Televizyon Önerisi
3 3

Bu konuda 615 mesaj var

Samsung Quantum Dot monitör alınca odamdaki TV gözüme leş görünmeye başladı.(Panasonic LED var) Film ve dizi aktardığımda renkler çok değişik geliyor. Şöyle 4k bir TV almam lazım ama 40" aşağısı da yok. Ne yapacağım bilmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 13.04.2018 at 09:08, Erwin said:

Samsung Quantum Dot monitör alınca odamdaki TV gözüme leş görünmeye başladı.(Panasonic LED var) Film ve dizi aktardığımda renkler çok değişik geliyor. Şöyle 4k bir TV almam lazım ama 40" aşağısı da yok. Ne yapacağım bilmiyorum.

 Hangi monitörü aldın?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tv tanıtılalı epey oldu ama prototip bir üründü. Aynı sony'nin 8K 10000nits'lik tvsi gibi. Düşünce güzel ama bu tür şeylerden çok oled burnin de daha büyük adımlar atabilseler keşke.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 19.04.2018 at 08:23, Erwin said:

24CFG73. Kavisli olan.

32 lik versiyonunu alıcaktım geçen gün 4ms görünce bilemedim sendeki 1 ms sanırım. ölü pix vs cıktımı ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır çıkmadı bende ölü piksel.

 

Ayrıca her zaman 1ms - 4ms çok fark olmadığına inanmışımdır al geç bence.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 12/24/2017 at 2:21 PM, Atrin said:

Genel olarak iki haftalık Sony A1E OLED yorumlarımı yaziyim.

  • Daha önce yazdıklarımda Vatan Bilgisayar'da TV yi görmeye gittiğimde her tarafta 20510501 tane TV olduğundan A1 serisinin renkleri ve siyah kalitesi beni o kadar da etkilememişti. Tek söyleyebileceğim müptelası oldum. Arkadaşların evine gittiğimde aynı oyun aynı dizi vb şeyleri izlerken aradaki fark çok iyi anlaşılıyor. İzlediğim dizilerden aldığım zevk ciddi anlamda arttı. Bu kadar fark olmasını cidden beklemiyordum. @stardust'a gaza getirdiği için teşekkürler tekrardan :) 
  • Input lag ile ilgili bir sıkıntımdan bahsetmiştim tek bir oyun için. Amazondan şu HDMI kablosunu aldım. Dün geldi taktım hemen ve ciddi fark etti. Daha önceki LED TV 1080p olduğundan hiç hdmi kablo kalitesine önem vermemiştim. Bu tarz bir TV alıcaklar mutlaka iyi bir HDMI kablo alsınlar.
  • Burn-in / Image Retention gibi şeyler için yorum yapmak için çok erken. Fakat en azından anlık bile olsa daha hiç karşılaşmadım. İnternette yazan gerekli önlemleri aldım. Brightness sonda değil vs. İleride alan olursa yazabilir bana bildiklerimi anlatmaya çalışırım. Benim bu konudaki en büyük avantajım digitürk vs izlemiyor olmam. Logo ile işim yok. Oyunlardaki HUD'lar sıkıntı benim için fakat ADD olduğu için bende bir oyunu en fazla 2 saat oynayabiliyorum veya fifa'da en fazla 3 maç arka arkaya yapabiliyorum sonra mutlaka mola vermem gerekiyor.
  • TV'nin titreşimle ses yaratma teknolojisi cidden çok iyi. Denettiğim herkes sesin ekranda hareket ederek ilerlediğini hissedebiliyor. 
  • Apple TV 2. jenerasyon ile 1080p film izlerken bazı karanlık bölgelerde pikselleşme hissediliyor (şu anki izleme mesafem 2.5 metre) Apple TV 4K alırsam onunla ilgili yorumlarımı yazarım.

 

Kısa vade deneyimlerime göre bütçesi olan için bu TV'yi kesinlikle öneririm.

 

Aralık 2017'den beri Sony A1E 65 OLED kullanıyorum. Geçen sene almadan önce hem bizim forumda hem de yurtdışı forumlarda baya araştırmıştım. 1 yıllık süre sonundaki tecrübelerimi yaziyim:

  • TV'den aldığımız zevk katlanarak arttı. LED Tv'ler göze cidden kötü geliyor. Ev ortamında QLED Tv izlemedim hiç o yüzden QLED'leri en azından bu yorumun dışında tutuyorum. Stardust sağolsun zamanında gaz vermişti. Siyahların gerçek siyah olması renklerin kalitesi vs. O zamanlar bu kadar etkileneceğimi düşünmüyordum fakat cidden inanılmaz bir his.
  • Update'ler sayesinde TV'ye Dolby Vision'da geldi. 
  • Google Play Store'dan Archos Media Player ve MX Player sayesinde HDD'ye attığım 4K filmleri altyazılarını application üzerinden indirip kolayca izleyebiliyorum. Emektar 2013 Macbook Pro Retina'nın gücü yetmiyor 4K filmleri oynatabilmek için. 
  • OLED'lerde en büyük konu tabikide burn-in / image retention. 2017 Aralık - 2018 Eylül arası TV'de neredeyse sıfır normal yayın izledim. TV sadece Apple TV 4K ve PS4 Pro ile çalıştı. Logolar ile ilgili bir sıkıntı bu süreç içinde yaşamadım.
  • 2018 Eylül sonrası evliliğinde getirdiği nimetler sayesinde (yüzünden) normal tv kanallarıda izlenmeye başladı TV'de. Eşim sabahları ve öğlen izliyor sanırım. Kendisine tembih ettim TV'yi açık bırakıp mutfağa vs gitme diye. ne kadar dikkat ediyor bilmiyorum fakat TV'nin kendi kendine kapanma süresini 2 saate ayarladım. Buna ek olarak Sony TV lerde (LG'lerde de olması lazım) Pixel Shift denen bir olay var. Ekranda aynı görüntü kaldığı zaman görüntüyü size fark ettirmeyecek boyutta tv de oynatıyor ve bu sayede farklı pixelerin çalışmasını sağlıyor. 
  • Bu süre boyunca kalıcı burn-in /image retention olmadı çok şükür. Kanalların logosu anlık olarak bile ekranda kaldığını görmedim. PS4 Pro HDR özelliği olan ve HUD olan oyunlarda mesela oyunu kapattığımda PS4 Menüsü gelmeden önce bekleme ekranında (ana bir rengin hakim olduğu hafif animasyonlu ekran) hafif bir karartı oluyor. Bir çok kez saydım 5 saniye sonra bu karartı gidiyor. Bir çok kez fark bile etmedim o karartıyı. Mesela BF5'i 3 saat aralıksız oynadıktan sonra kapattığım orta üst bölümde bulunan takım skorlarının bulunduğu ekranın "karartısı" oluyor. Hemen gidiyor dediğim gibi ve izleme zevkini baltalayan bir konu asla değil.
  • TV'de Panel Refresh diye bir özellik var. Yılda 1 kere yapılması öneriliyor. Ben daha yapmadım çünkü kalıcı bir burn in görmedim. Kıl birisi olduğum için ayda bir youtube'da bulunan image retention testleri yapıyorum ekranda hiç bir leke gözükmüyor.
  • Son update'den sonra TV eğer ekranda statik bir görüntü algılarsa (belli bir noktada değil genel olarak) ekranı dim ediyor. Bu sayede o pixeller çalışması gerektiğinden daha düşük seviyede çalıştığı için burn-in riskini oldukça azaltıyor. Mesela oyunu durdurdum menüde bekliyorum 2-3. dakikadan sonra ekran dim oluyor. Ne zaman menüde hareket edersem veya oyuna dönersem görüntüyü anında eski haline getiriyor. 

 

Şimdi almadan önce bu kadar para verip aldığım TV'yi "dikkatli" kullanmak bana saçma geliyordu. Fakat esasında o kadar da dikkat etmiyorsunuz. Belli başlı maddeler bir süre sonra standart rutin bir hal alıyor. Hiç bir zaman "aman allahım 5 saat aynı oyunu oynadım kapatmalıyım" demedim. Gerçi o kadar aralıksız bir oyun oynayamıyorum. 

 

Tabiki OLED TV alıcam ve her gün 5 saat NTV- CNN vs (özellikle haber kanalları riskli. Aşağıda sağda solda yazılı haber akışı ve onun çerçevesi olduğu için) izleyeceğim diyorsanız size göre bir TV değil OLED'ler. Genel ve karışık kullanımda ben bir sorun yaşamadım. Maalesef yaşamayacağım anlamına gelmiyor fakat en azından ilk 12 aylık deneyimim bu şekilde. 

 

2018 OLED'lerde eğer;

  • Renkleri abartılı canlı (vivid) biraz gerçek dışı fakat etkileyici istiyorsanız LG OLED almalısınız.
  • Renkleri en doğru şekilde (filmi çeken yönetmenin size göstermek istediği renklerde) size sunmasını istiyorsanız Panasonic OLED almalısınız.
  • Motion Handling - Fast Motion konularında kırılmasız akıcı görüntü ve Panasonic OLED kadar olmasada ona en yakın doğru renkleri size sunmasını istiyorsanız ve standart TV ses sistemleri arasında açık ara en iyisini istiyorsanız Sony AF9 Master Series OLED almalısınız.

Genel yargı bu yönde. 

Atrin tarafından düzenlendi
Thustu and stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

65" OLED tvye niyetlenmistim de fiyatlar almis basini gitmis 18bin TL olmus... Su an 55" X900F duzgun gibi duruyor, fiyati 7bin TL civari... Bunun disinda (bunu rtings.com'dan baktim), bu fiyat seviyesinde onerisi olan var mi?.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@JardeL hocam 65 oledler evet aşırı pahalı fakat 55 X900F düşünürken neden 55 OLED düşünmüyorsun ? 11k civarı. https://www.hepsiburada.com/sony-kd-55af8-55-139-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-oled-tv-p-HBV00000BIXN5 - tabi o kadar çıkabilir misin bilmiyorum yanlış anlama. X900F'in iki katı neredeyse. 

 

X900F yerine bu arada 55 inç QLED'de düşünülebilir. LED TV ben olsam bu saatten sonra almazdım. X900F çok güzel bir seri ona lafım yok ama siyahlar biraz daha siyah olsun diye QLED'e yönelebilirdim sanırım.

 

edit: rtings'de bunu yazmışlar gerçi

 

Quote

Very similar performance to the Samsung Q8FN. The X900F has deeper black levels, but there is more visible blooming.

 

Blooming e takılmıyorsan hocam patlat X900F'i gitsin. Puanlamaları çok iyi. Tek falsosu  1080p @ 60 Hz : 40.9 ms inputlag'ı. ama ps4pro vs varsa 4K'da input lag oldukça düşük

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

77 iddaalıymış :) fakat güzel olur. Panasonic OLED'ler çok başarılı. İyi bir seçim olur fakat 77 inç fiyatı ne kadar olur o soru işareti. Benim A1E OLED 75inç zamanında Vatan'da 95.000 TL'ye satılıyordu

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin

Baktigim kadariyla 55X900F'in fiyat/performansi QLEDlere ve OLEDlere gore daha iyi... Siyah konusunda ben de takintiliyim biraz ama fiyatlara bakinca o takinti geri planda kaliyor :) ... Bakayim ya biraz para kenara atip OLED'e gececegim ya da X900F alirim sanirim...  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

LG'nin B serisi oledleri alınmaz. C ve diğer üst modeller alınmalı alınacaksa. B serisinde hep bir önceki serinin işlemcileri kullanılıyor ve bir çok detay özellik kırpılmış oluyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bakınıyorum bu arada fakat OLED aşırı pahalı, LG 55SK8500 fena gelmedi, bir görmek lazım mağazada falan. Beğenmezsem onunda almam ancak QLED denen LCD televizyonlardan da almam, aşırı pahalı, o bütçeye çıkılıyorsa OLED alınır, artık LCD ile işim olmaz o bütçe seviyesinde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Siyah kalitesi açısından led tv'lerde piyasada bulunabilir en iyi tv Q9 serisi. Burnin'e kafayı takmış, oled kadar olmasa da düzgün siyah isteyen bir kullanıcı bence Q9'la gayet mutlu olur. Çok aydınlık odalarda gündüz kullanımında da oledlere göre avantajlı bir tv. Dolayısıyla evlerinde eşleri de tv izleyecek kullanıcıların seçiminde listede olması gereken bir tv. Bence LG'nin amiral gemisi Wall serisi 1tv'ler dışında, bağlantı konnektörleri vs için ayrı bir kutu kullanılması ve panele tek bir incecik kablo ile bağlanan tek tv olması da çok kullanışlı bir ergonomi çözümü. Ama fiyat konusuna katılıyorum. Oled tv'lerle aynı fiyat kategorisinde olması pek mantıklı değil. Üstelik LG 8 serisi oledler ve Sony AF8 ile birlikte piyasaya ilk girdiklerinde Q9F'ler arasında mantıklı bir fark vardı. Son 6 ayda normal olmayan bir fiyatlandırma söz konusu. Bu Q9 için dezavantaj. Ayrıca parlaklık ve contrast açısından da en iyi HDR performansını sunan bir tv olmasına rağmen DOLBY Vision desteklememesi de ikinci dezavantajı. 

 

Oledlerde ise bir seri önceki Sony A1 hem X1 extreme işlemcisi hem de panel kalitesi nedeniyle Türkiye'deki en iyi oled tv idi. 7 serisi LG oledlerin işlemcisi görüntü işleme özellikleri açısından bariz şekilde geri kalıyordu. LG 8 serisi ile (B8 hariç diğer modeller) a9 işlemcisi ile geldi ve 7 serisinde olumsuz birçok şeyi düzeltmiş oldu ve sony karşısında çok güçlü bir alternatif oldu. Webos ile bence en iyi tv arayüzüne sahip olan LG 8 serisi ile epey bir satış yakaladı. Nitekim Sony, AF8 ile A1'in üzerine yeni pek birşey koymadı. Aynı işlemci ile devam ettiler. Alternatif tv'lere göre input lag'ın fazla oluşu vs AF8'in satış rakamlarını çok etkiledi ki lg 2019 modellerini daha tanıtmamışken Sony AF9 piyasaya çıktı ve A1 ile yakaldığı başarıyı X1 Ultimate işlemcisi ile tekrar etmeye çalışıyor. Ama çok pahalı. Ayrıca sony kumandada yaptığı IR salaklığını ne için ısrarla devam ettiriyor anlamıyorum. Bu devirde bu seviyedeki tv'lerde hala çoğu özelliği kullanabilmek için kumandanın tv'yi direk görmesi zorunluluğu bence çok büyük saçmalık. Bunun yanında arayüzü de LG ve Samsung tv'lerin gerisinde. 

 

LG'nin de diğerlerine göre bariz olumsuz yönleri oluyor. En başta ses konusunda LG hep geride. LG oled bir tv alan kişinin tv'yi mutlaka bir soundbar ya da ses sistemi ile birlikte kullanması şart. Upscale olayında da genelde tv'leri geri kalıyor. 

 

Diyeceğim o ki, en üst kategorideki modeller de olsa her farklı marka tv'nin maalesef bir yeri eksik kalıyor. Bu yüzden tv seçimi çok kişisel bir tercih. 

 

 

ZvAnA tarafından düzenlendi
RFID, JardeL, MilesTeg and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İyi bilgilendik. :) 

 

Şöyle de düşünüyorum, OLED paneli LG dışında üreten yok sanıyorum ve “ekonomik” modeller de LG’de.

 

Sadece işlemcisi değişik falan diye de aynı panele neredeyse iki katı falan bulan farkı ne diye vermek gerekiyor ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Panelleri LG uretiyor evet fakat goruntuyu isleyen islemci cok onemli. Bir dedikodu ne kadar dogru bilmiyorum ama Sony veya diger ureticiler kendilerine ozel OLED panel urettiriyorlar LG’ye diyorlar. Ne kadar dogru tartisilir tabiki. ZvAnA’nin yazdiklari cok dogru. Her acidan mukemmel tv yok. Ben sahsen LG OLEDleri begenmiyorum. Motionda sikintililar. Verdigi goruntu bana gore fazla “vivid”. Fakat arayuzu cok daha iyi Sony’ye gore. Arayuz benim icin en son kriter mesela. Kimisi icin cok onemli olabilir. TV’nin smart olan hic bir ozelligini kullanmiyorum neredeyse. Android 8.0 update geldi arayuz sadelesti ama bence daha kotu oldu. Kumanda boktan otesi. Fakat renk dogrulugu ve motion kisminda x1 extreme islemci cok iyi bir is cikardigi icin ve tv standi olmayan acili tasarimindan oturu A1 almistim ben. Simdi alicak olsam (gerci oyle bir butce yaratmam imkansiz) ya Panasonic yada Sony alirdim yine.  

 

Bir kac mesaj once yazmistim tekrar yaziyim;

 

On 12/19/2018 at 0:29 PM, Atrin said:

2018 OLED'lerde eğer;

  • Renkleri abartılı canlı (vivid) biraz gerçek dışı fakat etkileyici istiyorsanız LG OLED almalısınız.
  • Renkleri en doğru şekilde (filmi çeken yönetmenin size göstermek istediği renklerde) size sunmasını istiyorsanız Panasonic OLED almalısınız.
  • Motion Handling - Fast Motion konularında kırılmasız akıcı görüntü ve Panasonic OLED kadar olmasada ona en yakın doğru renkleri size sunmasını istiyorsanız ve standart TV ses sistemleri arasında açık ara en iyisini istiyorsanız Sony AF9 Master Series OLED almalısınız.

 

Atrin tarafından düzenlendi
jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 saat önce, T800 said:

Sadece işlemcisi değişik falan diye de aynı panele neredeyse iki katı falan bulan farkı ne diye vermek gerekiyor ?

 

Hocam işlemci şu açıdan önemli; TV'nin düşük çözünürlükten 4K'ya upscale, hareketli sahnelerde piksellerin kontrolü, karanlık sahnelerde detayların ortaya çıkarılması vs. daha birçok şey işlemciye ve yazılıma bakıyor. Sony bu konuda diğerlerinden hep öndeydi hâlâ da önde. Mesela ben bir sony alacak olsam sony'i tercih etme sebebim motion yönetimi ve upscale becerisi olurdu. Tasarımları da bence daha güzel. Gerçi @Atrin'in A1'inin açılı duruşunu herkes sevmedi. Bu nedenle zaten AF8 normal dik duran bir TV tasarımıyla geldi. Zaten A1 ile AF8 arasındaki en büyük fark bu. Onun dışında hemen hemen aynı TV'ler. Sony A1, LG'nin 7 serisi oledlerinin rakibiydi. Ancak AF8 başta LG'nin 8 serisinin rakibi gibi konumlandı. Bu da AF8 ile Sony'nin daha önceki mesajımda belirttiğim nedenlerle geri planda kalmasına neden oldu. Ha X1 extreme işlemci zaten kötü bir işlemci değildi o yüzden şahsen işlemci de yeni bir adım atılmamış olması bana göre çok önemli değil, ama LG'nin 8 serisi panelleri parlaklık ve dolayısıyla HDR açısından daha önde geldiler. Zaten piyasayı incelerseniz AF8 fiyatları LG C8 fiyatlarından daha düşük. Bu yüzden Sony A9F/AF9 ile hem daha parlak panel ve geliştirilmiş işlemciyle geldi. Şuan da performans açısından çok iyi konumda. Ama hangi fiyatlarla!

 

Açıkçası ben de 2 yıldır falan TV'leri yakından takip ediyorum. Kendime uygun bir tv bulduğumda 65"' lik bir model alacağım. 55" işimi görseydi, her ne kadar arayüz, kumanda vs olumsuzluklarına rağmen şuan fiyatları da göz önüne aldığımda Sony A8F alıp geçerdim. Ama bu noktada LG C8 daha ucuz olsa tercihim LG olurdu. Belli bir noktada fiyat daha önemli. 55" oled tv'ler nispeten bir tv'ye ödeyebileceğim rakamlarda geziniyor. Ama olay 65" oldu mu çok mantıksız fiyat artışları söz konusu. 55'den 65'e geçişte 7k-10k'lık farklar anlaşılır değil. Bu nedenle bu aradaki fark kabul edebileceğim makul bir noktaya gerileyene kadar tv almak yanlısı değilim. Bu noktada eğer samsung 65Q9FN ile 55" oled arasında yine 6-7 bin liralık farklar olmasaydı tamamen Q9 tarafına da kayabilirdim. Ama şuan o da çok mantıksız bir fiyattan satışta. Enteresan olanı 55 inç Q9FN modelinin piyasada bulunamıyor olması. 11k civarına 55" oledler satılırken 55" Q9 tv'nin 10k altında satılıyor olması mümkün olabilir 55" ile işini görecekler açısından iyi bir tercih olabilirdi. Bu yüzden @Jardel'in de düşündüğü sony XF900 bütçeyede hitap ederek fiyat/performans oranında iyi bir tv olarak karşımıza çıkıyor.

 

İşin bir de önümüzdeki yıl boyutu var. Yani, 2019 seri tv'ler Sony AF9 dışında henüz bizim piayasamıza girmedi. Onlar piyasaya girmeye başlayınca elbet 2018'in tv'leri bir nebze düşüş yaşayacak. Ayrıca samsung tarafında micro led tasarımlı bir tv gelirse tv seçim kriterleri tamamen değişebilir. Micro led oldukça umut vaadedici bir teknoloji. Acelem olmadığı için şimdilik bir yandan bu gelişmeleri takip ediyor, bir yandan da fiyatların düşmesini bekliyorum. Bir de genellikle 3 marka çerçevesinde duruyorum çünkü oled sahnesinde panasonic, philips de olmasına rağmen ürünleri Türkiye'de bulunmuyor. Philips'in amiral gemisi oled 903 ve 803 gibi oled tvler de var. Bunlar ülkeye 2019 ikinci yarısında girecek. Fiyatları ne olacak merakla bekliyorum. Gerçi TV fiyatları düşse bile TL' nin değer kaybetmesi sonucu bu bize ne kadar yansır onu da bilmek zor.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Euro 6.40 , USD da 5.70 oldu bugun, bu kurlarla birakin indirimi zam bekliyorum... 

 

Goruntu islemcisine gelirsek AVForums'tan soyle bir alinti yapayim;

 

Quote

 

Best TV Picture Processing 2018 – Philips 55OLED903 OLED TV

Best TV Picture Processing 2018
 

Regular AVForums members will know all about Philips picture guru Danny Tack and his development of the picture processing seen in the P5 Processing chip. He certainly takes pride in how well the Philips TVs perform with correct scaling of lower resolution images, to the excellent motion for TV and film viewing.

Sony for a long time ruled this particular roost when it comes to video processing and motion on TVs, but the last two flagship models have seen cutbacks in the processing on offer. On the other hand, Philips is now on to their 2nd generation of P5 and for videophiles that means excellent motion handling of 24fps material and 50i broadcast, along with superb upscaling of lower resolution images to the 4K Panel of the OLED903. If you don't need the B&W soundbar that is part of the 903 package, you can instead go with the OLED803 which drops the soundbar but has exactly the same image performance.

If you are not as fussy as us film fans and image purists, Philips also give you a full suite of video processing and image manipulation features. You can experiment with modes for sports motion and creating HDR-like images from SDR content, the list is endless. But for us, it is the excellent video processing, accurate 24fps motion and excellent scaling that stands out with the latest OLED+903 TV.

 

 

https://www.avforums.com/article/editors-choice-awards-best-tvs-2018.15659 ] ...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@JardeL Hocam imkanınız varsa Panasonic tarzı markalara yönelin. LG, Samsung, Philips'den uzak durunuz. Philips'in bu ürününü pek bilmiyorum ama daha evvel ki modelleri hep  sıkıntı çıkardı ailemize. Sony daha iyi bir seçenek olabilir yazılanlar arasında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Kasım ayında Samsung'un 65" LED bir modelini aldım geçtim : https://www.amazon.com.tr/Samsung-Nu7400-65-Serisi-Uhd/dp/B07D4L7MHG/

 

 Benim gözümde büyük ekran olması, bildiğim bir marka olması, 4K/Smart olması yeterliydi, açıkçası paramın karşılığını da aldım. OLED/QLED gibi teknolojiler bana pahalı geliyor. 65"LED yerine 55" OLED alabiliyordum aşağı yukarı, büyüklük daha önemli dedim, iyiki de öyle yapmışım. 

 

 Sadece Samsung'un daha önceden algılayamadığım bir kepazeliği ile karşılaştım : USB'den film oynattığınızda DTS codec varsa sesi otomatik olarak açmıyor. 2017 modellerde bu sorun yokken 2018 de resmen downgrade yapmışlar, dahası üst modellerde de (QLED falan) aynı saçmalık varmış. Elimde DTS filmler ve 20.000 TL değerinde bir ses sistemi var ama filmden ses alamıyorum. Anlaşılır gibi değil. Gidip optik çıkışı olan (pahalı) bir media player almak zorundayım. Bu kepazelikten haberim olsa LG alır geçerdim, hem 500 TL falan daha da ucuzdu. 

 

PS : Optik çıkışı olan güzel ve çok pahalı olmayan Media Player önerisi olanlara şimdidien teşekkür ederim. Yurtdışı ile uğraşmak istemiyroum artık, Türkiye'de de fiyatlar saçma pahalı. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Milyorluk tv üreticilerinin ucuz numaralarını  , dts açmaz , Türkçe altyazı desteklemez , desteklese boyutu ayarlamana izin vermez ya da çok kısıtlı seçenekle ayarlatır. Hoş LG bu konuda biraz daha iyi.
Bu yüzden tv'ye usb takıp hiç film video izlemedim , eski dizüstünü tv'ye adadım , ses için de 2.el kerativ harici usb ses kartı alıp optik çıkış elde edebildim. Teferruatı fazla ama daha kullanışlı. İnternet elimin altında tv'imde.


 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok