Cursed Hardware Anakartlar Başlığı
2 2

Bu konuda 44 mesaj var

Arkadaşlar bu konu başlığı varmı ? .Varsa bile tam detayına varamadığım için açtım.Piyasada bir AsRock furyası dönüyor.Kimi kullanıcılar MSI anakartlarda problem yaşıyorlarmış pek yorumlarda bahsedilmiyor neden yaşadıkları.MSI kullanıcıları bu sıra AsRock almaya başlamışlar ''mobo AsRock/ GPU MSI'' lafları dolaşıyor,tabi bu bizi bağlamıyor ama işin inceliği nedir anakartlarda ne gibi problemler yaşanıyor. Dİğer bir makaleye bakıyorsunuz övülen AsRock yerden yere vurulmakta işçiliğinden dolayı.Anakartlar hakkında tecrübeli olan kullanıcılar biraz tecrübesi benim gibi az olanlara bu başlık altında yorumlarını belirtirlerse hem tecrübelerinden sebepleniriz ,hem de  ileriki alışverişlerimizde kullanabileceğimiz bir rehber niteliğinde olur diye düşünüyorum. Tabi bu başlıkta konuşacağımız kartlar giriş seviyesi olmayacaktır.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                    Şimdiden değerli yorumlarınıza teşekkürler  :thumbs:

RFID tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin ihtiyacına göre değişir anakart olayı. Hangi işlemciyi alacaksın,çift ethernet ihtiyacı var mı,kasanda kaç tane fan olacak,kaç sata ihtiyacın var,m.2 kullanacak mısın,SLI yapacak mısın,onboard ses kartı mı kullanacaksın yoksa harici ses kartı alacak mısın.

Benim bütün ihtiyaçları sıralayınca Asus Z170 Deluxe ve Asus Maximus VIII Formula ve Extreme ihtiyacımı karşılıyordu. Değişiklik olsun diye RGB'yi destekleyen Formula'yı aldım. Gigabyte'ın anakartları iyiydi ama tepe kart dışında Sata giriş sayısı yetersizdi.

Bir de m.2 portundan veya pci-express slotundan takılacak gen3 x4 m.2'nin satalardan bir kısmını iptal etme olayları var vs. vs. 

 

MSI ise aklımda nedense anakart markası olarak "kofti"  kalmış. Kesin okuduğum birşeydendir ama hatırlamıyorum spesifik olarak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartlara ufak çapta servet ödemeyi ABIT KT7A-RAID'den itibaren bırakmıştım. Halen kullandığım Gigabyte P67-UD4 anakartı da 2. elde 150 TL'ye falan satın aldığımı hatırlıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Marka tercihleri modele göre de oldukça değişiklik gösteriyor. Z170 için MSI Gaming 5-7-9 VRM'leri rakiplerinin oldukça gerisindeyken XPower GTE tercih edilebilir bir anakart. Z77 zamanında Asrock'da yaşanan VCore okuma problemi Asrock'dan tamamen soğutmuştu ( http://www.overclock.net/t/1360404/asrock-z77-series-vcore-reading ) fakat Z170'de başarılı anakartları var. Gigabyte tarafında Z170'de overclock için Gaming 3 alınmamalı, Z170XP-SLI ile aynı VRM'e sahip ve sıcaklık problemi oluşabiliyor, aktif soğutma gerekebiliyor ama Gaming 5-7, UD5 gibi anakartları oldukça başarılı. Asus, ROG serisi dışındaki Z170 anakartları digital PWM diye lanse etti fakat analog/hybrid PWM (büyük ihtimalle ISL95856. rebranding yüzünden tam olarak ne olduğu bilinemiyor) bulunduruyorlar. Yine de son kullanıcı için pek bir şey farketmiyor, Z170-A ile dahi iyi sonuçlara imza atılabiliyor. Dİğer markalara göre daha fazla ısı açığa çıkaran ama daha yüksek kapasiteli mosfetler tercih ediyorlar. ROG serisinde ise Texas CSD87350Q5D ve Infineon 812nd gibi üst seviye mosfetler bulunuyor. Gigabyte üst seviyede IR3555 tercih ediyor, 812nd ile eşdeğer denebilecek vs.

Kullanıcının anakarttan beklentisine göre değişir anakartın iyiliği kötülüğü. Net bir şey ortada olmadan şu anakart çok arıza yapıyor söylemine karşıyım ben.

Kişisel tercih olarak Gigabyte ve Asus dışına çıkmam. Asus'un da SMS Infocomm adında şahane bir servisi var artık... Eskiden DFI, ABIT idi tercihler  :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hep Asus alırım, başka marka almadım hiç . Model seçmek kolay oluyor böylece, her markayı alırım dediğinizde incelemelerle cebelleşmek gerkeiyor.

 

MSI sevmem. Alternatif Gigabyte olabilir. Genelde teknik özellikleri daha iyi olabiliyor. MEsela Asus'ta Realtek ses çipi oluyor ama Gigabyte 'ta creative'in ses kartlarında kullandığı ses çipi kullanılıyor.

 

SMS Infocomm gerçekten iyi bir servis mi , yoksa ironi  mi?  Benim anakart servisinden beklediğim ,hatalı olduğunu kabul edip yenisini göndermesi. Tamir gibi işlere girmesinler hiç.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

MSI belki 15 yıl önce, AMD daha ATI'yi almamışken ekran kartlarında kullanılan ramlerde mi ne baya büyük bir kazık atmıştı millete ve üstünü kapatmaya çalışarak büyük bir fiyaskoya imza atmıştı. LP falan haber yaptıydı hatta, konu ile daha ilgili arkadaşlar yazar gelip ne olduğunu. O zamandan beri MSI hiç dikkate almadığım bir marka oldu.

 

Gigabyte ise hep sevmeye çalıştım, kağıt üstünde daha özellikli, fiyat/performans olarak daha üstte gözüktü Asus'tan ama Asus da sloganındaki gibi "rock solid heart touching" be kardeşim. Hem kendime hem başkalarına kurduğum sistemlerde, overclock yapıp ayarı bir veriyorsun, yıllarca gidiyor. Gigabyte biraz daha ince ayar gerektirip, biraz daha az stabil oldu hep kendi deneyimim. Bir de asus'un arkasında daha sağlam bir distribütör var anladığım kadarıyla.

 

Şimdilerde yeni trend Asrock olmuş gençler arasında ama hiç aşina olduğum bir marka değil. 3-5 kuruş neyse fazlasını veririm ASUS'tan şaşmam ben yine...

ASUS-Rock-solid-Heart-touching-logo-vect

Griffon beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

MSI' ın anakartının torbasından nereden geldiği belli olmayan elemanlar çıka gelmişti yine LP' nin başına gelen bir durumdu sanırım, öyle bir şeyler anlattığını hatırlıyorum. Yine aynı zaman aralığında şişen kondansatörler vs... benzeri problemler sonucunda MSI imajı düzeltmek için bu "military grade" ayaklarına yatmaya başladı. Bir tek MSI marka mevcut ekran kartımı (760 twin frozr) çekine çekine aldım ama bir sıkıntı çıkarmadı çok şükür hatta en uzun ömürlü ekran kartım oldu :P . Bu işler biraz da şans işi işte.

 

Gigabyte hep hayal kırıklığı oldu benim için taa şu 2000 BIOS güncellemesi günlerinden bu yana hep bir şeyler eksikti. Bir anakartında (VIA chipset) interleave işini inatla BIOS' tan halletmediler. Dual BIOS olan bir anakartı BIOS tan kaybettim. Bir önceki anakartımda RAM uyumsuzluğu (hangi devirdeyiz ???) vardı. Mevcut kullandığım GB anakart, istediğim fiyat aralığında ASUS anakartlarda aradığım özellikleri bulamayınca yine gittim aldım, bir sıkıntısı olmadı çok şükür.

 

Asus da kullandım, ASUS' u tercih ederim sonuç itibariyle fakat alt segmentlerden uzak durmak lazım. Asus ürünlerini Çizgi' nin Çizgi olduğu zamanlar çok kullandım, sorun çıksa da hiç üzülmezdim, gayet rahattım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

img_6446.jpg

 

Not white nor silver, it's Titanium! The new MSI X370 XPower Gaming motherboard

 

If you are searching for a unique looking motherboard to build a system with, the X370 XPower Gaming Titanium will certainly stand out in a lit system.  As for the technical details, the board will handle up to DDR-3200 and supports CrossfireX and SLI on its pair of 16x PCIe 3.0 slots, with an additional four PCIe 2.0 slots for other peripherals, a single 4x and three 1x.  You can install two M.2 SSDs, either SATA or NVMe and there is a U.2 slot as well in addition to a half dozen bog standard SATA ports.  "For our next X370 review we move on-wards to MSI with their grand X370 XPower Gaming Titanium. This top of the line Ryzen motherboard is stylish alright, wrapped in that Titanium look and feel the motherboard has a feature set that impresses, this motherboard might be a very nice match for your Ryzen series 5 or 7 processor."

https://www.guru3d.com/articles-pages/msi-x370-xpower-gaming-titanium-review,1.html

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
 
 
Computex 2017 Fuarı yaklaşıyor. Tayvan'da düzenlenecek etkinlikte yeni nesil donanımlar ve bilgisayarların gövde gösterisine tanık olacağız. Fuarın önemli katılımcılarından MSI iddialı açıklama yaptı.
MSidan-iddiali-aciklama-Gelmis-gecmis-en 
 
MSI resmi Facebook hesabı üzerinden iddialı bir duyuru yaptı. "Gelmiş geçmiş en iyi anakart" sloganıyla paylaşılan görüntü, ay sonunda başlayacak Computex 2017'de tanıtılması beklenen yeni modellerden birine ait. Donanım dünyasını yakından takip edenlerin öngörebileceği üzere yeni anakartın, Intel X299 platformunu kullandığı tahmin ediliyor.
 
Paylaşılan fotoğraf, bazı özellikler hakkında önemli ipuçları paylaşıyor. Dört adet PCIe 3.0 x16 slotuna sahip olan anakartta, her slot için aynı zamanda metal destek kullanılmış. Özellikle iri cüsseli ekran kartlarının slotu zorlaması durumda metal kalkanlar destek oluyor. Hem SLI hem de Crossfire tarafından gelişmiş çoklu kuruluma olanak tanıyan anakart, PCIe slotları arasında üç adet M2 slotuna da ev sahipliği yapıyor. Yani geniş ölçekli donanım desteği ile bütçesi el veren kullanıcıların sınırları zorlaması hedeflenmiş.
 
Anakart dünyasının son dönemdeki popüler akımlarından biri olan RGB ışınlandırma sisteminin unutulmadığı anakart, Audio Boost teknolojisi altında kullanıcısına gelişmiş ses deneyimi de vaad ediyor. Çok sayıda USB 3.1 ve SATA konnektörüne sahip olacak anakart, ayrıca Type-C standardını da es geçmeyecek. Soğutucu tasarımında geliştirme olmasını beklediğim anakart, 1 saniye hız aşırtma gibi özellikleri de koruyacak.
 

MSI yeni nesil pek çok donanımı Computex 2017 Fuarı'nda lanse edecek.

 

Kaynak: Turuncu

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Msi neden yerilmiş anlamadım, athlon xp zamanından beri gayet eli yüzü düzgün anakartlar üretiyor, (daha öncesinde gigabyte, asus ve abit vardı sadece. abit öldü,gigabyte eskisi gibi değil) skylake'e geçene kadar hep msi kullandım fiyat/performans açısından yukarıda oluyor çünkü ürünleri. Hiçbir sorun da yaşamadım. Tabii ki anakartlarda asus daha üstün, fakat msi uygun bütçeye bir şey arayanlar için en iyi tercihlerden.

 

MSI'da eskiden kapasitör problemi vardı denmiş, ASUS'ta da vardı, Gigabyte'ta da, EPOX'ta da vardı bu problemler. Çin malı kapasitörler ve nemli ortamlar birleşince olan bir şey o dönemlerde. Önce çin malı kapasitör kullanmayı bıraktılar, tayvan veya japon kullanılıyor, sonra katı kapasitör falan çıktı o yüzden günümüzde kapasitör hatası nadiren oluyor.

 

Ekran kartında da benzer şekilde msi kötü değil valla. gtx970 serisinde evga coil whine yapıyor evga kötü diye bir algı oluştu fakat asus gtx1080'lerin ve rx480'lerin çoğu coil whine yaparken aynı şeyin asus'a söylenmemesi garip, marka algısı oturduğu için görmezden gelinen şeyler bence bunlar, asus lobisi işin içinde.:mrgreen: 

 

Z170 alırken baya bakmıştım, ne kadar ekmek o kadar köfte işte, MSI veya Gigabyte'ın ucuz modellerine bakınca kısılan şeylerin VRM kalitesi olduğu görülebiliyor. Z170'lerde mesela Gigabyte ve MSI'ın bir farkı yok, iki üreticinin de gaming 5 ve 7 modelleri aynı kalitede. 

eldrun tarafından düzenlendi
TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

MSI'in yerilmesinin çok sebebi var, az çok bilinenler bir yana tüm üreticilerde olan hatalar nedense MSI kartlarda olunca daha tok sesli dillendiriliyor, MCP-T Nvidia yonga seti zamanından beri MSI'a karşı bir antipatim var, en son Z97 Gaming 5'te usb saçmalığı benim için son nokta olmuştur. Sağlamlık ve kararlılık  konusunda tecrübeli kullanıcı yorumları bulamadığım her MSI kart listeme girmiş ve hızlıca çıkmıştır. Asus ve Gigabyte hem sorunsuzluk  hem başımız ağrımasın hissiyatı veriyor ki  karşılığında da zaten sektörde at başı seyrediyorlar. ASROCK bile Z77-z87-z97 ile kendisini bir nebze kanıtlamışken MSI hala anakart konusunda üst seviye hariç pek tercih edilecek ürün hissini vermiyor. AMD ekran kartı dersen orada dur derim işçiliği yıllardır hem iyi hemde soğutma konusunda canımı sıkan bir duruma rastlamadım. ilginçtir coil whine durumuna bende rastlamadım, bu biraz şans işi ve üretimdeki revizyona bakıyor sanırım. 970/980'lerde R290/R290X filan hiç denk gelmedi.  MSI ekran kartı evet ama anakart konusunda üst uç modeller haricinde tercih etmem arkadaş.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

Şu anakart'a bakın hele, hem heybetli hemde isviçre çakısı gibi her yola geliyor meret, 390$ etiketi fiyatıTR'de uçar gider. daha alınabilir olsalar dicem ama üzerine koyacağın işlemcisi segment olarak üst uç seviye olduğu için demiyorum.:zuh:

front.jpg

http://techreport.com/news/32572/gigabyte-x399-designare-ex-adds-thunderbolt-to-threadripper

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatların bu saatten sonra uygun olmasını beklemiyorum,  diğer yandan AMD biraz palazlanınca kalite karşılığıyla beraber anakartlarında fiyatları fırlamış, 200$'a yaklaşsa fena olmaz ama hiç ihtimal vermiyorum.

390$ bi anakarta verilir mi demicem çünkü işlemcisine bayıla bayıla 739$/999$ veren adama pek bulaşmamak lazım.

mehmetclk tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben satin aldığım son 3 anakartta ASRock tercih ettim. Fiyatlar cazip geldi alırken. Yorumlar filanda iyiydi.  1 sene olmuştur H110 lari satin alalı hiçbir sorun yaşamadım.

 

Zamanında bende Asus la sorun yaşamıştım. PII zamanıydı galiba 440 LX chisetti diye hatırlıyorum.BX lerden itibaren Abit kullanmaya başlamıştım. O gün bugün Asus anakart almadım. Muhtemelen şu an en iyi kartları üretiyorlar ama elim gitmiyor...

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Her marka anakartla sorun yaşadım şimdiye kadar. Ayrıca her markanın sorun yaşamadığım ürünleri de oldu. O yüzden anakart alırken üreticinin kim olduğuna değil de, genellikle özelliklere bakıyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 saat önce, hakancez said:

Ben satin aldığım son 3 anakartta ASRock tercih ettim. Fiyatlar cazip geldi alırken. Yorumlar filanda iyiydi.  1 sene olmuştur H110 lari satin alalı hiçbir sorun yaşamadım.

 

Zamanında bende Asus la sorun yaşamıştım. PII zamanıydı galiba 440 LX chisetti diye hatırlıyorum.BX lerden itibaren Abit kullanmaya başlamıştım. O gün bugün Asus anakart almadım. Muhtemelen şu an en iyi kartları üretiyorlar ama elim gitmiyor...

 

 

ASRock ailesi gerçekten güzeller. Özellikle son ürünleri çok yorumlandı tartışıldı. Kullananların büyük çoğunluğu memnun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Asus her zaman garanti tercih ama ben en son sistemim icin (ryzen) AsRock tercih ettim bu defa (Taichi).

Biraz degisklik olsun diye, bi de uzerindeki wifi chipsetinin intel olmasi dolayisiyla surucusunun linux kernelinde olmasi da onemli bir tercih sebebi oldu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Asrock X370 anakartın ön panele panele bağlanan USB yuvası kablonun ucuna yapışmış. Kabloyu çıkarayım derken USB yuvası da kabloyla beraber elimde kaldı. :D Uzun süre vakit harcadım problem kaynağını bulmak için. Nzxt'nin kablosunda bir sorun yok çünkü başka anakartla denedim. Çok rahat takılıp çıkartılabiliyor ön panel USB kablosu ama Asrock x370 anakartımda sıkışıyor. Bu demek değil ki Asrock kötüdür. Şu ana kadar kullandığım en düzgün BIOS arayüzü Asrock'da. Bu konuda çok memnunum. İnceleme yapanlar da BIOS hakkında benzer şeyleri söylüyorlar.

rammstein tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok