DOOM 2016
2 2

Bu konuda 245 mesaj var

TR örneğini "seriye dönüş nasıl olur" açısından örnek vermiştim yoksa tabii ki aynı kategoride değiller. Düz FPS hikayesi de acı ama gerçek geçmişte kaldı ki bunu da diyen benim yani :). Oyunun biraz başarılı olması isteniyorsa dümdüz veya "saf FPS" mantığından artık biraz sıyrılmak gerekiyor. Ha, oyunda ilginç öğeler olur hikaye filan aramazsınız, mesela tarilerlarda örnek verildiği gibi çarpışmaya yönelik yenilikler sıradanlığı azaltacaktır ama nereye kadar başarılı olacak göreceğiz. Hadi hikaye olmasın da grafikleri ve atmosferinin iyi olması şart. Videolardan karara varmak zor ama beni sarmadı grafikler. ID' nin sonu olabilir bu oyun :P.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de "boss" demişken; ağır, hantal, +attack basılı, 40 roketle anca ölen, apartman gibi "boss" olmasın birader. Bunun yerine "boss" olarak kullanabilecek bir çok öğe var. Bu tip mantıktan sıyrılmak lazım, yenilik şart, yoksa oturup kendim yapacam bak :P.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tam benlik , zaten DooM efsanesini en başından beri oynayan seven biri olarak bir süredir şöyle vur/ilerle/hayatta kal hesabı daha çok eğlence/aksiyon tarzı bir oyun da arıyordum.  Eh efsane işin içinde , çıkınca tadından yemem oynarım :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sanki almislar Rage'in genis mekanlarini, Doom3 tipi yuksek kaliteli 3D modellemeyi Quake3 tipi art'la birlestirmisler, yuksek renk hassasiyetinde aydinlik grafiklerle cehennemi shooter ekranina tasimislar. Oynanis olarak da her zamankinden daha arcade tipi hizli ve bol canavarli, pro-shooter tipi hizli hareketli hale getirmisler. id software hayranlarinin islak ruyalarinda gorecegi tarzda bir come-back oyunu yapmislar.

 

doom_quakecon_7-1152x648.jpg

 

Rage motorunun gelistirmeleri Doom3'un unified isiklandirilmasiyla birlesip Doom3 BFG'de kullanilan teknolojiyi olusturmustu. Onu modern donanima gore optimize edilmis bir renderer'la, daha iyi isiklandirma, soft golgeler, daha yuksek polygon sayisi, daha yuksek toplam doku boyutu ve ona gore hazirlanmis art'la birlestirince, bunu yaparken de oyunun tarzini id'in en populer oyunlarindan birlestirince bi cesit id software best of'u olmus gibi oyun. Videolarda goruldugu kadariyla multiplay ve mod desteginin geldigi nokta da ayni hissi veriyor. Konsolda gamepad'le bile kendi haritalarini veya oyun modlarini yapabilecegin bir esneklik saglamayi becermis adamlar. Multiplay de heyecanli gozukuyor.

 

id tech 6'i baskasi kullanir mi bilmiyorum ama sanki su ana kadar ustunde calistiklari her teknolojinin birlestigi son bir oyun motoru gibi gozukuyor. Bunun kaynak kodunu bir gun yayinlarlarsa yeni donanima gore renderer'ini guncelleyerek/degistirerek uzun sure kullanilir. Epic'in bile UE4 kodunu yayinladigi, motoru free yaptigi bir piyasada olur mu olur. VR destegi ekleyip o motorla VR'a uygun modlar yapmak da mumkun olacaktir.

 

SteamVR, HTC Vive, id tech 6, UE4, Source 2, nvidia Pascal ve 16-32GB gomulu bellek... 2016 yili Quake2, Half Life, Quake3, Half Life 2 ve Doom3 gordugumuz efsane yillar kadar senlikli bir yil olacak benim gibiler icin. Sanki hepsi ust uste koyulmus geliyor.

 

Oyunun kendisi VR icin fazla hareketli ve kameranin kontrolunu almasi falan VR'a uygun degil. Ama birinin VR'a uygun haritalarla VR modu yapmasi cok zor olmasa gerek. Ornegin su screenshot'in gectigi yerde sabit bir silah-health-zirf doldurma cihazlari olsa ve ustune hucum eden zebanileri temizledikten sonra bir sonraki checkpoint'e jetpack ile ucarak gitsen, ates etmek ve ucmak uzerine kurulu bir mod Vive ve kumandalari ile cok guzel is gorur:

 

doom_quakecon_2-1152x648.jpg

 

Veya bu tarz ic mekanlarda jetpack + klasik id silahlari ile VR'da takilmak:

doom_quakecon_3-1152x648.jpg

 

Oyunun en VR friendly bolumlerini alip sirtina sabit ama hantal bir jetpack, eline plasma gun veren bir VR modu acayip olabilir :) Gelecegin hafif zirhli, silahli ucan drone'larini kullanacak nesli simdiden yetistirir. Dusmani boyle gorse bile panige kapilmamayi da ogretmis olur... nasil olsa vurulan drone, sen degilsin:

 

doom_quakecon_6.jpg

 

Respawn etmenin yerini checkpoint'ten yeni drone'un kontrolunu alarak devam etmek alir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

Multiplayer closed alpha. Bana Doom veya Quake3'ten cok Unreal Tournament'i animsatti. Quake3'e gore hantal gozuktu. Tuhaf, singleplay videolari hizi sebebiyle hosuma gitmisti.

 

Singleplayer icin alirim ama 5 dk deathmatch yapip stres atayim dedigimde hala Quake3 candir  :icon_oldie:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Erken konuşmak istemiyorum ama bana göre cacık olmaz bu oynanıştan.
 
ID, Quake serisini devam ettirecekse zaten Doom multisinden hız namına bir şey beklememek lazım, burası tamam. SP oynarız, MP biraz bakarız kaldırır atarız.

 

Yok Quake serisi devam etmeyecekse Quake severleri asla tatmin etmez bu oynanış. Diğer CS, BF gibi oyuncu kitlesini de çekecek geniş alan, araç kullanımı veya bunların dışında ilgi çekecek bir unsur göremiyorum. Grafiklere hiç değinmiyorum, oynanış iyi olsun yeter ki ama orada da bir umut yok sanki...
 
Gerçek manada hızlı, nabız yükselten oynanış için Challange Pro Mode videolarına bakın veya bunu ayrı tek başına oyun olarak sunan Reflex var.
 
Yukarıdaki videoyu 1:35 de durdurun. Aşağıda verdiğim videoyu 2-3 dk. izleyip Doom videosuna dönüp izlemeye devam edin :D, anlayacaksınız.

 

 

Bu arada ID bitmiş, şu videoda görünen mekana bakıyorum o amatör ruh tamamen yok olmuş bence.

ObiWan beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ne diyeyim bilmiyorum. :(

teknoloji ilerliyor ve her yeni nesilde mapler daha çok wolfenstein a benzemeye başladı. alıcam ama umutsuzum.

hiç bir yenilik yok. oturup brutal doom oynayın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

SP haritalari genis ve tarz sahibi gozukuyordu, grafikler de fena gozukmuyordu aslinda. MP sasirtti beni. UT deseler yerdim, grafikler vasatmis, Doom'un grafikleri daha iyi derdim  :P

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben de quakw 3 videosundaki hızdan hiç hazzetmiyorum , olay oyun oynamaktan çok anlamsız bir hız savaşına dönmüş amaçtan uzak "bana göre ".  hatta doom3 mp oynamasamda daha yavaş olması daha iyi gibi geldi bana.  :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben doom videosunu beğendim. Multiplayer olarak gayet güzel oynanacak bir oyun gibi. Vuruş ve vurduktan sonra ki efektler falan gayet iyi geldi. Q3 ile alakası olmaması bence çok normal.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Senaryosunu oynarım ancak multisinde pek vakit geçirmem gibi, yine de belli olmaz yüksek hızlı aksiyon iyidir de nasıl kurgulanmış önemli olan o.

 

Multiplayer FPS denildiği vakit şu anda en çok oynananlar Counter Strike: Global Offensive, Call of Duty ve Battlefield. Bunlar kadar bir kitle çekeceğini beklemiyorum, çok farklı birşey ile gelirlerse bilemem tabii ama yine de yüksek bir beklenti içine girmemek lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Quake ve Unreal Tournament tayfası bir uğrar MP 'ye ama artık o dövüş sisteminin modası geçti bence. En çok FPS türünü seven biriyim hiç bir heyecan olmuşmadı acaba nasıl diye. Az çok tahmin edebiliyorum çünkü ne olacağını. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala beğenmiyorum bu grafikleri. Çok Doom 3 vari,sanki köşeler,kalas gibi texturelar görüyorum. İnşallah final gamede bunlar olmaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Single player trailer eski güzel günlerin anısını canlandırmak suretiyle bende bir heyecan oluşturdu. Ama ben bu bethestadan çok güzel bir şey zaten beklemiyorum özellikle grafik anlamında.

 

Trailer de FOV çok düşük veya sınırlı bir alanı render etmişler gibi. Rahatsızlık verdi bana.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Doom zaten düşük FOV ve kısılmışlık hissi demektir. Kendinizi mezarda gibi hissetmeniz lazım. Önceki doomlarda da durum çok farklı değil. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçtiğimiz günlerde Closed Alpha olan sürümü sızdı, sadece MP olarak oynanıyor şuan. Bugün arkadaşlarla, online 'dan da takviye yaparak 5v5 uzun süre oynadık ve çok keyif aldık, bitirdiğimizde hepimizin ortak kararı "bu oyun alınır, beraber oynanır" oldu. Quake-tarzı oyunları seviyorsanız, temposu da içeriği de çok başarılı, iyi yedirilmiş bir MP deneyimi var. Masaüstümde duruyor, elim gidiyor sürekli oyuna :) 4GB kadar bir boyutu var, indirip deneyin derim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Doom her şekilde sattırır ama bence yeni birşey'e ihtiyaç var, sadece grafiklerle bir süre popüler olurlar sonra düşüşe geçer oyun, FOV konusuna çok takılmamak lazım zaten seri hep bu tondaydı, ince ayar araçlarıyla doom3'te FOV'la oynansada bence FOV değil olması gerekenler eksik.

 

Yeni nesil etkileşimli grafikler görmek istiyorum, bu oyunu çıkarmadan mod'layıp öyle sunsunlar kendileri iyi daha iyi olur. Bethesta'dan umut olmayabilir ama bence o değilde John Carmack'ın olmaması bence oyun için sorun olabilir.

 

Neyse MP'ye nasıl ulaşıcaz bir ona bakalım hele tecrübe edip yazarız. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni nesil grafiklerle old-school oynanis ilginc olabilir; ancak oyun, daha once gormedigimiz bir sey sunacak gibi durmuyor.

 

Gelistirme sureci uzun ve macerali gecmisti saniyorum. Yapimina sifirdan baslandigini hatirliyorum.

Bunlari dusununce, insan daha ilginc seyler bekliyor.

 

Umarim, Doom 3 turu bolumleri de olur. Aksi taktirde, 2016 yilinda, suursuzca yaratik avladigimiz bir oyun tutmaz. Tabii sp icin konusuyorum; Quake 3 tadinda bir online sunarlarsa is degisir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

SP konusunda Internet 'te yayınlanan az bir footage dışında hiç bir fikrim yok, tahmin ettiğim RAGE 'in daha kanlı, metalik-Doom temalı olanı gibi olacağı ve Doom III 'e benzemeyeceği. (ki ben severdim Doom III'ü, yazık oldu) Gameplay kaç saat olur bilinmez ama bu türde olunca genellikle ilk saatler gaz, sonrası fos oluyor.

 

MP için Alpha 'yı baya bir oynadım, oynuyorum. Her şeyiyle modern Quake 3, sadece yeni keyifler eklenmiş, chainsaw 'la ortama dalmak, abartılı melee hareketler, rune kapıp şeytana dönüşmek, düşmanın arkasına teleport olup arkadan vurmak vs. Son derece eğlenceli. Alpha 'da deneyemiyoruz ama sanırım başka runeler, silahlar da olacak, bir de yeni neslin olmazsa olmazı "level sistemi" olacak görünüyor, içeriğinin nasıl olacağı belirsiz. Ben bu tarzı çok beğendim, çıkınca müdavimi olmayı düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok