HDD Bad Sector kurtarma
0

Bu konuda 2 mesaj var

Merhaba arkadaşlar,

 

Daha önce de yazmıştım elimdeki seagate harddisk problemi sebebi ile nas cihaz bakınıyordum. Aynı harddisk ile ilgili sorum şu;

 

Üzeri bad sector mayın tarlasına dönmüş bir harddisk in bad sector bölgeleri tamir(olmaz diye biliyorum) / regenerate(bunu yaptığını iddia eden programlar var) veya bypass ederek en azından sağlam yerdeki verilere erişilebilir hale getirilebilir mi?

 

HDD tune ile disk inceledim belli bölgeler bad sector olarak gözüküyor. Disk o bölgelere gelince okuma hatası veriyor, okuyucu kafadan takır tukur sesler geliyor.

Windows disk i görüyor. Direkt sata kablo ile kasa içine ve dönüştürücü usb kablosu ile usb üzerinden de bağlanabiliyor. Disk tanınıyor ve içindeki dosyalara erişebiliyor. Ancak bad sector bölgeye gelince okuma duruyor, explorer.exe donuyor ve disk sonra görünmüyor. Seagate File Recovery programı ile de aynı şekilde durum. Belli başlı dosyalar çekildi içinden ama ihtiyaç olan bazı dosyalar bu bölgelere yakın yerde veya bölgede olduğu için çekilemiyor.

 

HDD regenerator diye bir program var ve iddası bad sector bölgeleri regenarate edebiliyor. Ama edemedi tabi bende. Bununla ilgili alternatif program bilen var mı? Veri kurtarma merkezlerine mi emanet etmeli? Veri kurtarma merkezi deneyimi olan varsa anlatabilirse sevinirim.

 

Diskteki bad sector bölgelerin oluşumu için aklıma gelen tek alternatif windowstan yanlış remove edilmesi gibi geliyor. Çünkü hiçbir fiziksel zarar görmedi, ben disk kutusundan çıkardım ve bu şekilde durmakta.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok