Star Wars: The Last Jedi... Episode VIII
2 2

Bu konuda 224 mesaj var

Dün yapacak bir şey bulamayınca mecburiyetten izledim last jedi filmini. Pek söylenecek bir şey yok aslında, hiçbir zaman hamburger bebesi tipli star wars hayranı olmamıştım zaten, sadece star wars evrenine bu kadar zaman gömen arkadaşlara üzüldüm.

 

Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega... kim bunlar abi, maliyeti mi düşürmeye çalışıyorsunuz çoluğu çocuğu oynatarak, hikaye zaten zorlama bir de oyunculuklar vasat olunca akmıyor işte film... çok zor tamamlardım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Narcissus

Ilk 10 saniyesi yeterli:

 

1. Beklemedim empire, olmadim husran. 

2. SW filmleri sanki Godfather serisiymis gibi yenisini analiz etmedim, oncekileri badem gozlu yapmadim.

3. Bana yapmiyorlar, cocuklara yapiyorlar filmi. 20 yil once astigin Empire posterinin altinda cenin pozisyonunda aglamanin anlami yok. Yan salonda Justice League oynuyor, git onu izle.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amanın başlığı gördüm yine dellendim, olay istediğini beklemekte değil yav, elle tutulur tek bir noktası yok filmin, hiçbir mantıklı argümanla savunamıyorsunuz ama savunmaya devam ediyorsunuz şaşırıyorum. Film kurgu olarak zayıf, hikaye olarak berbat, lore genişletme açısından sıfır hatta geri götürüyor. Ama savunuluyor. Ryan Johnson ve medyanın çok güzel bir pazarlama aracı olarak filmi savunurken söyledikleri "bekledikleriniz yok" yemini yutmuş Epi, canhıraş bir biçimde savunuyor. Yav ortada film yok, senaryo yok. :lol: 

 

Şöyle ki eleştirenlerin bekledikleri güzel senaryo ve tutarlılık iken, 7.film resmen 8.filmi görmemiz için bize yem atıyor, JJ Abrams ve Ryan Johnson kendileri bir checklist oluşturuyorlar, tek tek onları filme koyuyorlar. Sonra da filmi beğenmeyenlere siz checklist oluşturmuşsunuz onlar olmayınca hoşunuza gitmedi tabi diye çakallık yapıyorlar. Eleştirdikleri şeyi kendileri yapıyorlar filme anakin'in lightsaber'ını ve yoda'yı koyarak.

 

Yani burda benim beklentim ep5 değildi, justice league izleyin demek bir savunma biçimi değil, bildiğin logical fallacy. 1989 batman ve 2005 batman birbirleriyle alakasız olmalarına rağmen genel olarak ikisi de seviliyor çünkü düzgün kurgulanmış, iyi senaryoya sahip filmler. Fakat batman and robin veya batman v superman sevilmiyor çünkü senaryo berbat. Filmde olması istenilen spesifik şeyler yok diye sevilmemezlik değil bu, ortalama bir filmde olması gereken, daha doğrusu sinema filmlerinin temelinde olması gereken şeyler yok bu filmlerde. Leia veya Hansolo hiç olmayabilir, Yoda hiç gözükmeyebilirdi, insanlar da neden bunları filme koymadınız diye laf etmezdi eğer güzel bir senaryo ile film izleselerdi. Resmen senaryoyu boşlayıp, kurguyu kenara atıp arkadaşlar eski filmlerden karakterler eşyalar koyalım, patlamalar çatlamalar derken bütün görüntüleri birleştirelim, bunları görseler yeter demişler. İnsanların yeni Star Trek serisini sevmemelerinin de nedeni aynen bu. 

 

Sanki Marvel filmleri çizgi roman ile birebir tutarlı diye mi millet marvelci oldu sanıyorsunuz? Marvel kendi içinde tutarlı bir sinema evreni yaratıyor, senaryosuna ve kurgusuna ortalamanın üstünde önem gösteriyor, üstüne inşa ede ede bir evren kuruyor o yüzden hayvan gibi tuttu. Neden X-men 1-2 çok sevilirken 3 hiç sevilmedi, 4-5.filmler sevildi? Sanki 1-2 çizgiromanla çok mu tutarlıydı, iceman, rogue, cyclops, storm alakasızdı, gambit yoktu. Kaslı adam magneto yerine çelimsiz gandalf vardı. Lider Cyclops yerine figüran gibi takılan biri vardı. İnsanların beklediğinden farklı karakterler görüldü filmlerde, niye sevildi abicim bunlar? Argümanların tutarlı olsa, senin mantığınla gidersek yani, bu xmen filmlerinin hiç sevilmemesi gerekiyordu.

 

Bombacıların aşırı saçma tasarım olduğuna dair ve George Lucas'ın bu tasarımı neden kullanmayacak kadar akıllı olduğuna dair video.

 

 

Bu ise geri kalan tırt eleştirilere kapak gibi cevap videosu.

 

 

Bu ise biraz daha derin. 5:30'dan sonra söylediği şey çok önemli.

 

 

eldrun tarafından düzenlendi
Narcissus beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımda izlediğim en kötü filmlerden biri.

 

Başlığı görünce bunu yazmak geldi aklıma.

 

Çok zor değildi Luke'a Obi Wan gibi bir son yazmak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Önceki birkaç sayfayı okudum özetle berbat edilmiş bir şey var ortada oda ilk 6 filmin hatırasının canına okunmasının verdiği bir durum. baba-1-2-3 ün remake'i nasıl yapılamazsa yada yapıldığında vasat olursa/olması muhtemel'se aynı durum bu seri içinde geçerli,  seridek, geçen dünyanın derinliği olabilir, hikaye derin aslında bazı yerlerden birkaç film çıkabilir filan diye düşünülsede bence olduğu gibi bırakmak ancak biz izleyicilere göre normal yada sinema yorumcularına göre mantıklı olabilir.

 

Yapımcıları para çıkarma noktasında bir umut olduğunda gözlerini para bürümüş halde her hikayeyi seriyi neyse işte hayata geçirip ciro yapmaya bakıyor sözün özü bu.  Filmlere derinlemesine bakmak değer vermek zaten saçmalık iken yapımcıların br durumu öngörüp istismar ederek film yapmasıda izleyici çekmeye çalışmak için türlü reklama girişmesi PR çalışması yapması çok normal. kendinizi biliyosanız kenara çekilin toz bulutu canınızı sıkmasın.

 

TS'de 7.8. filmler öncesinde SW fanlarından 3 kişi ile bir program yapılmıştı, baktım gayet normal gibiler ama kafalar bir milyon hikayeyi adeta yaşıyorlar, klavyede yazılmış şeyleri gerçek gibi algıladıkları yaşadıkları yetmiyormuş gibi anlatmaları tuhaf değil mi sizce?  nasıl desem TS'ninde bu furyadan kendisine bir program serisi yapmayı görev edinmesine şaşırmıştım.

 

İzleyin geçin bence derinlemesine bakmayın.:lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Avengers izliyorsun, time stone'u verdikten sonra kisa sure icinde "we are in the endgame now", "we are out of time", "there is no time at all" replikleri geciyor. Vay be diyorum, Lost'a saydirmak gibi buna saydirmak da moda olmus olsa nasil yerden yere vurulurdu "gozumuze soktular" diye. "Son filmde zamanin disina cikmistik ya, o yuzden o olenlerin hicbiri olmedi" diye geri getirdiklerinde o kadar zaman Lost'a saydiranlar, o kadar "sonunu bekledik hologram cikti" diye Last Jedi'a saydiranlar "vay be ne film" diye Endgame'i izleyecekler. DC'nin igrenc filmlerini elestirmiyoruz bile cunku TV dizisinden beter kalitedeler. Ama Star Wars bozdu, cok bozdu.

 

Her cikan filmde Star Wars bozdu dendi, 6,1,2,3 dahil, arada JJ redux yaparak kendi capinda yirtti elestirilerden, demek ki fanlara o lazim. Hem sadece gorsellikle olmuyor de, hem de eski filmin gorsel olarak yenilenmis halinden baska bir sey olmayan 7'yi degil, daha onceki filmlerden farkli olan 8'i elestir.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam ısrarla anlamadığın şey şu  Prequelleri yalnızca Star Wars fanı olup dünyada olan biten hiç bir şeyi beğenmeyen kadayıflar beğenmedi... (bu filmlerle ilgili olumsuzlukları sunmak gerekiyorsa illa; ilk filmdeki pod race olayının abartılması , politik konuşmaların filmleri yavaşlatması,  Hayden Christensen biraz kabiliyet fakiri olması ve tabi ki Jar Jar Shit... ama bütün bunlara rağmen bile gayet seyirlik film gibi filmlerdi hepsi..  Ama 8. filmle ilgili iyi en ufak bir şey yok, yani lzlerken utandık diyoruz abi anlayamıyor musun... o nedenle de aklı başında kimse beğenmedi filmi...  :lol:

 

PS Olabilecek en objektif şekilde mükemmel bir deney ile bunu kanıtladığımı da filmle ilgili ilk msgımda yazmıştım... " bir önceki 7 filmi ilk kez 8. filme gitmeden önce izleyen bir denek" bu filmleri bütün olarak izlenebilir, sevilebilir buldu.  Ama 8. film için izlediğim dünyadaki en kötü filmlerden biri demişti (yani benim gibi eski bir Star Wars severle tamamen aynı fikirdeydi; 

 

 Zaten daha bunun üzerine söyleyecek bir şeyim yok hatta dünyadaki en net şey olabilir :D , ama sen halen sevmek istiyorsan her kör malın bir kör alıcısı vardır durumundan öte değil yani.. .. )

 

 

PS2 DC filmlerinin zaten eleştirileri geliyor hocam şakır şakır üzme yani kendini burda, Avengersı çok seviyorlar ühühü diyorsan da yani onun da bir sürü saçma salak şeyi var zaten de SW8 kadar boktan olamadığı için kimse üstüne kusmuyor...  

 

Zaten SW8 i öyle popüler filmlerle falan karşılaştırmak çok büyük bir hata... Onunla karşılaştırcak denk filmler Predator 2018, Johnny English Strikes Again , Lucy vs vs falan... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

"Most divisive" "most polarizing" diye anilan filme "kimse begenmiyor" diyecekseniz size "filmi bu forumdaki uc-bes kisi disinda herkes begendi" diye cevap yazacak birini bulmak lazim ki guce denge gelsin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

:lol:  Vay be most divisive & most polarizing huh.. bu şekilde kendinizi mutlu hissediyorsanız sizi üzmek istemem.. ki “kimse beğenmiyor” değil “aklı başında kimse beğenmedi” dedim.. 

 

Ya neyse Epi dönüp dönüp filme bi misyon yüklemeye çalışıp dünya çapındaki eleştrilere bi kulp bulmaya çalışan sensin.. zamanla yazdıklarınla filmi mükemmele doğru yakınsamandan korktuğumdan yazdım ama neyse şımart kendini .. 

 

Sana lağım çukuruna baktığında bile yeşil jelibonları gören optimist polyannacılığında başarılar.. çünkü gerçekten film o kadar dandik ki üstüne konuşulacak, tartışılacak bir şey bulamıyorum bile .. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün evde boş boş otururken hadi 4K olarak indirmiştim izliyim dedim Last Jedi'ı. Baygınlık geldi 25.dakikada falan kapattım. Cidden el ile tutulur hiç bir yanı yok filmin. 8 film arasında açık ara en kötüsü. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Disney Bölümü:

 

Disney filmlerinin özellikle yüksek gelir beklenen filmlerinin puanları her yerde abartı ve şişirme. Disney eleştirmenleri iyi besliyor çünkü.

 

https://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_the_last_jedi

 

Şurada bu film eleştirmenlerden %91 almış ve Audience Score %45...

 

Şu rezil filmin puanı %97 / Audience Score: %78

 

https://www.rottentomatoes.com/m/black_panther_2018

 

Haftasonu izlediğim, görselliğin zirvesinde ve kendi türü içinde gayet iyi bir yenilikle olayı su altı dünyasına taşıyan şu filmin skoru %65 (Audience Score %80)

 

https://www.rottentomatoes.com/m/aquaman_2018

 

Bütün film boyunca çölde bir sette geçen ve iğrenç oyunculuklara ait şu Thor: https://www.rottentomatoes.com/m/thor

 

Iron Man 2 ve 3 rezilliklerinin Fresh almasına girmiyorum bile.

 

Star Wars bölümü:

 

Star Wars 7-8 en baştan ölü doğdu. Ben Skywalker Saga devam edecekse doğru dürüst bir Extended Universe olmasını isterdim. Admiral Thrawn'lı Mara Jade'li Kyle Katarn'lı falan. Önce o evreni tamamen çöpe atıp böyle leş bir Üçlemeye başladıkları için tebrik etmek lazım. Sırf Han Solo ölsün diye Harrison Ford'u filmde oynattılar. Olabilecek en leş şekilde koca gezegen şeklinde bir Death Star v3 tasarladılar. Bunu gene bir avuç insanla patlattılar. Olayın maliyet kısmını internette okursanız gülersiniz cidden.

 

Last Jedi'a genede bir beklentiyle gittik. O kadar rezalet bir film beklemiyordum açıkçası. Hani Star Wars izleyip öyle çok içli dışlı olmayan arkadaşım bile "Oğlum bu ne boktan bir film lan?" diye sordu çıkışta. Rey'in ne yaptığı belli değil, Snoke kimmiş öğrenemedik, amaçsız bir şekilde kovalanan tek asi gemisi, kimsede gram duygu olmaması, patlayan transportların ekranda bir pikselden ibaret olması, Asilerin süper gizli planının 2 tane mala bağımlı olması, Galaksiyi yöneteceğiz!! GALAKSİ BİZİM!!! tribinde gezen Snoke ve tayfasının 3-5 Kruvazör ve Super Destroyer ile bir avuç asi kovalaması... Filmin ismini bile unuttuğum kötüsünün ergenlik sorunları, LUKE'UN BU ERGENİ UYKUSUNDA KESMEYE ÇALIŞMASI, KORKMASI, (Bu adam koca Galaksi'yi titreten 2 kişinin karşısına tek başına çıktı ve işlerini bitirdi hatırlatırım.) Gene amacı olmayan bir şekilde Death Star tractor beam misali bir sinyal kesmek için İKİ MALIN süper destroyere girmesi içerde öyle dolanması sonra son anda satış yemeleri. Asilerin 2.komutanının nedensiz bir biçimde kimseye planı açıklamayıp isyana sebep olması.

 

Yani artık dayanamıyorum ben filmdeki mallıkları ve bu berbat hikayeyi yazmaya... Most Divisive, Polarizing falan etmenler neymiş çok merak ettim açıkçası.

 

JAR JAR > REY+FINN+O MAL ÇİNLİ+SNOKE

Erwin tarafından düzenlendi
MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Erwin said:

Most Divisive, Polarizing falan etmenler neymiş çok merak ettim açıkçası.

 

Yaw most divisive, polarizing demek: "Hacı bu film bok gibi olmuş ama biz de açık açık bunu söyleyecek göt yok" demek.

Narcissus beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Vay anasini arkadas, “savunanlar soyle haksiz, boyle haksiz”dan ne kadar cabuk “kimse savunmuyor”a gelindi. Savunan varsa da o illuminaticidir, fake news’dur da eksik kalmamis. Cunku herkes “SJW’ler cocuklugumu oldurdu” diye aglayanlara katiliyor...

 

Film eksileri, kusurlari olan bir film, bana versen yarisini atar, degistiririm. Ama her Star Wars filminde gordugumuz, bayatlamis bazi seyleri de yapmadigi icin cesur adimlar atan bir film. Bana versen Attack of the clones’un da yarisini atarim, Star Wars boyle bir sey.

 

Vaktiyle burada prequel’lerin de ustune kustunuz, bir ben savunuyordum. Star Wars fani olmak boyle bir sey. Gidiyorsun, izliyorsun, seviyorsun, ustune kusana karsi yapma etme yan salonda Justice League oynuyor diyorsun ama her filme kusan gercek fan, begenenler komplo teorisi.

 

Gercek su: Disney Star Wars’u mahvetti diyorsunuz ama Lucas isin basindayken de Lucas Star Wars’u mahvetti diyordunuz, zaten adam o yuzden .ikerim dedi, Disney’e satti. “Disney killed my childhood” oncesi “George Lucas raped our childhood” vardi.

 

Ben filmi cocuklarla dolu bir salonda izledim ve cocuklar filme bayildilar. Luke gencliginde bambaskaydi, simdi boyle umutsuz, karamsar bok olmus derken, donup bir kendine bakmak lazim. Cocuklar seviyorlar bu filmleri, film cocuklara yapiliyor. Siz de cocukken sevdiniz ilk filmleri, prequel’lerden beri isin kilicini omzunun ustunden atan Luke gibi ustune kusuyorsunuz. 

 

 

JJ ne yaptigini iyi biliyor. Ilk filmi redux yapip kotardi. Gelisme bolumunu ve gecmisle baglari koparma isini baskasinin sirtina atti. Simdi kurtarici olarak geri donecek. Ilk geldiginde evrende baska yonetmen mi yok Star Trek de Star Wars da bu adamin kucaginda denen adama “nowhere to go but up” bir durum teslim edildi, 42 yillik saga’nin finali gaziyla fanlarin elestirilerine kulak verildi diye sunarlar, afiyet olsun simdiden.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 minutes ago, epi said:

 

Vaktiyle burada prequel’lerin de ustune kustunuz, bir ben savunuyordum. Star Wars fani olmak boyle bir sey. Gidiyorsun, izliyorsun, seviyorsun, ustune kusana karsi yapma etme yan salonda Justice League oynuyor diyorsun ama her filme kusan gercek fan, begenenler komplo teorisi.

 

Gercek su: Disney Star Wars’u mahvetti diyorsunuz ama Lucas isin basindayken de Lucas Star Wars’u mahvetti diyordunuz, zaten adam o yuzden .ikerim dedi, Disney’e satti. “Disney killed my childhood” oncesi “George Lucas raped our childhood” vardi.

 

Hocam sana bunları yaşatan George Lucas ı tehdit eden, din hanesine Jedi yazdıran psikolojisi bozuk fanların  adına özür diliyorum... Çok üzmüşler seni ama bunları yapan biz değiliz, amerikadaki 1000-1500 kişilik göbekli ve ince kolları olan bi ekibi arıyorsun sen.. 

 

5 minutes ago, epi said:

Ben filmi cocuklarla dolu bir salonda izledim ve cocuklar filme bayildilar. Luke gencliginde bambaskaydi, simdi boyle umutsuz, karamsar bok olmus derken, donup bir kendine bakmak lazim. Cocuklar seviyorlar bu filmleri, film cocuklara yapiliyor. Siz de cocukken sevdiniz ilk filmleri, prequel’lerden beri isin kilicini omzunun ustunden atan Luke gibi ustune kusuyorsunuz. 

 

 

 

12 yaşındaki ve 19 yasındaki kuzenlerim hayatımızda hiç bu kadar büyük bi at pisliği görmedik dediler..  Bu filmi sevenler ancak çocuklardır ama ne çocukları bilmiyorum diye kelime oyunu falan da yapmıcam.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Genc ve 4-5 saat uykuyla yasayan halim burada olsa internet arsivlerinden eski forumdaki prequel yorumlarini kaziyip cikartirdi ama bizden gecmis; bu ulvi goreve hak ettigi vakti ayiramayacagim.

 

Kelime oyunu yapma zaten cocuk filme at pisligi diyorsa.

 

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Narc'ın güzel dediği filme denk gelmedim. Sanırım hep beğenmediği filmleri seyretmek gibi bir alışkanlığı var. Seyredip, gelip nefretini kusuyor. ki, bu olasılıkların en iyimseri.. Diğerleri, izlemeden sallıyor, sadece trollüyor vs :lol:

Epi'nin video doğru, fan'a film yaparsan patlarsın. Fan'ına yaptım dediğin hiçbir artistik eser güzel olmaz. Sen onlara iş yap diye onlar senin fan'ın olmadı. Sen kendi bildiğini yaptığın için onlar fan'ın oluyor. Sen kendi bildiğini bırakıp, fan'ın bildiğini yaparsan, fan tabiiki seni eleştirir. Adam kendi bildiklerini sevse, kendisinin fan'ı olurdu, senin değil :D

Ep. 1i sevmiyorlar. Ben JarJar'ı sevmem ama o çocuk filmi havası aslında diğer filmlerde de olan bir durum. Kaç defa izledim hatırlamıyorum bile ama Ep. 1 benim için Qui-Gonn ve farklı bakış açısı yüzünden, Maul'un varlığı ve film evrenine getirdiği savaşçı sith karakteri yüzünden güzeldi. Son kısımdaki JarJaryanların savaşı falan çok bayat ama yıllardır efsane denilen Lucas hep buydu.
Ep2 ve 3ü gene bazı özel sebeplerden severim.
Kimse kusura bakmasın, sinematografi olarak hiçbirimizin geçerli yorumlar yapabileceğini sanmıyorum. Benim filme bakışım tekrar izliyor bile olsam, izleme anındaki psikolojime göre değişiyor. Eleştirmen derecesinde bilgili ve objektif olmak gerçekten zor. Ben, "ben şu şu nedenlerden beğenmedim" diyebilirim ama bu filmi kötü yapmaz. Sadece ben beğenmemiş olurum. 

SW filmlerinin eksikleri yok mu ? tonla var. Bu eksikler, bazı insanları gerçekten fazla rahatsız ederken, diğerlerini etkilemiyor bile. Bu yüzden Last Jedi'i sevip sevmemek bizim gibi fanilerin anca kişisel fikri olur. İnternette video yapan abi/ablaların videoları üzerinden de konuşabiliriz ama tamamen hakim olmadığım bir konu "evet, bu doğru söylüyor" demek için subs ve layk sayısına değil, akademik ve sinema dünyasındaki kariyerine bakarım sadece.

Desem bile gene bu benim subjektif görüşüm olmaktan da ileri gidemez bence.

epi beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@allreadydead Başka bir başlıkta 2018 in iyi filmleri veya son 5 yıldaki güzel filmler gibi bir şey konuşabiliriz, ama bu bok çukurunda karartmak istemem onları :D . Ki acaba dediğin gibi foruma yalnızca ağlamaya mı gelmişim diye gittim üşenmedim başlıkları karıştırdım 5-10 dakika, gayet de beğenip önerdiğim, izleyip sevdiğim filmleri de güzel puanlarla yazmışım foruma yani söylediğin gibi değil... 

 

Tabi bence şöyle bir şey var; bir insan evladını boktan bir filmden kurtarmak ona iyi bir film tavsiye etmekten daha kutsal bir hamle, bu nedenle belki biraz daha buna ağırlık vermiş olabilirim..  :lol: 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 12/24/2017 at 6:03 PM, epi said:

 

Bence asil sorun duygusal: 40 yil sonra orijinal kadro geri dondu ama bir sahnede bile bir araya gelmediler. Han oldu, Luke oldu, Leia olecek, artik mumkun de degil. Buna bir duygusal tepki var, Luke, Leia, Han, Chewie bir arada bi goremedik, o eski tadi yasayacagiz diye sinemaya geldik, buruk ayrildik. Isin icinde gercek olum de oldugu icin bunu dusunup aglayanlar olmustur. Mark Hamill premier sonrasi su dakikada tam da bunu dusundugunu aciklasa sasirmam:

 

 

 

 

 

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Episode 9 için ayrı başlık açılmamış ve açılmamalı zaten. Zira Episode 8 rezilliğini devam ettiren bir film olmuş.

Spoilersız şunu söyleyebilirim. The Last Jedi'ı kurtaralım, Saga'yı bitirelim, nostalji öğeleri basalım derken ne yapacaklarını şaşırmışlar. Süresi uzundu ama ona rağmen bir story telling konusunda acaip başarısızdı.

Aniden gelen karakterler, gelmesiyle gitmesi bir olan karakterler. Plot twistler üstüne plot twistler, bitiriyoruz diye tüm hepsini seri halde sıralamacılık. Yok artık ebesinin amı ali sami derecesinde force gösterileri. Hiç yoktan ortaya çıkan donanmalar ve super weaponlar falan filan.

Abi yeter ya gerçekten. Ciddi üzüldüm şu filmden sonra. Benim çocukluğumu böyle çar çur etmemelilerdi. 

Luke Skywalker'ın epi 8'de söylediği "It's time for the Jedi to end" cümlesini, Mark Hamill'in gerçek hayattaki creative difference'ını bir şekilde ifade etmeyi çalışmasını birleştirip şunu diyorum.

"It's time for Star Wars to end, please..."

23 hours ago, epi said:

Ulan bebe ne guzel anlatmis be. Helal olsun.

https://youtu.be/_suoPRe40eE

Sequel'lerin tek yaptığı doğru şey olabilir, fakat o kadar çok başka yanlış yaptığı şey varki. Düzeltmeye kalkışınca yine bu sefer yeni film heba oluyor. 

Bkz. Holdo manevrası.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok