En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.947 mesaj var

18 dakika önce, stardust said:

https://www.cursedhardware.com/topic/2581-dyson-v8-şarjlı-süpürge/#comment-79808

bizim forumda bildiğimiz, kullandığımız bir ürün. bu başlıktaki tecrübelerden faydalanabilirsiniz. özellikle pil konusunda @TiesTorN 'un önerilerini dinlerseniz daha uzun süre kullanırsınız süpürgenizi.

Evet okumuştum başlığı. Çok teşekkür ederim tekrardan

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

TV sehpasında kullanmak için :

Tunçmatik Tsk6134 Akım Koruyucu Prizler, Beyaz, 5'Li 1050 Joule - 82 TL https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07DGCYSZT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Derinlik yeterli olursa buzdolabında kullanmak için :

Schneider Tekli Akım Korumalı Priz Pm1w-gr 918 Joule APCPM1W-GR - 83 TL https://www.trendyol.com/schneider/tekli-akim-korumali-priz-pm1w-gr-918-joule-p-32068592?boutiqueId=585295&merchantId=112049

Philips Ledbulb serisinden led ampül aldım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

eveeeet 

yine @stardust ın yoğun övmeleri sonrası oyuncu kulaklığı seçimini yaptım. kullandığım Logitech'in kulakları kaplayan alanı bir süre sonra kafamı yoruyordu. uzun süreli kullanım yapamıyordum ekran başında.

Önce Steelseries Arctic 5 aradım ama bulamadım. Uygun fiyata Corsair VOID Elite USB RGB 7.1 kulaklık aldım. 

ama küçük bir değişiklik yaptım uygulamasında. Hiç Corsair uygulamasını kurmayıp Microsoft Marketten Dolby Atmos uygulamasını aldım. Ciddi şekilde efsane oldu. Zaten kullananlarda kesinlikle Corsair'in uygulamasını kullanmayın diyorlardı. 

Böylece müzik için Sennheiser HD600 Hi-End, Oyun ve Diğer her şey için Corsair VOID Elite USB RGB7.1 almış oldum.

 

 

jackjoker tarafından düzenlendi
RFID, stardust and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Lens envanterine bir tane daha prime lens kattık; Sony 35mm f/1.8 (SEL35F18)

8893184933938.jpg

a6000'de ekseriyetle Sony'nin 50mm f/1.8 lensini (SEL50F18) kullanıyorum. Birçok açıdan işimi görse de, 1.5 çarpanıyla 75mm'ye denk gelen odak uzaklığı, kadraja istediğim kareyi sığdırmakta bazen yetersiz kalabiliyordu. Uzun zamandır aklımda olan Sony'nin 35mm bu lensini, 2. elde Sony Eurasia garantili olarak uygun fiyata denk getirince çok fazla düşünmem gerekmedi.

Lensle ilgili ilk deneyimlerim çok olumlu. 50mm kardeşine göre bariz bir şekilde daha hızlı odaklıyor. a6000 zaten hızlı odaklamasıyla bilinir, ancak bu lens, 50mm lensin nadiren kaçırdığı durumlarda bile şak diye odaklıyor. Bu açıdan oldukça memnun kaldım diyebilirim. Lenste optik görüntü sabitleme (OSS) özelliği de var.

Lensin ebatları 50mm'den daha ufak ve 50 gr. kadar daha hafif (200gr vs.154gr.) Bu yönüyle de, makine ve lensi her zaman yanınızda taşımanız gerektiği durumlarda daha avantajlı. Ah bir de unutmadan, 50mm lensim gümüş renk; 35mm ise siyah. Siyah gövde - siyah lens çok daha güzel duruyor :) 

Najaz tarafından düzenlendi
Omfs, Atrin, pentaman and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Rahmetli Steve Jobs'ın, ilk iPod'u tanımlarken kullandığı meşhur sözleridir...

It's a tool for the heart. And when you can touch someone's heart, that's limitless...

Gerçekten de, MZ-S1'i elinize aldığınızda, kalbinizin en derinlerinde bir şeylerin kıpırdadığını hissediyorsunuz... Her şeyin birbirine benzemeye başladığı yaşadığımız şu çağda, MZ-S1 sıradışı tasarımıyla kulağınıza "Benimle beraber yapabileceklerin sınırsız" diye fısıldıyor sanki :)

MZ-S1, bir NetMD oynatıcı/kaydedici. Walkman koleksiyonum için uzun zamandır peşinde olduğum model. Onu özel kılansa, Sony'nin kasetli Walkman dönemlerinden beri hareket halindeyken ve spor yaparken kullanılmak için toza, suya, darbelere dayanıklı olarak tasarladığı Sports serisinin devamı olması. Analog'dan dijital'e geçiş döneminde Sports serisi de StreetStyle, yani S2 serisine evrildi. Sony S2 etiketiyle birçok farklı DiscMan ve Network Walkman üretti. MZ-S1 ise S2 serisinin MiniDisc arenasındaki ilk ve tek temsilcisi.

Bakalit malzemeden üretilmiş dayanıklı bir gövde, sıvı temasından korumak amacıyla tüm giriş-çıkış portlarında bulunan kauçuk kapaklar, MD yükleme mekanizmasının ve pil yuvasının metal bir kapağın arkasında saklanması MZ-S1'in ilk göze çarpan özellikleri. Type-R DSP'si sayesinde SP, LP2 ve LP4 formatında kaydedip çalabilen bu cihaz, üzerindeki USB yuvası sayesinde doğrudan PC'ye bağlanıp kayıt yapabiliyor. Kumanda desteği yok; bunun yerine cihazın üstüne yerleştirilmiş bir mini joystick ile çalma-durdurma, ileri-geri ve ses seviyesi komutları tek elde, tek parmakla kolayca verilebiliyor.

MZ-S1'i diğer tüm MD cihazlardan ayıran ufak bir detay daha var. Sony'nin ilk MD çaları MZ-1'le birlikte, üzerindeki LCD bilgi ekranında arkadan aydınlatması olan tek MD cihazı bu. Ufak LCD ekran, turuncu renk bir arkadan aydınlatmaya sahip.

Yeter, çok konuştum. MZ-S1'in fotoğraflarıyla başbaşa bırakayım sizi... Evet, 20 yılın verdiği yorgunluktan dolayı benzi birazcık sararmış; ama o hala çok güzel ve insan bakmaya doyamıyor :)

o8t5aj8.JPG

4x4olkm.JPG

e3f6gr7.JPG

i6a6wdj.JPG

hz8880a.JPG

dcuch32.JPG

knsczqk.JPG

nh5psjh.JPG

TatanQa and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Lenovo Thinkbook 13s G3 aldım. Normalde desktop kullanıyorum özel işlerim için ama hem önceki laptopum 8 yıllık olunca hem de beğenip alabiliyorken alayım diyince aldım.

5800u böyle bir makine için yeterince güçlü, aynı zamanda kibar ve küçük gözüküyor, gelince göreceğim artık.

RFID, Najaz, wazzap and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Polar Verity Sense optik nabız sensörü aldım. ECG göğüs üzeri sensörleri sürekli ara ara kopukluk yapıp arızalanıyordu; bu umarım iş görür.

DSC_2829_thumb.jpg

https://www.dcrainmaker.com/2021/02/polar-verity-sense-optical-hr-sensor-band-in-depth-review.html

Kaptanın seyir defterine ek: Bayağı bayağı iş gördü, hiç kopma olmuyor ve ECG göğüs üzeri sensör ile neredeyse birebir örtüşüyor ve her iki-üç saatlik bisiklet sürüşünde %10 batarya kullanıyor; kış mevsimindeki bisiklet sürüşü kullanımım için 3-4 haftada bir şarj etsem kurtaracak. Aldığımda şarjı boş gelmişti ve ilk şarjdan sonra aktivasyon yapıp kapalı gelen yüzme ve kendi içine kayıt modunu açtı. Bu nedenle belki Sony kameralar gibi kapalı beklerken şarj kaybeder diye endişelenmiştim ama farkedilebilir şarj kaybı da yok. Polar'ın üretim yeri kaynaklı (sensörün cam yüzeyine bir koruyucu bant bile yapıştırmadan, ve ürün kutusunu bir jelatin kaplayıp da daha önce açılmamış olduğundan emin olarak gönül rahatlığı ile kullanmaya başlamama olanak tanımadan dolayı **) boktan kutulaması haricinde çok ideal bir sensör. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

**

Spoiler

İtalyan birinin unboxing videosunu izledim, o da ilk defa açtı, kargo kutusundan ilk defa çıkardığı için diyorum, onunki de sensörde koruyucu bant olmadan çıktı ve hatta kutunun üstünde seal etiketi varken altında yoktu, alttan açıp dalga geçti hatta. Benim üründe, ben telefon açıp iade ürün kabul etmeyeceğim, hiç açılmamış, kurcalanmamış kutulu ürün gönderin diye ısrarlı olduğumdan dolayı sanırım, üst seal etiketi ile büyüklük olarak eşleşmeyen başka bir seal etiketi ile kutunun altı da etikenlenmişti. onu keserek açtım ve kurcalam izine (parmak izi, ufak tefek sürtme izi vs.) rastlayamadım, hatta şarj dock ünitesinin erkek usb konnektörünün tek tarafı plastikti ve ilk kullanımda istesem de istemesem de porta takmam sırasında çizildi. O da çiziksiz çıktığı için %95 falan kapalı ürün olduğuna kanaat getirdim. (sırp pislik olsun diye eldiven takıp açıp kapatılmadıysa tabi, ona da bir %5 ihtimal veriyorum OCD sebepli :lol:)

 

Peregrine tarafından düzenlendi
Quote alıp yeni post yazayım derken edit yapıp orijinal postun üzerine yazmışım, kusura bakmayın artık.
TatanQa, yarimpower, snc-tr and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 saat önce, Peregrine said:

Polar Verity Sense optik nabız sensörü aldım. ECG göğüs üzeri sensörleri sürekli ara ara kopukluk yapıp arızalanıyordu; bu umarım iş görür.

 

Gögüs üstü sensör bir yerden sonra çok rahatsız ediyor beni. Dirsek üstü sensörlerden haberim yoktu, ilk defa gördüm. Yüzmede de kullanılıyor olması ayrı güzel. Alternatifleri de varmış, inceleyeceğim. Teşekkürler.

Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 hours ago, wazzap said:

O işlemci bayağı bayağı güçlü. :zuh:

Doğru, oldukça fazla güçlü. :D

Zaten fan ayarlarını baya agresif ayarlamışlar, bu işlemciden dolayı sanırım. En ufacık yüklenmede fanlar hemen hızlanıyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 10/20/2021 at 10:26 PM, Peregrine said:

Polar Verity Sense optik nabız sensörü aldım. ECG göğüs üzeri sensörleri sürekli ara ara kopukluk yapıp arızalanıyordu; bu umarım iş görür.

DSC_2829_thumb.jpg

https://www.dcrainmaker.com/2021/02/polar-verity-sense-optical-hr-sensor-band-in-depth-review.html

Çalışma süresi testi yaptım toplam 13 saat 45 dk spor saatine bluetooth ile bağlı kaldı süre sonunda Polar Flow app'inden baktığımda %50 şarj görünüyordu. Spor saati de 6 saatte %15'e düştü. Günlük 2 saat bisiklet sürüşü sırasında kullanırsam 10 günde bir şarj etmem yeterli olacak. Polar Sense de sıfır şarjdan tam dolana kadar 30-40 dk gibi sürüyor. Yani bitik şarjla 5 dk. şarj etsen bir antrenman götürür rahat tahat. Bir de sadece bir kez koptu ve kendiliğinden bağlandı ama Polar Sense'den kaynaklandığını sanmıyorum.Keza ışıkları vs. düzgün yanıyor düğmesine basınca hangi modda olduğu sinyalini düzgün veriyordu. ECG sensörüyle kondisyon bisikletinde abanarak bir karşılaştırmasını da yaptım. ortalama ve max. nabız +/- 1 şeklinde ve grafiklerin şekilleri (dip ve tepeler vs.) de birebir örtüşüyordu. İlk intiba olarak çok iyi sensör. Ama üretim kalitesi bir Apple Watch gibi değil. Kutunun koruyucu bandını ben açtım, cihaz zaten daha önce aktive edilmemişti ve ben aktive edince direkt FW update'i başladı, yani hiç açılmamış ürün olduğu %99 gibi bir şey (tabi fön makinesi ile bantı el değmeden söküp, sensör camını hafifçe bir yere sürtüp, geri kapatacak kadar pisikopat birinin elinden geçmişse bilemem, ama şarj cihazına hiç takılmamış, çünkü şarj cihazının usb portunun bir tarafı plastik, yani ilk şarjda ben takınca çizildi, kutudan çiziksiz çıktı ve çizmeden şarj etmenin bir yolu yok, neyse OCD'ye bağlamayayım ilk ben açtım diye sadede varayım) Velhasıl kelam sensörün üretim özensizliği kaynaklı alt cam bölümünde çok sert ve noktasal ışık ile yakından bakınca cam yüzeyin tamamına dağılmış kılcal çizikler görünüyor (muhtemelen düşük üretim kalitesinden kaynaklı. Ürün Malezya malı), normal oda aydınlatmasında ışığın altında pek belli olmuyor (ben seçemedim) ve kutudan sensörün cam yüzeyinde koruyucu bir bant ile çıkmıyor. Buna huylandım ve youtube'dan bir kaç retail ürün unboxing videosu izledim, onların cihazı da şarjsız ve altında bant yapıştırılmamış olarak çıktı kutudan. Zaten saat değil sensör olduğu için benim gibi OCD'ye bağlamamak lazım. Şu an çalışma süresini de görünce kafam rahatladı. Güzel cihaz ama benim gibi Hak-el Saat ya da aynı kişilerin sitesi olan Sporcusaatleri.com'dan almamak lazım keza ürünün ambalajını tek kat balonlu naylona sarıp kargo poşetinde göndermişler, ancak şaşılacak şekilde Aras kargo bu sefer içine etmeden güzelce getirebilmiş.

Peregrine tarafından düzenlendi
imlâ

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 6/8/2021 at 5:08 PM, Peregrine said:

900-bisiklet-alet-cantasi.jpg?format=aut

Decathlon Bisiklet Alet Çantası 900 - 710₺

 

1800449_default.jpg?format=auto&quality=

Miranda 22-32-44t, 175mm, aluminyum & çelik, square taper crankset  (aynakol) - 240₺

1635197_default.jpg?format=auto&quality=

Microshift 11-36t cassette (ruble)


İşte bu teknolojiler sayesinde daha önceden 11-34t ruble ve 26-48t aynakol oranlarına sahip hibrit bisikletimi tam bir GOAT haline getireceğim! (Greatest Of All Time & the animal goat; both literally & metaphorically) :lol:

Bunların ve bu hafta aldığım CST Platinum Protector 40-622 (700x38c) lastiklerin montajını yaptım (eskileri 700x32c idi). Yeni aynakol yeni orta göbek istediği için dişli yapraklarını söküp eski Shimano aynakolun krankına aktardım. Son durum şu şekilde oldu:

Tedaviden sonra:

ts01.jpg

 


Tedaviden önce:

to02.jpg

 

Peregrine tarafından düzenlendi
imlâ ve sadeleştirme
Squall and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Peregrine  bisikletin ilk aldığım hibrit bisikletin disk frenli modeli.. üzerindeki orjinal country plus lastikler cidden kolay patlamıyordu ama ağırlardı .. Bu yeni CST 'de durum nasıl ? Ağırlık ve yuvarlanma direnci yönünden ? 

Bu arada değişim hayırlı olsun .

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, TatanQa said:

@Peregrine  bisikletin ilk aldığım hibrit bisikletin disk frenli modeli.. üzerindeki orjinal country plus lastikler cidden kolay patlamıyordu ama ağırlardı .. Bu yeni CST 'de durum nasıl ? Ağırlık ve yuvarlanma direnci yönünden ? 

Bu arada değişim hayırlı olsun .

IMG-20211025-165914.jpg

(En sonunda dün deneme sürüş turuna çıkabildim)

Hocam, Continental Country Plus lastikler cidden kolay patlamıyordu değil de hiç patlamıyordu keza ben 3 yılda bir defa patlattım o da ilk aldığım sıralar benzin istasyonunun bozuk pompasında 65 psi ayarlamama rağmen 120 psi basmasından dolayı jantın sibop deliği yanından iç lastiğin yarılması ile oldu. Conti'ler 3 yılı doldurduktan sonra yanlardan küçük küçük çatlamaya başladıkları ve bir tanesinde, ne kestiyse artık, 3-4 mm yarık açılıp zırh katmanı görülür hale geldiği için değiştirdim. Diğer bisikletim Ghost Square Urban 5.8'de (aldığım bisikletçiyle anlaşıp üzerindeki 3mm zırhlı Conti'leri söktürüp CST Plat. Pro.'larla (her iki marka/modelin fiyatları o zaman aynı idi) gönderterek) aldığımdan beri (1,75 yıldır) CST Plat. Pro. 700x35c lastiklerimi sorunsuzca kullanıyorum, gerçi yaklaşık 1000km yaptıktan sonra pandemiden dolayı binilmedi ama ne yanaklarda bir yarık ne de bir kere olsun patlak yaşatmadı. Buna güvenerek Salcano City Sport 10 lastik terfim için de aynı modelin ama 700x38c ebatta olanını tercih ettim. Gayette yerinde bir tecih olmuş çünkü 700x45c alsam trekking/hybrid kadrosu/maşasına fazla yaklaşacak, çamurlu bir sürüşte tekerlerdeki çamurlar kadroya sürtecekti. Şimdi parmağımı ilk boğuma kadar kadro ile teker arasına sokabilecek, gayet makul bir mesafe kaldı (1-1,5 cm gibi). Conti'lerin üzerinde her ne kadar 700x35c de yazsa, Salcano bisikleti almadan tüm komponentlerinin incelemelerini okuduğum için bildiğim ve kendim de ölçerek doğruladığım üzere bu lastikler aslında 700x35 yerine 700x32c ölçülerinde. Okuduğum incelemedeki tek eksi eleştiri de buydu.

CST Plat. Pro. karşılaştırmasına gelirsek; Conti'nin 5 mm zırhına karşı CST'de 7 mm zırh var. 32c den 38c ye kadar lastik 6 mm daha kalın, dolayısıyla dönme direnci ve ağırlığı daha fazla ama bu lastiklere 75 psi a kadar hava basılabiliyor; Conti'lerde 70 psi maks. idi. Dolayısıyla dönme direnci, 5 psi fazla hava basarak bir miktar kompanse edilebilir. İlk yarılma vs. gibi olumsuzlukların ne zaman yaşanacağına göre fikrimi değiştirme hakkımı gizli tutarak şu anda bu tarz bisikletlerde 7mm zırhı ile patlama derdi olmayan, fiyat performans olarak optimal seviyede oldukça hesaplı lastikler olarak düşünüyorum. Takılacağı bisikletlerin, gravel, hybrid, şehir ve MTB olduğunu düşünürsek zırh kaynaklı ek ağırlığı da göz ardı edebiliriz diye düşünüyorum. 29" MTB'nizde 700x45 modelini gönül rahatlığıyla kullanıp lastik patlama derdinden tamamen kurtulup, getireceği ek ağırlığı da kafaya takmamanızı tavsiye ederim hocam. Son olarak yeni tur videolarına başlamışsınız ve diz sağlık durumunuz iyiymiş; çok sevindim. Geçmiş olsun ve bir daha başınıza bu tarz olumsuzluklar gelmemesini temenni ederim. Sağlıklı sürüşler. :thumbs:

@yarimpower hocam sormuştunuz, kullanınca deneyiminizi aktarın diye. Önceki rublem 11-34 den 11-36'ya geçince çok da belirgin bir konfor olumsuzluğu, kadans tutturamama durumu olmadı. Ama aynakol 26-36-48 den 22-32-44'e düştüğü için artık en büyük aynakol dişli yaprağını daha çok kullanır oldum. Hybrid bisikletimi daha çok çakma CX MTB/gravel sürüşü amaçlarımda kullanacağım için böylesi bir kombinasyon bana daha iyi hizmet edecektir. Bisiklete 1,5 yıl ara verdiğim için de vites kombinasyon kas hafızamı bir miktar kaybetmişim. Bir aya kadar, nasipse,  hem kas hafızamı hem de kaybettiğim formumun hatırı sayılır bir bölümünü geri kazanmış olurum diye düşünüyorum. Sizin daha önce belirttiğiniz kadans tutturma endişenizin de bir yol/yarış bisikleti kullanıcısı olabileceğinizden ileri gelebileceğini tahmin ediyorum. İlgi-alakanıza, doğru yönlendirme çabanıza sonsuz teşekkürler. 🙏

yarimpower, TatanQa and Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun zamandır kızımın bilgisayarını yenilemeyi düşünüp sürekli erteliyordum. Fiyatların döviz kuru, MSRP ve ek vergilerle birlikte durmadan artması yüzünden sonunda MSI GP76 Leopard 11UG-205XTR modelini sipariş verdim. Ben 24000 TL'den en uygun Hepsiburada üzerinde bulup almıştım şu anda 26000 TL görünüyor.

2014 yılında kendime alıp sonra kızıma verdiğim MSI GE60 Apache Pro  2PE-495XTR yerine geçeceğinden çok fark yaratacaktır. Muhtemelen montajı kolaysa 1 TB'lık bir SSD ilavesi daha yapacağım, elime ulaştığında bakarım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 dakika önce, Pablo 'Definitive' Vader said:

Ben 24000 TL'den en uygun Hepsiburada üzerinde bulup almıştım şu anda 26000 TL görünüyor.

23.142 TL'ye düşmüş :D

Kızınız yeni bilgisayarını güle güle kullansın. Lakin bu bütçe ile yeni MacBook Pro gibi bir cihaz da düşünülebilirdi aslında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, Najaz said:

23.142 TL'ye düşmüş :D

Kızınız yeni bilgisayarını güle güle kullansın. Lakin bu bütçe ile yeni MacBook Pro gibi bir cihaz da düşünülebilirdi aslında.

Evet başka bir satıcı şimdi o fiyata indirmiş. İade edip yeniden alsam mı acaba..

Kızım oyun oynuyor, o yüzden Macbook bir seçenek değildi. Ben de kendisine 2018 Macbook Pro'yu vermeyi önerdim ama GeForce Now ..vs mantıklı olmayacağından Windows 'ta kalmaya devam etmek mantıklı oldu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 10/30/2021 at 9:43 PM, pentaman said:

Uzunca bir süredir evdeki workstation'a ikinci işlemci arama-bekleme ve tekrar arama dönemlerinden geçerken @Whooosh sağolsun 2. xeon işlemciyi gönderdi. Ben de 3 yıl kadar önce ilk işlemciyle aldığım 2 tane 4x8gb 2133 ddr4 ram setinden arta kalan bir seriyi de ekleyerek sistem belleğini de 64 gb'a çıkarıp 2. işlemciyi ekledim sisteme

 

9cotqre.jpg

İşlemci ve ram hazırdı, ancak soğutucu hazır değildi, kasada aslında yer var ama çok zorlama olacağı için diğer işlemci için 12 cm ait su soğutucu olarak cm h45 aldım (Amazon'da indirimle 520 TL)

1rizbut.jpg

Kasanın iç kısmı biraz karmaşık olsa da arkadaki fanı söküp radyatörü yerleştirince fena olmadı gibi, bir de üstteki radyatör ızgarasını dvd yazıyı alta alıp biraz öne aldım, böylece sıcak hava pasif olarak tahliye olabilecek.

8ei40f4.jpg

 

Güle güle kullan hocam.

Şu işlemci ile çift işlemcili bir setup kurmak bana nasip olmadı, bari ikimizden biri faydalansın diye düşündüm.

36 çekirdek 72 thread 8 kanal DDR4 bellek ile uzun süre idare eder o makine.

Ben 18 çekirdekli halini bile doğru düzgün kastıramamıştım, 36 çekirdeği düşünemiyorum bile. Muhtemelen kaya gibi olmuştur.

pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni aldığım Tucson'da carplay var (eskisinde yoktu) ama onu da sadece kablolu olarak yapmışlar. Kablosuz şarj özelliği bile varken bunun kablolu olması saçma olmuş ve hiç pratik değil. Bir arkadaşımın da kullandığı carlinkit adlı ürünü aldım.

tr.aliexpress.com/item/33046274480.html

Telefon takılan yere bunu takıyorsunuz, bir kere eşleştirdikten sonra artık kendi bağlanıyor. İlk eşleştirmede biraz uğraştırdı (araç direkt telefonun kendisini görüyordu daha önce eşleştiği için vs.) ama halletim. Çok fazla deneyimleme şansım olmadı ama çalışıyor :) 

CandleGarden tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
36 minutes ago, CandleGarden said:

Yeni aldığım Tucson'da carplay var (eskisinde yoktu) ama onu da sadece kablolu olarak yapmışlar. Kablosuz şarj özelliği bile varken bunun kablolu olması saçma olmuş ve hiç pratik değil. Bir arkadaşımın da kullandığı carlinkit adlı ürünü aldım.

tr.aliexpress.com/item/33046274480.html

Telefon takılan yere bunu takıyorsunuz, bir kere eşleştirdikten sonra artık kendi bağlanıyor. İlk eşleştirmede biraz uğraştırdı (araç direkt telefonun kendisini görüyordu daha önce eşleştiği için vs.) ama halletim. Çok fazla deneyimleme şansım olmadı ama çalışıyor :) 

Hyundai'nin multimedia sistemleri iğrenç ötesi nedense bunu hiç önemsemiyorlar. Bir opsiyon bile yok ortada sistemi değiştirmek için. Üstelik kendim para verip değiştireyim dediğimde de garanti dışına çıkartıyorlar tüm elektrik sistemini.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, Pablo 'Definitive' Vader said:

Hyundai'nin multimedia sistemleri iğrenç ötesi nedense bunu hiç önemsemiyorlar. Bir opsiyon bile yok ortada sistemi değiştirmek için. Üstelik kendim para verip değiştireyim dediğimde de garanti dışına çıkartıyorlar tüm elektrik sistemini.

Bu 2021 olanı yine çok kötü değil. Önceki 2017 model olan tam bir odundu, ona kıyasla fersah fersah ilerlemişler :) 

Geçenlerde daha önce VW grubu kullanan bir arkadaşım da eşine Hyundai aldı. Bir kaç gün önce "abi şunun multimedyasını bana bir göster, VW'den sonra bana çok karışık geldi" dedi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok