GTX 1080 Ti Seçimi
1 1

GTX 1080 Ti seçimi   25 oy

  1. 1. Hangi 1080 Ti ekran kartını seçersiniz ?

    • EVGA GTX 1080 Ti FTW3
    • ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti OC
    • MSI GTX 1080 Ti GAMING X
    • ZOTAC GTX 1080 Ti AMP Extreme
    • Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti Xtreme Gaming
      0
    • EVGA GTX 1080 Ti SC2
    • EVGA GTX 1080 Ti SC Black (backplate olmayan model)
      0
    • EVGA GTX 1080 Ti SC2 Hybrid (su soğutma)
    • MSI GeForce GTX 1080 Ti Armor OC
      0
    • MSI GeForce GTX 1080 Ti Sea Hawk (su soğutma)
    • ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti PGF Extreme OC
    • Gigabyte 1080 Ti Gaming OC 11G
      0
    • ASUS ROG Poseidon 1080 Ti Platinum
      0
    • Founders Edition (herhangi bir marka)

Please sign in or register to vote in this poll.

Bu konuda 76 mesaj var

Faklı markaların, çeşitli modelleri artık kendilerini raflarda ve online mağazalarda göstermekte.

 

http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1080-ti-aib-custom-model-roundup/

 

Aynı markanın aynı soğutucu çözümlerinin "OC" , "X" gibi saat hızları farklı modellerini listede tekrar etmemeye çalıştım ama eksik kaldığını düşündüğünüz bir modeli söylerseniz listeye ekleyebilirim.

 

Oylama, tanıdığım forum şahsiyetlerinin fikirlerini merak etmem açısından, kimin hangi seçeneğe oy verdiği gözükecek şekilde ayarlandı bu sefer, yani gizli oylama değil.

 

Benim en ciddi bulduğum 3 yarışmacı, en başa yazdığım üzere Evga FTW3, Asus Strix OC ve MSI Gaming X. 

 

Diğer modeller bunlar kadar iddalı olmasa da listemizde yerlerini aldılar.

 

Şahsi fikrim, bu işe girişiliyorsa en sağlamı bu 3 modelden birini almak gerekir diye düşünüyorum.

 

MSI ve Asus mevcut soğutucu çözümleri ile kendilerini kanıtlamış durumdalar.

 

Fakat Evga FTW3 modeli yeni tasarlanan ICX soğutucu ile sonu bilinmez bir maceraya atılmak gibi gözükmesin, aşşağıda koyduğum videoda gözüktüğü gibi gelen ilk yorumlar çok iyi.

 

Kendi nazarımda gerek görünüş gerek performans olarak FTW3 oldukça önde, fakat zaten OC potansiyeli oldukça sınırlı, uç bir GPU da, kendisine verilen fiyat farkını gerçekten performans anlamında hakeder mi,  orası tartışılır. Umarım vakit bulabilirsem FTW3 elime geçtiğinde bir unboxing videosu ve bir mini inceleme yazısı yazmak istiyorum bu işlere amatörce bir giriş olarak.

 

MSI ve Asus'a en büyük eleştirim daha önceki modellerde de kullandıkları soğutucuları, bozuk değilse tamir etme mantığıyla, tıpa tıp aynı şekilde 1080 Ti kartları için de uyarlamak oldu. Bu GPU'yu alacak kişinin, ekran kartının daha "yakışıklı" gözükmesini önemseyebileceğini düşünüyorum. Gerçi Asus şuan "Poseidon" diye bir model çıkarmış, henüz aşina olmamakla birlikte, ister hava ister sıvı soğutma ile kullanbilir olma özelliği öne çıkarılmış.

 

https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-POSEIDON-GTX1080TI-P11G-GAMING/

 

Hemen satın alma aşamasında olanlar için, hem en hesaplı hem de güvenli seçeneğin Amazon.de'nin kendi stoğundan bir MSI Gaming X olabileceğini düşünüyorum fakat EVGA FTW3'ü de beklemeye değer gördüğüm için elim MSI'a gitmiyor.

 

Diğer yandan hem 1080Ti performansından vazgeçmek istemeyip, hem de zaten "lüzumsuz" derecesine varacak şekilde pahalı hale gelen bur ekran kartı furyasında çok para harcamak isteyen bilinçli kullanıcı için tavsiyem, backplate'siz evga modeli SC2 black olabilir 720 dolarlık etiketi ile.

 

Sizden istirhamım, bu konuyu da kısır bir döngüye sokmamak açısından, "1080 Ti alınır mı alınmaz mı", ya da "Vega beklemeli mi" gibi fikirler yerine, bu başlıkta eğer 1080 Ti alınacaksa hangi model alınır onu irdeleyelim.

 

dip not: diğer konuya içerik olarak faydalı mesajlar atan arkadaşlar isterlerse ordan buraya mesajlarını kopyalayabilir, hatta kopyalarken güncelleyebilirler de.

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Seçeneklerde AMD Vega göremedim. :1pof:

 

Geçeceksen her parçan aynı olsun Full AMD'ye geç. Riks budur.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla daha önce de konuştuk ama bi daha yazma gereği hissettim. FE'larda fena bi coil whine var. Gerçi araştırınca yabancı forumlarda, nerdeyse her markanın her tip 1080ti'ında olduğunu okudum ama en azından FE kadar değildir diye düşünüyorum. 1080ti alan adamın da görüntüye önem vereceğine katılıyorum. Birbirimizi kandırmayalım fonksiyonu ne olursa olsun, donanımlarımızda form da arıyoruz. :D Bahsettiğin Evga modeli de fenna duruyor. :new_2gunsfiring_v1:

stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Coil whine olayı pek içi açıcı değil, daha iyi olması gerekirdi kesinlikle ancak süre geçtikçe benim kartta bir miktar azalma oldu, bir de PSU'dan iki ayrı çıkışa bağladım altı ve sekiz pin girişlerini.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 minutes ago, T800 said:

Coil whine olayı pek içi açıcı değil, daha iyi olması gerekirdi kesinlikle ancak süre geçtikçe benim kartta bir miktar azalma oldu, bir de PSU'dan iki ayrı çıkışa bağladım altı ve sekiz pin girişlerini.

 

kesinlikle azalma var. ben de farkettim. rodajı var heralde bobinlerin. :icon_think: :zuh:

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

basite indirgemek gerekirse, profosyonellikten tamamen uzak edindiğim izlenim, nvidia standart tasarımı 6+8 pin güç girişli standart PCB'lerde ortalama kondansatörler kullanıldığı için coil whine olasılığı daha yüksek olabiliyor, bu kartlar genel olarak 720 dolar seviyesi ve altında MSRP'ye sahipler.

 

MSI Gaming X, Asus Strix ve EVGA FTW  gibi custom PCB'ye ve 8+8 pin güç girişine sahip modellere görünen o ki daha kaliteli kondansatörler ve elektrik regülasyon parçaları kullanılmakta. Bu tabi %100 garanti olmasa da kullanıcı deneyimlerinden gördüğüm coil whine şikayeti daha çok "hesaplı" olarak tabir edebileceğim kartlarda cereyan ediyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 minutes ago, hakancez said:

Su çağda coil whine cok büyük rezillik. 

 

Gülün dikeni gibi düşünmek lazım :)

 

sonnuçta idle haldeyken benim bildiğim coil whine olmuyor, oyun oynarken ise oyunun sesi büyük oranda baskılıyor.

 

 gerçi ben bu konuda şanslıyım, withcer 3'ün menüsünde FPS'nin 1000'lere çıktığı yerler dışında kartımdan hiç coil whine sesi duymadım, tahmin ediyorum ki insanı sinir hastası edecek seviyede sese maruz kalan şansız ekran kartı sahibleri de vardır :)

 

bu işi çözerse japonlar çözer :) hadi belki de almanlar diyelim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu oluyor, önüne geçilemiyor doğası gereği, ancak rahatsız edici boyutta olmaması lazım, yoksa her kartta bir miktar sesi normal kabul etmek lazım.

 

Konuya gelir isek ben su soğutma bloğu ile kullanacağımdan o farkı bloğa vermek istedim. Bir de ekran kartları gerçekten su soğutma bloğu istiyor, CPU'dan ziyade esas olarak ekran kartına büyük faydası var su soğutmanın.

 

Elbette ekran kartlarının da besleme kalitelerine bakılabilir alınırken hatta buildozoid mi olacaktı adı, baya faydalı videoları var youtube'da, bunlardan yararlanılabilir.

 

Onun dışında çok çok büyük farklar yoktur sanıyorum kartlar arasında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu da belirtelim, FTW3 dışında bildiğimiz  klasik iki slot kart yok gördüğüm kadarıyla, büyük ve ağır heatsink gibi şeylerle uğraşmak istemeyenler buna dikkat edebilirler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evet çoğu soğutucu "2 buçuk" standart PCI yeri kaplıyor, EVGA FTW3 tam 2 yer kaplıyor yani SLI açısından avantajı var. gerçi bu saatten sonra SLI yapılmaz ama o ayrı konu 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bobinler bircok alanda kullanılıyor. Üzerinden bir ekran kartindan daha fazla guc gecen bircok alan var. Birçok çözümde var. Askeri sınıf bobinleri yanında bunları ayri korumali alanlara cekip izole etmek vesaire gibi. Muhtemelen ekran karti ureticileri canlari yanmadan bu isi cozmeyecekler. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ayın 9'u geldi geçti, 10'u bitti, FTW3 stoğu hala yok.

 

https://www.nowinstock.net/computers/videocards/nvidia/gtx1080ti/

 

kart duyurulduktan 2 ay sonra hala amazon'da 1 kez bile stoğa girmemiş olması işkillendiriyor beni.

 

bir yandan da amazon.de'den MSI Gaming X göz kırpıyor. bir de asıl mantığın sesi 1080 ti ile hayatında ne değişecek diyor :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen SC kaptığım için FTW ne kadar gecikti dikkat etmedim heralde.

 

Bu sefer özellikle -o da tipini beğendiğimden- FTW3 almak istedim, haftalar geçti alet yok hala piyasada.

 

EVGA'dan bu gecikme yüzünden gün geçtikçe soğuyorum, MSI falan almam da, Asus Strix almam bir anlık sinirime bakar :)

 

Zaten Linus'dan sonra yeni adamım Jay de bu video'da bütün 1080Ti'lar performans olarak aynı diye sayıklamış, o yüzden şu saatten sonra hem en pahalı, hem de en geç çıkan versiyona karşı sabrım hızla tükeniyor:

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cihan sen aldın mı,almadın mı, ne aldın, tamamen koptum olaydan. Ne oldu son olarak ? Hala almadıysan hatta vazgeç 2560x1440 monitörle, bak Volta geliyor onu al direkt bari.:D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

FTW3'e önsipariş verdik dedik ya Tolga abiiii :) yıllar oldu hala gönderecekler kartı. Stok yok. Zaten dün gece yatmadan şu videoyu izledim, azcık moralimi bozdu, yatağa hüzünlü girdim :)

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amazon.de'de sembolik bi 5-10 euro düşüş olsa onu alabilirim, şuanki fiyatı tam hesaplamadım ama FTW3'den de pahalıya geliyor.

 

ps: bu arada amazon.de'de SC2 ve SC Black var ilgilenenler için, FTW3 tabii ki yok. Ayrıca fiyat avantajı yüzünden MSI'ın hala en mantıklı seçim olacağını düşünüyorum.

 

https://www.amazon.de/EVGA-GeForce-1080-Gaming-11GB/dp/B071CPWFVJ

 

https://www.amazon.de/EVGA-GeForce-1080-Black-11GB/dp/B071XP4MBS

 

https://www.amazon.de/MSI-V360-001R-Grafikkarte-GDDR5x-schwarz/dp/B06XT3TVKP

 

Amazon.de'den Evga'ların TR gönderimi şuan için açık değil, fakat başta asus ve msi'ın da açık değildi, bir süre sonra açılır. Amazon.com da aynı şekilde davranıyor, ilk sadece iç paraza açıp bir süre sonra uluslararası gönderi de yapmaya başlıyor.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İlla Ti alacam diyorsan bence de FTW3 güzel seçim. GTX 1080 FTW'de şu thermal pad sorunu yüzünden biraz can sıktı EVGA ama benim FTW'yi zaten agresif fan ayarlarıyla kullandığımdan ben bir sıkıntı gözlemlemedim. 3 gün önce de kasada yaz temizliğine giriştiğimde kartı açıp evganın bahsedilen sorun için gönderdiği thermal pad ve thermal macun ile macun ve padleri yeniledim. FTW 3'ün vrmlerde de sıcaklık sensoru bulunması benim için tercih sebebi olurdu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

msi1080ti.JPG

 

Order Summary

Items:EUR 656,29

Postage & Packing:EUR 0,00

Import Fees Deposit:EUR 118,13

Order Total:EUR 774,42

 

Şuan çok avantajlı durumda msi, bu evga'ya niye takılı kaldıysak...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cihan bence MSI al geç. MSI Gaming X kart kullandım, sıkıntım olmadı. Sen soğutucuyu sevmedin renginden dolayı ama, FTW3 de alsan http://www.thermaltake.com/Chassis/Mid_Tower_/View/C_00003049/View_28_RGB_Riing_Edition/design.htm böyle veya Core P7 gibi birkasan olmadıktan sonra görmüyorsun neredeyse backplate dışında birşey.

Firienholt beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok