[PS4] The Last of Us Part II
0

Bu konuda 87 mesaj var

elie nin yanında biri varken küfür etmezken yalnız takılırken her öldürdüğünün arkasında ana avrat gitmesi detayı güzel olmuş.

edit: evet senaryo dandik, sonu nasıl olacak bilmiyorum ama ilk oyundaki hava yok. abby nin kasları kadar dünyada iğrenç başka birşey de görmedim. iyyyyyyyy. spoiler olabilir gerisi

Spoiler

yahu ben abby denen karakter ile oynamak istemiyorum, epilogue veya prologue başka karaterler oynatırsında oyunun ortasında saatlerce zaten bildiğimiz şeyleri neden oynuyoruz?? oyunun süresini uzatmaktan başka ne işe yarıyor. anladık işte abby nin olayını.. 

 

emre666 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim oyun bitti. Biraz sindirip yorum yapmak istiyorum ama @emre666 spoiler'da yazdığın ilk cümleye sonuna kadar katılıyorum. Tam olarak hikayede neredesin bilmiyorum ama belki sonra yazdıkların hakkında fikrin değişebilir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bende bitirdim.

oyun olarak güzel olmuş. oynanış süresi, silah çeşitliliği, vuruş hissi vs. gayet güzel. red dead 2 tarzı her bölümünde her mekanında emek olduğu belli. böyle post apokaliptik şeyleri sevenler için süper.. haritanın her yerini karış karış gezmek istiyor insan. ve gezdiği her yerde de farklı birşey buluyor. hiç bir oda, mekan birbirine benzemiyor.

ama hikaye, senaryo olarak bakarsak.. (oyun sonu spoiler içerir)

Spoiler

 

bu ne ya? harbiden bu ne ? yahu bari sonundaki hesaplaşma da ikisinden biri ölseydi de bir anlamı olsaydı. hatta kimin öleceğini biz seçseydik. ellie nin abby yi bırakıp bırakmayacağı hatta sonrasında yaşadığı bunalım ile intihar edip etmeyeceğine karar verebilirdik mesela.

bu şekilde nereye bağlanmış oldu hikaye ?

zaten abby nin tiyatro ya girdiğini, jesse nin öldüğünü, tommy nin ellie nin zor durumda olduğunu gösterdikten sonra abby ile oynamaya başlamamızda ayrı bir saçmalık. ulan bari gösterme tiyatro ya girdiğini de ''acaba abby ne yapmış, nerede ??'' diye soralım, merak edelim. tiyatro ya girdiğini gösterdikten sonra biliyoruz ki eninde sonunda bir şekilde tiyatro ya canlı vaziyette girecek. nerde kaldı merak unsuru?

hikaye, senaryo bakımından deneysel birşey yapmaya çalışmışlar galiba.. ilk önce nefret ettirdiği karakter ile oynatıp onun gözünden baktırmaya çalıştırmışlar ama bence olmamış. abby ve owen ın akvaryum sahneleri o kadar sıkıcı ki.. ellie ile oynarken her yere bakayim her yeri gezeyim derken ''amannnnnn hadi gideyim hemen denilen yere de bitsin'' oluyor insan.

abby nin hikayesi de saçma yahu sanki bana günümüz dünyasında norveç, finlandiya vatandaşıydı da babası öldürüldükten sonra bunalıma girdi. dünya batmış bitmiş, dışarda yaratıklar kol geziyor bu hanım kızımız silahlı çete üyesi. üye olduğu çete resmi güvenlik güçlerini öldürüyor her şey normal ama babası izin almadan bir kız çocuğunu deney için öldürürken ölünce cinnet geçiriyor. kesin baştan planlamadılar bu hikayeyi sonra dan eklediler ordaki doktorlardan birinin abby nin babası olduğu ve ortaya böyle saçma bir durum çıktı.  

 

ayrıca tekrar yazacağım joel gibi temkinli, ilk oyunda en ufak tongaya basmayan karakteri. tanımadığı bir yabancıya koşulsuz yardım eden, adını söyleyen, o yabancının mekanına sanki eski dostlarının mekanına gider gibi girip ''yaaa bizim şurda kasaba var, bak vallahi bırakmam hadi oraya gidiyoruz'' dedirtmenin mantığı ne ? adamı 2 dakika da harcadınız. bari boş boğazlık yapacak birinden öğrenselerdi onun joel olduğu vs...

 

 

emre666 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende az önce bitirdim oyun 33 saat falan sürdü sanırım.

Oyun baştan aşağı şaheser. Konusu ve sonuda muhteşemdi. Sonunu tahmin etmiştim ve aynen öyle oldu.

@emre666, @Atrin

Spoiler

Joel kendi söylemiyor adını, ondan çok daha önce hastalıklılardan kaçarken tommy salağı adlarını söylüyor, kurtlarla karşılaştıklarında abby joel in kimliğini zaten çoktan biliyordu. Hatta bence tommy söylemeden öncede biliyordu abby kim olduklarını ama orası kesin değil.

Hikaye mükemmel bir şekilde bağlandı, eğer birinden biri ölseydi hiçbir anlamı olmayan bir saçmalık şeklinde sonuçlanacaktı. Ama sonunda ellie, bir kurt abby ve serafilerden 2 kız 3 ezeli düşman gruptan kişiler birbirlerinin hayatlarını kurtarıyorlar, oyunun anlatmaya çalıştığı şey bu, düşmanınında aslında senin gibi bir insan olduğunu anlatıyor. Abby yi oynamasaydık o sadece bizim için acımasız duyguları olmayan bir obje olacaktı.

Oyunun eleştirdiğiniz kısımları hakkında pek düşünmemişsiniz başka türlü hikayenin anlatılması mümkün değildi.

Hele en sonda bir johnny cash şarkısı giriyorki oyun son darbeyide buradan vuruyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evet joel isim konusunda haklısınız.

bunu dışında bence hikaye de kötü sonu da kötü. abby nin o kaslı kolları ile herhangi bir gerçekçiliği yok benim gözümde. ara sinematikleri oynamadan izlesem, iyi bari oynamasamda olurmuşum derdim. hele çıkmadan spoiler yiyenler bu oyuna nasıl katlandı bilemiyorum. 

renkler zevkler.. oyun olarak güzel ama senaryo olarak kötü.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak hikayeyi bir kenarıya bırakırsak oyunun oynanışı, atmosferi, grafikleri vs her şeyi 10/10. Tartışmasız bu jenerasyonun en iyi oyunlarından belki de en iyisi (RDR2 de çok iyiydi). Şimdi New Game+ survivor mode'da başladım tekrardan.

Hikaye kısmı hakkında konuşmak için biraz zaman geçmesini bekledim. Hem @emre666 ye katılıyorum hem @Squall'a.

Spoiler

İlk oyunu düşündükten sonra hikayeye farklı bir yön vermek istemelerini çok iyi anlıyorum. Hatta bu güzel olmuş. Fakat Joel'un bu kadar erken ölümüne bende biraz karşıyım. Keşke Ellie ve Joel ilişkisini biraz daha yaşasaydık. İlk oyunda bizleri bu oyuna bağlayan ilişki oydu. Flashbackler ile bize sunmaları iyiydi ama daha fazlasını isterdim. 

Oyunun ikinci kısmı yani Abby ile olan kısma ilk başladığımda bende Emre gibi hissettim. Abby ile oynamak istemedim. Day 1'in büyük bölümünü bitsede gitsek modunda geçtim. Sonra yavaşladım. Oyun biraz düşünmeye itti açıkçası. Ya bunu yaptıklarına göre vardır bir şey diyerek. Oyun esasında bu hissi yaşatmak istemiş bence. TLOU evreninde en sevmediğimiz iğrendimiz karakter ile oynatmaya zorladılar bizi :) Elimde olsa Abby'yi ben öldürürdüm. O kadar nefret ettim ki Abby'den oyunun sonunda o perişan halini gördüğümde bile üzülemedim. Ellie suda boğazını sıkarken cidden bende o boğazı sıkmak istedim. Ellie bırakınca biraz üzüldüm. Abby'yi öldürmek isterdim. Değişik tecrübeydi açıkçası. Oyun bence bu hisleri yaşatmak istemiş ve bu konuda oldukça başarılıydı. 

En çok üzüldüğüm ilk oyunda Ellie en büyük korkusunun "ending up alone" olduğunu söylüyor. Bu oyunun sonunda da en büyük korkusu maalesef gerçekleşmiş oldu.

Tommy'ye ne oldu acaba? 

Sonuca bakarsak oyun bize anlatmak istediği hikayeyi değişik bir şekilde sunuyor. Cesur bir karar verip bu yönü seçmişler. Ben beğendim. Star Wars The Last Jedi gibi sıçıp batırmadılar sonuçta konuyu. TLOU Part 2'nin daha farklı bir hikayesi olmasını ister miydim? Evet fakat bu halini de beğendim. Oyunu oynarken yaşadığım duyguları başka oyun yaşatmamıştı. En iyi seçilmeyi kesinlikle hak ediyor. 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iş güç olmayınca ara ara aklıma geliyor bu oyun. abby nin oynanış süresi yarı yarıya düşse o süreyi de ellie ve joel ile daha çok flashback sahneler ile oynayasak kabul ama nerdeyse oyunun yarısını abby ile oynuyoruz yahu.. ozan tufan a bağlamak istemiyorum ama böyle birşey var mı gerçektende oyun, sinema tarihinde. trailer da olmayan karakter ile oyunun yarısını oynamak. mesela yeni batman filmine gidiyoruz ama filmin yarısında batman yok. :icon_think:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 27.01.2021 at 09:35, emre666 said:

http://thisgengaming.com/2021/01/26/the-last-of-us-part-ii-has-now-won-more-game-of-the-year-awards-than-any-other-game-in-history/

keşke elile ve joel un olduğu single dlc gelse...

vallahi yetmedi oynanış süresi, bi o kadar daha olsa oynanır.

https://www.webtekno.com/the-last-of-us-part-2-dlc-rafa-kaldirildi-h108854.html

oyun çıkalı 1 sene olacak nerdeyse bu saatten sonra da yapmazlar galiba...

 

 

https://www.ign.com/videos/the-last-of-us-3-exists-sort-of-ign-daily-fix

Neil Druckman 

Neil-Druckmann.jpg

 

Senaryo taslak olarak hazırmış 3. oyun için ama bundan başka bir gelişme yok tabiki. İlk 2 oyunda olduğu gibi konsolun ömrünün tamamlayacağı zamanda çıkartılar galiba.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Screenshot_20210607-230429_PS App.jpg

Witcher 3'den sonra beni tanamiyle mest eden bir oyun daha oynayacağımı sanmıyordum.

Naughty Dog'un sadece playstation'a çalışması, pc oyuncuları için tarif edilemez bir şanssızlık.

Ps5'de 60 FPS güncellemesi ile oynadım. Bunu adam gibi PC'de oynamış olmayı hayal bile edemiyorum.

Yazılacak çok şey var ama en önemli cümleyi daha önceden de yazdım.

Sırf bu oyun için bile Ps5 alnırmış...

kronus, emre666 and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

şuan açsam 3. kez hiç sıkılmadan oynarım. ama tadında kalsın.

belli bir süre geçince, biraz unuttuktan sonra oynamanın keyfi daha güzel olur.

extra - bonus content bölümünü hiç açmamıştım. Değişik grafik filtreleri, "bullet time" , "Mirror world" gibi bir sürü oyunu farklılaştıran, tekrar edilebilirliğini arttıran özellik var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok