Kuracağım HTPC'nin Güç Gereksinimi ve Soğutması Hakkında
0

Bu konuda 5 mesaj var

Arkadaşlar merhaba,

 

İlginç bir home theater PC kurma işine giriştim. Neden ilginç derseniz Xeon E5 2670 seviye bir işlemci ile bu işe girişmekteyim.

Öncelikle parçaları size sayayım;

- Anakart-işlemci-Ram için bundle olarak aliexpress üzerinden şunları aldım. ( https://tr.aliexpress.com/item/HUANAN-X79-motherboard-CPU-RAM-combos-X79-LGA-2011-mainboard-CPU-Xeon-E5-2660-C2-RAM/32821315061.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.yPUkV4 ) benim aldığım sette 2660 değil 2670 CPU bulunuyor. Ram yine aynı şekilde 2 x 8gb olarak 16gb.

- Ekran kartı: MSI GTX 1050ti LP ( https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1050-Ti-4GT-LP.html#hero-overview) gerek Low Profile olması (kullandığım kasa sebebiyle bu bir şart) gerekse de az güç tüketerek etkili performans vermesi sebebiyle bunu tercih ettim

- Bluray Yazıcı: PIONEER BDR-209EBK 128GB 16X BLU-RAY / DVD / CD MULTİLAYER YAZICI ( http://www.vatanbilgisayar.com/pioneer-bdr-209ebk-128gb-16x-blu-ray-dvd-cd-multilayer-yazici.html ) normalde almazdım ama HTPC kurduğum için ve kasada da buna özel bir yuva olduğundan ayrıca da fiyatı ciddi düşük durduğundan ekledim

- Kasa: Moneual Moncaso 312 ( http://www.tomshardware.com/reviews/htpc-chassis-theater,2412-3.html ) kesinlikle bilgisayara değil de daha çok hi-fi setinin bir katına benzeyen çok kaliteli bir kasa olması sebebiyle satın aldım. Sahibi bu kasayı sistem kurmak için almış ancak hiç kuramadan satıyordu. Kasayı bayağı uygun bir fiyata satın almış oldum.

- İşlemci soğutucusu olarak kasanın şekli itibariyle tower cpu fanlarını kullanamadığım için standart LGA 2011 intel stock fan ı kullanacağım ( https://www.cnet.com/products/intel-thermal-solution-rts2011ac-processor-cooler-series/specs/)

- PSU için Amazon.de den 600W LC Power PSU almıştım (https://www.amazon.de/gp/product/B0046GJF4Q/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1 ). Yorumları ve fiyatı gayet iyiydi.

 

Şimdi gelelim sorularıma;

- Kasayı aldığım arkadaş bana kasa ile beraber aldığı Edimax 400W modular PSU'yu da hediye etti. Moduler olması ve istediğim kabloları takabilecek olma fikri bu PSU'yu cazip kılıyor. LC Power 600W'ı da kullanmadan satıp bütçeyi düşürebilirim böylece. Sizce yukarıdaki sistem 400W PSU ile çalışır mı?

-Stock intel fanı xeon işlemciyi soğutabilir mi? Bundan ciddi endişeliyim aslında fan da ufak tefek değil yatayda geniş bir fan. Ama Xeon serisi işlemciler sanıyorum çok ısınıyor olabilir. O sebeple sizin görüşünüz nedir bu konuda?

 

Çok teşekkürler.

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sistemin 400watt güç kaynağı ile çalışmaması için bir sebep yok. Soru işaretleri olan kısım "400w" değil de daha çok "enermax" kısmı.

 

Quote

-Stock intel fanı xeon işlemciyi soğutabilir mi?

 

Intel'in lga 2011 uyumlu stock fanı yok bildiğim kadarıyla. Elinizdeki stok fan 2011 fanı değilse zaten kullanamazsınız, eğer 2011 fanı ise diğer stock fanlar işlemcileri ne kadar soğutuyorsa o kadar soğutur.

Coppermine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, Whooosh said:

Bu sistemin 400watt güç kaynağı ile çalışmaması için bir sebep yok. Soru işaretleri olan kısım "400w" değil de daha çok "enermax" kısmı.

 

Enermax olsa öp de başına koy :D Arkadaşın güç kaynağı Edimax; ben olsam kullanmadan direkt çöpe atardım o PSU'yu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok