En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.944 mesaj var

2 saat önce, Altan Yoklar said:

sikai

:icon_think:

Altancığım yanlış anlama ama.. Elimize alıyoruz bunu, bir sıkıntı çıkmasın?

Najaz tarafından düzenlendi
Peregrine and Mr.Smith beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Altan Yoklar hayırlı olsun, ben Nintendo Switch için şu zımbırtıyı almıştım. Switch’de PS4 ve Xbox One X controllerlerini kullanabiliyorum bu zımbırtı ile. 

https://www.amazon.com.tr/8BitDo-Wireless-Adapter-Nintendo-Switch/dp/B07HG4WPC2/ref=sr_1_3?crid=W23H5B90YEAW&keywords=8bitdo&qid=1641139349&sprefix=8bit%2Caps%2C76&sr=8-3

Coppermine tarafından düzenlendi
Altan Yoklar and Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 saat önce, Coppermine said:

@Altan Yoklar hayırlı olsun, ben Nintendo Switch için şu zımbırtıyı almıştım. Switch’de PS4 ve Xbox One X controllerlerini kullanabiliyorum bu zımbırtı ile. 

https://www.amazon.com.tr/8BitDo-Wireless-Adapter-Nintendo-Switch/dp/B07HG4WPC2/ref=sr_1_3?crid=W23H5B90YEAW&keywords=8bitdo&qid=1641139349&sprefix=8bit%2Caps%2C76&sr=8-3

Aynı zımbırtı ile ps4/ps5 kontrolcüleri xbox,pc ve mac te çalışabiliyor mu ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 hours ago, Omfs said:

Aynı zımbırtı ile ps4/ps5 kontrolcüleri xbox,pc ve mac te çalışabiliyor mu ?

DS4'ü Wİndows PC'de bluetooth üzerinden veya kablo ile bağlayıp DS4Windows uygulamasıyla full özelleştirme (RGB lightbar, rengi ve şiddeti, deadzone ayarları, vs. vs.) yaparak xinput modunda kullanıyorum. Kablolu Xbox 360 kontrolcüde deadzone ayarı yok, eskidiği için özellikle sol analogda drift başladı ve çözüm bulamadım ama DS4 zaten gıcır sayılır, drift hiç yok ama olsa da zaten her türlü kompanse edecek ayar DS4Windows'da mevcut. Windows PC için Bluetooth varsa ek dongle gerekmiyor. Bluetooth dongle alınacaksa da onun yerine bundan (8bitdo dongle) almak, kullanım durumunuza göre değişmekle beraber, çok daha mantıklı olabilir.

Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 12/28/2021 at 11:04 PM, Peregrine said:


sirius.jpg

Moon Sirius 200 lümen bisiklet arka ışığı

(gündüz kullanımı amaçlı aldım, eğer siz de alırsanız modları kaynak gözlüğüyle
deneyin; şaka değil, sarı gece lambasını 3 dk boyunca yeşil gördüm, sonra düzeldi :))))

Bunu Erdoğanlar bisikletten almıştım. Moon Sport marka aydınlatmaların bazı modellerinin kutularının ön kısmı açık oluyor yani kutuyu açmadan direkt ürüne dokunabileceğiniz şekilde. Bu ürün geldiğinde, ışık veren taraftaki akrilik yüzeyde, 41 yaşındaki "elf" (!) gözlerimle güneş ışığında göremediğim bazı ufak çizikleri gece tavandaki led ampulün altında inceleyince görebildim. Kağıda sürtsen ya da eli biraz nasırlı birisi tutsa olabilecek çok kılcal şeyler. Neyse dedim, kargolayan çalışan depoda koliden alırken parmağı sürmüştür, üretim aşamasında olmuştur, vesairedir dedim. Aldım rafa koydum zaten hava şartlarından sürüşe çıkamadım.

Kutudan çıkınca da ürün kilitli moddaydı (çantada vs. kendiliğinden açılmasın diye 5 sn. basılı tutunca kilitliyor, açarken de 5 sn. basıp açık moda getiriyorsunuz, yoksa açılmıyor), ürünü telefonun usb-c kablosuyla full şarj ettim zaten yarıdan fazla şarjı varmış, akşamdan şarj edip çalışmaya bıraktım ve vadedilen 11'saatin 1 saat kadar üzerinde çalıştı ki gayet memnun edici. Ürünün ben almadan daha önce kullanılmadığına / iade ürün olmadığına kanaat getirdim ve konuyu kapatmıştım.

Dün kutusundan kendi kablosunu çıkarıp yine kuvvetli led ışıkta incelediğimde, belli açıdan bakıldığında usb portuna takılıp çıkarılma izlerini görünce iyice midem bulandı. Ürün kutusuna plastik/cırt kelepçelerle sabit geliyor, kullanılmadıysa bile şarj ediyormu diye bir denenmiş ve modlarına bakılmak üzere ellenmiş. Bu daha önce kanaat getirdiğim gibi üretim aşamasında olmuş olabilir ama çok çok düşük ihtimal lakin bir defa biraz midem bulandı. Ürünün çalışmasında vs. sorun görünmüyor ancak bundan sonra Erdoğanlar Bisikletten bu tarz bir e-ticaret alışverişi yapmam herhalde. Dediğim gibi çoğu kişinin fark etmeyeceği ya da ilk kullanımda kendisinin ürünü daha fazla çizeceğinden dolayı önemi olmayan bir durum ama ben böyle şeylere takıyorum.

Orta çağ feodal Avrupa'da çiftler evlenirken gelinle ilk derebeyleri (lord/dük/herneyse artık) birlikte olup açılışı yaparlarmış. Bizim ülkede de bir ürün aldığınızda ya aldığınız yer ya da ,yine aldığınız yer tarafından size gönderilen iade ürün sayesinde, ürünü ilk alıp iade eden kişi ürünün "kızlığını" bozmuş oluyor. Parasını tam ödediğim ürün, mükemmel kondisyonun aşağısında bir şekilde geldiğinde sinirlerim zıplıyor. :icon_mad:

Edit: Bugün güneşli ve rüzgarsız bir öğleden sonra yakalayınca yeni arka ışığımla ilk sürüşümü yaptım. Işık çok çok tatminkar, Doğrudan üzerine güneş geldiği veya aksi yönde yani arkadan gelen sürücünün gözüne doğrudan öğleden sonra güneş ışığı gelen durumlarda, çok uzak mesafelerden dahi çok rahat görülüyor ve dikkat çekiyor. Oldukça başarılı buldum.

Kask altı şapkayı da deneme fırsatım oldu. İnanılmaz faydasını gördüm; keşke daha önceden alsaymışım!

Arka ışıktaki çizikler konusuna gelecek olursak; eski AliExpress siparişlerimden kalma içi patpat / balonlu naylon kaplı dışı kalın plastik zarflardan bozup kesip, koli bandıyla arka farım için küçük kese yaptım. Diğer ışıkların bulunduğu çantada, bisikletimin yanına taşırken sürtme çizme olmasın diye bu kesede götürdüm. Sürüşümü sorunsuz tamamlayıp yine bu kesede eve getirdim ve üzerinde yeni kılcal çizikler buldum. Bu kadar özenmeme rağmen yeni çizik oluşabilmesi şaşırtıcı. Keşke bu ürünü dizayn ederken mat PC monitörlerinin yüzeyleri gibi pütürlü, buzlu cam formunda bir yüzey deseni seçselerdi de hiçbir çizik görünmeseydi blah blah blah...

Neyse sözün özü: Çok da şeyapmamak lazımmış! 😅

Peregrine tarafından düzenlendi
TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen aldığım bisikletimin bazı eksikleri vardı. Yeniyıl öncesi bisikletçiye bakım için verdikten sonra zildir lambasıdır fiyat sormuştum; tabi absürt rakamları duyunca daha öncesinde araştırma yaptığım şekliyle online çözüm bulmak daha mantıklı geldi. N11 ' de cepten 75+ üzeri 20lira kupon vardı. Pratik işimi görecek bir zil, ön led lamba ( arka zaten geçmişten vardı diğer bisiklete alırken annemde hediye mahiyetinde almıştı üstünde var diye kullanmamıştım :P ) , birde bisikletin selesi yıpranıktı ve ilk sürüşlerde zaten hantallıkta olunca kıçımı biraz acıtınca bitanede geniş sele aldım :D güzel bir güncelleme olmuş oldu bu vesileylede.

Bugün hava oldukça güzeldi, bende gerekli montajları halledip sahile inip bir turladım, bu sanırım aldığımdan beri 5. binişimde olunca birazda alıştım haliyle ama yeni selede bir miktar farkettirtti rahatlık olarak.

Peregrine and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son mesajı editleyemediğim için yeni bir mesaj daha yazıyorum. Yatak odasına TV almak yerine yatağın başına koyup karşı duvara yansıtacağım ufak bir projeksiyon cihazı arıyordum. Philips Picopix Max One’da karar kıldım. Avuçiçi kadar boyut, 800 lümen led ışık, 1080P native çözünürlük, 5 saate çıkabilen pil süresi ile geliyor. Cihaz akıllı olmadığı için, smart özellikleri için yanında Google Chromecast with Google TV aldım. İkisi toplamda 290 Euro gibi oldukça uygun bir rakama geldi. Sorusu olan varsa, cevaplamaya çalışırım.

1773-D516-4228-445-B-AFF7-5364-EDC8-BFE9

Coppermine tarafından düzenlendi
Omfs and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 3/22/2020 at 6:50 PM, Whooosh said:

Vava 720p bebek kamerası

61ToxSWjJvL._SL1500_.jpg

Spoiler

 

İlk çocukta Motorola'nın bir bebek kamerasını kullanmıştık, çok faydasını gördük fakat çocuk büyüdükçe o da yıprandı eskidi ve bozuldu.
Birkaç ay içinde ikinci çocuk geliyor ve yeni bir kameraya ihtiyacımız var. Bir kaç kriter belirledim.


1- İnternet erişimi olmayacak. Uzaktan erişilebilen bir kamerayı çocuğun odasına koyma fikri hoşuma gitmiyor. Varsın telefondan, iş yerinden bağlanıp bakmayayım ama kafam rahat olsun.

2- Çekim mesafesi iyi olacak. Önceki Motorola kamerada bu biraz sorun oluyordu, evin içinde bile görüntü/ses kesiliyor diğer kablosuz cihazlarla etkileşime giriyordu.


3-Pan-Tilt. Yine önceki kameramızda bunun eksikliğini çok yaşadık. Kameranın üstünde ekran falan olmadığı için elinizde monitör yoksa ezbere ayarlamaya çalışıyorsunuz, ayarlıyorsunuz ama çocuk kadrajdan çıkıyor falan, yani uzaktan motorlu pan/tilt lazım.

Bu VAVA benim başlıca kriterlerimin hepsini karşılıyor ve fazladan yüksek görüntü kalitesi, iki yönlü ses, usb-c/micro-usb adaptör/şarj aleti desteği, büyük ekran, büyük pil gibi güzellikleri var. Bizim önceki kamerada yaşadığımız bütün sorunlar bunda çözülmüş.

Wifi yok. Yine 2.4Ghz bandını kullanıyor ama kendine özgü şifreli bir bağlantısı var. İlk çocuktaki cihaz da böyleydi.


Misal önceki motorola cihazda hem kameranın hem de monitör ünitesinin kendine özgü doğrudan prize takılan elektrik adaptörleri vardı, süreki bunları da yanımızda taşımamız gerekiyordu. Bu modelde kamera ünitesi micro usb, monitör ünitesi ise usb-c güç girişine sahip,  dolayısıyla istediğiniz cep telefonu şarj aletini yada taşınabilir bataryayı kullanabiliyorsunuz. Çünkü bazen kamerayı koyduğunuz yerde elektrik olmuyor yada bazen çocukla birlikte kamerayı da başka odaya başka eve taşımak zorunda kalıyorsunuz, sabit adaptör tamamen ayak bağı. Denemek için kamerayı 10.000'lik powerbank ile çalıştırdım, sabaha kadar açık bıraktım sabah powerbank'ın şarjı hala %60'ın üstündeydi. Kablosu yetişmezse de usb uzatma kablosu takar uzatırsın.


Görüntü kalitesi gayet iyi. Öyle iddia ettiği gibi "gerçek 720p" yada kutusunun üstündeki fotoğraflar gibi falan değil ama yeterli. Çözünürlük yüksek olduğu için digital zoom'un da bir manası oluyor.

Çekim mesafesi çok iyi, en azından bu cihazda evin içinde çekmediği bir yer yok ve başka kablosuz cihazlarla etkileşime girmiyor. Önceki kamerada monitörün yanında cep telefonunun wifi'si açıksa görüntü kesiliyordu yada bazı kör noktalarda kesinlikle sinyal almıyordu.

Fiyatı normalde biraz tuzlu, Türkiye'de ise 2 kat tuzlu ama ben yurt dışından open-box olarak Türkiye'deki fiyatının çeyreğine alabildim.

 

 

2 yıl sonra biz bu aletin monitör kısmını bozduk. Artık düşmekten mi bozuldu yoksa üzerine dökülen çeşit çeşit sıvılardan mı bozuldu bilmem ama monitör kısmı sizlere ömür.
Bebek kamerası elimiz ayağımız oldu, onsuz yapamıyoruz. Yeni bir tane almak şart oldu.

Bugün başka bir şey almak için dükkan dükkan gezerken bir outlet mağazasında aynı modelin 2 kameralısını buldum. Kutusu biraz yıpranmıştı ama içindekilerin jelatini üstündeydi. Pazarlıkla 68$'a aldım. Normal US fiyatı 280$. Tr fiyatını hiç sormayın, kafayı yemişler.


4 kameraya kadar desteklediği için önceki bozulan setin kamerasını da sisteme ekleyip 3 kameralı bir sistem kurabiliyorsunuz. Şimdi evde çocukları her açıdan dikizleyebileceğiz :D 

 

2_720x_f2a20913-1481-4128-9ea5-2f1e3fa77

Whooosh tarafından düzenlendi
Omfs and pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4tq2v1e.jpeg

Daha once bu tarz kulaklik kullanmadigim icin kiyaslama yapamiyorum ama Airpods 3'un ses kalitesi fena degil... Keske ses acma/kisma vb. islerini de dokunarak halledebilseydik, onun disinda bir sikayetim yok... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Airpods Pro ve Airpods 3 kullanmış biri olarak PRO'nun tasarımı bence standart airpods dan çok daha kötü. Kulağımda uzun kaldığında rahatsız ediyor ama Airpods 3'le tüm gün gezsem varlığını hissetmiyorum. Bence PRO 'nun yeni sürümü çıkmasına bile gerek yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Airpods Pro'nun Active Noise Cancellation disinda bir olayi yok bence ki o da kulagin iyice icine giren tipte oldugu icin normal... Airpods 3'teki skin detect sensor olayi ve pil suresi bence daha onemli... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta önce gaza gelip iki adet LA-Z-Boy pinnacle TV koltuğu aldık.

Cidden çok iyiymiş, parasına değer mi değmez mi bilmiyorum ancak ekstra rahat.

TR'de değil de USA'de yaşasam üçer beşer alırdım :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kayınpederlerde var laz boy. inanılmaz bir koltuk. bir gece çok rahat bir şekilde o koltukta uyuduğumu hatırlıyorum. tv falan izlerken verdiği konfor cidden efsane.

escape beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok