Chrome'da tek account ile farklı bilgisayarlarda extension
0

Bu konuda 10 mesaj var

Merhaba,

 

Tarayıcı olarak Google Chrome kullanıyorum. Tek bir Google hesabım var ve iki farklı bilgisayarda aynı hesapla Google Chrome'a login oluyorum. Bu sayede hem favoriler hem de extensonlar otomatik olarak yükleniyor. Ancak benim iki farklı bilgisayarda farklı extension setlerine ihtiyacım var. Tek account kullanarak farklı bilgisayarlarda değişik extensionların aktif olmasını sağlamak mümkün mü? Bilgisayarlardan birisinde extension ekler yada silersem diğerinde de otomatik uygulanıyor ve bunu engellemeye ihtiyacım var. Nasıl yapabiliriz bir fikri olan var mıdır?

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ihtiyaç olan bütün extensionlar yüklense  (superset) , sonra bilgisayara göre aktif-inaktif konuma getirilse oluyor mu? Sonra inactive etme yoluyla farklı bilgisayarlarda subsetler oluşturulur. Aktif-inaktif konumunu senkronize etmiyordu diye hatırlıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de aynı sıkıntı var. İşte mac evde winpc kullanıyorum. İnaktif olayı bende işe yaramadı. Mesela internet download manager kullanıyorum evde bunu macte devre dışı bıraktığımda evdeki winpcde de devre dışı kalıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Chrome un ayarlar bölümünde login olduğunuzda nelerin senkronize olmasını istediğinizi seçebiliyorsunuz. Oradan extensionlar için senkronizasyonu devre dışı bırakırsanız sorun çözülür.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla Definitive senkronizasyon özelliğinden de feragat etmek istemiyor. Aslında Google'ın beta aşamasında  "supervised user" diye bir özelliği var ve bu özelliği kullanarak yine kendi hesabınıza bağlı ayrı ayrı kullanıcılar oluşturabiliyorsunuz fakat bu kullanıcıların eklenti yükleme seçeneği henüz yok. Olsa çok güzel olacaktı. Yani kendi ana google hesabınıza bağlı bir  "işyeri" alt kullanıcısı açıp bu hesapla ayrı yer imleri kullanabiliyorsunuz ama bu hesap ile chrome'a eklenti yükleyemiyorsunuz.

 

 

https://chrome.google.com/manage/su

https://support.google.com/chrome/answer/3463947?hl=tr

 

 

Maalesef bu durumda senkronizasyonu kapatmak yada tamamen bağımsız başka bir hesap açmak dışında şansınız yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla bunun bir çözümü yok. İş amaçlı kullandığım bilgisayarda Chrome'a login olmadan kullanmak en mantıklısı sanırım. Zaten favorilerden de hepsini kullanmıyorum iş bilgisayarımda, oraya da bir kez elle yüklerim gereken birkaç siteyi artık.

Google Chrome'da kayıtlı favorilere browsera senkronize etmeden dışardan ulaşmak mümkün olabiliyor mu? Yoksa sadece Chrome'a senkronize etmek için mi tutuluyor bulutta?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Chrome'a login olmadan eklenti kuramazsınız.

 

Gayet güzel kurdum. İş bilgisayarımda yer imlerini IE'ye import ettim, Chrome ile account ilişkisini kapatıp guest olarak başlattım. Yer imlerini IE'den geri import edip düzenledim, ihtiyacım olan vazgeçilmez bir iki eklentiyi de kurdum. Bir süredir aklımda iş bilgisayarımı düzene sokmak vardı, bu vesileyle o işi de aradan çıkarttım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok