Intel Core-X serisi işlemciler sunar: Core i9 18c/36t
1 1

Bu konuda 202 mesaj var

1 hour ago, Najaz said:

OEM PC pazarı bitti, ama çift okeyi olduğu için okeye dönüyor :D

 

Şu an bir geçiş dönemi yaşıyoruz. OEM üretici firmalar son kozlarını oynuyorlar, artık müşteriye yeni bir şey sunamadıkları için anakartta bile RGB LED ışıklandırma gibi atraksiyonlara giriştiler. İnsanlar çok geçmeden anlayacak, "0.5 dolarlık LED koyup aynı işi yapan anakartı bana 150 dolar pahalıya satıyor" diyecek ve bu ürünlere olan talep de hızla düşecek.

 

Pastanın ezici çoğunluğunu oluşturan tüketici grubu evine bilgisayar almak istediği zaman gidip dizüstü bilgisayar alıyor. Grafik kartı satışlarının hala yüksek adetlerde seyretmesinin sebebi, halihazırda bu kartları kullanabilecek bir kullanıcı tabanı olması, lakin bu grubun da alışkanlıkları değişmeye başladı. Artık "casual gamer" dediğimiz kullanıcı oyunu konsolda oynuyor, WoW, LoL, CS-GO kasan bebeler de 3000 dolara kasa toplamıyor, 750ti'la veya son dönemde sıkça gördüğümüz gibi bu ayarda bir GPU'ya sahip dizüstü bilgisayarla işi kotarıyor.

 

Milyon kere yazdık milyon kere tartıştık aynı konuyu.

PC oyunculuğu, Oem pazarı falan bitmedi, yakın bir zaman içinde de bitecek gibi görünmüyor.

 

PC kullanıcı kaybetti ama zaten o giden kullanıcı PC kullanıcısı değildi. Alternatif olmadığı için mecburen PC kullanmaya mahkum kişilerdi.

Cep telefonları tabletler akıllı tvler falan derken bunların çoğu PC dünyasından çekildi.

Onlar gidince geriye konsantre PC kullanıcıları kaldı. Bu kalan tayfa PC'ye ve çevre donanımlarına daha fazla para harcayan, oem ürünlerini kendi satın alıp birleştiren, gösterişli kasalarla, sıvı soğutmalarla, kasa ışıklarıyla fanlarıyla bilmem kaç dpi farelerle haşır neşir insanlar.

Dolayısıyla oem ürünler daha sertleşmeye başladı. Çünkü artık pazarı elinde tutanlar ofis bilgisayarı kullananlar değil, evinde pencereli kasalı bilgisayarında oyun oynayan adamlar.

Ondan dolayı oem ürünler led ışıklı, m2 soğutmalı, çelik destekli pci-ex soketli, karbon fiber desenli, çünkü bu adamlara tuvalet terliği renginde H61 anakart satamazsın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllardır aynı laflar ama değişen bir şey yok... Benim sormak istediğim tamam masaüstü pc ler ölüyor diyelim, yerine ne geliyor veya gelecek?.. Mesela mobil taraf güçlendi 14 nm sayesinde çok güçlü cpu ve gpu ları cebimizde taşıyoruz ancak aynı teknikler masaüstüne de uygulandığı için o taraf da güçleniyor işte. Örneğin adam koyuyor 21 milyar transistörü 12nm lik volta gpu' ya ve sen pc ler ölüyor diyen sevgili dostum, söyle bakalım mobilde bununla baş edibilecek bir çözüm var mı? 

 

Tablette ve telefonda profesyonel çalışma ve en iyi oyun deneyimini yaşayamazsın. Mesela ben eskiden konsol oyuncusuydum ve şu an exclusive ler olmasa konsolu açmak aklıma bile gelmiyor.

 

En son tabletler pc yi öldürecekti ve şimdiki halleri ortada. Ondan önce de konsollar vardı pc' yi öldüren ve şimdi hayatta kalabilmek adına hepsi pc' ye doğru evrildiler. Kısaca yerine koyacak daha iyi bir şey olmadıkça masaüstü pc ler esneklikleri ve güçleriyle beraber kullanıcısına her zaman en iyi deneyimi yaşatacak cihazlardır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ölen eden birşey yok, devam edelim kaldığımız yerden.:)

 

http://www.tweaktown.com/news/57865/intels-next-gen-coffee-lake-cpus-delayed-2018/index.html

 

Buraya bakarsak coffee lake Şubat 2018'e kalmış hem de soket 1151 ile uyumlu olmayan bir şekilde.

 

Gelecek aylar için ama şu yazılmış:

 

"We should expect a Kaby Lake refresh in the coming months, with Coffee Lake pushed into 2018."

Read more: http://www.tweaktown.com/news/57865/intels-next-gen-coffee-lake-cpus-delayed-2018/index.html

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh Sektörün duayeni, Türkiye'de bu işleri başlatan kişi olan Niyazi Saral yanılıyor diyorsun yani. Adam her fırsatta üstüne basa basa tekrarlıyor, OEM bitti bu alana yatırım yapmayın diye.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Adam rakip gelmesin istiyor yanına, sende inandın mı buna yani :)

 

Ben bizim masaüstü bilgisayarları formula 1'e benzetiyorum, bizim için üretilen ve ilk bizim kullandığımız teknolojiler daha sonra basitleştirilip, misal Apple logosu altında fiyatı şişirilerek geniş halk kitlelerine satılıyor :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Niyazi Saral diyorsa doğrudur... Demek ki kullandığımız iş uygulamalarının 16 çekirdek ve m.2 ssd performansını veya 4k ultra da Cyberpunk 2077 oynamayı hayal etmeyi bırakmalıyım.

 

Neyse, arkadaşlar clash of clans için en iyi başlangıç paketi nedir? Bir de galaxy s8' i hdmi ile tv ye nasıl bağlarım ve bu telefon için wireless gamepad ne önerirsiniz?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O belki Türkiye pazarına yönelik öyle bir yorum yapmıştır, yatırım yapmayın derken kalkıp ülkemizde anakart falan üretilmiyor zaten. O konuşmanın içeriği nedir bilemiyorum şimdi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,


Niyazi Saral tamam iyi birisi belki ama biraz mantik disi soylemlerine de sahip eger TS de biraz takip ederseniz HK ile falan atismasi falanda mevcut. Birde her sey bir yana %100 dogru olacak diye bir kaide yok. Kiyamet alametleri nasil Osmanli zamanindan beri cok yakin cokkkkk yakinnnn diye konusan tipler olur, PC konusunda da ben bildim bileli hep bir bitme modunda. ARM eger PS4 e girebilseydi o zaman belki x86 in ne kadar mainstream den dusebilecegini tartisirdik. Intel sorunsuz al gec unut vs diyen troll mesajlara ise Surface Pro 4 teki uyanma problemleri, telefonlarindaki LTE modemlerin problemleri, 67 anakartlarindaki chipsetlerin 2 sene icinde olmesi, NAS cihazlarina sattiklari atomlarin kisa bir sure sonra olmesi, DOCSIS 3.0 modem chiplerinin super derecede kotu performans vermesi falan gibi ornekler ya bu konuyla alakasi olmadan dogru dusunerek attiklari mesajlar ya da sacma sapan kasti troll mesajlari anlamina geliyor. O yuzden cevap vermeye gerek yok. 

 

Onun haricinde bu 18 cekirdek islemciler ve AVX-512 nin getirdigi komut sistemi ile yazilan render programlari nasil etki edecek merak ediyorum. Anladigim kadariyla yeni komut setleri AVX-512 gibi diyelim piyasaya ciktiktan 3-5 sene sonra ciddi anlamda kullanima giriyor. Daha mainstream islemcilerine bile girmemisken potansiyel performans getirisi icin bu platforma yatirim yapmak sacma olur. Diyelimki AVX-256 yerine AVX-512 kullanmaya basladik ve renderlarimiz 2 kat artti (direk artacak mi lineer mi olacak hicbir fikrim yok bir tarafimdan uyduruyorum), o zaman cekirdek basina dusen render performansi 2 katina cikinca ya da AVX-512 kullanan diyelim genel olarak, o zaman cok daha farkli yaklasima sahip olacagiz bu islemcilere. AMD AVX-128 den yukari cikmayi dusunmuyor anladigim kadariyla ekran kartina yuklenmeyi dusunuyor. Benimde yuzlerce FP32 unitem olsa islemcilerimde, ayrica AVX-512 falan kasmazdim acikcasi. Giris seviyesi kucuk uniteler hem daha verimli hem daha hizli. Ekstra olarak ekran kartina yuklenilebilir vektor hesaplarinda. 

 

Saygilar

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Pazar adetsel anlamda küçüldü ama fiyatlar artti, dolayısıyla firmaların karlılık oranları artti. Açıkçası niş bir pazar haline geldi. Eskiden evinde bilgisayar olan kitleler once notebook arkasindan telefon ve tablet tarafina kaydilar. 

 

Bilgisayar pazarinda orta segment kayboldu iki uç hala son derece aktif. Birincisi giris seviyesi pazar.  Burada Moba tarzi oyun oynayan cok donanimli olmayan PC ler var. Ancak bu pazarda yapilan harcamalara bakildiginda cevre birimlerine yuksek bir talep var. Burada da gaming pazari denilen cafcafli urunler on plana cikiyor. Türkiye pazarının alim gücü sınırlı olduğundan bize yansımaları Everest vesaire markalarin dönüşümünü getiriyor.

 

Üst pazarda ise  alim gücümüz ile bağlantılı yurtdışındaki trend ler aynen devam ediyor. 

 

Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında pazarın ihtiyaçlarını iyi tanımlayan firmalar gayet guzel is yapıyorlar ve yatirim yapıyorlar. Bu urunler size bana gelmez belki ama geniş kitlelere hatta binlerce adetlik satışlara ulaşabiliyor. 

 

PC pazari bitmez sadece ihtiyaclara karşılık veremeyen, trendleri takip etmeyen firmalar kaybolur gider. Bugun trend her tarafi yanip sönen urunler ise ben bunun ticaretini yapmam derseniz kaybolur gidersiniz. 

 

Benim hep soyledigim bir konu var. Eskiden beri pazarı domine ettiğini zanneden, uzman olduğunu soyleyip gitgide hantallasan firmalarin karsisina yeni firmalar cikip gayet basarili olabiliyorlar. Mesela Teknobiyotik ve aklima gelmeyen düzgün baska örnekler. Akortek i eskiden beri tanırım adamlar piyasanin durumunu iyi tespit edip güzel bir yatırım yaptilar ve is yapiyorlar....

 

PC piyasasi olmez trendleri takip etmeyen olur gider...

 

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ryzen konusuna yazdığım mesajı kopyalıyorum:

 

Buradan "pazar analizi" falan gibi şeyleri bırakıp görünen basit gerçeklere gelirsek ve de bu konu ile ilgili olanlarına, X299 maalesef olmamıştır. Büyük bir karışıklık ortaya çıktı Kaby Lake X ile. Yine RAID seviyeleri için üzerine para istenmesi, sadece Intel disk izin verilmesi hoş değil hiç. Ayrıca Intel'in an itibariyle Threadripper'a karşı gösterebildiği ürün 12C/24T versiyon, bunun üzeri yok. Threadripper 16C/32T. Ayrıca bu tarz yok ona buna para ver tarzı olayları yok. PCIe şerit sayısı tüm CPU'lar için sabit, 64 adet. 16 ile 44 arası durumu yok. Tüm Threadripper serisi dört kanallı hafıza erişimini destekliyor, kimi işlemci çift kimi işlemci dört kanal gibi bir durumu yok. 

 

Durum anılan konularda bu şekilde ortada X299 ve X399 platformları ile ilgili olarak. 

 

Konudan çok sapmalar oluyor, X299 ile mobil platformların, PC'nin ölmesinin falan ne alakası var ? Onları da ayrı yerden tartışın, ilgisiz şeylerle konuyu saptırmayalım, X299 platformunun neyin rakibi olduğu gayet açıktır. Lütfen konudan sapmadan devam edelim, edilecek ise.


 

sCoRPion_tr beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu noktada bence önemli konular şunlar:

 

1.Threadripper işlemcilerin döngü başına komut sayısında Skylake-X'den çok geride kalmaması önemli.

 

2.Yine multithread işlemlerde aynı fiyat seviyesinde fiyat avantajlı olacak mı ? Olur ise hangi düzeyde olacak ? 

 

3.X299 anakartlar ile X399 anakart fiyatları farkedecek mi ?

 

Bunlar önümüzü görmek açısından bence önemli konular.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

X299 olmamıştır derken bu highend platforma 2000 dolarlık işlemcinin yanında 200 dolara i5 işlemciyi de çıkarıp mainstream LGA 1151 soket işlemcilerle birlikte kafa karışıklığı yaratmasından dolayı bir tepki var ise bu konuda haklılık payı var ancak bu platforma yönelecek kişi zaten onu almayıp üstündeki i7-i9 işlemcilerden birine yönelecektir. Dolayısıyla aslında çok da kayda değer bir problem olmadığını düşünüyorum, sadece gereksiz bir ürün olmuş bu soketteki i5 işlemciler. Raid konusunda ise bizim şimdiye kadar diğer anakartlarda yaptığımız yazılımsal raid konusunda bir sıkıntı yine yok diye biliyorum. Bu işlemciler xeon'dan bozma olduğu için ihtiyacı olana donanımsal raid desteği de verilebilecek ki bunu para karşılığında bir kodla açıyor intel. Bu durumun da neden sıkıntı yarattığını anlamıyorum açıkçası. Kaldı ki günümüzde klasik HDD kullanan yok gibi birşey ve bu platforma sahip olacak kişilerin de SSD'den başka bir depolama ürünü kullanmayacağı aşikar. SSD'ler ile raid işini de gerçekten ihtiyaçtan dolayı dünya üzerinde kaç kişi yapıyor o da tartışılır. Threadripper işlemciler de kendilerine özgü X399 çipseti ile çıkıyor AMD tarafında yani Intel gibi AMD de mainstream ve enthusiast/server seviye platformları ayırmış durumda. 8 çekirdek üzeri işlemcilerin fiyatlarının ne kadar olacağı ise sanırım henüz bilinmese de Intel'in i9 işlemcilerine yakın fiyatlar olması şaşırtıcı olmaz. Hiçkimse herhalde X299 bu kadar pahalı iken, X399 platformunun uygun fiyatlı olacağını düşünmüyordur. Kısacası bu iki platformu da işi gereği yüksek performansa ihtiyaç duyacak iş yerleri ile parası çok olup en iyiyi isteyen 3-5 kişi dışında hiç kimse almayacak. Kaldı ki daha piyasada olmayan bu iki platformun işlemcilerinin birbirlerine kıyasla nasıl performans gösterecekleri de bilinmiyor, o yüzden şu anda çok fazla yorum yapmak sağlıklı değil diye düşünmekteyim.

Ozan Başeski tarafından düzenlendi
jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 06.06.2017 at 3:21 PM, Najaz said:

@Whooosh Sektörün duayeni, Türkiye'de bu işleri başlatan kişi olan Niyazi Saral yanılıyor diyorsun yani. Adam her fırsatta üstüne basa basa tekrarlıyor, OEM bitti bu alana yatırım yapmayın diye.

 

Niyazi Saral'ın bakış açısı bizimkinden farklı. O bir distribütör olarak kasasına giren paraya bakar ve yorumunu buna göre yapar. Niyazi Saral'ın oem dediği şey bir şirkete 300 tane i3 işlemcili toplama bilgisayar satmak olabilir.

Şirketler artık "all in one" bilgisayarlar ve düşük güç tüketimli miniminnacık hazır bilgisayarlar tercih ettiklerinden dolayı Saral söylediklerinde kendince haklı fakat bunun bizim gibi ev kullanıcıları ile ilgisi yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

oyoyoyoyo

 

...en son steve çıktı ve intel'in tabutuna son çiviyi çaktı.

 

adam Intel X299'a önem verdik, youtube'da izlenmedi bile, sponsorlarımızdan para alamadık, AMD X399 videosu çektik 3 katı izlendi diyor.

 

intelde sıçış büyük... 

 

 

intel'in ne kadar hazırlıklı olduğunu görebilirsiniz bu video'dan. DİKKAT! intel fanboylar için üzücü ifadeler içerir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada benchmark var mı? 8c/16t li modellerin 1700x 'e ne kadar fark attığını görmek lazım bir. 

Intel 'e bu kadar ağır giydirmeleri pek ümit vermiyor gerçi. Just2cents 'in söylediği gibi yeni nesil işlemciler Ağustos 'ta tanıtılırsa şaşırmam bu durumda.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun intel performansıyla falan alakası yok aslında. Videoda elemanın da dediği gibi insanlar intel haberleriyle pek ilgilenmiyorlar çünkü intel haberleri yada ürünleri heyecan uyandırmıyor.

Bunu Ryzen çıkışında reddit'te de gördük. Bir anda reddit'teki amd sayfasının binlerce takipçisi oldu, ayni anlarda intel sayfası yerlerdeydi.

Bu video bana daha çok kasap et derdinde izlenimi verdi. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Intel 'den gelen haber aynı heyecanı yaratmıyor doğal olarak , daha hızlı işlemci gelecek :) . AMD 'nin rekabetçi işlemci , platformla gelmesi daha önemli kullanıcılar, meraklılar açısından.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ha şunu da ekleyeyim, bu linus jay2cent falan inteli gömen videolar falan çekiyorlar ya işte bu yukarıdaki video ile çok yakından ilgili.

Amd'nin kara kaşına gözüne çekemiyorlar, prim yaptığı ve çok izlendiği için yapıyorlar. Bal tutan parmağını yalar misali Amd rüzgarından faydalanıyorlar işte. 

OnLyTNT beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 saat önce, ResetButton said:

Ortada benchmark var mı? 8c/16t li modellerin 1700x 'e ne kadar fark attığını görmek lazım bir. 

Intel 'e bu kadar ağır giydirmeleri pek ümit vermiyor gerçi. Just2cents 'in söylediği gibi yeni nesil işlemciler Ağustos 'ta tanıtılırsa şaşırmam bu durumda.

Geekbench skorları var söylenti olarak, verdim linkini daha önce, konuları takip edelim.:)

Tekrar verelim:

 

https://ocaholic.ch/modules/news/article.php?storyid=16611

Ayrıca Ryzen fiyatları daha da düşer mi diye bekleyenler için gelsin bu da: :))

 

http://www.pcworld.com/article/3200040/computers/no-amd-didnt-slash-ryzen-prices-ahead-of-threadripper-launch.html

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

T800 hocamın verdiği skorlara göre Intel 8 çekirdekli 600 dolarlık işlemcisinde ortalama %30 daha hızlı Ryzen 7 1800x'e göre. Bu durumda biten, mahvolan nedir merak ediyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

X299'un sosyal medya görünümü olumsuz Ozan, yabancı forumlar, diğer ortamlar falan biraz vakit ayırıp bakarsan anında tespit edebilirsin, sen eldeki verilere göre ne alakası var diyebilirsin tabii rahatlıkla ancak durum bu an itibariyle, doğrudur yanlıştır. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
18 minutes ago, Ozan Başeski said:

T800 hocamın verdiği skorlara göre Intel 8 çekirdekli 600 dolarlık işlemcisinde ortalama %30 daha hızlı Ryzen 7 1800x'e göre. Bu durumda biten, mahvolan nedir merak ediyorum.

 

istediği kadar hızlı olsun, intel bu işe yanlış ayakla başladı, imajı bozuk bir kere bundan sonra düzeltmesi çok zor.

 

hadi bütün bunlar ıvır zıvır detay de, gelelim hayatın gerçeklerine. İnsanlar evde oyun oynayacağı bir bilgisayarın işlemcisine 600 dolar para vermeye hazır değil, hele hele 300 dolara yani yarı fiyata 8 çekirdekli ryzen alıp mis gibi 4ghz hıza overclock etme imkanı varken kimse %29 performans farkı varmış diye intel'e yanaşmaz, yanaşmayacak da.

 

Görünen köy klavuz istemez Ozan abi. X299 kaybetmeye mahkum. Coffee Lake bu kadar yakınken, muaili AMD Ryzen böylesine bir başarı rüzgarını arkasına almış iken, kesinlikle X299 platformuna yatırım yapılmaz.

 

Yine satın alma önerimi tekrarlayayım, özellikle 2500k ve 2600k (ve daha düşük) işlemcisi olan arkadaşlar gözü kapalı ryzen 1700 ve 1700x modellerine geçebilirler, Bunun dışında biraz daha güncel sisteme sahip olan arkadaşların coffee lake beklemesi daha doğru olur. Yani asıl yapmamız gereken karşılaştırma Coffee Lake vs Ryzen olacak. Intel'in coffee lake serisi ile 8 çekirdekli işlemcisini çok daha satın alınabilir bir fiyat seviyesine (benim tahminim $450) çekeceğine şahit olacağız. Artık standart 8 çekirdekli işlemcilere dönecek, o yüzden bu arena'da AMD ile mücadele etmek istiyorsa öyle 600 dolarlı fiyatları falan mecbur bırakacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok