GN800 modelini 3099TL'ye görünce üzerine hepsiburada'nın 300TL indirim  kampanyasını da kullanarak 2799 liraya aldım. Yanında da OPPO Saatli Bluetooth Speaker da hediye geldi. GL850'den daha ucuz olmasının iki nedeni var. Birincisi stand farkı. GN800'de yükseklik ayarı yok ve daha basit bir standa sahip. İkincisi ise USB portları yok. Bunlar dışında birebir aynı monitörler. Ben Ergotron ikili amotisörlü monitör koluna sahip olduğumdan zaten hiçbir monitörün standı beni ilgilendirmediği için en uygun fiyatlı olan modeli alıp işimi gördüm. Sondaki fotoda görüldüğü gibi Ergorton monitör koluna takıp kullanmaya başladım. (soldaki monitör LG 27GN800, sağdaki Asus PG278Q)

11185754538034.jpg11185754636338.jpg 20210710-174951.jpg

 

Açıkçası ASUS PG278Q'dan LG GN800'e geçtim diye dünyam değişmedi. PG278Q'nun kaliteli bir 8 bit bir TN panele sahip olmasının sanırım bunda etkisi vardır. Zaten çözünürlükte de bir değişim olmadığı için öyle çok büyük farklar gözlemlemedim. Ama ips panelin siyah başarımı biraz daha önde ve farkediliyor. Gölgeler falan daha net. Ama genel olarak başka rengarenk sahnelerde PG278Q'da oldukça iyi bir monitörmüş onu öğrenmiş oldum.

Gelelim benim için asıl meseleye, IPS'ler artık yeteri kadar hızlı mı? Kesinlikle evet. Testlerini vs defalarca gördüm, okudum zaten biliyordum ama kendimin tecrübe etmesi ayrı birşey. Özellikle Forza Horizon 4 benchmarkında defalarca ama defalarca iki monitörü de yan yana aynı anda izledim. G-sync aktif, response time "fast" olarak seçili olmasına rağmen önce IPS'te bir yavaşlık vardı, yerdeki sanal şerit takip okları Asus'a göre daha takıla takıla geliyordu ve bariz Asus daha akıcıydı ve boynumu bükmüştüm. Tam söylenmeye başlıyordum ki LG'nin sadece hazır renk profillerinde bir başka profile geçmemle kendi kendine g-sync kapanıp, tekrar açıldı. Ondan sonra nedendir bilinmez hangi profili seçersem seçeyim Asus ne kadar hızlıysa, LG de o kadar hızlı oldu. Ve gördüm ki LG IPS'te bu işi başarmış. 3 gündür de hem Warzone, hem cold war multiplayer'ında monitörü saatlerce kullandım. Hiç bir yavaşlık, akıcılıkta bir sorun, ghosting vs gözlemlemedim. Tecrübeme dayanarak şu sonuca çok net varabiliriz.

Oyun için sıfırdan bir monitör alacaksanız artık TN panel almanız için bir sebep yok. Çünkü bu fast ips panelli monitörler öyle uçuk fiyatlara da satılmıyor. Hem TN kadar hızlılar hem de tabiki daha iyi renkler sunuyorlar. Ancak mevcutta bende de olduğu gibi 8 bit kaliteli bir TN panelli monitöre sahipseniz upgrade etmeniz biraz daha siyah başarımı dışında çok fazla şey getirmeyecek. Amaç siyah başarımı ve daha yüksek kontrast ise IPS yerine zaten VA panelli monitörlere bakmanızı öneririm ki gerçekten farkedilir bir fark görebilesiniz. Ancak bu nokta da IPS'in gösterdiği hız başarımını bulamayacağınızı ve ghosting yaşayacağınızı bilmelisiniz.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende şimdi sabahın köründe gaza gelip şipariş geçtim bakalım dediğiniz gibimi 165 hz nasılmış :D

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08JGNVYRT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

LG-27GN600-B--27%27%27-IPS-UltraGear-192

 

Amazon yaktı beni, hiç aklımda yoktu ama bu fiyata hemde yarın teslim al diye çıkınca karşıma birde prime zaten olmadı geri iade et çat diye alıverdim. Bu tarz bir alet başka markalarda en az 3500 tl lerde. Birtek monster var oda yani monster alacağıma tabiiki lg alırım. Uzman satıcı olmak bu olsa gerek.

Squall tarafından düzenlendi
stardust and emre666 beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok iyi fiyatmış. 

PS: kafayı yiycem bu monitör nasıl benim monitörden daha ucuz olabilir diye bakıyordum.

amazon bir mallığa imza atıp o modele benim monitörün fotoğrafını koymuş.

bu modelde g-sync yok, çok da lazım değil. onun yerine HDR var.

g-sync de olsa bu fiyata kesin almıştım şuan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

G SYNC var resmi olarak destek yok ama çalışıyor birçok kişi yazmış hatta lg nin sitesinde bile var diyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
29 minutes ago, Squall said:

G SYNC var resmi olarak destek yok ama çalışıyor birçok kişi yazmış hatta lg nin sitesinde bile var diyor.

https://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-32gn600-b

LG resmi sitesinde "AMD FreeSync™ Premium" diyor.

zaten çok önemli değil g-sync olup olmaması ama resmi olarak nvidia'dan almak zorunda oldukları modül yok bunda.

yazılımla uyduruyorlar heralde. g-sync olsun olmasın bu fiyata efsane monitör.

sırf HDR var diye alsam mı acaba diyorum, HDR dışında benimki ile tamamen aynı monitör.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, stardust said:

https://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-32gn600-b

LG resmi sitesinde "AMD FreeSync™ Premium" diyor.

zaten çok önemli değil g-sync olup olmaması ama resmi olarak nvidia'dan almak zorunda oldukları modül yok bunda.

yazdılımla uyduruyorlar heralde. g-sync olsun olmasın bu fiyata efsane monitör.

sırf HDR var diye alsam mı acaba diyorum, HDR dışında benimki ile tamamen aynı monitör.

Seninkini biliyorum 650 diye geçiyor ikisinin şekli neredeyse aynı sendekinde led var arkada pivot var ve gsync resmi destek var ama hdmi 2.0 girişler ve hdr yok ikiside fiyatlarına göre efsane aletler kaldıki prime avantajı var beğenmezsen yolla geri al paranı..

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

monitörün arkasına baktım:

bende hdmi var. :D  :D 

çok aşırı memnunum monitörümden, şimdi yeni TV'de HDR deneyimleyince sadece onun eksikliğinin nasıl bir şey olduğunu farkettim.

hayırlı olsun ya, bu fiyata böyle bir monitör inanılmaz derecede iyi. helal olsun LG'ye.

1-2 tane ölü piksel çıkacaktır illa, kafaya takma. benim ekranın sağ üst köşede, kenara çok yakın bir noktada bi tane var.

özellikle onu aramazsan görmüyorsun bile, hele oyunun akan görüntüsünde kesinlikle farkedilmiyor. şimdiden söylüyorum inşallah çıkmaz, ama çıkarsa da görmezden gel, canını sıkma.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu alet daha öncede bu fiyata satılmıştı seninkide vardı 2700 falandı oda, ikisi arasında karar verememiştim şimdi sadece bu var karar vermeme gerek kalmadı :D

Diğerinde hdmi girişleri 1.4 sanırım ileride konsol takarım sıkıntı çıkarır falan diye düşünmüştüm diye hatırlıyorum.  Pivot istediğim bir özellikti ama artık o kadarda eksik olur.. Olmazsa ileride güzel bir ayak alırım buna. Fiyatı gerçekten iyi.

Ölü pixel olayına geklirsek şu anda kullandığım ekran 5 yıllık falan daha hiç bakmadım ölü pixel varmı diye aklıma bile gelmedi pek önemsemiyorum sonuçta önemli bir noktada olup gözüme batarsa otomatik olarak farketmiş olurum amazon 1 ay içinde iade alıyor..

Yorumlarda xbox da 2k sorunsuz çekilde çalıştığıda yazıyor ayrıca.. Xbox pek çok tvde sorun çıkartıyor 2k görüntü modlarında.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, Squall said:

Bu alet daha öncede bu fiyata satılmıştı seninkide vardı 2700 falandı oda, ikisi arasında karar verememiştim şimdi sadece bu var karar vermeme gerek kalmadı :D

Diğerinde hdmi girişleri 1.4 sanırım ileride konsol takarım sıkıntı çıkarır falan diye düşünmüştüm diye hatırlıyorum.  Pivot istediğim bir özellikti ama artık o kadarda eksik olur.. Olmazsa ileride güzel bir ayak alırım buna. Fiyatı gerçekten iyi.

Ölü pixel olayına geklirsek şu anda kullandığım ekran 5 yıllık falan daha hiç bakmadım ölü pixel varmı diye aklıma bile gelmedi pek önemsemiyorum sonuçta önemli bir noktada olup gözüme batarsa otomatik olarak farketmiş olurum amazon 1 ay içinde iade alıyor..

Yorumlarda xbox da 2k sorunsuz çekilde çalıştığıda yazıyor ayrıca.. Xbox pek çok tvde sorun çıkartıyor 2k görüntü modlarında.

evet xbox ile oynayabilirsin, ps5'de 1080p ya da 4k dışında seçenek yok, benim için sadece PC monitörü zaten.

şimdi kardeşime yazdım, ona aldırıyorum.

bu fiyata kendim almasam bile birilerine aldırmalıyım bu aleti.

Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amazon'un gözünü seveyim...

Ocak 2021'de Amazon'dan MSI 32" 165Hz monitör almıştım. Bu konudaki LG'den tek farkı, panelin kavisli olması. Bir de HDR10 artısı var LG'nin.

Dün gece oyun oynarken, panelin sağ alt köşesinde 2 tane parlak piksel farkettim. Sonradan ortaya çıkmışlar çünkü monitör kutudan çıktığı haliyle kusursuzdu ve o ana kadar gözüme çarpmamıştı.

Bugün bu konuyu görünce, Amazon müşteri hizmetlerine bağlandım. "Panelde ölü pikseller belirdi, ne yapabiliriz?" diye sordum. İsterseniz servise başvurun, isterseniz iade alalım dediler. İade etmek istediğimi söyledim ve iade işlemlerini başlattılar.

Monitör için 2500 TL ödemiştim. Bu para kredi kartıma iade olacak. Ben de hemen hemen aynı fiyata LG monitörün siparişini verdim.

Amazon tam 6 ay önce sattığı ürünü, servis raporuydu, ıvırdı zıvırdı diye uğraştırmadan sorgusuz sualsiz iade aldı. Helal olsun ne diyeyim. Bazen düşünüyorum, Türkiye şartlarında böyle kaliteli hizmeti hakediyor muyuz diye :)

Firienholt, Omfs, Mono and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
42 minutes ago, Najaz said:

Amazon'un gözünü seveyim...

Ocak 2021'de Amazon'dan MSI 32" 165Hz monitör almıştım. Bu konudaki LG'den tek farkı, panelin kavisli olması. Bir de HDR10 artısı var LG'nin.

Dün gece oyun oynarken, panelin sağ alt köşesinde 2 tane parlak piksel farkettim. Sonradan ortaya çıkmışlar çünkü monitör kutudan çıktığı haliyle kusursuzdu ve o ana kadar gözüme çarpmamıştı.

Bugün bu konuyu görünce, Amazon müşteri hizmetlerine bağlandım. "Panelde ölü pikseller belirdi, ne yapabiliriz?" diye sordum. İsterseniz servise başvurun, isterseniz iade alalım dediler. İade etmek istediğimi söyledim ve iade işlemlerini başlattılar.

Monitör için 2500 TL ödemiştim. Bu para kredi kartıma iade olacak. Ben de hemen hemen aynı fiyata LG monitörün siparişini verdim.

Amazon tam 6 ay önce sattığı ürünü, servis raporuydu, ıvırdı zıvırdı diye uğraştırmadan sorgusuz sualsiz iade aldı. Helal olsun ne diyeyim. Bazen düşünüyorum, Türkiye şartlarında böyle kaliteli hizmeti hakediyor muyuz diye :)

Hepsiburada'dan yediğim kazık ve sinir bozukluğundan sonra artık Amazon'dan yapıyorum alışverişlerimi. Beni de bir kere olsun üzmediler. Sorgu sual olmadan iade alıyorlar. Ertesi gün teslimat yapıyorlar. Zaman zaman güzel indirimler de cabası. Çok yaşa Bezos:icon_dance:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, Najaz said:

Amazon'un gözünü seveyim...

Ocak 2021'de Amazon'dan MSI 32" 165Hz monitör almıştım. Bu konudaki LG'den tek farkı, panelin kavisli olması. Bir de HDR10 artısı var LG'nin.

Dün gece oyun oynarken, panelin sağ alt köşesinde 2 tane parlak piksel farkettim. Sonradan ortaya çıkmışlar çünkü monitör kutudan çıktığı haliyle kusursuzdu ve o ana kadar gözüme çarpmamıştı.

Bugün bu konuyu görünce, Amazon müşteri hizmetlerine bağlandım. "Panelde ölü pikseller belirdi, ne yapabiliriz?" diye sordum. İsterseniz servise başvurun, isterseniz iade alalım dediler. İade etmek istediğimi söyledim ve iade işlemlerini başlattılar.

Monitör için 2500 TL ödemiştim. Bu para kredi kartıma iade olacak. Ben de hemen hemen aynı fiyata LG monitörün siparişini verdim.

Amazon tam 6 ay önce sattığı ürünü, servis raporuydu, ıvırdı zıvırdı diye uğraştırmadan sorgusuz sualsiz iade aldı. Helal olsun ne diyeyim. Bazen düşünüyorum, Türkiye şartlarında böyle kaliteli hizmeti hakediyor muyuz diye :)

Aynen öyle valla gerekirse 100-200 fazla veriyorum gene amazondan alıyorum kafam rahat..

emre666 and Firienholt beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Verdik ön siparişi, bakalım nasıl bir oyuncak çıkacak bu alet. Hele bi gelsin, windows 10 kurup üzerine de xbox game pass kuracağım (Benim olacak fıstık, üzerine binip vurucam kırbacı vurucam kırbacı🤣🤣)

667-E0625-A8-E8-4372-B923-26-D2-DB2-A177

7-EEAAA28-94-E5-48-F8-A6-A6-D399-EBF8529

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 dakika önce, Altan Yoklar said:

Sadece mobil oyun mu?

HDMI out var mı?
ek: Baktım dock ile varmış:thumbs:

steam kütüphanesine dahil tüm oyunlar diyorlar, ayrıca kendi dock ünitesini satın almaya da gerek yok, type c üzerinden bağlanan herhangi bir dock/hub ile hdmi çıkış da verebiliyor, Nintendo Switch gibi.

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ekran geldi youtube dan 1440p ölü pixel testini izledim 2 kez birşey yok neyseki.

Ekran otomatik olarak gsync açık şekilde açıldı, hdr ıda ben açtım ve 165 hz e getirdim, yanında gelen kablo çok kaliteli 2k full range rgb 10 bit aktarım yapıyor. 

Daha ilk anda mouse un hareketinden anlaşılıyor 165 hz in farkı.

Şimdi sabaha kadar test zamanı :D

yarimpower, wazzap and Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi overwatch oynuyorum 2k 165 fps olarak, ayarlardan fps limiti display based yapınca 70 e kilitliyor ama custom diyip 165 yapınca 160 fps lerde oynuyrum sanrım g sync ile alakalı bir olay neyse öğreneceğiz.. :D

Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

165'in gsync için ideal kare hızı nedir bilmiyorum ama nvidia denetim masasından max kare hızını ayarlayın (144hz için 142fps). Düşey senk. ıda buradan açık yapın fakat oynadığınız oyunlarda kapalı olsun. Bu tip limit vs. işlerini denetim masasından yapmak daha doğru oluyor. En azından gsync bazlı ekran pırpırlanmasını egale etmiş oluyorsunuz. Bununla ilgili bir web sitesi ayrıntılı karşılaştırmaları (Oyun içinden, denetim masasından ayarlar vb.) yapmıştı ben de oradan görmüştüm. Denk gelirsem atarım.

 

Edit: Siteyi buldum. https://blurbusters.com/gsync/gsync101-input-lag-tests-and-settings/14/

omertocarlos tarafından düzenlendi
ekleme
Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Squall said:

Şimdi overwatch oynuyorum 2k 165 fps olarak, ayarlardan fps limiti display based yapınca 70 e kilitliyor ama custom diyip 165 yapınca 160 fps lerde oynuyrum sanrım g sync ile alakalı bir olay neyse öğreneceğiz.. :D

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bakın bakalım VA panel kaynaklı, hareketli görüntülerde, koyu tonlarda smearing yapacak mı? Alacak olduğumdan değil, sırf meraktan girip modelin review'ine bakacaktım ama üşendim şu an yemeğin üstüne miskinlik çöktü. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu win10 da hdr olayı baya sıkıntılı ilk başta hdr ı açınca bembeyaz renklerle herşeyi mahvetti.

Sonra monitörün sürücüsünü ve renk profilini ayarlayıp restart atınca düzeldi şu anda çok güzel.

Smearing olayından pek anlamıyorum ama bakacağım.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok