iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X
2 2

Bu konuda 141 mesaj var

Ya bu yıl almak anlamında. 

 

8 almak istemedik, 7 gibi duruyor. 

 

X de almak istemedik çünkü bu serinin ilk örneği. 

 

Ama telefon pertti, bir şey almak durumundaydık. 

 

İphone 5’i 5 sene kullandı, 10’u 10 sene kullanır :P

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benzeri benim de başıma geldi, önce ofis için mecburen bir tane 7+ aldık, sonra onu eşim aldı sekreterine 6+’yı verdik. 6+’da problemler vardı mecburen 7 aldık. 6+’yı satıp bendeki yavaşlamış 5s’yi 8’le değiştirdik. Tam en kötü döneme denk geldi, 7 , 8 hatta x’te olası düzeltmelerin hepsi seneye yapılmış olacak ama orta modellerde takılı kalmış olduk. Artık bir 5 sene böyle gider.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 12/26/2017 at 4:08 AM, Atrin said:

Hediye olarak geldiği için maalesef iPhone X'e geçtim. Daha 1 saat kullandım telefonu ama miğdeme ağrı girdi resmen. Home tuşunu deli gibi arıyorum. Hadi home gitti eyvallahta arkaya bari bir tane parmak izi okuyucu koysaydınız ya. Telefonu açmak bile bir dert. Ofiste masada çalışırken illa kaldırmam gerekiyor telefonu veya 3-4 tıklama ile pin giriyorum. Face ID'yi kapatayım dedim bu sefer 4 haneli pin girmek için uğraşıyorsunuz. Pin'i iptal etmeyi düşündüm ama telefonda banka uygulamaları vs vs bir sürü önemli bilgi uygulama var. Onsuzda olmaz. Belli bir açıdan açmaya çalıştığımda açılmıyor alet. Hayal edin kendinizi toplantıda çaktırmadan telefonu açmak istiyorsunuz açmanız imkansız illa belli bir açıdan bakması lazım size. İlla kaldırıcaksınız. Milletin içinde sizi tanısın diye maymun maymun bakıyorsunuz telefona. Face ID'yı başarılı bir şekilde çalıştırdıktan sonra illa ekranı yukarı kaydırmanız gerekiyor. Bari hemen açılsın allahın cezaları. Parmak izi okuyucu telefon tarihindeki en önemli buluşmuş meğersem. Değerini bilemedik :( 

 

Alisiliyor birkac gunde yahu, o kadar da dramatize etmeye gerek yok ;-)  Ben de almadan once oldukca on yargiliydim, ilk bir iki hafta da sizin yasadiginiza benzer problemler yasadim. Su an eskisini ne kadar iyi kullanabiliyorsam ayni sekilde kullaniyorum. Face ID de gayet iyi calisiyor ve basarili, haksizlik etmeyelim.

 

Sagda solda sizdigi ve yayinlandigi uzere Apple'in ekranda uc asagi bes yukari dugmenin oldugu eski yere parmak izi okuyucusu koymak icin cok ugrastigi, ancak cam yuzeyinden radar benzeri bir teknolojiyle parmak izi okuyabilecek olan bu sensoru guvenilir sekilde calistiramadigi icin son anda iptal ettigini biliyoruz. Sanirim bu sene icinde bu teknolojiyi sonunda calistirip, gelecek sene "parmak izi okuyucusunu tekrar getirdik" diye yeni nesil telefonda karsimiza cikaracaklar. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 28.12.2017 at 9:22 AM, wazzap said:

@Narcissus ben de onu bekliyordum açıkçası ve evlilik hakkındaki en uyuz olduğum konulardan biridir o.

 

Ama beklemediğim cevap geldi Spec hocamdan. :D

 Haha :) Bu mesajları kaçırmışım. 

 

Yahu hanımın öyle istekleri yok, bunu da istiyordu ama gerek yok diyordu. Cidden masrafı yok kızın, zaten kendi maaşı ile de alabilir. 

 

Genel anlamda güzel telefon da, bu portre resim olayı çok iyi. Evde bebek de olunca “iyi ki alkoşkz” diyorum. Evde fotoğraf makinesi de var ama insan her an uğraşmıyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@ChipArchitect Hocam haklsınız tabi. Benim attığım ilk nefret dolu mesaj telefonu bir saat kullandıktan sonraydı. Şimdiki yorumlarım ilk günkü kadar kötü değil.

 

Şu bir kesin home tuşu ve parmak izi okuyucuyu kullanmak çok daha hızlı. Programlar arası geçiş home tuşu olmadan çok daha uzun sürüyor. FaceID iyi güzel tanıyorda tanımadığı anlarda çok oluyor bende. Ayarlardan tanırken daha az dikkat et tarzındaki seçeneğini aktif etmeme rağmen. Acaba yüzümü iyi tanıtamadım mı diyerek 3-4 kere tekrar tekrar tanıttım. Belli bir açıdan kesin tanıyor fakat telefon size biraz aşağıdan bakıyorsa patlıyor.

 

Fotoğraf konusu tartışmasız çok iyi. İnanılmaz çekiyor alet. Bence bu telefonu alınabilir yapan tek şey kamerası bana göre. Yanımda kamera taşımak istemiyorum üşeniyorum ama telefon güzel fotoğraf çeksin diyenler gözü kapalı alabilirler. Ben telefonla çok fotoğraf çeken birisi değildim fakat şimdi madem kamera iyi kullanalım bari diyip fotoğraf çekmeye başladım. Telefon tabiki de hızlı falan ama 6000-7000TL eder mi bence etmez :D Hediye geldiği için bu konuda pek söz hakkım yok ama bu kadar para verecek olsam Macbook Pro'mu yenilerdim.

 

Yaşadığım bir sorun var sizde yaşıyor musunuz merak ettim. Telefon konuşmalarını yaptığımız yukarıdaki hoparlör son ses ve 2-3 tık aşağısındaki ses seviyesinde cızırtı, çatlama vs yapıyor gibi geliyor bana. Birisini ararken ki çıkan dııııt dııııt sesinde bile yapıyor. Hoparlöre aldığımda yine yapıyor. Gariptir ki nişanlımı ararken bunların hiç birisi olmuyor. Kendisi de şu an iphone x kullanıyor hat olarakta turkcell. Hat mı seçiyor telefon mu seçiyor çözemedim daha. İnternette bir araştırdım benim gibi sorun yaşayan azınlık bir kitle var. https://www.macrumors.com/2017/11/12/iphone-x-earpiece-crackling/

 

İzmir'de resmi Apple Store olsa götürücem fakat yok. İstanbula gittiğimde göstericem telefonu apple store'da. Varsa hata değiştirsinler. Bu tarz seste çatlama patlama tarzı sorunlar aşırı rahatsız ediyor beni.

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin KVK'lar bu iste yetkili ve hizli degisim yapiyorlar. Bir iPhone bir Apple TV goturdum Istanbul Besiktas'dakine, ikisinde de kucuk sorunlar da olsa 2 gunde degisim yapildi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ust hoparlorden cizirti sesi geldigini yazmistim. Istanbuldaki apple store a arkadasim vasitasi ile telefonu gonderdim. Gondermeden once telefonla apple i arayip case id yarattim. Telefonu alip 15dk sonra yenisini getirmis gorevli. Arkadasim goturdugu icin yeni telefona sim takip aktive edip ses sorununu deneyememis. 

 

Ve maalesef yeni telefonunda ust hoparloru cizirdiyor. Saldim artik. Belki ben istanbula gidersem bir daha degistiririm ama sanmiyorum. 75+75 TL ekran filmi parasi verdim bir daha veresim yok :) Ben goturmus olsaydim apple store’a ses sorunu olmayan telefonu bulana kadar yeni cihaz actirirdim orada. 

 

Benim gibi sorun yasayan varsa en azindan apple store a gotursun telefonu yenisini veriyorlar. Musteri hizmeti acisindan cok iyiler fakat telefonun her halde ilk seri uretimleri sikintili. 

 

Kendi capimda azda olsa cozum buldum. Ayarlar kismindan hoparlorun left right channel balance ayari yapilabiliyor. Left asagidaki hoparlorler right yukaridaki hoparlorler oluyor. Ayari left e kaydirdim biraz azaldi cizirti. Tabi bu sadece app sesleri vs icin. Telefon konusmalarinda ise yaramiyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sizlerin telefonunda gece sabaha kadar geçen sürede pil yüzdeniz nasıl değişiyor? Benim iPhone 8'im de %10'a yakın düşüşler oluyor normal mi sizce?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, Thustu said:

Sizlerin telefonunda gece sabaha kadar geçen sürede pil yüzdeniz nasıl değişiyor? Benim iPhone 8'im de %10'a yakın düşüşler oluyor normal mi sizce?

 

Eskiden iPhone'da hiç düşme olmazdı, hatta iPhone'un en güzel özelliğiydi. Ama bende (iPhone 6S Plus) geceleri %10 falan düşüyor. Benim pil bitik olduğu için bir şey diyemeyeceğim, sizin durumda sanki normal değil. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

3,5 yildir kullandigim iphone6 dan -> X e gecis yaptim.

home tusu olmadan nasil yaparim cok zorlanirim diye dusunuyordum ama o da ne! Alismam dakikalar icinde oldu. Hatta oyle ki yillarca home tusu ile gecen zamana tuh vah diyorum. Bir daha home tusuna kesinlikle donus yapmaz apple,

o kadar hizli kolay ve smooth ki , artik elime 6-7-8 turevi bir telefon aldigimda cok zorlaniyorum. Home tusu kesinlikle vakit kaybettiriyor.

 

acik uygulamalar arasinda gecis , ana menuye donus falan cok cok basarili ve hizli

sadece acik uygulamalari kapatmak icin yukari dogru kaydirip anlik bir sure basili tutuyorsunuz , o noktada uygulamalar ayni 2x home tusu yapmis gibi gorunmeye basliyor. Orada uygulamalari kapatmak icin normalde yukari suruklemeniz yeterli oluyordu , X te bir step daha var ki o da yine anlik basili tutuyorsunuz ondan sonra yukari kaydirarak kapatiyorsunuz. Bu neden boyle bence o basili tutma gereksiz , direk yukari kaydirilabilir ve kapatilabilir bence.

acik uygulamalar arasinda gecis en altta saga sola kaydirarakta yapiliyor bu da cok hizli.

 

gelelim centige, beni rahatsiz etmez demistim ama , ozellikle gece karanlikta kullanirken cok cok rahatsiz ediyor. Bence bu kadar begenilmeyen bir durumu kaldirir bir sonraki dizaynda apple.

 

kesinlikle sevmedigim diger bir sey ise cihaz cok kalin ve agir! Tekrar elime 6-7-8 alinca oh be diyor insan

 

erkanin guzelligine alisinca da 6-7 tekrar bakilmaz olmus o net.

 

face id ile sorunum yok , gece yatarken karanlikta , gunes gozlugu varken , bere takiliyken hep okudu. Zaten zaman olarak en uzaga set durumda , yani her dk kitletmiyorum cihazi.

zamanla kritik uygulamalara face id gelecektir , misal bizim citrix mail uygulamasi face id uyumlu

 

telefon yuksek sesle calarken, elinize alip ekrana baktiginizda sesi iyice kismasi hosuma giden baska bir detay

 

plus kullanmadigim icin , boyutlarina alismam zor olmadi ama yine de tek elle kullanmakta zorlandigim anlar oluyor

 

ozetle , gule gule home tusu bir daha asla gorusmeyecegiz, face id is the future, amaa bu kalinlik ve agirlik yakismiyor, centikten de bir an once kurtulmak gerekli

 

ek: 6 yi da kilifsiz korumasiz kullandim , 3-4 ay once ekrani kirildi , degistirdim ve zaten ondan sonra pek hayir etmedi , gicirtilar vardi. Ios 11 e guncellememe ragmen cok agir ve hantal bir hal aldi telefon , dramatik bir pil sorunum yoktu.

X’i de kilif veya koruma ile kullanmiyorum , zaman zaman asiri isindigi oluyor , ozellikle animoji vs ile oynasirken.

renk konusunda ise aslinda space gray ciyim ama bu kez silver tercih ettim , arka cam yuzey space grayde daha cok parmak izi gosteriyor. Bir de zaten artik on taraf full siyah oldugu icin her iki renkte de, sorun olmadi , cunku herhangi bir video vs izlerken ekranin etrafinin full siyah bordur olmasinin kontrast etkisini arttirdigini dusunuyorum

 

CaRaBeeN tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@CaRaBeeN Hocam telefon görüşmelerinizde ahizeden karşı tarafın sesinde çatlama cızırtı vs oluyor mu ? aynı şekilde telefon görüşmesini hoparlöre aldığınızda da ? Ses seviyesi sondayken ve 3-4 tık aşağıda deneme şansınız olabilir mi benim için ?

 

Bu arada ben aldığım ilk gün ağır yorumlar yazmıştım. Bende alıştım artık home tuşu olmamasına face id ye vs. Fakat yinede parmak izi ile telefonu açmak daha kolay gibi geliyor. Uygulamaları kapatma konusunda yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. basılı tutup kapatma işaretini çıkmasını beklemek falan saçmalık. direk yukarı iterek kapatsaydık daha iyi olurdu.

 

evet telefon maşallah ağır :) fakat bence yinede slim armor bir kılıf ve ekran koruyucu takmanızda fayda var. ben bunu ( https://www.hepsiburada.com/spigen-apple-iphone-x-kilif-liquid-air-armor-black-057cs22123-p-HBV000007VZVR ) kullanıyorum oldukça memnunum malzeme kalitesinden ve ağırlığından. daha inceleride var fakat kılıfın biraz da telefonu korumasını tercih ediyorum. 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şirket, geçen sene olduğu gibi 2018’de de 3 yeni iPhone modeli sunmak istiyor. iPhone X’a benzeyecek bu modellerin yalnızca boyut olarak farklılık göstermesi beklenirken, yeni yongalar ve akıllı telefonlar için yeni devasa boyutta bir cihazın bu sene duyurulacağı söyleniyor. Apple’ın sızdırılan tasarım bilgilerine göre geçen sene satışa çıkarılan iPhone X gibi 5.8 inçlik bir akıllı telefon bulunacak. Bu telefonun yanında ise, TFT-LCD ekranlı, 6.1 inçlik aynı tasarıma sahip bir telefon daha bulunacak. Apple’ın asıl vurgunu ise diğer akıllı telefonla yapması bekleniyor. 6.5 inçlik OLED ekranlı bir akıllı telefon sunacak şirket, bu üç telefonuna da A12 yonga setiyle güç verecek.

 

Yok artık Ali Sami! Lan evdeki tablet 7 inç :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sanmıyorum öyle bir şey olacağını bence iphone SE tarzında 8 in devamı niteliğinde bir telefon olacak mutlaka.. Diğer ikisi de artık X varyantı bir şeyler olur diye tahmin ediyorum.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 21.01.2018 at 13:55, Thustu said:

Sizlerin telefonunda gece sabaha kadar geçen sürede pil yüzdeniz nasıl değişiyor? Benim iPhone 8'im de %10'a yakın düşüşler oluyor normal mi sizce?

Benim iphone 8'de ilk hafta yüzde 5-10 arası pil kaybı yaşadı gece şarjdan çektikten sonra boşta, oldukça garipsemiştim ancak derleme yapıyordu sanırım  artık yüzde 1-2 kayıp oluyor en fazla.

Borneon tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 2/28/2018 at 10:34 PM, Borneon said:

Benim iphone 8'de ilk hafta yüzde 5-10 arası pil kaybı yaşadı gece şarjdan çektikten sonra boşta, oldukça garipsemiştim ancak derleme yapıyordu sanırım  artık yüzde 1-2 kayıp oluyor en fazla.

Evet ilk aldığım zamalar benim de sizinkiyle aynıydı şimdi o kadar olmuyor ama hala anlam verebilmiş değilim. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin hayır herhangi bir çatlama olmadı dostum bende, hem hoparlorü açarak hem de normal kendi ahizesinden denedim, son ses ve normal kullanımda...

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim iPhone X'te son güncellemeden sonra garip bir sorun daha ortaya çıktı. Kutudan çıkan kulaklıkları kullanıyorum telefon konuşmalarında. Bu güne kadar hiç sorunum yoktu fakat son güncellemeden sonra bazı kişileri kulaklıkla aradığımda ne benim sesim onlara gidiyor nede onların bana geliyor. Kulaklığı çıkarttığımda ahizeden ses geliyor ve benim sesim onlara gidiyor. İşin garip tarafı herkeste bu sorun olmuyor. Bir arkadaşım var onunla kulaklıkla konuşmaya çalıştığımda kesin oluyor mesela. Telefonu kapatıp ya facetime audio veya whatsapp audio ile konuşuyoruz kulaklıkla. 

 

İnternette araştırdım fakat pek birşey çıkmıyor en azından çözüm olarak. Yani ne sorun yaşadım bu telefonla ya saçma saçma. 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim 6 plus ta ses konusunda problem yaşamaya başladım, o yüzden artık beraberliğimizi sonlandırıp bir şey alacak gibiyim. X ilgilmi çekmiyor, 9 serisi çıksa iyiydi, ama onu beklemeyeceğimi tahmin ediyorum. Evde macbook pro, apple tv, ipad ve ipad mini olduğu için başka bir markaya geçmeyi de pek istemiyorum. Biraz kerhen alacağım sanki.

 

Kur farkı yansımadan bir şeyler alsaymışım iyiymiş.

 

Not: Anneme iphone aldım hediye olarak, hiç bakmadan çekmeceye atmış bi ara geçeriz diye, kırıldım...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 hours ago, kHanTW said:

Benim 6 plus ta ses konusunda problem yaşamaya başladım, o yüzden artık beraberliğimizi sonlandırıp bir şey alacak gibiyim. X ilgilmi çekmiyor, 9 serisi çıksa iyiydi, ama onu beklemeyeceğimi tahmin ediyorum. Evde macbook pro, apple tv, ipad ve ipad mini olduğu için başka bir markaya geçmeyi de pek istemiyorum. Biraz kerhen alacağım sanki.

 

Kur farkı yansımadan bir şeyler alsaymışım iyiymiş.

 

Not: Anneme iphone aldım hediye olarak, hiç bakmadan çekmeceye atmış bi ara geçeriz diye, kırıldım...

 

Abi selamlar.

 

Bekle bence ya, 5 ay kaldı. X alınmaz, hanıma aldık ama onda 5 vardı. 6 idare eder, yeni ürünü alırsın direk.

 

Gerçi ona da ebesinin nikahını isterler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok