Cyberpunk 2077
1 1

Bu konuda 758 mesaj var

1 saat önce, TiesTorN said:

abicim kusura bakma da sen bu oyunu 26 saatte bitirdiysen rpg oynamamışsın zaten fps oynamışsın :lol: sadece ana hikaye aceleyle oynandığında bile 20 saatte bittiği yazıyor.

CDPR kendisi bile oyunun tanımından rpg yi çıkarttı..

Söz konusu CDPR olunca hepimiz önyargılıyız biliyorum bende öyleydim ama anladımki kimseye güvenmemek lazımmış. Bende ilk başlarda sonsuz bir güvenle oyunu açtım ama oyunu oynadıkça anladımki kendimi kandırıyorum oyun bomboş.. Bu oyunu cdpr değilde başka bir firma yapsaydı neler olurdu tahmin edemiyorum.

26 saatte kaç kere uyuya kaldım..

Daha fazla gereksiz konuşmayacağım bu oyun hakkında.

Tarafsız ve gerçekçi bir yorum için şu videoyu izleyin:

https://www.youtube.com/watch?v=HydX0ZQrlvw

Ekran Alıntısı.PNG

20190611_182402.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

amma olay oldu ya, madem bu kadar kötü benim anlamadığım dün akşam steam arkadaş listemin abartısız yarısı oynuyordu oyunu.

hata ararsan buluyorsun oyunda da, 26 saatte falan bitirmek nedir ya, üzüldüm gerçekten, speed run yaptınız heralde...

kimseye nası oynayacağını söylemek haddimiz değil, fakat ben kendi adıma böyle olunca fikirleri ciddiye alamıyorum işte.

açıkçası ties'in genel olarak varlığına bile katlanamayan biri olarak, herifin hiç acele etmeden ve kimseye kulak asmadan bütün sorunlar hallolduktan sonra indirimli fiyattan alır oynarım demesini şuan takdir ediyorum.

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten şöyle bişey de var, oyunu sevip sevmemek biraz da kişiye bağlı. bazı kişiler oyun öncesi yaratılan hype'dan mıdır nedendir artık bilmiyorum, sanırım beklentileri arşa çıkıyor ve sonra oyunu beğenmiyorlar. veya bazı insanlar bu oyun tarzını aslında çok sevmiyorlar ama sırf hype için oynamak isteyip, beğenmiyorlar. bu oyun için konuşmayacağım daha oynamadım çünkü ama uzun zamandır oynadığım fallout 4 için konuşacağım. benzer negatif yorumlar fallout 4 için de yapılmıştı vakti zamanında, hatta resmi puanları bile bundan daha düşük ama ben oyunun evrenini ve oynanış stilini sevdiğim için deli gibi oynuyorum. 200 saati devirdim oyunda, girmediğim delik neredeyse kalmadı ama hala oynuyorum. cyberpunk'daki durumun da kendi açımdan farklı olacağını sanmıyorum. bu tarz oyunların hastasıyım genel olarak.

yani şimdi squall ya da bi başkası oyunu itin götüne soktu diye oyundan alacağım zevk değişmeyecek. attığı videoyu izledim, haklı olduğu noktalar olabilir ama ben oyunu oynarken küçük detaylara bu kadar takılmayacağım muhtemelen f4'de de olduğu gibi.

 

allreadydead, ZvAnA and stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.sozcu.com.tr/2020/teknoloji/oyun-dunyasinda-son-yillarin-en-buyuk-krizi-cyberpunk-2077-6174651/

ulan sözcü'ye bile haber olmuş.

konsolda kötü diye oyun kötü oldu.

ben hayatımda bu kadar maksimum ezilmiş bir komünite görmedim arkadaş.

ilk kez multi-platform bir oyun konsol değil pc öncelikli yapıldı diye gözyaşları sel oldu akıyor...

para iadenizi alın da mendil, kağıt havlu falan alırsınız malum her yer ıslak, kayıp düşmeyin.

ps: link attım ama haberi okumayın, kanser olursunuz...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tepkilerin bu kadar büyük olmasının tek sebebi oyunu çıkartmadan önce oluşturdukları büyük beklenti ve hype.

Eğer bu kadar reklamı yapılıp insanlara "artık bu çekilmez hayatınızdan kaçıp kurtulabileceğiniz muhteşem bir cyberpunk deneyimi sunan bir sanal dinyanız olacak" mesajı bu kadar çok pompalanmasaydı bugün bu kadar tepki olmazdı. Kendi yükselttikleri çıtanın altında kaldılar. bence. Evet ben de oyunun hatalarına çok fazla takılmayanlardanım. Hata olsa ne olur? Elbet düzeltilir unutulur gider. Asıl sorun performans sıkıntılarında. Bu noktada Nvidia'nın kataküliisine geldi bence şirket. Sırf Nvidia daha çok satış yapabilsin diye yeni nesil görüntü kartlarını satabilmek için yeni nesil bir oyun ürettirdi. Bunu daha önce de çok yapmıştı ancak bu sefer oyun çıtayı o kadar yükseğe koydu ki görüntü kartları bile yetişemediler. Bir de üstüne üstlük pandemi ve yetersiz stok sorunu oluşunca patlamaması mümkün değildi zaten. Benzer durum konsollar için de geçerli elbet.

Stok sorunları aşılır, fiyatlar biraz daha düşerse yakınmalar da azalacaktır ama o ne zaman olabilir kestirmek zor.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@MilesTeghocam bu hype'ın çoğunu CDPR'in kendi yaptı yalnız. Üstelik Witcher 3 gibi bir şaheseri yapan adamlar bu kadar iddialı konuşuyorlarsa elbette ki insanlarda da bir beklenti olacaktır. hani bazı gonsolcu lavuklar var; adamlar xbox ve ps4'ün hatta bir üst versiyonlarının bile PC ile aynı grafiklere sahip olacağını falan düşünüyorlar. Onlar zaten kayıp vaka ama oyun mekaniklerindeki sorunlar için kimse konsol vs pc muhabbeti yapamaz. çok ciddi sorunlar var oyunda, en azından benim gördüğüm. grafiksel şeyler düzeltilir ama oyundaki her türlü AI'ın yaptığı saçmalıklar savunulamaz bence. 

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Squall'ın haklı olduğu nokta, bug'ların ve kendisine hitap etmemesi konusu. Adam yapı olarak bug'lara takılıp kalıyorsa, görmezden gelemiyorum diyorsa, haklıdır. 

Keşke biraz daha temizleyip sunsalardı piyasaya da bunlar olmasaydı. Ben memnunum ama çoğunluğu mutlu edecek durumda değil şu durumuyla..

131891632_2884238498477240_8490995229997342816_n.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Lisanslı çıkardığı xbox'ta, ekran kartlarında dahi oynanmıyor oyun adam akıllı. Aynı grafiklerle oynamalarına zaten gerek yok, optimize edilmedi. Developerlar açıklama yapıyor sövüyor yöneticilere oyun bitmedi siz erkenden bitti diye duyurdunuz, bizi fazla fazla mesailerle çalıştırdınız piç ettiniz oyunu vs. diye. Ben en zorda oynarken adamı öldürüyorum cesedin olduğu noktada boşluktan bana ateş açmaya devam ediyor anlamsızca oyunu başa sarıyorum. Yolda yürürken npclerin alayı yerin içinde sadece kafaları gözüküyor, silah çekiyorum elimde silah yok boşluğu silah gibi tutuyor vs. Bunlara takılmamam imkansız. Dikkat etmiyorum diyorsunuz,  ya bu sorunlar bana özel pc configleri falan fark ettiriyor ya da sizde başka sürüm var... Oyun erken çıktı erken bildiğin beta hatta alpha. Dev'lerin twitlerine bakın biraz... Tabiki düzeltilecektir zamanla bunu kimse inkar etmiyor ama oyun çıktı ve erken erişim değil. Neden o zaman bu amatörce hatalar? 1.05 çıkmış hala oyunu açtığımda bütün ayarlar resetlenmiş bir şekilde açılıyor. Not: Oyun bedavaya geldi, trailerlar vs. izlemedim bile adam akıllı, hype içerisinde değildim. Takım tutmaya gerek yok.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu son bossda bile boss buga girdi fightın yarısından sonra bana saldırmadı adamı tepemde havada yatarken sopayla döverek öldürdüm buna mı dikkat etmeyeceğim? :zuh:

Oyunun büyük kısmında gülmekten havaya giremediğim doğrudur evet..

TiesTorN, MilesTeg and Enyalios beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Helikopterle otelin üzerindeki ateş edenleri tarıyoruz. Görev ateş edenlerin hepsini öldürmek. Öldürüyorum, hareket eden, köşeye sıkışan yok, herkes yerde ancak mission objective yapıldı olarak onaylanmadığı için otelin üzerinde dön babam dön. Bir önceki autosave 'den devam ediyorum bu sefer herkes ölünce mission objective onaylanıyor ve helikopter çatıya inebiliyor. :icon_rolleyes: Sonra minigun ile kalabalığı tarıyorum bir türlü denk gelmiyor, tek tek atıyorum yine nafile. Anca assault 'la üçlü gruplama yaparak indirebiliyorum yani combat da sıkıntı. Konu sarıyor orası ayrı, sorun olan bu sorunlardan dolayı bir oturuşta çok oynayamıyorum, bug 'lar iyice bayınca çıkıyorum daha sonra tekrar devam ediyorum save 'den. 🤷‍♂️

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

CDPR'ın durumunu yerel motiflerle özetlemek gerekirse:

Sıçtı Cafer, bez getir. Cıvık sıçtı, tez getir...

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ağlayan konsol bebelerine 3-5 lafım olacak ama CDPR düşmanları her yerde. Adminler arasından da çıkar, uzun uzun yazdığım mesajımı onaylamaz diye hiç girmiyorum o işlere.

Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla forumda bir tek Stardust ve TiesTorn isimli kullanıcılar oyunun hakettiği gibi yorumlar yapıyor. Geri kalan herkes fakir, konsol oyuncuları gibi konuşuyor, kimse kusura bakmasın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, wazzap said:

Patch ile halledebilecek ufak hatalar bunların hepsi, neden bahsettiğini anlayamadım doğrusu?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlıkta adam akıllı sohbet edebileceğim tek kullanıcı Stardust gördüğüm kadarıyla. CDPR düşmanları buraya da doluşmuş.

Ben 7 sene önce, oyunun ilk teaser trailer’ı yayınlandığından beri para biriktiriyorum ve oyun çıktığı gibi 30 bin liralık yeni sistem topladım kendime ve şunu diyebilirim ki “Tam anlamıyla değdi!”. Şu an medium-high ayarlarda, sabit 45-50 fps oynayabiliyorum oyunu. Sadece gölgeler low ama hiç bir oyunda gölgeleri umursamadım zaten. Arada karakterin penisi kopup havada kendi kendine uçuyor ama sıkıntı değil, CDPR’dan bahsediyoruz, patch ile halledeceklerdir mutlaka.

Konsolcular ağlayıp duruyor lakin CDPR başından beri bir PC üreticisi, bunu unutuyorsunuz. CDPR’ın Microsoft ile anlaşıp çıkarttığı, lisanslı Cyberpunk Edition Xbox One X’te oyunun düzgün çalışmaması onların suçu değil, konsol tırt, yapacak bir şey yok. Ayrıca CDPR bize Witcher 3 gibi bir oyunu bahşetmiş bir firma, ceplerine 3-5 lira daha girsin diye bu tarz çakallıklara başvurduklarında bizim de biraz göz yummamız lazım.

Ben yeni RTX3090 sistemimde sabit 45-50FPS, arada ufak stutterlar ile oynayabiliyorum gayet. Genelde şehir meydanına girince oluyor takılmalar ama fazla dolaşmayıyorum zaten şehirde. 1-2 defa da arabam yerin içine girip kendi kendine gökyüzünde uçmaya başladı ama bunlar ufak hatalar, patch ile çözülür, CDPR’dan bahsediyoruz.

CDPR diğer firmalara benzemez. Early Access çıkması gereken bir oyunu tam sürüm damgasıyla çıkartmış olsalar dahi önümüzdeki 1 sene içinde patchler ile toparlaycaklardır mutlaka, benim kendilerine güvenim tam. Ağlayan bebeler için de 1-2 tane bedavadan DLC verdiler mi herkes sus pus olur zaten.

Foruma yeni üye oldum ama oyun hakkında yazılan ve anlam veremediğim negatif mesajlar keyfimi bir hayli kaçırdı. Ayrıca Whooosh isimli kullanıcı, selam verdiğim, linkteki başlıkta üzerime saldırdı. (https://www.cursedhardware.com/topic/4466-selam/#comment-121625) Şu an oyunu oynarken bu tarz içeriklerle karşılaşmak istemediğimden foruma biraz ara vereceğim sanırım ama belki ileride tekrar gelirim.

Oyunu benim gibi hakkını verecek sistemle oynayan herkese iyi oyunlar, konsol bebeleri ve fakirlere de iyi ağlamalar.

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, wazzap said:

Bu benim, bu kısım gayet doğru. :D

Diğerleri için, ignoreladım iqsu iki haneli kişiyi. 

dur ya eğlenceyi kaçıracaksın, ne yaptığının farkında değilsin :D

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardustabi bende başkaları adına utanma hastalığı var. gelemiyorum böyle olaylara. hani böyle saçma sapan akplilerin röportajları vs oluyor ya, onları bile izleyemiyorum.

 

neyse, oyun buglı. ama cdpr düzeltir. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öfff sıkılmadı halen bu adam, millet çoluğa çocuğa karıştı burada bu halen ... peşinde.

Enyalios tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok