Eat my dust, dust eaters.
2 2

Bu konuda 722 mesaj var

yani daha önceden de söyledim.

şu arabayı aldığından beri yaptığın işlemleri, youtube'a mümkünse ingilizce içerik olarak girebilseydin, 

hem ünlü olur, youtube video'larından önemli bir gelir elde ederdin.

hem de bence BMW sana sıfır 540i hediye eder, yeni araba lansmanlarına inceleme videosu falan çekmen için çağırırdı.

aslında çok da geç kalınmış bir şey değil ama ciddi bir vakit ayırmak lazım, video'ların editlenmesi falan.

 

Definitive, JardeL, Atrin and 2 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 09.06.2021 at 17:39, infestor said:

@stardust m539 restorations geldi aklima 

Ben de aynı örneği verecektim. BMW'nin sponsorluk gibi niyeti olsa, önce gider bu adamın kapısını çalardı. Lakin adamın bulabildiği tek sponsorluk, ufak bir motor yağı üreticisi. Adama orijinal BMW parçası lazım olduğunda, bulunduğu yerdeki BMW servisine gidip "seve seve" liste fiyatından satın alıyor parçaları; iskonto bile yapmıyorlar. 

Türkiye'de bu işlere "hevesli" bir Youtuber'ın bulabileceği tek sponsorluk, oto sanayide çıkma parça satan Niyazi dayının dükkanı olur. O da en fazla bedava hava filtresi falan gönderir.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O parçaların masrafları rahatlıkla izleme sayısından çıkıyordur, bence o kadar dert etmeyin sponsor işini. :) 

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

BMW niye sponsor olsun internetteki adamın birine? BMW vb formula1, dünya kupası, olimpiyatlar vb ile ilgilenecek kadar büyük. Muhtemelen BMW'nin "sponsor ol" sisteminde Sreten'in (m539 kanalı) ihtiyaç duyacağı kadar ufak para girilemiyordur :))

Zaten adam yeni modellere vb giydirerek eski araba kurtarıyor. BMW vb tek derdi millet 3 senede bir araba değiştirsin, ikinci el satış yasaklansın falan olan firmalar. Yeni modellerde bu tip tamirat vb iyice imkansız hale geldi. Servis cihazları olmadan küllüğü değiştiremeyeceğiz yakında. 

 M539 vb kanallar çok farklı bir ekonomiye aitler ve gelecekse o taraftan sponsorluk geliyor. Mesela yeni garajına lift veriyorlar, kurmasına yardım ediyorlar üstelik. Buralarda çok para o tutar mesela. Lift 4000 ise bir 2000 de kurulmasına harcarsın ki bina denetlemeden geçsin, sigortan geçerli olsun. Yoksa araba düşüp seni öldürür, binayı da yakar sigortadan da zırnık alamaz kimse. Ciddi işler yani o kurulum vb. 

Zaten adam youtube ile yeterince kazanıyor ki bıraktı işini tam zamanlı youtuber oldu. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bmw mi tamir videosuna sponsor olacak? Aahahahahahaahahhahahahah!

Lastiği bile kendi yetkili servisinden almayınca arabayı garantiden çıkarıyor herifler, ne sponsoru?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ya sonuçta her yiğidin bi yoğurt yiğişi var diye boşuna dememişler... video çekmeye kafası olan becerebilen adam çeksin, ben çekemiyorum. sonuçta bende video ya da foto olayı olmadı ama benide meslek sahibi yaptı. bugün kendi yaptığım işte bu kadar iyiysem ve bir gelecek görüyorsam 5 yıldır bu arabayla uğraşmam sayesindedir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

kötü usta adamı meslek sahibi yapar diye boşuna dememişler :)

arabanın içindeki trimleri kaplamak için (gri renkli trimlerim, milenyum grisi hiç sevmem) fırçalı füme renkli folyo aldım. 2 tane folyocuya trimlerimi söküp götürdüm kaplar mısınız diye, hepsi bahane üretti. yok aldığım folyo çok kalınmış, yok kaplanmaz atarmış. ulan en kalitelisi olsun diye paraya kıyıp gerçekten fırça hissiyatı veren kalın folyo alıyorum etmedikleri laf kalmadı.

bende hepinizin aq diyip getirdim dükkana oturdum kendim kapladım, tecrübesiz olduğum için uzun sürdü ama çok da güzel oldu. param da cebimde kaldı. aptal herifler. götürüp gö(z)lerine sokucam alın buyrun hani olmuyodu diye.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 hours ago, Altan Yoklar said:

Resim var mı?
Ben de geçen sene gaza gelip araba sesi izolasyonu için malzeme aldım kaldı gitti öyle evde duruyor malzeme.

resim çektim de, dandik gri ile füme arasındaki renk farkını yok etmiş kamera ışığı ayarlayacam derken :lol: olmamış... tekrar düzgünce çekmem lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

buraları boş bırakalı 9 ay olmuş... arada yaşananları hatırladığım kadarıyla özet geçiyim;

  • arabanın alt takımlarını (ön-arka), amortisör komponentlerini vs. baştan aşağı orjinal parçalarla yeniledim, eskiden kalan tek parça yay oldu, onu değiştirmenin bir anlamı yok zaten yay yaydır. ezilme gibi bir durum yok sonuçta.
  • alt takımlarını taktırmaya gittiğim yerde kontağı kapadım bi daha açamadım şansa bak... neyse sonra anladım ki motor kelebeği bozulmuş (elektronik kelebek) gittim yeni kelebek aldım taktım düzeldi.
  • arabanın aldığım günden beri fren diski yamultma sorunundan illallah dediğim için gittim paraya kıydım tüm komponentleri ATE aldım (bilen bilir, en pahalı ve en kaliteli markadır, orjinal logolu parçadan daha kalitelidir) kaliper yenileme kitleri, diskler, balatalar, hidrolik yağlar tamamını ATE ile yeniledim. sorun şu an için düzelmişe benziyor, 6 ay geçti. diğer disklerin yamulması 1 ay sürerdi.
  • silecek suyu haznesi patladı... bir sürü yeri dağıtıp hazneye ulaşıp tamir ettim. saçma sapan işler...
  • hayvanın çocuğu düz yolda giderken travers kırdı (sağ arka teker)... bu kadar da olmaz dedirtti. çıkma travers alıp taktırdım ama bu vesileyle anladım ki alt takımda değiştirmediğim 2 parça daha kalmış, onlar eskidiği için kırmış. onları da yeniledim konu kapandı.
  • alternatör adam olmadığı için gittim sıfır kutusunda yeni alternatör aldım. hala takamadım rafta duruyor. büyük şans oldu çünkü bu alternatörlerin sıfırı yok, neredeyse tamamı "remanufactured" olarak geliyor parçaları yenilenmiş benim yaptığım gibi. deponun birinde tozlu raflardan çıktı sıfır, zamanında gelmiş kimse almamış.

bunlar yaşanan olumsuzluklar ve önleyici bakımlardı, şimdi gelelim ekstralara;

daha önce fabrikasyon opsiyon listesinde bulunan homelink'i alıp taktığımı söylemiştim, sıra yenilerinde... bütün taktığım ekstra donanımlar tamamen fabrikasyon, vakti zamanında arabayı bayiden alırken opsiyon listesinden seçebileceğiniz donanımları sağdan soldan toplayıp araca takıyorum. tabi bu işlem kolay olmuyor, çok nadir ve bulunması çok zor parçalar oluyor. biraz şans işi.

  • ön koltuklar zaten ısıtmalıydı, arka koltukların ısıtması için gerekli olan ekipmanları da aylarca arayıştan sonra teker teker toplayıp hepsini entegre ettim. artık arkalar da ısıtmalı.
  • bu arabaların sadece son üretim aylarında ortaya çıkan "otomatik far" donanımını geçenlerde boş boş facebook'da gezinirken gördüm, ilana düştüğü anda denk geldim ve anında adamla iletişime geçip aldım, çok çok büyük şans, bi daha bulunmaz. (not: otomatik far dediğim şey havanın karanlık aydınlık durumuna göre farı kendi açıp kapayan sistem. bugünlerde her arabada var zaten ama 20-25 sene önce yoktu)
  • farlarımın içindeki standart Hella E55 eski nesil merceklerin yerine bi-xenon EvoX-R2.0 güncel merceklerden alıp taktırdım. aydınlatma dağılımı ve parlaklık farkı inanılmaz. bu bmw'nin orjinal donanımı değil ama üstündeki Hella farların orjinal upgrade'i olduğu için orjinalden çıkmış sayılmam.
  • koltuklarım için opsiyon olan bel kırma ve bel şişirme opsiyonlarını edinebilmek için komple çıkma koltuk aldım, içinden gerekli ekipmanları söküp benimkine aktaracağım. aslında masaj opsiyonu da var ama ona gerek görmedim. kaydadeğer bir hissiyatı yok ve çok fazla ağırlık ekliyor araca.
  • şu anda makyajlı modellerde çıkmış olan geliştirilmiş klima paneli arıyorum. bendekinden tek farkı "solar" sensörü. yazın arabaya tepeden güneş vurduğunda fan hızını arttırarak sıcaklığı daha iyi dengeliyor. bunun yokluğunu çok hissediyorum, şu anda güneş vurduğunda iyi ayarlayamıyor sıcak kalıyor aracın içi.
  • arka kapıların cam perdelerini arıyorum ama imkansıza yakın. bulsam bile servet değerindeler.
  • arka park sensörleri zaten vardı, şimdi ön park sensörü için gerekli ekipmanları arıyorum (beyin, tesisat, göz vs.)

daha unuttuğum şeyler de vardır... fabrikasyon o kadar çok opsiyonu var ki, yazmaya gerek bile görmediğim şeyler var bir sürü. elektronik amortisör sistemi mesela. buna ulaşmak zaten imkansız, ulaşsanız bile bir araba parası verirsiniz. gereksiz.

şu anda iş yoğunluğumuz azaldığı için kendi arabama giriştim, içini komple restore ediyorum. fabrikadan çıktığı güne çok yakın yapacağım. sonrasında aynı işlemi dışı için de yapacağım.

amacın ne diye sorarsanız eğer TR tarihinde görülmemiş dolulukta, orjinallikte ve sorunsuzlukta bir E39 540i yaratıp ütopik bir fiyattan satılığa çıkarmak. arabasında sadece hafızalı koltuk var diye "gırtlak dolu" yazıp ilana koyan kekoların aksine gerçek bir "gırtlak dolu" araç oluşturmak. almak isteyen işine gelirse alır, gelmezse almaz, tamamen keyfi olarak koyacağım. alınmazsa da kendim keyifle sürerim. nasıl olsa günün birinde bunlar tamamen klasik olup iyice bulunmaz hale geldiklerinde almak isteyen biri çıkar. o gün geldiğinde gerçekten "alınmaya değer" bir araç olması için uğraşıyorum. bir nevi yatırım gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 3/12/2022 at 1:38 PM, TiesTorN said:
  • alternatör adam olmadığı için gittim sıfır kutusunda yeni alternatör aldım. hala takamadım rafta duruyor. büyük şans oldu çünkü bu alternatörlerin sıfırı yok, neredeyse tamamı "remanufactured" olarak geliyor parçaları yenilenmiş benim yaptığım gibi. deponun birinde tozlu raflardan çıktı sıfır, zamanında gelmiş kimse almamış.

motorun bütün contalarını (silindir contası hariç) ve daha önce değişmediğim bi kaç parçasının yenilerini amerikadan getirtmiştim geçen yaz, geçen hafta taktırabildim. taktırırken alternatörü de değiştirttim, sonunda bütün dertlerim bitti. arabayı aldığım günden beri ne çektim be şu amk alternatöründen... hep yarım şarjlı akü ile dolaşıyordum. ya sargısı ya da bobini bozulmuş muhtemelen, revize edilse bile düzgün çalışmıyordu eskisi.

motoru toplarken adamın dibinde bekledim zebani gibi elimde tork anahtarıyla. tam cıvataya dalacak HOOP dur bakalım... öyle kafana göre sıkılmayacak onlar. tork anahtarıyla ben sıktım hepsini... o taktı, ben sıktım. tüm değerleri açıp dökümandan okuyarak ilerledim. ustalara kalsak hepsini hayvan gibi sıkıp yalama yapıyorlar. mal herifler. tork anahtarı kullan desen nasıl kullanacaklarını bile bilmiyorlar.

quad and JardeL beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 3/12/2022 at 1:38 PM, TiesTorN said:
  • bu arabaların sadece son üretim aylarında ortaya çıkan "otomatik far" donanımını geçenlerde boş boş facebook'da gezinirken gördüm, ilana düştüğü anda denk geldim ve anında adamla iletişime geçip aldım, çok çok büyük şans, bi daha bulunmaz. (not: otomatik far dediğim şey havanın karanlık aydınlık durumuna göre farı kendi açıp kapayan sistem. bugünlerde her arabada var zaten ama 20-25 sene önce yoktu)

sonunda bunu da entegre ettim... adamın niye çok uygun fiyattan ilana koyduğunu anlamış bulundum, ışık sensörü bozukmuş. aklınca bana iteledi ama kime sattığının farkında değil :lol: içini dağıttım anakartta sorunlu bölgeyi bulup tamir ettik. mis gibi oldu.

quad and Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu araba yabancıların tabiriyle tam bir "money pit"

  • 4 sene önce katalitikler tıkandığı için içini boşalttırmıştım. o günden beri leş gibi benzin kokuyordu araba çalışırken, sabit dururken camlar açıksa rahatsız ediyordu hep. bu hayvanatta 4 tane katalitik olduğu için diğer dertleriyle uğraşmaktan katalitiğe para ayıramamıştım hiç. sonunda para ayırıp doldurtabildim, rahat bir nefes aldım yahu koku moku kalmadı. bilgisayarı her bağladığımda katalitiklerin çalışmadığıyla ilgili olan hatayı da artık vermiyor. o da güzel oldu.
  • öndeki 2 katalitik konvertor direkt olarak egzoz manifoldlarının üzerinde (headers) (her 4 silindirde 1 headers var) ve bunları sökebilmek için arabanın ön takımını ve traversi komple indirmek gerekiyordu. e indirtmişken baktım direksiyon kutusu da orda duruyor, onda da boşluk vardı zaten. onu da söktürüp revize ettirdim mis gibi oldu.
  • o kadar şey sökülmüşken şaftı da söktürttüm :mrgreen: yıllardır keçesi patlak dolanıyodum. onu da şaftçıya gönderip revize ettirdim.
  • aldığım günden beri airbag bozuk. 2000li yıllardaki bmw'lerle haşır neşir olan varsa bilir meşhur mrsz3 kodlu airbag beynini. gelmiş geçmiş en sorunlu airbag beynidir kendisi, arıza vermeyenini daha görmedim. bir ara tamir ettirdim beyni, 3 ay falan çalıştı sonra yine bozuldu. bu beyinle daha fazla uğraşmak vakit kaybı olduğu için daha sonraki yıllarda çıkmış olan ve çok daha sorunsuz olan mrsz4 kodlu güncel airbag beynini çıkma olarak buldum aldım. bu beyni arabaya entegre edebilmek için 2 tane de güncel darbe sensörü almak gerekiyormuş, onları da aldım. arabaya taktım gerekli bütün kodlamaları kendim yaptım ve şu an çalışır duruma geldi. bakalım sorunsuz olarak çalışmaya devam edecek mi göreceğiz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

araçla haftada en az 1 gün yaşadığımız manzara...

  • hata kodu var mı. varsa hemen google başına... çözümü neymiş bak, hallet. (hataların %90'ını zaten ezbere biliyorum da, bilmediğim bişey çıkarsa işte...)
  • motorun çalışma değerleri nasıl, toleranslar içinde mi, sensörlerden okunan değerler ne durumda vs.
  • arabada istediğim farklı özellikleri kodlama, yeni donanım kodlama vs.

haftalık rutinimi yapmazsam rahat edemiyorum. her daim %100 çalışmalı yoksa kafayı sıyırıyorum.

yıllarca emeğin sonunda artık bütün arabayı baştan sonra tarattığımda bütün sekmelerde "NO ERROR" yazısı görmek beni mest ediyor.

araç cihaz.jpg

wazzap, snc-tr, stardust and 3 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
16 hours ago, TiesTorN said:

araçla haftada en az 1 gün yaşadığımız manzara...

  • hata kodu var mı. varsa hemen google başına... çözümü neymiş bak, hallet. (hataların %90'ını zaten ezbere biliyorum da, bilmediğim bişey çıkarsa işte...)
  • motorun çalışma değerleri nasıl, toleranslar içinde mi, sensörlerden okunan değerler ne durumda vs.
  • arabada istediğim farklı özellikleri kodlama, yeni donanım kodlama vs.

haftalık rutinimi yapmazsam rahat edemiyorum. her daim %100 çalışmalı yoksa kafayı sıyırıyorum.

yıllarca emeğin sonunda artık bütün arabayı baştan sonra tarattığımda bütün sekmelerde "NO ERROR" yazısı görmek beni mest ediyor.

araç cihaz.jpg

OKB:icon_think:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, MilesTeg said:

OKB:icon_think:

okb falan değil bu, arabasının tamiriyle bakımıyla kendi ilgilenmeyen anlayamaz bunu, ağır seviyede hobi diyelim :lol:

bir de işim bu zaten, benim o düzeneği kurmam 5dk sürmüyor ki... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 minutes ago, TiesTorN said:

okb falan değil bu, arabasının tamiriyle bakımıyla kendi ilgilenmeyen anlayamaz bunu, ağır seviyede hobi diyelim :lol:

bir de işim bu zaten, benim o düzeneği kurmam 5dk sürmüyor ki... 

"Oooo Kazasız Belasız" demek o zaten:zuh:

Takılıyorum hocam. Son derece keyifli birşey. Ben de olsam farklı yapmazdım :alkis:

 

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
24 minutes ago, jackjoker said:

yanarım yanarım da bu adamın arabasının benzininin mazottan ucuza gelmesini kabul edemem. doblocu enişte bu arabadan pahalı yakıt kullanıyor. sokarım bu işe.

:lol: :zuh: :icon_imslow:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok