Westworld (2016)
2 2

Bu konuda 77 mesaj var

Tekrar baktım da saçma oldu. Wyatt'ı başta göstermişlerdi zaten.

 

Ama tüm bu olayların salak bi çalışan tarafından baltalanacağını da düşünüyorum. (bkz: Thandie Newton olayı)

 

 

Ayrıca Elsie aplaya ne oldu acaba?

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Maeve sayesinde aslında parktaki tüm çalışanların Android olduğunu öğreneceğiz. Bir sonraki bölümde kendisini yakalamaya gelenleri kontrol ederse şaşırmayın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu son bölüm güzeldi. Olaylar açıklanmaya başlıyor.

 

İki ayrı zaman çizelgesi teorisi zemin bulmaya başladı. Büyük olasılıkla William -Man in black aynı kişiler. Gençliğinde goodie goodie bir insanken eşinin ölümüyle birlikte sapıtıp gücün karanlık tarafına geçiyor. 

 

Arnold ile Ford arasında felsefi bir satranç oyunu var. Arnold ölmeden önce androidlere kendisini yerleştirmiş, superego gibi bir içses ile arnold yaşamaya ve Ford'a cevap vermeye devam ediyor. 

 

izlerken ayrıntılara çok dikkat etmek lazım, çok ipucu var . Ben çoğunu kaçırıyorum.  Mesela maeve Ford ve Bernard'ı karşısında gördüğünde kendisini öldürüyor. Görünen o ki son android kaldığında kendisini yok etmek üzere programlanmmış.

 

maeve kodunu Arnold değiştirmiş zamanında bence. Ford'un emirlerini dinlemedi. O iki teknisyen o yüzden kontrol edemediler, çünkü kontrol ettiklerini zannetiklerinde aslında rol yapıyor.

 

Büyük yönlendirme var ama bence ed harris william çıkmayacak gibi.

 

2 mal teknisyen Meave'i  kontrol edemiyor olabilir ama zekasını sıfırlayabilirler. :icon_think:

 

Dizinin kötü tarafı ise süprizler, detaylar hep diyaloglar içinde. Takip etmesi zor. Hele benim gibi isim hafızası iyi olmayan biri için zorlayıcı :D

bu tip şeyler görsele aktarmalılar.  ben çoğu detayı ekşi sözlük vb. okuyunca yakalıyorum  :lol: 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dizi bence bu senenin en iyi dizisi, özellikle kendi türünde ise son yılların en iyi dizisi olmaya aday. Teori için sözlükten çok reddit'i takip edin derim, Lost gibi  her kareyi inceleyen fanatikler türemiş :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son bölüm çok iyiydi. Önemli sorulara cevap verildi. Çoğunu tahmin ediyorduk ama detaylandı. 

 

Bence bu senenin en iyi dizisi , klasik olur bu . Pek tutmamış gibi görünüyor ama Walking Dead gibi arkana yaslanıp izleyemiyorsun , detaylara dikkat etmek gerkeiyor.

 

d_MILF robotmuş , ama robotu niye öldürdü? Bir resetlese çözülecekti sorun. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Westworld'ün sağlam dizi olacağı belliydi. Çok az yapım biter bitmez 1 kez daha baştan izlesem mi hissi uyandırıyor. Yine de biraz ağırdı temposu bana göre, bazı sahneleri gereksiz uzattıklarını düşündüm.

 

Çok radikal bir sonla bitirdiler, bu noktadan sonra 2. sezonda işleri nasıl ilginç tutacaklar bilemiyorum, senarister üzmez umarım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dizi sağlam, ancak sonu bence süper değildi. Bağıra bağıra gelen çok şey vardı teori kasılan her şey çıktı neredeyse (MiB, Dolores 'in sandalyedeki sahnesi, Ford 'un olaylarla alakası/planı, Arnold 'un nasıl öldüğü vs.) bir buçuk saatlik film gibi dizi çekmişsin, insan biraz daha twist bekliyor. Bu sistem odasında kilitli kalma göndermesi falan hoş detaylar vardı tabii.

 

Yine de sağlam bir noktada bitti en azından dizi, ikinci sezonu bekletir. Bana öyle geliyor ki timeline falan biraz kaydırıp, farklı bir yerden girebilirler yeni bir hikayeyle ikinci sezona. Şu haliyle olayların kaldığı yerden devam etmesi zor gibi çünkü.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

Ford öldü. Anthony Hopkins 2.Sezon kadrosunda yok.

Ed Harris devam eder, bölümde Ford'la konuşmalarını o kadar gözümüze soktular ki ben öleceğine ihtimal vermiyorum. Ford özellikle vurdurttu onu "Al sana gerçeklik" manasında. Zaten pis pis sırıtmasının anlamı da buydu.

Ayrıca trajedi olayını da gayet güzel bağladılar. Bu karakterler için aynı zamanda bir "Safeguard" olarak düşünülmüş. Maeve kızı için döndüğünü sanıyor ancak durum öyle değil. Halen daha köleler ve hala "Acı çekmek zorundalar"

2. sezondan tek bir isteğim var, o piskopat sarışın ölmesin. :icon_eye_love:  O camdan piskopatça bakıp camı yaladığı sahnede dedim ne güzel piskopatsın sen. :icon_redface:

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mükemmel final yaptı. Kaliteyi düşürmeden hatta arttırarak yıllarca gider bu dizi. SciFi,AI dünyasında konuyu besleyecek birikim var.

 

Maeve bence de henüz kendi kontrolünü sağlamadı . Kabullenemiyor ama önceden yapılan programı takip ediyor. Şimdi dış dünyada eğitimi devam edecek. 

Dolores , Maze 'i buldu. Bilinç kazandı ama tam hazır değil o da.

 

Williams uzun aramalar sonunda belasını buldu :)

 

Bunu tartışmaları takip ederek izlemek lazımdı , onu yapmadığımdan çok detay kaçırdım. Reddit ten yorumları okuyup bluerayı çıkınca ikinci bir tekrar atılabilir. Blueray de ek sahneler vs de olabiliyor tam birebir yayınlanan ile aynı değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dün ilk iki bölümü izledim. Üçüncü bölümde iyice geç olmuştu, sızmışım.

 

Şimdilik "vay cağnuna" diyorum.

 

Bana bunlarla gelin, hasret kalmış bünye resmen adam gibi bilim kurgu dizisine.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de geçen hafta bir solukta izleyip bitirmiştim. Çeşitli mantık hataları olsa da o hataların yapım uğruna bilerek koyverildiği belli oluyor. Yani bilinmeden şuursuzca yapılan saçma sapan hatalar görmedim ilk izlediğimde.

 

Devamı gelmeyebilir endişesi ile midir nedir bilemiyorum ilk sezonda herşeyin açıklanması iyi olmuş. Konuyu sündürmemişer, süründürmemişler. Böyle bir türlü sonuçlanmayacak, bir yere varmayıp, bağlanmayacak dizilere gıcık olduğum için bu seri çok iyi geldi. Devamı gelmese bile bu haliyle çok uzun metrajlı bir filmmiş gibi izlenebilir.

 

Devamının çekilmesini sağlayacak malzeme bırakmışlar. Bunu eğer alıp çok farklı bir yere taşıyabilirlerse (nasıl olur bilemiyorum) çok iyi olur ama dizi adından da anlaşılacağı üzere "Westworld" içerisinde sıkışıp kalacakmış gibi bir durum var. Tabii dış dünyayı ve nasıl gidip gelindiği vs.. gösterilmedi henüz vs..

 

Bu arada herkesin hayal meyal hatırlayacağı aynı isim ve konulu bir film var. Bu dizinin asıl çıkış noktası, ona da tekrar göz atılabilir sanıyorum.

 

Tekrar izleyeceğim, biraz daha canım çeksin :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni sezonda yeni parklarında gelişiyle olaylar iyice şenlenecektir diye tahmin ediyorum. Hatta ikinci sezonun tamamen diğer parklarla olan etkileşime ayrılacağını düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ilk sezonda sadece gelecek çatışmanın altyapısı kuruldu. Devamı rahat gelir. Zaten feodal japonya dan karakterler göstererek o döneme ait bir parkın mesajını  verdiler.

 

Tekrar izlemek için bluray i bekliyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dizi son zamanların en "derin" dizisiydi bence. Yıllardır bir çok yapımda yapay zekanın uyanışı ve bilinçlenişi, ardından da kontrolden çıkışı konu ediliyor ancak hiçbirisi bu dizinin yaptığını yapamadı. O da "acaba benim hayatım da başkabirinin kurgusu olabilir mi? Etten de yapılmış olsam başka birilerinin kurgusu olabilir miyim? Benim tanrım veya tanrılarım da buradaki sözde tanrılar gibi zayıf ve yetersiz olabilir mi?" gibi sorular sordurmasıydı izleyicisine.

 

Çok yoğun felsefe, mitoloji, tarih, edebiyat vs. dolu senaryo. Böyle olması da kaçınılmaz çünkü tam anlamıyla "yaradılış" ve "varoluş" üzerine oturtulmuş tüm senaryo.

 

Meraklısına Habil ve Kabil'i araştırmalarını, ezoterizme derinlemesine dalmalarını tavsiye ederim.

 

Şimdi tekrar izlene zamanı benim için. İlk izlememde küçük notlar almıştım, bu sefer daha detaylı notlar almam gerekecek sanırım...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta içerisinde ilk sezonu izleyip ikinci sezonu sabırsızlıkla beklemeye başladım. Yapay zeka etrafında çok su kaldıracak şekilde ilerleyebileceğinden hangi karakter ölmüş, hangisi yaşamış bence çok önemli değil. Game of Thrones'ta da hadi lan bu da mı öldü dediğimiz kaç kişi oldu ama dizi aynı hızda devam edebilmişti. Bence buradaki konu çok daha fazla uzun süreyle anlatılacak kadar iyi seçilmiş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yıl Brynner'in başrolünde olduğu 1973 yılı yapımın dizi versiyonu. Birinci filmin tutması üstüne 1976'da devamı olarak Future World yapıldı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok