Star Wars: Rogue One
0

Bu konuda 43 mesaj var

İzlenesi filmler kısmında kaybolmasına gönlüm el vermedi.
 
Film Türkiye'de yayına girdi. 
 
rogueone_onesheeta_1000_309ed8f6.jpeg?re
 
 
Benim şu ana kadar izlediğim en iyi Star Wars filmi idi. Episode 7 bunun yanında Disney 5 yaş kuşağı filmi gibi kaldı resmen. 4. filme hikayeyi çok iyi bağladılar. Filmde 4. filmden karakterler vardı fakat kimisi vefat ettiğinden kimisi yaşlandığından oynatamadılar doğal olarak. CGI ile koymuşlar ama bu güne kadar gördüğüm en iyi CGI idi. Bir an düşündüm gerçek mi bu yoksa CGI mı diye

 

Yeni droidimiz K-2SO oldukça güzel bir karakter olmuş. Seriye güzel yedirdiler. 
 
Imax izledim ama 3D'lik hiç birşey yok filmde. İsterseniz 2D yayınlanmasını bekleyin ama ben asla bekleyemezdim :) :))))

AĞIR SPOİLER İZLEMEYEN AÇMASIN

 

Filmin sonunda Vader şov inanılmazdı. Şu filmlerde sonunda Vader in azda olsa gerçek gücünü gösteren sahneler görebildik. Filmden önce force wielder olmayacak lightsaber olmayacak denmişti ama çok güzel süpriz oldu.

 

Definitive and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok beğendim. IMAX'de giderseniz posterini de veriyorlar ;)

 

Ağır spoiler

 

 

Force wielder var aslında, zaten trailer'lar da görünen chirrut bildiğin force wielder. Ama o jedi'lara özgü pull-push-mind trick vs öğrenmemiş. Sonuçta sadece temple guard, jedi değil.

 

Bir de göndermeler var ki dozu ve zamanlaması gayet güzel olmuş

K-2SO nun "I have a bad feeling about this" demesi, senato oylamasından sonra General Syndulla'nın çağırılması (star wars rebels çizgi dizisinde ki Kaptan Hera Syndulla), X-Wing Red 5'ın saldırda yok edilmesi (Luke death star'a yapılan yeni görevde Red5 koduyla uçuyor), flagship'in niye Ackbar'da olduğu (bu filmdeki saldırıda flagship ve mürettabatı yakalanıyor), niye death star'ın öyle kabak gibi bir hatası olduğu ve niye düzeltilemediği, o muazzam gücün nereden geldiği gibi şeyler çok güzel serpiştirilmiş.

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Başlıkta kelime sapması olmuş, düzenledim. :)

 

Valla bende epeydir sinemaya gitmedim. Gidip izlemek istiyorum ama imaxde gitmiycem sanırım bu sefer. Şimdi 2 kişi gitçem bide yemesi içmesi derken 60-70lira cepten çıkacak bütçeyi kasar bu ay :D Vodafoneun 1 bilete 1 bilet bedavayla 15lira bilet işiyle kotarmaya çalışırım artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Facebook'a post etmiştim. Buraya da atayım. Spoiler tag'i ile uğraşamayacağım şimdilik.
 

Öncelikle belirtmeliyimki spoiler hatta ağır spoiler içerebilir yazdıklarım. Farkında olmayabilirim, o nedenle şimdiden uyarayım.
Film Star Wars izlemiş ve sevmiş, benimsemiş, fan'ı olmuş kişilere hitap ediyor. Çünkü hiç izlemeyen birisi çok yüksek ihtimal filmi beğenmeyecektir. Çünkü herşey çok hızlı akıyor, bölük pörçük gidiyor denebilir. Özellikle başlarda. Ayrıca SW filmlerine çok fazla referans var.
Trailerlardan anlaşılacağı ve ayyuka çıkmış olduğu için söyliyeyim. Film Death Star planlarının nasıl Rebel Alliance'a ulaştırıldığını anlatıyor. Yani Episode IV - A New Hope hemen öncesinde geçen bir film.
Spoiler: Film bitince Episode 4 başlıyor hemen öyle düşünün.
Kötü kısımlarından bahsetmek gerekirse;
- İlk kısımlar sıkıcı baya, bir iki Episode 4 referansı dışında bir olayı yok.
Spoiler: Luke ile Obi-Wan'ın Mos Eisley barında kavga ettiği adamlara denk geliyorsunuz. Hatta olay çıkarmaya çalışıyorlar yine 1f642.png :)[/size]
- Başroldeki kızın mimikleri yok. Devamlı durgun bakış atıyor sağa sola. En üzgün, en mutlu, en heyecanlı ve en sakin bakış hep aynı. Pek olmamış. Diğer elemanlarda yine voltaj var biraz.
- Müzikler kötü, zira John Williams yapmamış, arada kaynıyor gidiyor. Diğer SW filmleri gibi belirgin ve sizi havaya sokan bir tarafı yok. Müzikleri ilk yapan adamı kovuyorlar mı öyle bişey duymuştum. Sonra Michael Gianchino mu ne yapıyor. Star Trek müziklerini yapan. Biraz aceleye gelmiş, ruh verememiş.
- Biraz bölük pörçük demiştim. Zira zaten film daha sonra bazı şeyler tekrar çekilmiş eklenmiş. Bunu biraz hissediyorsunuz, özellikle ilk kısımlarda.
- U-Wing diye osuruktan bi uzay gemisi uydurmuşlar. Fakat nedense orjinal üçlemde bu gemi yok. Bir şekilde bağlanmıyor da hikayesi falan. Sevmedim.
Belirgin kötü kısımlar bunlar.
İyi kısımlar...
- Film sonda Episode 4'e çok iyi bağlanıyor. Hatta Episode 4'ü kuvvetlendiriyor, mantıklı hale getiriyor.
- Sadece şunu demek istiyorum, Vader başgan, Vader başgan, Vader başgan!
Spoiler: Episode 7'de Snoke nerden çıktı falan diyorsanız, "bence" bu filmde Snoke'u bir sahnede çok kısa süreliğine görüyorsunuz. Hiç referans verilmesede öyle olduğunu düşünüyorum. Çünkü bence başka bir açıklaması yok.
- İnanılmaz bir karakter CG'si yapılmış 2 karakterde. Grand Moff Tarkin'i inanılmaz iyi yapmışlar adamın gerçek hayatta ölü olduğunu bilmesek canlı zannedilebilirdi. 2. CG karakter süpriz olsun 1f642.png :)[/size]
- Sonlara doğru Rebellion Era / Orjinal üçleme referansları artıyor ve gaza geliyorsunuz.
- Jedi Medi Force falan yok allahtan, zira bokunu çıkarmışlardı. Tek bir karakter var o olaylarla ilgili o da Jedi değil zaten, Force sensitive olabilir ama user değil.
- Space battle, X-Wing, TIE Fighter, Star Destroyer (yaratıcı bir biçimde kullanımıyla) olmayacak veya çok kısa olacak diye korkmuştum ama yeteri kadar var. Beğendim.
Spoiler: Episode 7'de T-70 X-Wing kullanıyorlardı yarım silindirik şeklinde motorlu. Burada orjinal üçlemedeki T-65B X-Wing'ler yani tam silindirik şeklinde motorluları kullanmışlar. Bu detaya dikkat etmelerine sevindim. Evet, nerd'üm.
Spoiler 2: Uzay savaşında Red Squadron'dan, Red 5 vuruluyor ve patlıyor. Boşalan Red 5 callsign'a daha sonra Episode 4'e Luke Skywalker geçiyordu.
- Ground battle kısmı da fena değil. Star Wars: Battlefront alıp oynayası geliyor insanın. AT-AT ve AT-ST mevcut.
Spoiler: Ground battle başlamadan, 2 stormtrooper kendi aralarında "yeni T-15'ler çok iyi olmuş abi" muhabbeti yapıyor. Aynı muhabbeti Episode 4'de Obi-Wan Death Star'da tractor beam kapatırken 2 tane stormtrooper yapıyordu. Sevdim. Episode 7'de ise Starkiller basede 2 storm trooper "yeni T-16'lar çok iyi olmuş abi" muhabbeti yapıyordu Rey ilerlerken.
- Death Star'ı süs bitkisi olsun diye koymuyorlar tabi adamlar 1f642.png :)[/size]
- Bu kadar yeni karakter ve gemi bir şekilde orjinal trilogy'de yok.... hmmm...
Hahaha kötülük kazanmalı. Spoilerları yediniz ama merakınız arttı. Filme gideceksiniz Star Wars izleyicileri! Hadi bakalım...
Not: Bu yazdıklarımı okursanız, benim tam bir SW nerd'ü olduğumu düşünebilirsiniz. Evet öyleyim ve en son SW serisini 1 yıl önce izledim Episode 7 öncesi. Hiçbir spoiler, preview, review falan okumadım. Çocukluktan kalan bazı şeyler insanın içine işliyor ve hatırlıyorsunuz. X-Wing falan benim için çok önemli. Tek kişilik oyunu 3 kişi oynamış adamlarız, Orta 1'de falandık. Birisi mouse'u, birisi klavyeyi, birisi de kilitleme sistemlerini alırdı. Hey gidi günler... Arada duygulanıp Battle of Endor'u sadece uzay kısmını falan açarım youtube'dan.

 

Deathknight tarafından düzenlendi
Spoiler !

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

HAhaha katlettiğimin farkındayım. Copy paste yapıp çıktım ama bence iyi oldu. Merakı artırdım. SW'ye hizmet ettim!

JOIN ME! AND WE WILL RULE THE GALAXY!

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

sw 7 o kadar kotu idi ki cesaret edemiyorum

 

rezil bi film bile sayilmacak masturbasyon mad max i sahane super film diye yeni nesil iteledigi icin hele hic mi hic yorumlara da guvenmiyorum

 

sw evreninin icine lucastan beter edilemez deniyordu

 

7 ile tum evrenin icine ettiler

 

bundan sonra sw evreni artik twlight yok hunger games divngert falan duzeyinin bi tik ustudur anca o kadar

 

bundan sonra kralini getirsen

olmus esekten kuzu cikmaz

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de dün gittim muhteşemdi . İnce detaylarla 4.bölüme bağlanması çok başarılı . 3d olmasa bence daha iyi olurdu. 2d birkaç kez izlenir :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Başlıkta kelime sapması olmuş, düzenledim. :)

 

Valla bende epeydir sinemaya gitmedim. Gidip izlemek istiyorum ama imaxde gitmiycem sanırım bu sefer. Şimdi 2 kişi gitçem bide yemesi içmesi derken 60-70lira cepten çıkacak bütçeyi kasar bu ay :D Vodafoneun 1 bilete 1 bilet bedavayla 15lira bilet işiyle kotarmaya çalışırım artık.

 

yakala.co'da cinemaximum kampanyası var, imax bilet 15tl'ye geliyor.. ben yandım başkası yanmasın, biletleri aldıktan sonra haberim oldu :D

BoRa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu film nedir tam olarak anlamadım ben (izlemedim daha)

 

3. ile 4. filmi bağlayan ara bir film mi oluyor?

 

3'ü bağlama gibi bir amacı yok. 4'ün hemen öncesinde geçen olaylar. Asiler imparatorluğun superweapon yaptığını öğreniyor. Nedir ne değildir, planlarını çalalım olayı...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Film muhteşem izlediğim en karanlık Star Wars filmi resmen.

 

Force Awakens'ı o kadar fazla sevemedim ama bu düzenli izleyeceğim bir film olmuş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bu film ne zamana kadar vizyonda kalır? Sağlık sorunları nedeniyle bu hafta sonu gidemiyoruz. Haftaya Cuma gidebileceğiz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 Valla açık söyleyeyim, ben çok da beğenmedim. 

 

 Öncelikle... Adamlar 200 milyon dolar harcayıp film yapıyorlar, bizim sorsan şahane salonları olduğunu iddia eden salon sahibi parasına kıyıp da projektörün parlaklığını açamıyor. Kamuya açık talebim: şu işlere bir sertifikasyon getirilsin, istenen kaliteyi veremeyen salonlar bir süreliğine kapatılsın. Filmi izlerken sahnenin yanlarındaki karakterlerin yüzleri bile seçilmeyecek kadar karanlıktı. Bir filme giderken "hangi salon daha az kötü" tercihi yapmaya çalışmaktan sıkıldım.

 

Gelelim yorumlarıma... Hani filmin ismi ile açılan bir başlıkta spoiler diye sürekli belirtmek lazım mı onu da bilmiyorum ama yapalım hadi.

 

 

 

 

Öncelikle filmde hiç bir karakterle özdeşleşmek mümkün değil. Cassion rolündeki eleman muhtemel Harrison Ford'un o "hınzır" rolünün simetrisi, ama onda biri bile olamaz. Film boyunca karakterin nası bir şey olduğunu anlamak bile mümkün değil. Nerede o 1-2-3 te Anakin'in gelişimi, nerede bu ibiş. Forest Whitaker benim hastası olduğum bir oyuncu ama, onda da karakter neyin kurma kolu belli değil. Adam önce kızı kurtarıyor, aradan bi 20-25 dakika geçtikten sonra da iki sahne konuşup ölüyor. Ee? Jyn desen Lea'nın simetrisi, onda da bir olay yok. Mevzuya niye girdi, nasıl fikri değişti falan belli değil. Asilerin önünde bir "gaza getirme konuşması" yapıyor, ben Ahmet Kural'ın deyimi ile "zerre etkilendiysem şerefsizim"... Asilerin bir kısmı Cassion'la birlikte gönüllü oluyor, ne bir geçmişleri ne bir şeyleri belli, nasıl/niye gaza geldiler de ölüm görevine gittiler belli değil. 

 

Donnie Yen muhteşem bir oyuncu , o bile kabiliyetlerine göre çok az değerlendirilmiş. 

 

Filmde açıkçası gerçekten etkilendiğim hiç bir sahne olmadı. 1-2-3 'te Qui Qon'un ölüm sahnesi, Anakin'in anası öldükten sonra "bozdum yeminimi" katliamı falan ürpertecek kadar sağlam sahnelerdi. Bunda "Saw ölse nee, ölmese ne" oldu. 

 

 

 

 

 

Netice olarak ben "bir star wars filmi izlemekten" memnunum, en azından farklı bir şeyler oldu, parama acımış değilim ama bu kadar imkan varken ortaya "bence" güdük bir şey çıkmış, Mahsun Kırmızıgül'ün muhteşem kadrolarla çıkarttığı vasatın üzeri filmler gibi olmuş. Hani 4. filme bir şekil bağlamışlar, bir kısım şeyleri açıklamışlar ama film giriş/gelişme/sonuç gibi bir şeyi yok, hiç bir rolün ruhunu veremiyor, star wars'un meşhur aforizmaları yok, müzikler eskilerle yarışabilir durumda değil falan. 

 

Gene de 7/10 verdim ama burdan @@Atrin "izlediğim en iyi SW filmi" dedikten sonra beklentim daha yüksekti. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ben bu yorumu yazarken Carrie Fisher'in (Prenses Lea) kalp krizi geçirdiği söyleniyor... :/ 

 

Haber 15-20 dakikalık bir haber, umarım kötü bir haber alınmaz...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar 200 milyon dolar harcayıp film yapıyorlar, bizim sorsan şahane salonları olduğunu iddia eden salon sahibi parasına kıyıp da projektörün parlaklığını açamıyor. Kamuya açık talebim: şu işlere bir sertifikasyon getirilsin, istenen kaliteyi veremeyen salonlar bir süreliğine kapatılsın. Filmi izlerken sahnenin yanlarındaki karakterlerin yüzleri bile seçilmeyecek kadar karanlıktı. Bir filme giderken "hangi salon daha az kötü" tercihi yapmaya çalışmaktan sıkıldım.

 

THX sertifikası denen nane yıllar önce "her salonda aynı doğru görüntü, aynı doğru ses olsun" diye bu amaçla yapıldı ama kim salladı? Hiç kimse...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@kHanTW Bu tek başına bir film, o yüzden üçlemelerdeki karakter gelişimi ve senaryo derinliğini beklemek haksızlık olur. Mesela Saw ile ilgili söylediğine katılıyorum, ama film kötü değil be.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok