Star Wars: The Last Jedi... Episode VIII
2 2

Bu konuda 224 mesaj var

1 ile 3 arasında 20 sene geçerken, 7-8 de toplam 1 ay ya geçiyor ya geçmiyor. Fazla vakit geçmediğini Finn'den biliyoruz. Adam komada ve hala uyanmadı mı muhabbeti dönüyor. Aylarca komada kalan biri için bu söylenmez, bitki gözüyle bakılır.

Hangi karakter gelişiminden bahsediyoruz 1 ayda ? Rey veya herhangi bir karakter sizce radikal şekilde olgunlaşsa, çok mu güzel olacaktı film ? Arada süre geçsin ozaman, gelişip, değiştiklerini görelim denilirse ona tamam ama karakterler gelişmemiş, geçen süre göz önüne alındığında gerçekten içi boş bir eleştiri

allreadydead tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bolumde karakterler diger bolumlerdeki karakterlerin yasamadigi karakter gelisimlerini yasiyorlar.

  • Ilk ucleme'deki Luke'un aksine Rey "sende iyilik var, biliyom" diyerek pembe bir sonuca ulasamiyor. "Ciftlikten gelen cocuksun ama aslinda baban general, annen prenses be oglum" hikayesi ile evren onu pompalayip durmuyor. Bu bolumde gecmisi ve yalnizligi ile mucadele ediyor.
  • Ilk ucleme'deki Han aksine Poe/Finn sicip batiriyor, ihanete ugruyor, Rose'u kaybediyor (duzeltme: neredeyse kaybediyor). Finn ilk bolumde bir Stormtrooper'di, arada Rey'e ilgi duyan ama yolunu bulmamis bir karakterdi, bu bolumde "Rebel Scum" oluyor.
  • Ilk uclemedeki Obi-Wan'in aksine "vay be karizma, hatasiz, korkusuz, ustun, herseyi bilen" bir usta degil, hatalari ve tereddutleri olan gercek bir karakter var. Jedi'larin eksilerini goruyor. Sinsi gibi oglunu gazlayip babasini oldurmeye gondermek yerine umut sembolu olmak gibi bir yol seciyor.
  • Ilk ucleme'deki Vader'in aksine Kylo masterini yeniyor ve piyon olmaktan siyrilan ilk dark side kullanicisi Skywalker kani oluyor. "Gezegenler yok ettim, youngling'ler kestim ama oglum Ricardo'yu yerde elektrik yerken gorunce kalbim yumusadi, tuttugum gibi attim impnatoru..." seklinde son derece brezilya pembe dizisi bir karakter gelisimi yasamiyor.

Film 7 gibi 4'un tekrari olmakla yetinmiyor. 5-6'ya benzer setup'ta o filmlerde olmayan gelismeleri arc'a ekliyor. Saga'nin complete olmasina katkida bulunmayi eskinin yankisini bekleyen fanlara istediklerini vermenin ustunde tutuyor.

 

Bunlar tabi ki fikrinizi degistirmeyecek. Ama "5'in sonunda karakterler gelismis, 8'in sonunda bir gelisme yok, ne degisti ki" diyorsunuz, aklim almiyor.

 

Luke gibi "tek hero odakli, ozdesles, izle" formatindan "farkli karakterlerin hikayeleri" formatina gecince yasanan seyirci ilgisi kaybi bana Lost'u animsatiyor. Ilginc bir sekilde orada ana karakter aslinda The Island'di burada da ana karakter aslinda The Force.

 

 

epi tarafından düzenlendi
Duzeltme: Rose ölmüyor

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu aynı filmi mi izledik yoksa farklı filmleri mi izledik ben anlamadım. Epi hocam ne diyorsun allah aşkına ? Rey neyle mücadele etti yapma etme. Çilingir masasına oturup rakı içip "benim anam babam kim bilmiyorum jaku çukurundan geliyoruz garibanız" tadında geçmişini konuşsa arkadaşlarıyla daha çok yalnızlığı ile mücadele etmiş olurdu. Adada bulunan dark side mağarası diyelim oraya girdi kendinden 0351050 tane gördü noldu ? Sıfır. Neyle mücadele etti film boyunca ve kendi ile ilgili neyi geliştirdi ? 

 

Hocam Rose kim ? Allah aşkına Rose ölse kaç yazar ? Afedersiniz ama sikindirik bir karakter. Luke lightsaber ı uçurumdan attığında kılıcı kaybedecez diye daha çok üzüldüm. "Rebel Scum" oldu diyorsunda kelimeyi şaadet getirir gibi zaten 1 dakikada rebel scum olabilirsin bunun neresi gelişme ? Battlefront 2 oyununda "Inferno Squad" denilen imparatorluğun en baba takımının lideri gidip rebel oluyor afedersiniz deyip. Rebel olmak çok zor bir iş değil. "Sizden 100 kişi öldürdüm ama pişmanım şimdi anladım affedin beni birlikte omuz omuza savaşalım" dediğinde rebel oluyorsun zaten. Rebel den imparatorluğa veya first order'a geçiş esas zor bence :D Finn rebel olmuş olmamış kaç yazar ya mickey mouse gibi ortalıkta dolaşıyor bir boka yaradığı yok. 

 

Luke afedersin ama bir bokun sembolü falan olamadı bu filmde. Hologram yaptı kendini bir avuç kalmış rebel kurtuldu o kadar. Neyin umudunu pompaladı galaksiye ? Rey e gerekli eğitimi verip gençler ben bu işlerden elimi eteğimi çektim Rey'i sizin için eğittim artık yeni umudunuz o olsun dese yine kabulümdü.

 

Vader konusunda haklılık payın var. Aynen elektriği görünce kalbim yumuşadı olayında fakat Luke kendi yolunu çizmiyor mu 6-7 arasında ? Neyin piyonu oluyor ? Kylo Ren şu an sinirli bir ergen figürünün ötesine geçememiş bir karakter. Filmde Knights of Ren'i çağırsa beyler supreme leader'ı indirdim bundan sonraki yolumuz budur diye 2-3dk lık bir sahne bile koyulsa diyecezki adamda ışık var. Öyle bir sahnede yok. Supreme leader olduktan sonra yeni nesil AT-AT kokpitinde sinirden kuduruyor gene. Anladık dark side rage anger vs ama bir sakin olm amk diyesim geliyor :D 

 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anakin'in aynı filmler içindeki değişimi bile görülebiliyorken 20 sene örneği biraz olmamış.

 

Ama bakıyoruz o kadar kısa sürede Rey mesela Force Master oluvermiş. Galaksiler arası Force bağlantısıyla sohbet ediyor Kylo ile. Bu tür güç Vader-Palpatine'de bile yoktu. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Rebellion’in koseye sikistigi ve cagrisina kimsenin gelemedigi anda Luke tek basina bir orduya karsi koyarak evrene umut vermiyor mu? Onun hologram oldugunu sen biliyorsun, adam bir sonraki nesil rebel’lar arasinda rebel’lari ikinci kez kurtaran efsane Jedi oluyor.

 

“Finn’i sevmedim, Finn’in karakter gelisimi beni ilgilendirmiyor” baska, “Finn karakter gelisimi yasamadi” baska.

 

Force baglantisini saglayanin Snoke oldugu filmde aciklanmadi mi? 

 

Anakin’e 5 yasindayken “cok yasli” diyorlar, Jedi’lar omur boyu egitim goruyor ama Luke sirtina Yoda’yi alip iki kosunca tamam oluyor da Rey mi batiyor?

 

Leia hic egitim almadigi halde Luke’un eli kesildikten sonra dustugu yeri hissediyor diye ayaga kalktiniz mi vaktiyle?

 

Nedir Jedi egitimi? Aday uzun sure fiziksel ve zihinsel olarak hazirlanir. Ustasi hazir olduguna inandigi zaman trial’lardan gecer. Bunun sonunda kutsal bilgiye erisimine izin verilir. Obi-Wan’in Maul ile karsilasmasi gibi durumlar trial’larin yerini tutabilir. Luke’un magaradaki deneyimi trial’lardan biridir. Rey benzer deneyimlerden gecti. Sonunda Luke onu egitmeyi kabul etti, okudu ufledi. Rey’in simdi gizli metinlere de erisimi var. Sirtinda Yoda ile iki tur daha kosmamis olmasi mi problem?

 

Luke kendi yolunu ciziyor ama Skywalker kanindan gelen ve dark side’i secen bir karakterin cirak ve piyon olmanin otesine gectigini daha once gormedik. Babasini olduren ve baba figurunu de olduren bir Kylo’a karakter gelisimi degil demek icin cidden kasmak lazim.

 

Snoke’un elindeki bilgilere (holocron, metinler vs) Kylo’nun erismesi mumkun degildi. Artik onu durdurabilecek bir Snoke yok. “Sen su emrimi yerine getir, ben senin egitimini biraz daha tamamlayayim yavrucum” diye isine geldigi kadar bilgi paylasan bir usta yok. Rey nasil elindeki metinlerle donusum gecirerek gelecekse Kylo da Snoke’un sirlarini bulup benzer bir donusumden gececek.

 

5’te Yoda Luke’e “daha olmadin” diyordu. Babasiyla yuzlesip geldikten sonra 6’da “ogrenmen gereken baska bir sey kalmadi” diyor. Rey ve Kylo gidim gidim egitim verip hazir degilsin diyerek yillarca sirtlarinda tasitan hocalara sahip degiller ama onlarin bilgiye erisimini engelleyen ust rutbeli tarikat uyesi de yok ortada. Bu filmin olayi o.

 

Bu “biz ayni filmleri mi izledik” sorusu eski filmler icin benim aklimdan surekli geciyor.

 

Filmler 12 yasindakiler icin yapiliyor. “Eh tamam, ben ilk izledigimde 12 yasindaydim zaten, yani film benim icin yapiliyor” demek “ben o ufo fotografini Kutahya’da cektim zaten” demekten farksiz. Eski filmleri bu yasta ilk kez izleseniz “bu ne lan” dersiniz, yeni filmleri eskisi gibi olmamakla elestiriyorsunuz.

 

Neyse. Star Wars bozdu, cok bozdu...

 

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun ikinci kez izledim.

 

Yan karakterlerin seyirci olarak bende biraktiklari etki / filmden aldiklari zaman oranlari zayif.  Harrison Ford, Alec Guinness, Christopher Lee, Ewan McGregor, Liam Neeson kalibresinde bir oyuncu yok yan rollerde, filmin en buyuk sorunu bu bence. Bu buyuk oyunculari ayni senaryo ile ayni role koy, sana sevdirir karakteri, filmi de sirtlarinda yukseltirler.

 

Star Wars filmlerinin yaptigi bazi seyleri yapmadigi icin (soap opera tadi, her kotu adamin iskalamasi ve yuppi iyilerin kazanmasi, bayat cgi) filmi sevdim ve eski filmlerle karsilastirmalarin coguna katilmadim. Ama film mukemmel degil, yarim saatini keserdim de dedim. Bu oyuncular, karakterler ve yan hikayeler bu kadar ekran zamani hak etmiyorlar. 

 

JJ ayni oyunculardan daha iyi oyunculuk, daha etkileyici sahneler cikarmayi becerebilir, o yuzden yonetmenin kusuru yok diyemem. Zaten gerekirse reshoot’larla filmden yarim saat kesmemekle hata yapmis benim gozumde. “Bu oyuncularla bu kadar oluyor” demeyip, yarim saat budayip, Poe’a ve Rose&Finn’e gecis sayisini da azaltmaliydilar.

 

Mark Hamilton ve throne sahneleri yine de filmi surukluyor benim icin. Kylo Ren’in arc’ini ve karakterini de bu uclemenin en saglam yani olarak goruyorum.

 

Su fikrim degismedi: Star Wars seyircisi acimasiz. Yeni bir seyler yaratma hevesini öldürecek derecede. Oyle olmasa 4 milyar gibi bir paraya Lucas’in bunu satacagina inanmiyorum. Roportajlarinda da adeta “ben biktim, alin hayrini gorun” diye sirtindan atar gibi. Umarim filmin eksilerine tepkinin dozu sebebiyle yonetmenin iyi tercihlerinin seriye kattiklari da tuzla buz olmaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Somut elestiri yapilinca (hemen bir ustteki “Rey nasil baglaniyor Kylo’ya” gibi) somut cevap verebilirim ama buna diyebilecegim bir sey yok.

 

Luke’u babasindan saklamak icin Skywalker soyadiyla amcasina veren ve kendi adini Obi-Wan Kenobi’den Old Ben Kenobi’e ceviren ve ortalikta Jedi kiyafeti ile dolasan suursuz amcanin dramini izledigimiz serinin kusursuzluguna erismek mumkun degil tabi.  “Nayir, siz kardessiniz” sahnesi de yoktu ki derin icerikli kaliteli senaryonun bir numarali gostergesidir. Sapanli Ewok’larin Galaksi Imparatorlugunun kilit kalesini devirdigi saheserlerden Porg’larin kenarda gozuktugu cocuk filmlerine cevirdiler seriyi.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 26/01/2018 at 11:01 PM, epi said:

Somut elestiri yapilinca (hemen bir ustteki “Rey nasil baglaniyor Kylo’ya” gibi) somut cevap verebilirim ama buna diyebilecegim bir sey yok.

 

Luke’u babasindan saklamak icin Skywalker soyadiyla amcasina veren ve kendi adini Obi-Wan Kenobi’den Old Ben Kenobi’e ceviren ve ortalikta Jedi kiyafeti ile dolasan suursuz amcanin dramini izledigimiz serinin kusursuzluguna erismek mumkun degil tabi.  “Nayir, siz kardessiniz” sahnesi de yoktu ki derin icerikli kaliteli senaryonun bir numarali gostergesidir. Sapanli Ewok’larin Galaksi Imparatorlugunun kilit kalesini devirdigi saheserlerden Porg’larin kenarda gozuktugu cocuk filmlerine cevirdiler seriyi.

 

Epi söylediklerinde haklısın. Obi-Wan saklanırken gitmiş Ben-Kenobi olmuş vs vs vs. Yahu söylemek istediğimiz şu. Yıl olmuş 2018. Geçmişte yapılan hataları zaten iyisiyle kötüsüyle sineye çektik. Neden aynı mallığı yapıp ve üzerine daha da sıçarak bu filmi çektiniz diyoruz. Sende bize sürekli yok palpi uçurumdan uçtu yok vader yumuşak kalpli çıktı vs vs. Anladık vallahi haklısın geçmiş ile ilgili fakat Star Wars evreni bu kadar genişlemiş bu kadar büyük bir "olay" haline geldiği bir zamanda gidip böyle boktan bir film çekmeleri doğru değil veya çok daha iyisi yapılabilirdi diyoruz ve o yüzden Last Jedi tezek tadında bir film olarak karşımıza çıkıyor diyoruz. 

 

ek olarak o filmlerde öyle bariz gerzekliklere rağmen kendini sevdiren seriye bağlayan öğeler vardı. bunda oda yok. resmen zırboş bir film.

 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde tepkiler "eski filmler boyle degildi" seklindeydi ama neyse.

 

Bence eksiler:

 

1, Kotu karakterler bile guler Star Wars'da. Ewan McGregor da gulumsese, Leia veya Luke de siritsa, Liam Neeson veya Alec Guinness de biyik altindan gulse, Han Solo da smug gulumsese, Imparator da "ay ne kadar fesat bir o.c'uyum" diye kahkahalarla gulse akilda kalici ve cogu zaman charming'dir. Grievous'un "hah hah ha" diye gulmesi bile aklimda aslinda. Yeni nesil oyuncularin hicbirinde bu karizma ve charm yok. Film Empire gibi karanlik ama hedefinde cocuklar oldugu icin espirilerle gerginligi alinmaya calisilmis, bir tane bile gulumseyen karakter olmadigi icin bu durum nahos bir tezat yaratmis. "Sorun karakterlerin gulumsememeleri" demiyorum, sorun bu eski filmlerdeki oyuncularin karizmasinda bir oyuncu olmamasi. Finn senaryo geregi gulumsese de kimsenin kalbini calacagini sanmiyorum.

 

2. Yan karakterler ve hikayeleri hak ettiklerinden daha fazla ekran zamanina sahip. Filmden yarim saat atsan daha iyi olacaksa bir yerlerde yanlis tercihler yapilmis.

 

3. Rey ilk filmde Kylo Ren'in havada dondurup kolunu bukebildigi bir karakter, bu filmde Snoke paspas olarak kullanabiliyor ama ayni Rey hikayeden oturu kazanmasi gerektiginde asiri guclu oluyor. Bunu "cunku o the one, balance geregi Kylo'nun light'ta yukseleni" diye aciklamislar ama eh iste. Overpowered deniyor ama biraz sahneden sahneye tutarsiz bir durum var aslinda.

 

Ote yandan
 

1. Eskiden benzeri olmayan 3 tane Star Wars filmi vardi. Cocuktuk, hedef kitle bizdik. Simdi her yil bir Star Wars filmi geliyor. Yapim kalitesi ve butcesi yuksek ama yapima ayrilan sure dusuk. Ben sinemaya yeni bir Star Wars klasigi bekleyerek gitmedim. Bu yapim butcesi ve imkanlarin bir fana verildigini, adamin eski filmlerin tarzi ile kendi yaklasimini birlestirdigi bir fan filmi cekme ruyasina eristigini dusunerek gittim. YouTube'de dandik fan filmlerini izleyecek kadar seviyorum Star Wars'u, belki o yuzden benim icin izlemeye degecek bir seydi. Ben bunu eski klasikler gucunde filmler yaratilan bir donem degil, klasiklesmis formulu alip her yeni yonetmenin kendi yorumuyla perdeye surekli farkli bir tad gelen bir donem olarak goruyorum. ESB izlerken hissettiklerimi hissetmeyi bekleyerek gidersem hayal kirikligi yasardim.

 

2. Ben bir fan filmi yapsam "dur su pembe dizi ogelerini buraya sokmayayim, herkes akraba cikmasin, evrende onemli olmak icin illa birinin torunu olmak gerekmesin, hersey aynen eski filmlerden oturu bekledigimiz sekilde olmasin, hatta Skywalker kani light'a donmese ne olur gibi alternatif senaryo gorelim, kotuler hep iskalamasin, cok guclu kotuler iyi tarafa donerek kotarilmasin" derdim, bu filmde bunlar vardi, benim icin artiydi. Yani sizdeki "evet eski filmlerde de dandiklikler vardi ama bu cagda bunlar olmasin" durumunun tersine, ben eski filmlerde olan bazi bayatliklari icermedigi icin sevindim izlerken.

 

3. Something, Something, Something, Dark Side.... Something, Something, Something, Darth Vader.

 

Bu kadar tepkiden sonra JJ "seyircinin istedigini de veren bir film" yapmaya dikkat edecektir, belki onu begenirsiniz. Disney eski fanlari hedef alan, yetiskinlere yonelik bir spin off filmi yapip imaj toparlamaya da calisabilir, oyle bir filmi ben de buyuk zevkle izlerim. Isin asli, bu seri uretim doneminde seyirci heyecani yaratmak icin gittikce daha buyuk isimlerle calismak zorunda kalacaklar, "Nolan Star Wars filmi cekse, Michael Keaton yasli bir Jedi'i oynasa, Tom Holland apprentice olsa, Gary Oldman/James McAvoy Sith olsa , Elle Fanning korunmasi gereken disi kisi olsa..." gibi projelere kadar yolu var bunun. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Luke Skywalker'ı da bok ettiklerine göre 9.film sonrası bir zahmet Old Republic tarzı bir film çeksinler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 hours ago, Erwin said:

Luke Skywalker'ı da bok ettiklerine göre 9.film sonrası bir zahmet Old Republic tarzı bir film çeksinler.

 

Old Republic'i de bok ettikleri için uyumsuzluk olmaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 hours ago, epi said:

https://www.theverge.com/2018/2/6/16980500/star-wars-game-of-thrones-david-benioff-db-weiss

 

Game of Thrones yazar/yapimcilari ile yeni bir Star Wars film serisi duyuruldu. Buradan belki eski fanlari ve yetiskinleri hedefleyen filmler gelir.

 

Star Wars evreninde daha çok saray entrikasına hazır olsak iyi olur :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

The Last Jedi’i elestiren arkadaslar bu videoyu sevebilirler.

 

Video’nun altini cizdigi bir konu Rey’in “internal conflict” sahibi olmamasi. Karakter gelisimi yok diyen arkadaslar da herhalde bunu kastediyorlar. Ucuncu filmde Rey’in conflict’i Kylo’yu ustsuz gormesine baglanirsa tirt olacak tabi. Ama ilk iki filmin Kylo Ren odakli ve ilk kez “ustanin ic celiskileri” odakli olmasi, ucuncude Rey’in zor bir secim yapmak durumunda kalmasi makul olur. Rey su ana kadar sadece hevesli bir ogrenci, bir hayran, idealist genc modeliydi. Ucuncu filmde aradan gecen zamanin etkisini gormek daha dogal olur.

 

Video’daki Force’un degistigi iddiasina katilmiyorum, iki seri arasindaki farklar kosullarin farkli olmasi ile aciklanabilir. Ilk uclemede bir gezegen yok eden (ama kendi duzen anlayisini kovalayan) Sidious’a karsi babasini light path’e cekecek bir Luke’un yukselisi ortalama Jedi adayina gore x hizlaniyor; yeni uclemede bircok gezegeni bir anda yok eden ve duzen arayisindan cok yok etmeye odakli Kylo asil tehdit ve ona karsi Rey y (y>x) hizla yukseliyor. Bunun varolusun devamliligi ve dolayisiyla Force’un devamliligi icin gerekli oldugu iddia edilebilir, Force’un taraf olmasi gerekmez. “That’s not how the force works” bu serinin internal joke’u.

 

“Qui-Gon zarda hile yaptiginda Force’un will’i icin el miydi, Force’u kendi will’i icin manipule mi etti” sorusu Anakin’in Tatooine’den cikip Vader’a donusmesinin ilk adimi. Ilk uclemede Obi-Wan denge korumaya falan calismiyor, aktif olarak Luke’u kendi babasina karsi gazliyor, kendi “gorus acisini” kafasina sokuyor. Ayrintiya inince filmlerden beklenti gercekci olmuyor.

 

Ben katilsam da, katilmasam da filmde eski fanlari rahatsiz edenleri aciklamak acisindan video basarili.

 

Ucuncu filmde tum bu elestirileri anlamsiz kilacak bir senaryo mumkun. Rey’in ilk filmde cocuk olarak birakildigi cöl’den uzaklasan bir uzay gemisi hatirladigini goruyoruz. Onu icki parasi icin satan ailesinin kimse olmadigini biliyoruz ama satin alanin kim oldugunu bilmiyoruz. O yaslari iyi hatirlamadigini biliyoruz. “Icimde hep olan bir seyin uyandigini hissettim” dedigini biliyoruz. Bu hatirlamadigi yaslarda Force’u uyandiran bir egitim/deneyim, ardindan latent cag, ardindan yeniden uyanis mumkun.

 

Rey’i satin alanlar Nightsisters ciksa, cölde uzay gemisiyle uzaklasanlar onlar olsa, Rey’in “Knights of Ren” ile karsilastigi sahne gelecek ciksa guzel olur.

 

Rey’in vision’i:

 

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

deleted scenes izleyince filmden sogudum. 9 icin beklentilerimi dusurdum.

 

sinemada surpriz olmustu, kotu olmasini bekledigim yonlerde risk alip sasirtmislardi beni. ama cok daha iyisi yapilabilirdi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tebrikler epi hocam, demek bi filmin kötü oldugunu anlaman için deleted scenelerini izleyip başucundaki posteriyle 3 ay geçirmen gerekiyor.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sıkıla sıkıla izledim. Birgün de bitiremedim, birkaç günde izledim. 

 

Yüzeysel poplaştırılmış doğu felsefeleri + Martial arts + bol görsel efekt + yüzeysel senaryo  formülü.  Belki de aslında Star Wars bunlardan fazlası olduğunu hiç iddia etmedi, insanlar kendileri öyle bir misyon yüklediler. Hollywood açısından bol para getiren , bunun üzerine kurgulanmış bir eser star wars. 

 

1977 'de OScar'ı Star Wars 'un değil Annie Hall 'ın alması tartışmalara neden olmuş. Oysa doğru bir karar, Annie Hall zamanların ötersinde bir klasik.  Ki bazı eleştrimenler türünün son örneği olduğunu para basan Star Wars 'un Hollywood 'u tahrip ettiğini söylüyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Captain Phasma'nın silinen sahnesi 1 dakika falan gerizekalı yönetmen neden onu silmiş ? Karakter en azından ateşlerin içine düşerek mal gibi ölmezdi. Silinen sahnelerden bir şeyler öğreniriz diye umuyordum fakat hepsi zırboş. Baştan sona salak saçma bir film. Ağzına sıçtılar serinin.

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok