XBox One X (Project Scorpio) - 7 Kasim - $499
0

Bu konuda 49 mesaj var

[Edit]: E3 2017'de duyuruldu... Ismi XBox One X (herhalde kisaltmasi XBOX oluyor diye boyle bir isim secmisler) , 7 Kasim'da tum dunyada satisa sunulacak ve fiyati $499... Yanilmiyorsam sivi sogutma kullaniliyor ve simdiye kadarki en kucuk Xbox gibi birsey soylediler duyuruda... Gerci arka kisminda prototip yaziyor, degisebilir belki sekli semali... 

 

 

xbox-one-x-e3-2017-7828-015.jpg

 

xbox-one-x-e3-2017-7857-022.jpg

 

xbox-one-x-e3-2017-7827-014.jpg

 

Bu da PS4 Pro ile karsilastirmali ozellikleri;

4ML2kJ.jpg

---------------------------------------------------------------------------------

PS Neo soylentilerinde bahsetmistik MS'in de benzer bir caba icerisinde oldugunu... Biraz daha detayli soylentiler gelmeye basladi... 

 

Oncelikle Xbox One'in slim versiyonunun 2TB hdd ve yeni bir controller dizayni ile gelmesinin beklendiginden bahsediliyor... Scorpio kod adli yeni Xbox'in ise 2017 sonundan once piyasaya surulmesinin beklenmedigi belirtilmis... 

 

Quote

Microsoft has two new Xbox consoles on the horizon, according to reports on Kotaku and corroborated with Polygon's own sources. Those sources also told Polygon that one of those new consoles will be over four times more powerful than the current Xbox One and that the announcement at E3 was triggered by, among other things, a faster than expected timeline for Sony’s own upgraded PlayStation 4. The other console, a slimmed down version of the current hardware, will also be getting a redesigned controller.

 

The Xbox One is believed to operate a peak target of 1.32 teraflops, compared to the 1.84 teraflop performance numbers attributed to the PS4. Meanwhile, per documents secured by Giant Bomb's Austin Walker — and corroborated by our sources — the PlayStation 4 "Neo," at approximately 2.25 times more powerful than the PS4, is likely to have a peak performance number of 4.14 teraflops.
 
The current performance target for Microsoft’s Scorpio is approximately 6 teraflops.
 
More clear, however, is that "universal compatibility" is a core principle for the system. Scorpio is currently being designed to support all Xbox One software.
 
JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hohahah hohehehehe hahahaha nihahahah hohahahah :D

 AMD işini biliyor. Hardware Async Scheduler işi götürdü bence. Hatta devler sevdi bile diyebiliriz aslında. Fuck the gameworks :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de streaming stick soylentisi var. Ben de X1 slim + stick'den baska birsey cikacagina pek inanmiyorum. Ya da ortami yoklamak icin once bir soylenti atilip tepkiler olculuyor olabilir.

 

5 sene omur bicilen konsollarin kendi ayagina sikmasi olur bu. 

 

(Cidden boyle birseyler cikarsa satarim konsollari, giderim 1080p60 kaldiracak bir PC koyarim TV'nin yanina. Gamepad'le oradan oynarim artik.)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Slim versiyon için yeni kontrolcü tasarımı olacağı konusunu anlamadım ben. Gerek mi vardı? XBOX kontrolcüsü gayet başarılıdır zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Xbox E3 2016 sunumunda Xbox One S duyuruldu. Slim hale getirilen cihazda 4k upscaling yeteneği olacak. Fiyat 299 usd olarak açıklandı. Ayrıca yeni ve daha güçlü bir işlemci ve gpu ile 2017 tatil zamanı çıkarılacak olan Project Scorpio isimli yeni bir konsol da duyuruldu. Project Scorpio şu andaki piyasada bulunan Xbox One ve yeni çıkan One S'deki tüm oyunları çalıştıracak, bundan sonra çıkacak tüm oyunlar da her iki konsolda çalışacak. Ayrıca tüm aksesuarlar da uyumlu olacak. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@emre666 niye yahu. şuanki xbox one'da 900p oyun oynamaktansa bu alet söylendiği kadar güçlüyse en azından her oyunu 1080p 60fps veya 4K 30fps oynarsınız işte fena mı :)

 

biz fps kırıntısı için gittik ps4 pro aldık. ben sizin yerinizde olsam (fiyatıda önemli) almaya çalışırdım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben kendi Scorpio'mu kendim yaptım. i7 işlemci, GTX 1060 grafik kartı, 16 GB RAM ile mini ITX kasaya sistem topladım, bunu TV'ye bağlayıp XBOX 360 gamepad'i de takınca oldu sana next-gen XBOX :) Her oyunu da en yüksek ayarlarda 1080p min 60 fps oynatıyor alet. FPS oynamak isteyince de klavye-fare-monitör'e geçiyorsun.

 

Microsoft ortak platform, Windows 10 zamazingosuyla zaten XBOX'ın ipini çekti. Bu saatten sonra XBOX'a para harcamaktansa PC'ye yatırım yapmak daha mantıklı sanki.

Najaz tarafından düzenlendi
Firienholt and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

MS iyi donanim cikaracak anlasilan da exclusive oyun havuzu cok yetersiz su an... Sony hem software hem hardware anlaminda dovuyor MS'i su aralar...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Spec'ler açıklanmış :

 

  • CPU : Eight custom x86 cores clocked at 2.3GHz
  • GPU : 40 customised compute units at 1172MHz
  • Memory : 12GB GDDR5

  • Memory Bandwidth : 326GB/s

  • Hard Drive : 1TB 2.5-inch

  • Optical Drive : 4K UHD Blu-ray

 

Hardware DX12 implementasyonu varmış. Hayvan gibi optimizasyonla gecikmeler çok çok düşükmüş. Automatik super sampling ve 16x AF diyor. Optimize edilmemiş Forza 6 4k60fps'de %60 CPU kullanıyor diyor.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gpu tarafı ilgi çekici. 290/390'daki gpunun daha hızlı ve daha yenisi gibi bir şey. Konsolda bu kadar yüksek gpu hızı, bu seviyede bir gpu için şaşırttı. Daha çok beklenen 1 ghz'in biraz altında, 48 cuya sahip bir gpu olmasıydı. Ya da değişecek cu yapısına bağlı olarak 3200 shader ve 940 mhz civarı gpu hızıydı. Galiba mevzu Tsmc'nin 16nm ff üretimiyle alakalı. Tsmc'den çıkan silikonlar hep yüksek saat hızları ile çalışıyor. 14nm ff ile üretilenler düşük.

 

Bu arada gddr5'e devam. Hbm yok. Gerçi hbm olsa kapasite düşük olurdu tahminen. 12 gb baya iyi olmuş. Pro bu konuda biraz sıkıntılıydı. 8 gb aynen devam ediyordu. Burda bant genişliği de hayvani şekilde artmış. Pro'dan bile %50 daha fazla.

 

İşlemci tarafı çok gelişmemiş ama Pro'nun önünde görünüyor. Zen gibi bir şey var mı belli değil sanırım. Gerçi optimizasyon iyi olduktan sonra 8 çekirdekli işlemci için oyun performansı sorun olmaz. Sonuçta istenen max 60 fps.

 

Fiyat 500 dolardan aşağı olmayacak belli ki. Pro'dan kesin olarak üstün ama 4k için de hala yeterli değil. Zaten pro'nun da 4k iddiası pek yok. Yalnızca 4kya yakın gibi bir durumu var. Scorpio da o biraz daha gelişecek ama öyle 4k+60 fps lafları geçiyor ki, biraz komik kaçıyor.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2 gundur bu goruntu dolaniyor, fake olabilir diye paylasmadim ama simdilik bir yalanlama gelmedi... Cin'deki MS Surface etkinliginden oldugu soyleniyor... 

 

DAgeIxtXUAEcmsj.jpg

 

2017 icinde Cin'de cikacakmis... XBox One ile ilgili soyle bir bilgi paylasilmis, kontrol etmedim gerci;

Quote

 

Xbox One release WW (staggered) November 2013
Xbox One release China September 2014

 

Xbox One S release WW (staggered) August 2016
Xbox One S release China early 2017

 

 

E3'te ne olacagi belli olur, pek birsey kalmadi... 

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çıkmaz diyenlere 2017'den selamlar.:lol:

 

O değil de bu konsol da öyle aman aman 4k performansı sunmayacak. Ama sanki sunacakmış gibi lanse ediliyor ya ona yanıyorum. Baksan, 1080ti'ın Titan Xp'nin yarısı edemeyecek bir gpu var içinde ama ağız dolusu 4k lafları geziniyor ortada. İşin daha da komiği, böyle bir konsol yapıyorsun, geç kalmışsın ama ona bile doğru düzgün oyun duyuramıyorsun.

 

Bir de bu konsol çıktığında Ps4 ve Xo tam 4 yaşında olacak. Muhtemelen 2-3 yıl içinde de Ps5 ve yeni Xbox gelecek. Bu durumda bu Xbox'ın iş yapabileceği en fazla 2,5 yıl kadar bir süresi olacak. Şuan oyun bile duyurmadıkları için o süreyi de yemeye başladılar diyebiliriz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla beklediğimden daha az güçlü çıktı. PS4 Pro'dan ram dışında öyle ahım şahım bir farkı yok. @mamad'ın dediği gibi 2,5 yıllık bir ömrü var ve 4K nasıl oynatıcak bu alet merak konusu. Bir iki ay önce geliştiricilerin scorpio ile alakalı videosu vardı. Yok şöyle güçlü böyle güçlü tüm hayal ettiğim herşey var diye. Enteresan hamle Microsoft'tan. Bakalım nasıl başarı sergileyecek.

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çıkmaz diyenler değişimi görememiş ama sıkıntı değil son kullanıcıyız fena yanılabiliriz bu normal,  MS bu cihazı geçtiğimiz yıl PS4pro ile aynı zamana yetiştirseydi o zaman başarılı sayılabilirdi, tabi bu gibi işler öyle kolayca yapılamadığından birde bu işi MS kendi ekibinin becerisine bırakınca geç çıktı şaşırmadım,  fakat PS4 PRO gibi eskik değil en azından,  PS4pro nun kendisi + eki alması gerekirken PRO yazmışlar tam tersi Xbox'ta ise PRO olması gerekirken yeni bir ek isimlendirme ile çıkmış. isimlendirme dışında özellikler olarak güzel görünüyor.

 

Dezavantaj olarak gördüğüm 2 nokta var 1.si cihazın kasım'da çıkması 2.si. 4K olmasada exclusive oyunla tanıtılsa iyi olurdu, ve birde mevcut bazı oyunlar için daha iyi görüntü desteği verilecek denmesi lazımdı.

 

Çıkışına kadar ne kadar optimize oyun duyurulursa kendi lehine olur, yapımcılar X'e daha rafine oyunlarla gelmesi lazım yoksa PS4 her yol iş yapar, X'in PS4'ün potansiyel müşterisini çekebilmesi lazım. toz duman kaybolsun testler dökülsün bakalım nasıl bir cihaz olmuş. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yapmazlar diyenlerdendim. Sinir oldum ama iyi fırsat denk geldiği için PS4'den PS4 Pro'ya geçtim. Bunu da muhtemelen alırım, çünkü Xbox tarafında birçok oyun ve aksesuarım var, onları oynamak/kullanmak istiyorum.

 

GTX 1070 ve 16 GB Ram'li bir bilgisayar ayarındaymış : http://wccftech.com/ark-dev-xb1x-like-gtx-1070/ 

500$ ile sadece GTX 1070 ve Ram'leri alabileceğimizi düşününce kötü bir yatırım değil yeni oyun makinası vs. isteyen için. UHD Bluray player'ı unutmamak lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

GTX 1070 falan abartmis arkadas... Ya bunlar elmayla armut, $399 dolara PS4 Pro ayarinda sistem de toplayamazsin sonucta... Bu karsilastirmalar anlamsiz... Konsol icin $499'in fazla olmasini kamufle cabalari... 

 

Sistem istedigi kadar guclu olsun, oyunlar cezbedici olmadikca bir anlami yok... Millet Switch aliyor iste, cok mu iyi donanimi, hayir... Ben yeni bir Halo tanitilmamasina sasirdim mesela... Senin en buyuk franchisein Halo ve yeni nesil bir konsol cikariyorsun ama Halo'nun adi gecmiyor (strateji oyununu saymiyorum)... 

JardeL tarafından düzenlendi
Whooosh beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok