En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.947 mesaj var

3 hours ago, Squall said:

Bu win10 da hdr olayı baya sıkıntılı ilk başta hdr ı açınca bembeyaz renklerle herşeyi mahvetti.

Sonra monitörün sürücüsünü ve renk profilini ayarlayıp restart atınca düzeldi şu anda çok güzel.

Smearing olayından pek anlamıyorum ama bakacağım.

 

Baya bildiğin çamurlaşıyor görüntü.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Netflixde uygulamasında HDR açıldığı gibi aspect ratio bozuluyor görüntü inceleşiyor baktım nette bir sürü kişide olmuş çözümünü bulamamışlar.

HDR 10 bit bir film indirdim kmplayer ile açtığımda renkler bozuk gösteriyor kırmızılar turuncu tonunda vplayerda sorun yok ama ondada siyahlarda ayrıntı yok gene oda bir acayip.

HDR oyun olarak resident evil village denedim ondada siyahlarda ayrıntıları yoketti HDR ı kapattım.

HDR hadiseleri dışında memnunum şimdilik görüntü çok parlak ve güzel digital vibrance ı %60 yaptım o şekilde kullanıyorum hdr olaylarını çözersem gene yazarım ama pc de bu hdr olayı bullshit gibi gelmeye başladı bana..

 

Edit: Netflixi düzelttim, nvidia renk düzenini kullan deyip görüntüyü 10 bitten 8 bite alınca düzeldi şimdi village dada deneyeceğim bu şekilde..

Squall tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle yazıyor:

Quote

Issues Not Caused by NVIDIA Drivers Operating System Issues  [Windows 10 Fall Creators Update][HDTV]: 12 bpc is automatically applied even on HDTVs that support only 8 bpc, resulting in a scrambled display. [2007663] To work around, open the NVIDIA Control Panel->Change Resolution page, select “Use NVIDIA color settings”, then set the Output color depth to 8 bpc

 

Squall tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim monitör de geldi. Dün akşam kutudan çıkardım, Xbox'a bağlayıp bir saat kadar kullandım. İlk izlenimlerim şöyle:

  • Panelde ölü piksel çıkmadı.
  • Işık sızması, bulutlanma gibi. sorunlar yok. "Panel uniformity" iyi seviyede. 32" MSI kavisli monitörde, kavisten kaynaklanan ve panelin dört köşesine yakın yerlerde ortaya çıkan bölgesel ışık sızmaları vardı. Bu monitörün paneli düz olduğu için böyle bir sorunu yok.
  • Monitörün kasası şık ama "premium" havası yok. Çerçeveler çok ince; "virtually borderless" denen ve çerçevelerin panele gömülü olduğu bir tasarım kullanılmış.
  • Standdan bahsetmeye gerek yok; monitörü ayakta tutmaya yarıyor sadece. Ergotron LX standa bağlayıp kullanacağım için benim açımdan bir sorun teşkil etmiyor ama monitörün kendi standını kullanmak isteyenler, üzerine biraz daha koyup ergonomik standa sahip 650 modelini tercih edebilirler.
  • Monitörün 1xDP ve 2XHDMI girişlerinin yerleri kolay ulaşılabilir şekilde kasanın arka sağ kısmına, size bakacak şekilde konulmuş. Bu girişlerin aşağı bakacak şekilde konulmasına gıcık oluyorum çünkü kablo söküp takmak ciddi eziyet haline geliyor. Monitörü 165Hz kullanmak istiyorsanız DP üzerinden bağlantı yapmalısınız. HDMI üzerinden ancak 144Hz tazeleme hızı destekleniyor.
  • Monitörün arkasında kulaklık çıkışı da var. Xbox'tan sesi HDMI üzerinden monitöre aktarıyorum, monitöre de kulaklığı bağlayıp ses alıyorum. Ancak kulaklığı ilk bağladığımda ses seviyesi çok düşüktü. OSD'de buna dair bir ayar sekmesi aradım, bulamadım. Meğerse ses seviyesi ayarını joystick'in ileri-geri yönlerine koymuşlar. Joystick'e bastığınızda OSD menüsüne giriyorsunuz, basmadan sağ-sol / ileri-geri yönlerine ise ses seviyesi ile parlaklık seviyesi ayarları atanmış. Benim gibi ses seviyesi ayarını bulamayıp delirecek olanlar için yazıyorum bu ayrıntıyı :)
  • Monitör 2K olmasına rağmen 4K sinyal kabul ediyor ve bunu kendi içinde 2K'ya ölçekliyor. Xbox'ta çıkış çözünürlüğünü 4K olarak seçebiliyorsunuz. Peki bir işe yarıyor mu? Xbox özelinde hayır. Bu "internal downscale" işleminin görüntü kalitesini olumlu etkilediğini söyleyemem. Ancak PS5 kullanıyorsanız, monitörü 1080p olarak kullanmak zorunda kalmıyorsunuz zira 1080P > 2K upscale işlemi görüntü kalitesinde bozulmaya yol açıyor. PS5 kullanıcıları için önemli bir nokta.
  • Monitörün OSD'sinde 4 farklı Gama seçeneği var. Bunu bana göre daha doğru siyah tonu üreten "Mode 3"e ayarladım. Ayrıca Samsung VA panele sahip tüm monitörlerde benzer isimlerle yer alan "Black Equaliser" ayarı var. Bunu da 20 seviyesine getirdim. Daha azı "black crush" olayına sebep oluyor, daha yükseğinde de siyah tonların koyuluğunu olumsuz yönde etkiliyor.
  • Panel yeterince parlak. Öyle ki normal aydınlatılmış odada parlaklık seviyesini 35'te kullanıyorum. Kontrast ayarını da 75'te bıraktım.
  • HDR desteğini yokmuş kabul edin, çünkü kullanılabilecek gibi değil. Birkaç incelemede belirtilmiş, HDR modunda renk gamutu iyi değil (sRGB %60 civarı). SDR modunda bu oran %95. Ekranda doğru renkleri görmek istiyorsanız monitörü SDR kullanacaksınız.Zaten HDR bir oyun açar açmaz farkediyorsunuz, renkler bir anda soluklaşmaya başlıyor. Doğru dürüst bir HDR deneyimi için bunun iki-üç seviye üstü monitörlere bakılmalı demek ki.
  • GTX 1070 grafik kartlı masaüstü sisteme bağladığımda G-SYNC desteği otomatikman aktif oldu. Sadece G-SYNC destekli bir monitör yerine, hem Freesync hem G-SYNC destekleyen böyle bir monitörü tercih etmek daha mantıklı; zira monitörün kullanım alanını genişletiyor ve NVIDIA kartlara mahkum kalmıyorsunuz. Benim gibi aynı monitöre hem NVIDIA grafik kartlı PC hem de Xbox konsol bağlayan biri iseniz, aynı anda hem G-SYNC hem Freesync desteği elde etmiş olmak avantajlı bir durum.

Sonuç olarak, iadeye göndereceğim 32" MSI monitörün üzerine çok fazla bir şey koymadı bu monitör diyebiliriz. Tek artısı, düz paneli sayesinde ışık sızması konusunda iyileşme sağlaması oldu. HDR desteğini yok kabul ediyorum ve kullanmayacağım. Cebimden para çıkmadan kavisli panelden düz panele geçiş yapmış oldum sadece.

Najaz tarafından düzenlendi
wazzap and Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
30 dakika önce, Najaz said:

 

  • Monitör 2K olmasına rağmen 4K sinyal kabul ediyor ve bunu kendi içinde 2K'ya ölçekliyor. Xbox'ta çıkış çözünürlüğünü 4K olarak seçebiliyorsunuz. Peki bir işe yarıyor mu? Xbox özelinde hayır. Bu "internal downscale" işleminin görüntü kalitesini olumlu etkilediğini söyleyemem. Ancak PS5 kullanıyorsanız, monitörü 1080p olarak kullanmak zorunda kalmıyorsunuz zira 1080P > 2K upscale işlemi görüntü kalitesinde bozulmaya yol açıyor. PS5 kullanıcıları için önemli bir nokta.

🎉

Downscale👍Upscale👎

İflah olmaz bir upscale karşıtı olarak bu saptamanı can-ı gönülden beğendim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Quote

HDR desteğini yokmuş kabul edin, çünkü kullanılabilecek gibi değil. Birkaç incelemede belirtilmiş, HDR modunda renk gamutu iyi değil (sRGB %60 civarı). SDR modunda bu oran %95. Ekranda doğru renkleri görmek istiyorsanız monitörü SDR kullanacaksınız.Zaten HDR bir oyun açar açmaz farkediyorsunuz, renkler bir anda soluklaşmaya başlıyor. Doğru dürüst bir HDR deneyimi için bunun iki-üç seviye üstü monitörlere bakılmalı demek ki.

İyi demekki beceriksizlik bende değilmiş :D

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Huawei P40 Pro ile birlikte gelen 40W şarj cihazı gayet iyi olsa da malesef Apple'in kabul ettiği şarj standartları ile tümüyle uyumsuz. Hızlı şarjı geçtim, en yavaş modda dahi şarj etmiyor. Hal böyle olunca laptop çantasında rahatça taşıyabileceğim, Iphone (şirket telefonu), ipad pro, Huawei P40 Pro ve olmuşken de Şirket laptopunu sorunsuzca şarj edebileceğim bir adaptör arayışına giriştim ve Baseus 120W Quick charger da karar kıldım. Adaptör az önce geldi ve sıcağı sıcağına denemeye başladım. Adaptörün çıkış standartlarını ve Huawei'nin adaptörü ile olan boyut kıyaslamasını sizlerle de paylaşayım istedim. Gayet rahat taşınabilecek boyut ve ağırlığı var. P40 Pro'yu super fast charge ikonu ile şarj etse de ekranda 40W yazmıyor. Muhtemelen Huawei'nin 40W standartını desteklemese de, diğer hızlı şarj standartlarını destekliyor gibi. Ipad Pro, P40 Pro ve IBM laptopu aynı anda şarj edebiliyor. Tuzlu fiyatını bir kenara bırakabilirseniz, almayı düşünen arkadaşlar için ilk intibam olumlu diyebilirim.

5606-AD0-C-B305-483-F-9-A26-F7-A22321862

FA3-D0056-1-EA9-4-D9-D-8-D08-A22-D5264-D

FCAF8-DF3-976-C-4577-AE72-A82-DAABF9917.

30812137-47-E6-43-E2-9730-7-B192-DA39119

yarimpower and Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

corsair gene aio da sasırtmadı ve h115i rgb plat modeli vır vır vırr pompa sesi gelmeye başladı, boyle tabi anlaşılmıyor ama sanki sürtme sesi gibi diyebilirim.

Neyse işte bahaneyle aio sayfasını tamamen kapatıp tekrar kule tipi sogutuya geçtim ve noctua nh-d15 chromax black aldım :) 

forumda resim yukleme boyutunu aştığım için resim atamıyorum:1pof:

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Phanteks P600S aldım. Çok iyi bir kasa.

Logitech G903'e terfi ettim G502'den.(G502 orta tuşu nanay oldu 5 sene sonunda)

Full şarjda 25 gün civarı gitti %30''a anca indi dayanamadım şarj ettim. :D

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şirket/Patisserie için bunu aldım Lenovo Thinkpad L15 AMD Ryzen5 4500U 16GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD  https://www.hepsiburada.com/lenovo-l15-amd-ryzen5-4500u-16gb-512gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20u7001xtx04-p-HBV000014UEG2?magaza=teknoraks

Kullanmam gereken bazı pos sistemleri programları macbook'ta çalışmıyordu. bootcamp ile yükleme yapabilmek için yerim de olmayınca windows bilgisayar ihtiyacı doğdu. Hepsiburada'da 250TL indirimi de yakalayınca dayanamadım verdim sipariş. Uzun zaman sonra AMD işlemci kullanmak nedense duygusal bir mutluluk yarattı. Yavrum AMD. 

Nostalji olsun diye Half life falan indirdim. Dayanamayıp çok merak ettiğim Black Mesa'yı da Steam'den aldım. 2k monitöre bağladığım için native de denedim ama hafif zorlandı. 1080p orta ayarlarda oynatıyor maşallah. Bu tarz eski oyunları arada oynarım artık. Laptop'un monitörü tırt. gerçi güzel ama maks parlaklık düşük geldi macbook'dan sonra. Benim macbook late 2013 ama hala diz üstülerin touchpadleri apple seviyesine gelememiş. macbook'un touchpad'i hala çok üstün bence. 

En son herhalde 2011-2012 de windows (7) kullanmıştım. Oldukça değişik geldi. Lenovo ve AMD driverlarını yükledi sistem otomatik. Başka yapmam gereken önerebileceğiniz ayar vs var mı ? Şunu aç kapa gibi ?

Atrin tarafından düzenlendi
Thustu, TatanQa, pentaman and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, emre666 said:

@Atrin

tüh gitmiş series x parası..

şaka şaka hayırlı olsun. :thumbs:

gitti sorma :D gerçi 8k'ya dayandı microsoft garantili. güzel bir indirim olmadıkça zor alırım.

1 hour ago, Najaz said:

@Atrin güle güle kullan, güzel cihaz. Ancak bu fiyat seviyesindeki bir cihazda Windows lisansı olmaması tuhaf geldi bana.

Valla bu Lenovo Thinkpad serisinin Türkiye'deki satışı bir garip. Mesela benim aldığım ürüne satıcı 512gb ssd ve 8gb ram eklemiş. normal PSRef sitesinde kodu yazınca 8gb 256gb lık model çıkıyor. Ben 7.500'e aldım. aynı satıcı win 10 pro'lu aynı laptopu 9000'e satıyordu. Win 10 pro için 1500TL isteniyor çok saçma. 203TL'ye lisans aldım patlayana kadar kullanırım artık. 

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 dakika önce, Atrin said:

203TL'ye lisans aldım patlayana kadar kullanırım artık. 

Amazon'da 7.5 liraya Windows 10 Pro lisansı almıştım geçen ay...

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, Najaz said:

Amazon'da 7.5 liraya Windows 10 Pro lisansı almıştım geçen ay...

Valla çok arandım ama bulamadım. Hatta sana sormuştum İzmir'de bir yer önermiştin. O dönemde 20TL'ye falan vardı ama 1 haftadır bakıyorum hiç o fiyatlara kalmamış.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin, sen daha yeni mi aldın bunu yahu? :D 4-5 ay önce konuşmuştuk diye hatırlıyorum. 

Türkiye'ye gelen Thinkpadlerin genelde ekranları kötü, 250 nits, %45 NTSC IPS ekran olması laızm seninki. Lenovo diğer ülkelerdeki gibi kendi sitesi üzerinden doğrudan satış yapsa istediğin gibi modellersin de...

neyse.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 dakika önce, wazzap said:

Türkiye'ye gelen Thinkpadlerin genelde ekranları kötü, 250 nits, %45 NTSC IPS ekran olması laızm seninki.

Bu forumun Baltalı İlah'ı benim! Seni kınıyorum :(

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, wazzap said:

@Atrin, sen daha yeni mi aldın bunu yahu? :D 4-5 ay önce konuşmuştuk diye hatırlıyorum. 

Türkiye'ye gelen Thinkpadlerin genelde ekranları kötü, 250 nits, %45 NTSC IPS ekran olması laızm seninki. Lenovo diğer ülkelerdeki gibi kendi sitesi üzerinden doğrudan satış yapsa istediğin gibi modellersin de...

neyse.

Evet hocam :D o zaman konuştuğumuz Ryzen 4750 Pro işlemcili laptop idi. Sonra stokları bitti ben alana kadar. Bende dükkan take away olarak çalışıyor diye alımı erteledim. Ryzen 4750 Pro'lu laptoplar bitmişti sende AMD ler Intel 10.nesile göre daha az ısınıyor dediğin için ve AMD sevdiğim için bunu aldım :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok