F klavye meselesi
0

Bu konuda 15 mesaj var

2017 yılından itibaren "F” klavye zorunlu hale geliyor

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/2017-yilindan-itibaren-F-klavye-zorunlu-hale-geliyor.htm

 

 

Gerek var mı buna?

Klasik hikayeyi çoğunuz biliyorsunuz. Q klavye tasarlanırken daktilolardaki kağıda vuran o kolların birbirine girmesini önleyecek şekilde düşünülmüş.

 

Şimdi link vermeeyceğim bir yazıyı hatırlıyorum. ABD'de 1950 lerde (?) bir araştırma yapılmış. Gerçekten Q klayve yavaşlatıyorsa, bir seferde Dvorak klavyeye geçilsin diye düşünülmüş . Sonuçta görülmüş ki , eğitimini aldıktan sonra Q klavye , Dvorak'tan daha yavaş değil. 

 

Alman ve İngiliz klavyeler de benzer dağılımda sadece ek tuşlar var.  Bana piyasada hem Q hem F klavyenin kullanılması daha çok sorun yaratır gibi geliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerlerde bir deney yapılmıştı bunla ilgili. Pro Q klavye kullanan ile Pro F klavye kullanan dakikada yazdığı kelime sayısı çok benzerdi birbirine.

@@CandleGarden 'ın dediğine geliyor olay.

Bir de iktidar ısrarla dünyaya entegre olabilmek yerine dünyadan kopmaya çalışıyor. Saat dilimi, F klavye ısrarı, yakında gelecek olan yurtiçi arama motoru vs, dış dünyaya kapalı bir toplum tasarlanıyor/tasarlandı. Çıkmaya çalışsa bile adaptasyon sorunları yaşaması öngörülüyor. 

Metrik sistemden de çıkarsak bu gidişle, şaşırmam.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

F klavyenin kendisi otomatik olarak kullanan bireye zebellah gibi hizda turkce yazma yetisi vermiyor. en pahali mouse'un sizi en iyi fps oyuncusu yapmadigi gibi.

 

ayrica katip mi yetistirecekler?! 

 

harbiden tum kurumlara bunu lakkk diye birdenbire zorunlu hale getirirseler o zaman goreyazin eglenceyi! devlet kurumlari zaten montofonlardan olusuyor...bu da ustune tuz biber olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Batı medeniyetinden uzaklaşma isteğinin bir başka uygulaması. 

Devlet gerekli olan bir çok alanda çalışma yapacağı yerde böyle saçma sapan şeylerle uğraşıyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kaynağın dh olması bende lahmacun yemişim hissiyatı yarattı ama doğruysa da bari mucidi ölmeden yapsaydınız lan şunu..

 

İhale vs falan gibi ekonomik ve siyasi boyutlarını haricen düşünürsek alışılır yani sıkıntı değilde... işte alıştıktan sonra (hepimizin kamuda çalıştını varsayalım hadi..) eve klavye almak istesek üst sınıf ürünlerde bulunurluk durumu olmayacak ki türkçe q klavyeyi bile zor buluyoruz..

 

F klavyenin türkçe sözcük ve sözcük öbeklerini kullanımda büyük yarar sağladığını gözlemlemiştim ben de, olay yalnızca hız değil q klavyede türkçe yazarken parmağın bir oraya bir buraya yamuk yumuk gitmesi zorunluluğu..

 

Dediğim gibi benim için tek handicapi çoook geç gelmesi, ta en başında yıllar önce yapılsaydıki hem eğitim hem endüstri standartı olsaydı... aslında tüm keyboardlar "optimus maximus" gibi olursa bu sorun toptan çözülür..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Garp bir konu bu . Kullananlardan bir talep olmadığı halde belli intervaller ile bu konu gündeme gelir. Niye gündeme gelir belli değil. 

 

Çocukken babamın e-daktilosu F klavyeydi, onu kullanırdım ödev hazırlamak için . Alışılıyor bir süre sonra. Bir avantajını hatırlamıyorum, kaldı ki sadece Türkçe yazmıyorsun ki? Üstelik uygulamaların kısa yolları Q klavyeye göre ayarlanıyor.

 

Bana gereksiz bir iş gibi geldi. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kısayol olayı doğru. Kes - Kopyala - Yapıştır alakasız yerlerde olacak. Ctrl+A saçma gelmeye başlayacak. Ctrl + W ve Ctrl + Q eziyete dönüşecek.

 

Sebebi tahmin edemiyordum ama klavye ihalesi ve batıdan kopma cidden olabilir.

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Memleketin tek derdi buydu. F klavye gelince bilişimde patlama yapacağız, Hindistan'mış, Güney Kore'ymiş, Japonya'ymış falan hepsini ezip geçeceğiz. Bunun önünde iki engelimiz vardı, birincisi gavur icadı Q Klavye, ikinciside inşallah önümüzdeki günlerde gelecek başkanlık sistemiyle bekle bizi 2023. Geliyoruz mehter marşıyla gümbür gümbür, titreyin, korkun F klavyeli Osmanlı torunları geliyor.

Griffon and infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Pardus şuan ne durumda bilemiyorum ama hep konuşulan özellikle Almanların tamamen linux'a geçmesiylede gündeme gelen Microsoftun açık kapı bıraktığı, sistemi izlediği vs. gibi şeyler var. Windows özelinde programları yoksa sorun çıkacağını sanmıyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok