En son aldıklarınız
10 10

Bu konuda 4.947 mesaj var

teksasin kuru yerinden olunca boyle routerdi wifi de eglesiyorlar

 

digerleri yuzmekle mesgul :D

 

takiliyorum

 

harvey hostunu venedige setler oncesi hollandaya  cevirmis

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Web arabirimi Ubiquity gibi profesyonel ürünlerde de yok, bilgisayarınıza kurduğunuz bir program ile lokalde bir apache servisi çalıştırıyor ve lokal ip'nizden bu servise bağlanarak cihazlarla haberleşiyorsunuz. 

 

@ChipArchitect in bahsettiği olumsuz maddeler benim için de aynen sıkıntı oluşturacak şeyler... ben openwrt kurulabilecek 1-2 cihaz daha alarak MESH (B.A.T.M.A.N. vs ile) yaratmaya çalışayım en iyisi... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada yazmayı unutmuşum, sanırım Google WiFi'da MAC cloning de yok di mi @ChipArchitect ... o da önemli bir özellik benim için (Superonline fiber bağlantısının şifresini ele geçirdiğimden beri verdikleri modemi kenara attım). 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, Google Wifi 'da MAC cloning destegi de yok - buralarda pek sabit MAC isteyen hizmet saglayici kalmadigindan oyle bir karar vermis olabilirler. Soyledigim gibi biraz "Google sizin neye ihtiyaciniz oldugunu sizden daha iyi bilir" mantigiyla ev kullanicisi icin tasarlanmis bir urun. Simdilik bir sikayetim yok ama. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, ChipArchitect said:

 "Google sizin neye ihtiyaciniz oldugunu sizden daha iyi bilir"

 

Bunu Apple için söylemezler miydi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Akasa Venom A20 aldım. Malum stock soğutucu ile geçinemediğimden. Aklıma sı.ayım ki 1700X'i bu sebeple tercih etmemiştim. Neyse, şimdilik daha gazı vermedim ama şöyle diyebilirim. 1,23 V ile 3,7GHz'de CPU-Z stress testinde 60C'Yi geçmedi. Oda sıcaklığı 30C civarı, malum Antalya. Biraz ucuz yollu bir çözüm oldu diye düşünüyorum ama sessizliği ile gerçekten benim gönlümü fethetti diyebilirim. İlk defa su soğutma kullanıyorum ama pompa sesi gibi bir şey kesinlikle yok, sabit 3000RPM'de. Fanları da düşük devirde tutunca gayet iyi bir set oldu. 4GHz günlük için yeterli gelmeyebilir tabi. :D 

 

Bir ara 4GHz için test falan yaparım artık. Forumda extreme Ryzen kullanıcı da kalmadığı için bir şeyler yaparım herhalde skor anlamında.  :icon_whistle:

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

allahin belasi bi suredir forumdada yazmistim

ozellikle ne alaka ise yeni ssd ve win10 kurumu sonrasi oldu sistem sleep modda sapitmaya baslamisti dugemeye basinca bazen acilmiyordu

bugun vbimden geldim bisiler yedim 7 kusurde pc e bi bastim acmadi arkadan kapatip acsam kesin kurtarirdi

ben salah gibi kasa eski oldugundan belki power tusuna basamadim gibi bir iki kere daha bastim bi sesler cikardi isiklar sacak patladi bu yasa geldim boylesini gormedim

 

eski vatan faturasini buldum aradim.topkapi yazili bi 21:30 a kadar acigiz dedi pus sokiyidme goturiyim 5-10 dk onlarla konsurken ben elmadag subesi diyince hmm belki onlar baska saatir dedi

8 de kapatiyormus elmadaf saat 7.5 digidik digidik kostum 5 dk kala kasayi kapatil dediler allahtan ustumde vardi nakit boyle bi halt olabicegini dusunup

 

bulabildigim en ucuz modeli mantikli olan aldim

fsb 500 var 63 dolar

 

eskisi kac senelik daha guzel bisidi 600 mus

 

ama sonucta amd fx 6100 4 hdd gtx 450

10 350 wt olsa calisitirir bence

 

alistirdilar fazla almaya

 

cok icim yandi bu yoklukta parasizlikta tuu bu ay 2 borek 1 corek cok aldim 400 un ustune kalicak 500 n altina kapatim masrafi kredi karti mutfak derken

simdi 500e vurdum daha 2 hafta var yeni kredi karti donemine

 

cok sinirim bozuk cook

 

baska bir baslikacip sleepe almasam mi acep konusunu gundeme alicam

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung SmartThings hub alip akilli ev entegrasyonu olayina girdik, bakalim sonu nasil olur. Zaten evde garaj kapisi mekanizmasi, kilit, Nest termostat, kapi zili, Philips Hue ile birkac ampul vs. gibi bir cok akilli ev unsuru vardi ve hepsini Amazon Echo (Alexa) ile iyi kotu entegre etmistim. Ancak her birinin ayri ayri app'leri var ve kompleks senaryolar yazip devreye sokmak mumkun olmuyor. Simdi bununla bazi sensor ve sistemleri yenilemek gerekse bile butun evi tek sistemde toplamak mumkun olacakmis gibi.

 

https://www.amazon.com/Samsung-SmartThings-Smart-Home-Hub/dp/B010NZV0GE

ChipArchitect tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benjie X1 sipariş ettim dün akşam. Kulaklık amfisi ararken hep önüme MP3 çalarlar çıkıyordu. Bir an "ne bunlar yav, çocuklar dinler ancak bunları, herkes telefon kullanıyor bu iş için, niye bu kadar satılıyor ki bunlar?" dedim. Sonra biraz araştırdım. Gördüm ki, Benjie S5, Xduuo X2 gibi bize 2000'ler başından kalma gibi görünen aletlerin kendilerine has hayran kitleleri var. Hem de öyle Linux ve AMD hayranlığı gibi fakirlikten gelen bir hayranlık değil bu. Fiyatları 20-50$ arasında gezen bu aletlere gayet pahalı kulaklıkları bağlıyor adamlar. Çok da memnunlar.

Aslında çok fazla model var. Çoğu da birbirinin neredeyse aynısı. Form faktörü filan değişiyor işte. En fazla öne çıkan iki model Benjie S5 ve Xduuo X2. Xduuo ses yüksekliği olarak daha başarılı, ama fiyatı daha yüksek (50$ civarında). Bir de FM radyosu yok. Maç dinlerken lazım oluyor radyo, şart değil ama olsa iyi olur yani. Benjie S5 ise çok daha basit ve ucuz. 20$ civarında fiyat, siyah beyaz ufak bir ekran ve Xduuo'ya göre seviye olarak biraz daha düşük (ama kalite olarak aynı) ses şeklinde özetlenebilir. Radyosu da var. Rivayete göre 128Ohm kulaklıkları bile besleyebiliyormuş, gerçi deneyenler o kadar abartmamayı tavsiye ediyor. Biz fanilerin kullandığı normal kulaklıklarda oldukça güçlü yani. Amfiye pek ihtiyaç duyulmuyor (Ya duyulmuyor da, klasik HiFi'ci saçmalıkları devreye giriyor burada. Adam hem ses güçlü diyor, hem amfiyle kullanıyorum diyor. Ses güçlüyse amfi niye? Tanımlar da hep muallak şeyler, tam anlaşılır şekilde yazmıyor kimse. Hani "şu tip kulaklıklarda amfisiz zayıf kalıyor" veya "ses güçlü ama şu sebepten amfi olsa daha iyi" diyemiyorlar. Ses dünyası hep böyle maalesef.) denilenlere göre.

Bu Benjie S5'i araştırırken benzer donanım kullanan daha yeni modelleri (K9 ve X1) gördüm. İkisi de renkli ve büyük ekranlı. Geri kalan herşey aynı gibi. K9'da ekstra olarak hoparlör var ama ses ayar tuşları yok. Kontrol olayını sevmedim. X1 ise S5'in daha güncel versiyonu gibi birşey. Deneyenler hep memnun kalmış. Fiyat ise neredeyse aynı (22$). Ben de çaktım siparişi. Yakında gelir.

Bu gelince müzik olayını tamamen buna devredeceğim. Önceden hatsız bir Motorola Moto E'ile online / offline müzik, podcast, online / offline radyo işlerini hallediyordum. Motorola artık evden pek çıkmayacak, podcast odaklı çalışacak. Bakalım, memnun kalmazsam kaybım çok olmaz. Memnun kalırsam ileride Benjie T6 gibi daha güçlü modellere de bakabilirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 minutes ago, MonkeyBusiness said:

Almadim ama, Steam VR seti almayi dusunuyorum, ne dersiniz?

Samsung VR 'ı bir görelim. Az sayıda incleme var ama sonuç iyi görünüyor. Daha yüksek çözünülürlüğe sahip olması çok büyük avantaj. Neredenyse iki kat pixel var. 

Geçen ay indirimde Oculus Rift alınırdı. O alınmaydıysa black friday beklenir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

forumda ki skylake-x akımına bende katıldım

en son i7 7820x, Asus Rampage VII Apex x299, Phanteks Enthoo Evolv bilgisayar kasası ve Corsair h115i su soğutma aldım. 

 

aslında 8700k ya niyetlenmiştim. ancak hem işlemcinin fiyatı hemde ona yakışan iyi bir anakart için ( şuan ülkemizde satılan giriş seviye  z370 anakartlar hariç ) değmeyeceğini düşündüm. yaklaşık skylake-x ile aynı paralara denk geliyordu. bence iyi ki de 8700k beklememişim. geçmek isteyenler biraz daha düşünsün ya da yeni revizyonlarının gelmesini beklesinler. çünkü mevcutta satılanlarda ciddi bir ısınma problemi var. 

 

 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benjie X1 geldi bugün. Ona takmak için Hepsiburada'dan sipariş ettiğim Micro SD kart da bugün geldi. Üstelik tam da spor salonuna gideceğim ama müzik dinleyeceğim telefonu evde unuttuğum güne denk geldi ikisi de. Yani biri Çin'den, diğeri buralardan gelen ve birlikte çalışan iki şey tam da ihtiyaç duyduğum anda elime geçti. Barcelona'nın şu fantastik golleri gibi oldu. Bu alette kesin bir keramet var. Bende keramet olmadığını biliyorum, bende olsa olsa cenabetlik vardır.

İncelemesi yapılacak bir ürün değil, ama görüşlerimi yazayım. Malzeme ve işçilik kalitesi fiyatına göre çok iyi. Komple metal gövde, metal tuşlar, köşeli ama el kesmiyor, çok beğendim. Ön taraf, ekran filan plastik. Cam olaydı eyiydi. Ses çok iyi. Telefonla filan alakası yok. Kulaklık amfisiyle alabildiğim sesi doğrudan veriyor namussuz. Evde yüksek empedanslı birşeylerle deneyeceğim. Ses kalitesi de gayet başarılı. Çok sevdim. Kontroller bok gibi. Ben kontrolü kolay olsun diye dört yöne ok tuşu (D-Pad işte) olan modeli seçmiştim. Dingil Çinliler tuş dizilimini D-Pad gibi yapmışlar ama tuşların bundan haberleri yok. Sağ sol tuşları yukarı aşağı gibi çalışıyor. Aşağı yön tuşu menüde geri gidiyor. Yukarı yön tuşu her ortamda farklı birşey yapıyor. Neyse ki bunun ses açma kısma tuşları var. Onların olmadığı modeller de var, ses ayarı tuş kombinasyonları ile yapılıyor.

Neyse, kontrollere alıştıktan sonra çok iyi alet. Fiyatına göre çok çok iyi. Taş gibi de sağlam görünüyor. Birine fırlatsam kafasını yarar. Beğendim ben. Tepe tepe kullanmalık bir medya oynatıcıya ihtiyaç duyanlara tavsiye ederim.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2-3 ay kadar önce aldığım Lenovo notebook üzerine ufak bir iş kazası sonucu su dökülmesi nedeniyle yeni bir laptop almak zorunda kaldım. Başlarda yine ucuz bir laptop almak istedim ancak özellikle 15.6" üzerinde 1366x768 görüntünün güzel olmaması yine bu notebooklarda ısrarla 1 TB HDD ile 128 gb SSD yakın fiyata da olsa gidip HDD kullanmaları nedeniyle  aşırı yavaş oluyorlar. Upgrade bir kısmında mümkün bir kısmında ise imkansız olduğu için daha doğru dürüst bir model almak istedim. 14" 1920x1080 IPS ekran, Core i5 7200 2.5 ghz işlemci 8 gb ram, 256 gb SSD (Sandisk kullanılmış), Radeon M520 2 gb ekran kartı mevcut. Gerek içindeki SSD gerekse de Core i5 2.5ghz sayesinde oldukça yeterli performansı var. Oyun oynamayacağımız için önemli değil ancak ekran kartı olması da güzel oldu. Günlük kullanımımızda bir problem yaşamadık. Link burada. Ben aldığımda 2900 TL civarına almıştım, kur farkı nedeniyle şu anda 250 TL civarında daha pahalı. Tavsiye edebileceğim bir ürün.

 

v2-88200_medium.JPG

pentaman tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@pentaman, güle güle kullanılsın.

 

Ben de Boarseman CX98 ve KZ ZSE sipariş vermiştim. Geçen elime ulaştılar. KZ ZSE, F/P tavan yapmış bir kulaklık, 5-10 tane sipariş verip depolayasım var. CX98 sanırım biraz nadasa bırakmak gerekiyor şu an verdiği ses biraz çiğ/donuk ve tizler yoruyor ama sunum ve aksessuarlar on numara...Bas kulaklık arıyorsanız ikisi de size göre değil peşinen belirteyim, düz kulaklıklar bunlar.

pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar sayısı artınca, yazıcı, timecapsule, hoparlörler vs. derken bir sürü priz oldu, 3'lü prize tak çıkar yapmak bunalttı ben de 8'li akım korumları priz aldım. Bunu ofiste de kullandığımız için güvenerek aldım. Hepsiburada'da kargo dahil 80 TL'ye geldi. Teknosa gibi yerlerde 140 TL olduğunu belirtmem lazım.

 SPN3080B_10-IMS-tr_TR.jpeg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkac gun once bunu aldim:

 

https://www.amazon.com/LEGO-Creative-Toolbox-Building-Coding/dp/B072MK1PDV

 

 

LEGO'nun daha komplike robotik seti olan Mindstorms EV3 zaten vardi, ama 7-8 yasinda bir cocuk icin biraz zordu. Sonunda setle benden baska kimse oynamadi ;-)  Daha yeni bir urun olan Boost ise kucuk cocuklara daha uygun gibi. Klasik LEGO parcalari ile uyumu nedeniyle Technics setlerine bagimli degilsiniz ve daha sevimli robotlar yapmak mumkun oluyor, programlama da daha kolaylastirilmis. Iki-uc gundur ilgiyle oynuyoruz, bakalim uzun vadede Google'a  SSE (Staff Software Engineer) olarak yetistirebilecek miyiz ;-) 

 

 

Idefix and antibit beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@ChipArchitect  Üstad sizin seviyenizde bir kullanıcı profilinde birisinden Ruckus, Ubiquiti yada Aruba vs markaların xxx modellerinden kullanmasını beklerdim, neticede toplam ağ performansı yönetilebilirlik güvenlik vs zımbırtılar isteyen insanlar bunun karşılığını verecek ürünleri biraz pahalı olsalarda arıyorlar, belkide macera istiyorsunuz diye düşünmeden edemedim kısa kesip evde bari uğraşmayayım demiş olabilirsiniz gibi geldi., ukalalık olmasın ama yukarıdaki markaların 3-4yıl öncesinin 2.el ürünleri sizin işinizi daha fazla görebilirdi.

2.el'de kimi zaman çok az yıpranmış kurumsal ürünler görmek mümkün, kaldıki yıpranmışı bile şahane olabiliyor. Misal bir şu sıralar Ruckus Cisco ağ cihazları takibindeyim  Cisco'lar 2.elde bile ciddi tuzlu ama Ruckus çok iyi fiyatlarla bulunabiliyor, USA'da olduğunuz için ve orada insanlar 2.el ürüne %70 sıfır fiyatı istemediği için çok güzel alternatifler bulabilirsiniz.

Mesela evdeki wifi yayını gerçekten kaliteli sunmak ve çok sayıda kullanıcı aktif iken aynı performansı almak için şunu önerebilirim. (2.4ghz-5ghz  / 300mbps)

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-ruckus-7372-490691167/detay

Wifi AC olsun derseniz biraz tuzlu ve daha yeni modellere gitmek gerekir, yada birden fazla kullanacaksanız biraz araştırıp wireless controller alarak merkezi yönetimle tüm ev networkü idare ettirilebilir, segmentinden dolayı konfigürasyon yapılması bu noktada en büyük ve tek sıkıntısı bana göre, tabi detaylarda ise güzellik güvenlik zorluk yatıyor.

Bizim ofiste çift Ruckus R310 kullanıyoruz, tabi bizim bütçe elverdiği için 2.ele düşmeden aldık tanesi PoE adaptör ve 1 yıllık lisans erişimiyle 465$+kdv gelmişti, şimdi daha üst modeli komik bir fiyata sunulmuş
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-ruckus-zoneflex-r500-access-point-448577267/detay

866mbit'i birkaç cihazdan sıkıntısız görmek vs vs avantajları saymıyorum bile, sıkıntı olabilecek şeyler yukarıda yazdığım gibi bunda da devam ediyor. Yakın zaman için düşeş bir R310 2.el kapıp eve almak istiyorum, bazı cihazların kablo iletişimini kesip bir takım atraksiyonlara girme düşüncem var.:mrgreen:

 

 

düzeltme: imla hataları

mehmetclk tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ev dubleks, yatakodası da çatıkatında olunca ısıtabilmek zor oluyor. Sadece yatak odasını ısıtmak için de tüm evi ısıtmak verimli değil. Bende şöyle bir fikir yürüttüm. Evdeyken üst katın tüm kapıları kapalı ve kalorifer petekleri de kapalı birtek alt katta (salon ve mutfak) petekler açık ve 24,3 derece sıcaklık sabit. (geçen sene Cosa kombi ve klima kiti almıştım çok memnunum) gece yatarken de odaya şunu aldım, http://vigotr.com/dijital-konvektor 2000 watt digital olan ahşap desen kaplamalı olanını aldım. Görselliği de performansı da kalitesi de on numara. Isı transferi en fazla olan teras kapısı önüne koyup 22 dereceye ayarladım. Artık hem üşümeden uyuyoruz hemde gaz-elektrik sarfiyatımız da ciddi azaldı. Düşünen arkadaşlara bu ürünü gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Tek sıkıntısı havayı kurutabiliyor o sebeple bir nem cihazı da alacağım yakın zamanda.

pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
10 10

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok