iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X
2 2

Bu konuda 141 mesaj var

Kablosuz şarj koymuş adamlar öyle deme ama. :)

 

elma hakkındaki laflarım ciddiye alınmasın lütfen.

wazzap tarafından düzenlendi
Firienholt beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

X modeli alınabilir olmuş. Öncekiler estetik ve teknoloji olarak android üst modellerin gerisinde kalıyordu. 

 

Eleştrilerde "bu özellikler daha önce Android telefonlarda vardı " deniyor ama özelliğin olması da aynı başarıda olmayabilir. MEsela yüz tanıma Windows phone da vardı ilk, sonra da Samsung da . Apple 'ın ki çok daha gelişmiş olabilir. 

Çift kamera pek çok yeni modelde var , sonuçları birbirinden çok farklı. Nasıl kullanıldığına bakmak lazım. 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ilgimi çeken iki husus oldu:

 

1. "A11 Bionic CPU has dedicated neural-network processing hardware to make interactions with the Face ID sensor array as swift as possible. Apple says its engineers worked with flat photos and professionally-made masks to specifically guard against spoofing, and it says that the feature only has a one-in-a-million false positive rate."

 

Çok gelişmiş ve yanılma oranı yok denebilecek kadar azaltılmış bir yüz tanıma sistemi. Parmak izi okuyucunun yokluğunda, Apple Pay hizmeti için de kullanılacağı düşündüğünde zaten böyle olmaması beklenemezdi.

 

2. "The camera system will also offer 4K recording at 60 FPS and 1920x1080 slow motion at 240 FPS. Video will, of course, come stabilized."

 

1080p çözünürlükte 240 fps kayıt; üstelik stabilized. En gelişmiş GoPro kameralar bile 1080p'de bu denli yüksek fps değerine ulaşamıyor. Tabii uygulamada nasıl onu bir görmek lazım.

 

Bunların dışında diyeceğim şey: Meh.. :D 1000 dolar edecek bir ürün göremiyorum ben ortada. Milyar dolarlık Ar-Ge bütçesi olan, kasasında 70 milyar dolar tiko-parası bulunan Apple gibi bir şirketten daha devrimci şeyler bekliyor insan. Senelerdir pil teknolojisinde bir adım ileri gidemediler mesela. Hadi pil ömrünü geçtik, hızlı şarj yok, kablosuz şarj yeni geldi ki o da yılların Qi standardında. Şöyle koy bakalım 3 gün giden pil, manyetik rezonansla şarj edebilme özelliği, MIT'nin laboratuarlarından fırlamış gibi dursun telefon. Biz de diyelim ki "Abi adamlar yapmış, o mühendisin aldığı para helal-i hoş olsun bastım 1K dolares" :D

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bana ilginç gelen hem 8 hem de X'in aynı anda çıkması oldu. Bence X diğer ikisini de öldürür. Elinde iPhone 6s veya 7 olan adam, niye 8 alsın? Zaten 7P'yi boyutu yüzünden almamıştır, şimdi 8P'de almaz. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben X olanını beğendim şahsen. Alır miyim almam o ayrı.  Ben telefonu daha geleneksel şekilde kullanmaya devam ediyorum. Kisisel ve is sebepleri dolayisi ile bozulan telefonu attığım için pahali bir sey kullanmak istemiyorum. Cok uzun zaman GM Discovery kullandim, uzun zamandir Sok marketten aldığım Moto G4Plus kullanıyorum. Durum vahim yani.

 

Esim ise Apple kullanıcısı. Onun bakış açısından 7 plus ile 8 plus arasinda degisiklik icin yeterli sebep yok. X olani ise acaba isareti yaratti. 

 

Birde su var tabii. iPhone lari bana sorarsaniz  sacma sapan fiyatlara ikinci el satabilmek mümkün. 7 veya 7 Plus sahibi bir insan, telefonunu satıp göreceli makul fiyatlara upgrade yapabilir.  

 

Yine bu X deli gibi satar. 

.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iPhone 6s ile devam. iPhone 8'in isimlendirmesi garip geldi bana. 7 ile ve hatta 6 ile kasada hiçbir değişiklik yok. 7S etiketi ile satmamaları için hiçbir sebep yoktu. 8 isimlendirmesi garip geldi bana. iPhone X güzel ama yukarıda yazılanlara katılıyorum. Her sene aynı şeyi söylüyoruz zaten. Apple bir teknolojisini "devrimsel" "evrimsel" "höööodöoö" diye tanıtıyor ama sektörde 2-3 senedir kullanılan şeyler oluyor. Sanırım hiçbir zaman @Najaz'ın dediği gibi MIT laboratuarından çıkmış bir ürün tanıtmayacaklar. Kendileri açısındanda gerek yok. Peynir ekmek gibi satıcak küçük ilerlemeler ile tanıttıkları ürün. 

 

iPhone X tarzında bir telefonun 4.7-5.0 inch boyutunda bir versiyonu çıkmadıkça benim için alınmayacak kadar büyük bir telefon konumunda. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlara bakacak olursak iphone fanatikleri bile yorum yazmıyor. Elle ttulur hiç bir tarafı yok maalesef.

Gönül isterdi ki 2-3 yıldır geriden gelen Samsung'u hatta Xiaomi yi takip eden çarkı tersine çevirecek bir hamle yapsınlar. 

Ama hayır, aynı mantık devam ki zaten bu mantığa devam etmeleri için çok haklı gerekçeleri var; iyi satıyorlar. Bu motivasyonla aslında çok da fazla bir şey yapmalarına gerek yok. Sabit iphone kullanıcıları yeterli bu düzeni sürdürmeleri için.

 

"1 sene önce Samsung ne yaptıysa, 1 sene sonra sen de onu yap" mantık bu.

 

Alınırsa ancak iphone X alınır ki o da Türkiye den alınmaz. Kasım'da ABD den döenecek birisine söyledim, kapabilirse alacak unlock çıkarsa tabi o zamana dek. O zamana kadar çıkacak incelemelere göre kullanırım ya da satarım. Note 5 halen yeterli geliyor bana.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle iphone'u eleştirip, kendime android, eşime hep iphone alan biri olarak, ben ilk defa bir modelini kendime bile alınabilir buldum. iPhone X güzel telefon olmuş. Bir kere oled ekrana geçmekle çok doğru birşey yapmışlar. Hanımlar genellikle renk doğruluğuna bakmıyor. Mesela bizim hanım devamlı çektiği fotoğrafı kendi ekranında beğenmeyip, gelir bir de benim telefondan çeker. Aslında hemen hemen aynı foto olmasına rağmen samsung ekranı çok daha parlak ve canlı geliyor hanımlara. Kablosuz şarj falan gelmiş nihayet. Gerçi hızlı şarj yok mu ne?:facepalm: Benim için ideal olan 5.8" büyüklüğü de iyi olmuş. Mesela bahsettiğim bu 3 özellik iPhone 6 zamanı dahi galaxy s6'da vardı. iPhone X bence güzel telefon olmuş. Ha kimbilir ne kadara satılacak ve o fiyata alınır mı, o ayrı bir tartışma konusu tabi.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hızlı şarj 6 dan beri var.. belki 5 bile olabilir.. 

 

Gerçi şimdi kendi yanında gelen sarj cihazıyla birlikte destekliyor..

Narcissus tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
45 minutes ago, Narcissus said:

Hızlı şarj 6 dan beri var.. belki 5 bile olabilir.. 

 

Gerçi şimdi kendi yanında gelen sarj cihazıyla birlikte destekliyor..

 

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8858&idPhone2=8064&idPhone3=6378

 

gsm arena'ya göre -ki çok titizdir bu özellik kıyaslama listelerinde- 7 de bile yok. 30 dakika'da %50 şarj olayını 8 ile birlikte gelen bir özellik olarak gösteriyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, ZvAnA said:

Özellikle iphone'u eleştirip, kendime android, eşime hep iphone alan biri olarak, ben ilk defa bir modelini kendime bile alınabilir buldum. iPhone X güzel telefon olmuş.....  iPhone X bence güzel telefon olmuş. Ha kimbilir ne kadara satılacak ve o fiyata alınır mı, o ayrı bir tartışma konusu tabi.

 

Tam da telefon olarak güzelleşip teknik olarak alınabilir hale geldiği anda bu sefer de fiyat olarak alınmaz olmuş :) 

Amazon da Samsun S8 64 gb 5,8'' ekrranlı modeli ABD de unlocked olarak 725 USD. Apple, bizden X modeline ekstradan 250 USD daha vermemizi istiyor ama bunun nedenini söylemiyor gibi bir durum var. Saydıkları özellikler, hemen şimdi Samsung S8 de zaten var. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Resmi olarak yok.. 5 i abarttım zaten de.. iphone 6 dan beri apple ın 12W lık  sarj adaptoruyle sarj edilebiliyor iphonelar... 5s ve öncesini de şarj eder ama 5w sınırlaması mevcut.. 

 

6 plus 12w luk şarj cihazıyla %80 e kadar 1 saatte falan geliyor.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Apple uzun zamandır özellik anlamında telefon tarafında Android üreticilerinden geride. Birde uzerine fiyatları malum...

 

Ancak bir konu var bence o önemli. Geçmişten beri anneme alışkın olduğu Samsung'un en üst modeli ne ise onu alıyordum. Telefonlar eskisine gore daha stabil vesaire ama sorun çıkıp servis yolunu tuttuğunuz da, maalesef hizmet kalitesi cok kötü. 

 

Apple tarafinda ise her problemim veya arıza cok kisa zamanda çözüldü şimdiye kadar. Bir de en onemlisi bir sekilde stabillik konusunda iPhone cok daha başarılı. En azindan bence...

 

Eskiden en üst modeller aradaki fiyat farki büyüktü. Ancak o makas gitgide kapandi. Bana benzer fiyat aralığında Samsung a para vermek yerine Apple a biraz daha fazlasını vermek mantıksız gelmiyor. Dediğim gibi servis kalitesi bunda en onemli sebep. Buna telefon destek hatti da dahil. Annem bir ara Apple gorevlileri ile arkadas kivamina gelmişti. Android cephesinde boyle bir sey mumkun degil maalesef...

 

Gun sonunda bir telefona bu paraları vermek bana sorarsaniz sacma ama kendime almasam esime, anneme sonuçta birilerine alıyoruz işte... 

 

Benim önceliğim servis kalitesi, müşteri desteği ve cihazın ikinci elde satilabilirligi. 

 

Benim kisisel telefonum bozuldugunda gene 1.000TL seviyesinde bir sey alırım ;)

________________________

Bu arada bir konuyu veya ürünü sevmesek bile çoluk cocuk gibi başlığa sacma sapan tanımlamalar yapmak hos degil. ibok falan yakışmıyor.... 

hakancez tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

6000 biraz ucuz olmuş Türkiye için, bence 7000 yapsalar daha çok satardı.

 

Ucuz bulup, herkes nasıl olsa alacak diye almayıp, daha pahalı bir modelin çıkmasını bekleyenler olacaktır bana kalırsa.

 

hatta sadece 256gb alanlara üste fark ödeyerek metalik estoril mavisi renk koyalım ama fiyat 10.000 lira desinler, bence stok yetiştiremezler, satışlar düşünce de o 2017 senesinin kararıydı 2018'de 64gb'lık versiyona da estoril mavisi koyuyoruz bu kez fiyat 8.000 desinler, bir kez de parsayı ordan toplarlar.

 

ben böyle bir keriz kitlesi bulsam var ya milletin anasını mehmet cengiz'den bile fena yapardım, eldeki imkanı kullanmıyorlar, 6000 az olmuş, ey apple türkiye, ey vatan bilgisayar, sesimi duyun, sakın bu kadar ucuza satmayın.

sCoRPion_tr beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 dakika önce, stardust said:

6000 biraz ucuz olmuş Türkiye için, bence 7000 yapsalar daha çok satardı.

 

Ucuz bulup, herkes nasıl olsa alacak diye almayıp, daha pahalı bir modelin çıkmasını bekleyenler olacaktır bana kalırsa.

 

hatta sadece 256gb alanlara üste fark ödeyerek metalik estoril mavisi renk koyalım ama fiyat 10.000 lira desinler, bence stok yetişremezler, satışlar düşünce de o 2017 senesinin kararıydı 2018'de 64gb'lık versiyona da estoril mavisi koyuyoruz bu kez fiyat 8.000 desinler, bir kez de parsayı ordan toplarlar.

 

ben böyle bir keriz kitlesi bulsam var ya milletin anasını mehmet cengiz'den bile fena yapardım, eldeki imkanı kullanmıyorlar, 6000 az olmuş, ey apple türkiye, ey vatan bilgisayar, sesimi duyun, sakın bu kadar ucuza satmayın.

tamamen katılıyorum apple fanboylar alır. Fiyat onlar için es geçilen mesele.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben misal bankacı olsam iphone kredisi çıkarırdım.

 

500 lira taksitle iphone X imkanı diye kampanya yapar 36 ay 500 liradan 18.000 lira toplar, 6000 bin liralık telefonu gazlardım ineklere. muhtemelen 1. banka olmasam da ilk 3'e girerdim Türkiye'de.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 dakika önce, stardust said:

ben misal bankacı olsam iphone kredisi çıkarırdım.

 

500 lira taksitle iphone X imkanı diye kampanya yapar 36 ay 500 liradan 18.000 lira toplar, 6000 bin liralık telefonu gazlardım ineklere. muhtemelen 1. banka olmasam da ilk 3'e girerdim Türkiye'de.

Hocam operatörler öle yapıyorlar zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok