Dyson V8 (şarjlı süpürge)
4 4

Bu konuda 181 mesaj var

Daha fazla araştırıp kafa karışıklığı yaratmadan v8 absolute modelini dyson.com.tr'den sipariş verdim. Bakalım gelmesini dört gözle bekliyorum. Müşteri hizmetlerini aramıştım bir kaç hafta önce ve görevli bana 250TL indirim kuponu vermişti. Onu da kullandım iyi oldu. 

Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, stardust said:

Öyle bir şey yok ne arada kalmışı... Fiyatına göre tercih edersin. 2500 liraya v10 varsa ne 8e bakarsın ne de 11e...

gayet arada kalmış, açıp izledin mi inceleme videosunu? V8'den neredeyse hiç bir farkı yok hem pil ömrü hem çekiş gücü olarak ama fiyatı daha yüksek. asıl fark V11'de.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ürün geldi. Daha şarjda kullanmadım. Hafif olmasını çok sevdim. Kutuyu ilk açan bendim bantlara bakarsak ama aparatlarda çok az da olsa toz vardı. yani ev tozu gibi de değildi ama dedim acaba kullanılmış mı gönderdiler ama değildir muhtemelen. İlk göze çarpan şey toz haznesinin küçük olması. Boşaltması kolay ondan çok dert etmiyorum ama bizim temizlikçi abla bakalım üstesinden gelebilecek mi görücez :) v10 'un toz haznesi daha büyük ama aradaki 1000tl ye değmez. ties in dediği gibi v8-v10 çok fark yok gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

toz haznesi küçük gibi geliyor da hiç bir problem yaratmıyor çünkü boşaltması 2sn sürüyor. zaten tüm evi süpürmeye yetiyor tek hazneyle.

yalnız o alet temizlikçiye falan verilmeye uygun değil, ağzına sıçar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben ilk etapta xiaomi'nin robotunu almaya karar verdim... evde 2 kedi varken dyson da alsam her gün elimde temizlik yapamam... 2. etapta dyson'u alacağım (kilitli dolapta tutmak üzere)... robot gezsin biz evde yokken sağı solu, hatta üstüne bi de kamera koyayım.. kedilerin tepkileri çok komik olacaktır muhtemelen...

Forgotten tarafından düzenlendi
quad beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bugün temizlik vardı evde. Ablaya oryantasyon ile güne başladık. Ben biraz durabildim başında ama yapıyor gibiydi. zaten toplamda 3 başlık kullanıcak (halı - sert zemin - fırçalı köşeler için). Aletin ilk geldiği gün herkesin yaşadığını bende yaşadım. Evde 1 tane kilim/halı benzeri bir şey var. İnanılmaz toz çıkardı alet. Bugün temizlikten sonra haznesini boşaltmayın demiştim eve gelince baktım hazne dolmamış. Gerçi üzerindeki max çizgisine göre dolup dolmadığını anlamak zor. tozlar topak olup yukarılarda kalıyor vs ama toz haznesi 1 günlük ev temizliği için (150-160m2) yeterli ve şarjı da gayet yeterli. Gün sonunda 1 ışık yanıyordu. İçinde ne kadar kaldı bilmiyorum ama yetti sonuçta ki çoğunlukla motor başlık ile kullanıldı. 

Duvar aparatını da taktım eve. Derli toplu duruyor güzel oldu. Kablosu prize uzanmadı bende Ties'in dediklerine uyabilmek için (sürekli aletin şarj durumunda kalıp %100 şarjda beklemesi) ve sürekli prizi tak çıkar ile uğraşmamak için anahtarlı 2'li uzatma kablosu taktım. priz'de bel hizamda duruyor eğilmeden kalkmadan anahtarını açıp kapatabiliyorum. prizin anahtarı hep kapalı durucak ben şarj etmek istediğimde anahtarına basacağım. Günlük kullanım için şimdi mesela şarj etmeyeceğim. kalan pil bittiğinde saat kurup 2.5 saat (tahmini %50 doldurur diye) şarj edip anlık temizlik için pil saklayacağım. ana temizlik günü öncesi gece de full şarja bırakacağım. @TiesTorN %50 şarj edip öyle beklemesi (ki günlük kullanırsa azalıcak) bir sorun olmaz herhalde ?

Kısacası iyi ki almışız aleti. Şimdi hafta sonu arabayı temizleyeceğim :rock:

ek: sevgili dyson'u sevdik ama alet için bu kadar para verdik iki tane vida düvel koyuverseydi duvar aparatı için kutunun içine iyiydi :)

Atrin tarafından düzenlendi
emre666 beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evet bekleme durumu için ideal şarj değeri %40-50 arasıdır, %70'e kadar çıkabilirsin. daha üstü pili içten içe yemeye başlar.

unutup %100 şarj ettiğin durumlarda da eğer kullanılmayacaksa öyle bırakma, 5dk falan kullan fazla şarjı atsın üstünden.

%100 şarjı lityum pil ömrünü hesaplarken 1 cycle olarak düşünebilirsin. (toplam işe yarar ömür genelde 500 cycle'dır) ama burdaki hesap düz değildir. yani sen %70 şarj edince ömründen 0.7 cycle gitmez, sadece 0.1 cycle gider. şarj yüzdesi arttıkça pilin zorlanma oranı katlanarak artar. %90'dan %100'e şarj etmek 0.5 gibi saçma sapan bi cycle ömrüne tekabül. tok karna kendini yemek yemeye zorlamak gibi aslında. lityum bir pil sürekli %70'e şarj edilerek kullanılırsa 500'lük ömür olur sana 5000.

bunu takip etmek zordur ama karşılığını verir. mesela benim model rc arabamın lipo pillerine forumlarda falan hep 1-2 senede pert olur yazarlar. benimkiler 7 sene oldu ilk günkünden farkı yok. kullanmasını bileceksin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 hours ago, Najaz said:

Bu fiyat seviyesinde satılan bir üründe, pilin şarj eşiğini belirleyebilme gibi bir özelliğin olmaması büyük eksiklik...

neredeyse hiç bir cihazda yok ki... bu konuda bilinçli kullanıcı sayısı yok denecek kadar az çünkü.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@TiesTorN

Quote

%90'dan %100'e şarj etmek 0.5 gibi saçma sapan bi cycle ömrüne tekabül

hmm. enteresanmış bu bilgi. fakat aletin başında şarj olmasını beklemek veya saat kurup durdurmak yerine şöyle akıllı bir priz alıp bu sorunu çözebiliriz esasında. https://www.hepsiburada.com/tp-link-hs100-kablosuz-akilli-priz-p-BD805538?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=CjwKCAiAsIDxBRAsEiwAV76N86Gx6wXVCg3hct89GbCjVZOLa8t8kkvnQOm2ol0iPb7Rv_2kN9yd9xoC8a0QAvD_BwE

hatta ben almayı düşünüyorum. ilk olarak zamanlayıcılı prizlere baktım ama bu akıllı priz daha mantıklı gibi. dyson şarjını bu alete bağlayıp şarj süresini günlük kullanım için 5 saat yerine 4-4.5 saat olarak ayarlarsam %90'dan fazla şarj etmemiş olur. hatta 3 saat bile yapsak günlük anlık temizlik için yeterli olacaktır. temizlik günlerinden önce de ablanın gelme saatinden 5-6 saat önce full şarj olması için programlarsak bir sorun kalmaz gibi çünkü abla geldiği an anında kullanmaya başlayacak %100 de çok durmamış olucak. 

ne dersin ties?

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 minutes ago, Atrin said:

temizlik günlerinden önce de ablanın gelme saatinden 5-6 saat önce full şarj olması için programlarsak bir sorun kalmaz gibi çünkü abla geldiği an anında kullanmaya başlayacak %100 de çok durmamış olucak. 

ne dersin ties?

arada bir önemli değil ya, çok da takılmamak lazım yoksa insan kafayı sıyırır :)

kadın geleceği zaman geceden şarja bırakıp sabah alsan bile olur, kadın geldiğinde kullanır. önemli olan bunu sürekli yapıp ömrünü törpülememek.

imamın yaptığını değil dediğini yap hesabı ben kendim bile bazen siklemeyip bıraktığım oluyor ama genellikle dikkat ediyorum.

1-1.5 senede pili yiyenler sürekli şarjda bırakanlar. zaten onlara göre kıyasladığında bizimkinin şarjda durma süresi onların 1/20 si falandır. o hesapla 10 sene dayanır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dyson V8'i yaklaşık bir haftadır kullanıyoruz. İyi ki almışız. Benim öyle temizlikle çok aram yoktur fakat ben bile arada çıkartıp ortalığı süpürüyorum 2 dakikada. Pazar günü arabayı temizledim küçük başlıklarla. O tarz bir şey için kullanmakta güzel oldu. Şarjı acaba bütün eve yeter mi yetmez mi diye endişeleniyordum ama full şarj ile tüm evin bir temizlik gününü + 2 gün de normal anlık mutfak ve koridorların hızlıca yerini silmek için kullandık ve öyle bitti şarj. Şarj konusunda bir sıkıntımız yok hayli hayli yetiyor.

Ben dayanamayıp bu akıllı prizi aldım. https://www.tp-link.com/tr/home-networking/smart-plug/hs100/ - pilini öldürüp yeni pil almaktansa (ki şu an 735TL mi ne) 130TL verip pili koruyarak ve ana temizlik günü öncesi şarj ettik mi etmedik mi derdinden de kurtulmak aşırı mantıklı geldi.

İyi ki almışım. Timer ve schedule vs özelliği var. Temizlik günü öncesi gece yarısı çalışmaya başlayıp full şarj etmesine ayarladım. Günlük temizlik için pil bittiğinde de 2-2.5 saatlik timer'ı kurup yarım şarj ediyorum aleti. Pilin uzun gitmesi için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Pil uzun gitmezse Ties'e dava açarım artık bu yazışmaları delil olarak sunarak.

MilesTeg, quad, TiesTorN and 3 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

:zuh:

valla yöntem doğru... artık bozulursa da şansına kötü pil denk gelmiş diyeceğiz napalım :lol:

aynı yöntemi kullanarak (%70 şarj) cep telefonumu kullanıyorum (huawei mate 10 pro) 2 senenin sonunda pil kapasitesi %95'e düşmüş. kısacası ilk günkünden neredeyse farksız. standart şekilde full şarj ederek kullansaydım kapasite şu an en iyi ihtimalle %70-80'e düşmüş olacaktı. accubattery uygulaması var, pil ile ilgili çok detaylı bir uygulama. %70'e geldiğinde beni uyar dedim, uyarı geldiği anda çekiyorum fişten.

velhasıl kelam dyson'da da durum aynı olacaktır. hatta daha da uzun dayanacaktır çünkü telefon gibi sürekli şarj olması gereken bir cihaz değil.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

üşenmedim test ettim... full şarj ettikten sonra aletin tetiğini bantla tutturup kronometre açtım. tam 37dk da kapandı. dyson'ın resmi rakamının 40dk olduğu düşünülürse %92.5'luk bir pil kapasitesine denk geliyor. ortalık 1 yılda pilini öldüren kullanıcılarla doluyken 2.5 senelik cihaz için gayet iyi bence. yöntemim işe yarıyor demek ki.

not: telefon gibi full şarj etmeden elektriği kesme işlemini de uygulasaydım muhtemelen kapasite düşümü daha da az olacaktı. o kadarına da üşeniyorum artık :lol: onu mu takip edecem her dk... atrin'in yöntem iyi gerçi.

 

Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@TiesTorN valla senin için gerekmeyebilir 2.5 yıldan sonra ama 130TL çok büyük bir para değil bu kafa rahatlığı için. senin gibi bir adamın alması lazım esasında :) priz çıkışına bu aleti bağlarsın bu aletten de 3lü 5li çoğaltıcı takarsın duruma göre dyson duruma göre senin arabaları şarj edersin. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda iyi bir fiyata buldum ve ben de an itibari ile aldım. :)

İstanbul Bilişim' de havale ile 2.379,28 TL' ye satışa sunulmuş.

Bakalım inşallah bir sıkıntı çıkmadan elimize ulaşır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
34 dakika önce, CandleGarden said:

O adamlar batmadı mı ya?

Düzeltme: Geçen senenin sonunda el değiştirmiş. Firma yaşıyor ama çok şikayet varmış. Biraz daha araştırayım olmadı iptal ederim siparişi zaten havale / eft seçmiştim yarın ödemesini yapacaktım.

Ekleme: İptal ettim siparişi ya, batmadıysa da yakında batar bu firma. :D

Kuyuya taş attığın için teşekkürler @CandleGarden

Başka bir bahara kaldı artık Dyson maceramız, ne Dyson Türkiye' de var, ne de 3700 altı fiyatla başka yerde satışı var.

Onur tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul Bilişim'i okuyunca benim de aklıma "oradan artık bir şey alınmaz" fikri geldi . Yer etmiş kafama oysa ki hiç alışverişim olmadı oradan.
Ama herhalde problemsiz satışa devam ediyor demiştim kendi kendime.
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aman diyeyim İstanbul Bilişim bedavaya ürün veriyorum dese almayın.

Adamlar fiilen batmış durumdalar. Sene başında şirketin ortaklık yapısı değişti ve tek ortaklı bir limited şirketi haline geldi. Şirketin tek ortağı, Diyarbakır'da ikameti gözüken garibanın biri. Tüm borçları bu garibanın üzerine yıkıp tüyecekler yakın zamanda.

@Onur Allahtan işgünü olmadığı için verdiğin havale/EFT talimatı gerçekleşmemiş. Yoksa o paranın üzerine bir bardak soğuk su içmiştin. Kredi kartıyla ödeme yapsan bir şekilde paranı geri alıyorsun, lakin havale/EFT gitti mi gidiyor.

Internet üzerinden alışveriş yaparken, İB gibi havale/EFT ile ödeme yapıldığında ekstra ekstra indirim yapan firmalardan uzak durun. Yaptığınız ödemeyi geri almanızın çok zor hatta imkansız olduğu bu tür tuzaklar hazırlıyor batmak üzere olan firmalar. Bir de mutlaka alışveriş yapmadan önce Şikayetvar gibi sitelerden firma hakkındaki şikayetleri okuyun. Çözümlenmiş şikayet ve firmanın geri dönüş oranı çok azsa, o firmadan da uzak durun.

Onur and Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Onur said:

Düzeltme: Geçen senenin sonunda el değiştirmiş. Firma yaşıyor ama çok şikayet varmış. Biraz daha araştırayım olmadı iptal ederim siparişi zaten havale / eft seçmiştim yarın ödemesini yapacaktım.

Ekleme: İptal ettim siparişi ya, batmadıysa da yakında batar bu firma. :D

Kuyuya taş attığın için teşekkürler @CandleGarden

Başka bir bahara kaldı artık Dyson maceramız, ne Dyson Türkiye' de var, ne de 3700 altı fiyatla başka yerde satışı var.

İyi ki atmışım, baksana Najaz'ın dediklerine :) 

Onur and Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun Onur. 

Ben evime parasını bu kadar hak eden başka bir eşya almadım. Eski süpürgeyi aylardır 1 kez bile kullanmadık. 

Daha geçen black friday zamanı 2300e hepsiburadadan aldığım ürünün bu kadar kısa zamanda 3200e çıkmış olması ülke adına üzücü. 

Bu ülkede ithal eşya olarak kesin bir ihtiyacın varsa çok beklemeden alacaksın... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle parasını sonuna kadar hak eden bir alet. Hayırlısı olsun :) Her kullandığımızda eşimle tekrar tekrar iyi ki almışız diyoruz. Kayınpederler 65 yaş üzeri ve köpek var onlarda. Sokağa çıkma yasağı gelince köpeği biz aldık. Beagle cinsi ve bu cinsi bilenler bilir efsane kıl döküyor. Her yer kıl evde şu an. Balkondaki su gideri tıkandı onun tüyleri yüzünden o derece. Dyson olmasa yemin ederim bitmiştik. Kuzenede aldırdım oda çok memnun kaldı. Bizde eski süpürgeyi hiç kullanmadık hatta annemlerin yazlığa hibe ettik onu. Büyük bir yayıntıdan da kurtulmuş olduk. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
4 4

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok