Akaryakıt 50 TL'ye doğru giderken...
3 3

Bu konuda 1.428 mesaj var

Sanırım 2.5 ay kadar oldu, bu haftasonu yazlığa gittik dönerken artık bi depoyuda seçim öncesi bahanesi falan derken bi fulleyim dedim. Tabi fullerken birazda abarttırtım :D Normal şartlarda bu depoda muhtemelen 5.7lt çıkacaktı. 205lira civarlarındayken galiba pompa attı, 230liraya kadar devam ettik. Belki daha alacaktı ama çokta zorlamadım aslında 9lt daha alabiliyor ilk attıktan sonra neyse aile vardı arabada çok oyalandırmak istemedim zaten bayram dönüşü olduğu için trafikte yoğunlaşıyordu. Detayı geçersek eskiden 200liraya koydurduğumda vede ışık yandıktan sonra yerlere akıyordu yakıt doluluktan. Şimdi 5.35 indirimli almama rağmen 43lt yakıt 230liraya doldu nerelerden nerelere bildiğin uçmuş yakıt fiyatları. Tabi ben son dönem nadiren doldurduğum için en son aytemizden 4,69lira gibi aldığım rakamlar bile kafamda taze anılarla kalmış :D:D:D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bayramda 1.2TSI Golf'ümü kırmızı ışığa çok az kalmıştı doldurdum. 270TL tuttu. Pompa attıktan sonrada pompacı devam etmedi bu arada. Bol bol küfür ederek ayrıldım benzin istasyonundan. Kırmızı ışık yanıp biraz daha gitseydim herhalde 300TL tutacaktı. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç güne gider, maliyeye olan zararına değiniliyor yine 1 milyar falan diye. Bu saatten sonra çokta fifi zaten 10lira olsun kısa vadede...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
18 dakika önce, Onur said:

Bu ÖTV indirimi bitti mi bilen var mi?

bitmedi henüz ama bitecek. böyle bir duyum var. zaten geçen açıkladılar maliyeye günlük zararı 1 milyar türk lirasıymış. seçim için çıkan bir ayarlamaydı. seçim bittiğine ve dağda, mağaralarda  yaşayan cahil ve gereksiz oksijen tüketen %52 de hayatından memnun olduğuna göre yasanın kalkması yakındır. 

jackjoker tarafından düzenlendi
Thustu and TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, jackjoker said:

bitmedi henüz ama bitecek. böyle bir duyum var. zaten geçen açıkladılar maliyeye günlük zararı 1 milyar türk lirasıymış.

zarar dedikleri şey de aslında haksız kardan zarar oluyor mantıklı bakıldığında... öyle bir verginin zaten olmaması gerekiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O rakam imkansız. Devletin geliri zaten 600 milyar. Bunun en fazla 150-200'ü ÖTV. %20 zararı olsa, 30 milyar, o da günde 100 milyon TL.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Umarım ÖTV böyle devam eder, aksi taktirde baya bir zam gelir. 

Yeni işe başladık, taşeronları koruma adına mazot fiyatlarını bugün ki fiyata sabitleyip, biz taşerona mazot satıyoruz. Gelen zamları yansıtmayacağız yani. 

Bizim devletten aldığımız fiyat farkı ise gelebilecek bir zammı karşılayamayacak maalesef. Zamları aynen yansıtacağız dediklerinde karlılığımız baya bir azalacak, umarım zarara dönmez. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer fiyat sabitleme iptal edilirse fiyat 8 TL olur herhalde.

Ben seçim sonrası iptal ederler diye bekliyordum ama henüz haber yok. Fazla gideceğini zannetmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ötv yasasını iptal ettikleri gün benzin 8-9 liraya mazot 7 liraya çıkar ve çıkmaya da devam eder. 

ama neyse ki seçtiğimiz vekil ve vekilciklerin aileleri akaryakıta para ödemiyor

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
19 hours ago, pentaman said:

Dinamik olarak zam yapamazlarsa MTV gibi statik bir vergiyle zor toparlarlar durumu

 

zaten gecen yil temmuz ayina gore %40 kusur dusmemis miydi otomobil satislari? 

 

dussun! daha da dussun! :mad:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

vergileri sürekli arttırdıkça gelirin de doğru oranda artacağını düşünen vizyonsuz bir devletimiz var. tüm vergiler atıyorum şu ankinden %25-50 daha düşük olsa eminim daha fazla gelir elde ederler. vergi arttıkça insanlar vergi kaçırmaya, kaçak mal sokmaya başlıyorlar. ya da bir ürünü hiç almıyorlar, 0 arabada olduğu gibi.

Thustu, stardust and Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 hours ago, TiesTorN said:

ya da bir ürünü hiç almıyorlar, 0 arabada olduğu gibi.

 

+1

 

şuan kullandığım arabam 5 yaşını doldurdu. araba meraklısı da biriyim. gayet güzel bir araba almış olmama rağmen hiç 5 yaşına kadar kullanacağımı düşünmemiştim. yani en geç 3-4 sene içinde değiştiririm diyordum alırken bile. şuan istediğim sıfır arabayı, istediğim an alacak param da var ama bu hükümet bu şekilde fahiş vergiler uygulayarak, doğru düzgün motora sahip iyi arabalar kullanmak isteyen insanları yolunacak kaz olarak görmeye devam ettiği müddetçe asla yeni araba almam. benim gibi düşünen de çok insan var, satın alma kararlarını sürekli erteleyen. Böyle yaparak hem vergi kaybediyorlar, hem de insanları 1.0 litre, 3 silindirli vs arabalar almaya mecbur ederek ülkeyi de dandik araba çöplüğüne çeviriyorlar. böyle giderse 3-5 seneye 2. elde bile doğru düzgün bir araba bulma imkanı kalmayacak bu memlekette. Hiç abartsız söylüyorum, eğer arabamı satarsam haber vermemi isteyen/bekleyen 15 kişi var. Düzgün kullanılan 2.0 motorlu 5 yaşında bir araç bile kıymete bindi. ki yani 2.0 aslında benim için küçük bir motor, amerikada kullandığım arabalarımın bir tanesi 3.7 diğeri de 4.4 litre motorlardı. herşeyi geçtim 2018 senesinde motor hacmine göre vergi almak kadar ahmakça bir şey olabilir mi... bu ülkede hiç mi kafası biraz olsun çalışan bir yetkili yok. Bu gidişle mercedes s class ve bmw 7 serisine bile 1.6 motor koyacaklar. Arabanın fiyatına göre yükselen vergi koy ama yok... böyle gelmiş böyle gider. Bu halk böyle enayi oldukça insan siyasetçileri de suçlayamıyor ki...

 

şuan benzin 7 değil 70 lira bile olsa umrum olmaz, hatta daha çok sevinirim trafik rahatlayacak diye. ben mi düşüneceğim bu saatten sonra, ülkede herşeyin çok iyi gittiğini düşünen, almanların bizi kıskandığını sanan halk düşünsün... araba bulamazlarsa da faytona binsinler...

pentaman, Thustu, jackjoker and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok