Klavye Önerisi
2 2

Bu konuda 131 mesaj var

corsair strafe modelini ben küçük sınıfına sokmuyorum yalnız :8 kısmen büyük bir klavye. numeric alan var sonuçta küçük ve az yer kaplaması olanaksız. 

yer problemi olanlar için çok da efektif değil. 

ayrıca kesinlikle geceleri karanlıkta olanlar ve gözleri çok iyi olmayan kişiler için önerebileceğim bir aydınlatma sistemi kullanmıyorlar. bir süre sonra ciddi gözler rahatsız oluyor. yoksa corsair'in modelleri güzel. yurt dışından ucuza getirilirse başarılı. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

problem parlaklık değil ki :) alttan aydınlatma çoğunlukla benim gibi astigmat sorunu olan kişiler için rahatsız edici olabilir. çok eskiden alttan aydınlatma olan klavye kullanmıştım. bir süre sonra rahatsız ediyor. ama direkt tuşun aydınlatılması benim gibiler için daha uygun ve sağlıklı. neden hala alttan ışıklandırmada ısrar ediliyor anlamış da değilim. zaten bu aydınlatma konusu tercih sebebi bir çok kişi için. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 dakika önce, stardust said:

tümden kapatabiliyoruz da istersek ama :lol:

 

Evren farklı bir şeyden bahsediyor sanırım. "Alttan aydınlatma" diye kastettiği şey, keycap'lerden dışarıya taşan aydınlatma. Kendisi sadece tuşların üzerindeki harf ve sembollerin aydınlatılmış olmasını istiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust umarım astigmat sorunu yaşamazsın :) karanlıkta tuşların çevresinin aydınlatılması ile bir süre sonra ışığın kırılması öyle bir sıkıntı oluyor ki yaşamak gerekli.  tarif edemedim neyse :)

@Najaz aynen beni anlayan bir sen oldun :) teşekkürler 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben hala anlamadim.

ama kapsaranlikta oturmak yerine kucuk baska bi aydinlasma ile ters duvardan bile kalveye aydinlatma bir los ortam saglanmasi daha iyi olmaz mi

 

odada baskasi var vs vs gibi durumsa

 

masa ustu lamba tip bisi ama direk size ve klaveye yonelmemis gibi

2x2 carpidan kucuk hapishane hucresi gibi bi odam var 5 -7 sene once bi salaklik edip subwooferli bi sistem aldigimda artik kapiyi kapatmayorum evdekiler koridorun isini actiginda ister uyuyu ister uyanik oliyim cok rahatsiz ediyo

oyle ki benim odanin isigi acikken bile feci oluyorum.

 

gozerim yeni bozuluyo onla alakali degil

simdilik kucuk yazilar okuyamiyorum flavyeyi bile hafif bulanbik goruyorum

seker sicti agzima 10. sene kontrolsuz yarim yamak gidince boyle

 

isik rahatsiz ediyorsa aydinlatmali klavye ile kendine olumcul kombo yapmamak lazim belkide :D

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
20 saat önce, Zoma said:

 

Klavyeyi denediyseniz yorumlarınızı aktarabilir misiniz? Benim de bu aralar sadece oyun için bir klavye almam lazım. Günde 1-2 saat anca oyun oynayan sıradan oyuncuyum, ondan 200 TL üzerine çıkmayı çok istemiyorum.

Klavyeyi daha acamadim, acinca yazayim... 

 

Bu arada N11'de Razer Goliathus filan gordum 10TL 15TL civarinda fiyatlara... Bunlar cakma degil mi?.. Amazon'un $45'a sattigi urun sonucta... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, JardeL said:

Bu arada N11'de Razer Goliathus filan gordum 10TL 15TL civarinda fiyatlara... Bunlar cakma degil mi?.. Amazon'un $45'a sattigi urun sonucta... 

 

"O fiyata çalan vermez" diye bir söz var ya, bunlar için de geçerli :) %1000 çakma.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla çıplak tenin uzun süreler boyunca doğrudan temas edeceği böyle bir malzemeyi ben şahsen kullanmayı düşünmezdim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece oyun oynamak için klavyenin mekanik ya da membran olmasının farkı var mı? Yazı yazma vs. için kullanmayacağım. Ses çıkarması da çok istediğim bir şey değil. Mekanik almamı gerektiren bir durum var mı oyun için?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
57 dakika önce, stardust said:

2 soruya da cevap: var.

Nedir hocam? Tuş basımı iletilme süresi falan mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

tabii ki, "actuation time" düşük olan benim rapidfire gibi modeller de var. ama asıl olay bu değil bence.

 

biraz anlatılmaz yaşanır bir şey aslında. MX Brown switch tavsiye ediyorum ben özellikle mekanik klavye hissini tam alabilmek için. Ama başka switch de olsa bu diyeceğimi pek değiştirmez: 1 hafta mekanik klavye kullanan adam tekrar membrana dönünce "ben bunu nasıl kullanıyormuşum" der. Aynı 144hz'e alışan bir daha 60hz monitöre bakamaz dediğimiz gibi mekaniğe alışan bir daha membrana el sürmek istemez. İşlev konusunda senin çok sevdiğin dacia duster da suv mercedes g500 de suv sınıfında misal. teoride aynı işi görüyorlar ama pratikte kıyas bile kabul etmezler :)

 

biraz daha açıklamak gerekirse membran gün geçtikçe kurur, basması zorlaşır. daha çok basılan tuşlar folloş olur, az basılanlar iyice sertleşir vs. vs. kısaca zaten bir membran klavyeyi çok uzun süreler kullanamazsın, pörsür. mekanik pahalı gibi gözükse de, cherry mx switch'lerin ömrü 50 milyon kez basılmaya kadar dayanıyor. uzun seneler hizmet eder. ama razer ve logitech gibi kendi switch'ini üreten dandik markalardan da kaçınmak lazım. klavyenin tasarımı, kasasının plastik ya da metal olması, fonsiyon tuşları falan tamamen kişisel tercihe bakar ama switch'ler kesinlikle cherry olmalı, bu marka zaten kendini kanıtlamış, piyasadaki en iyi switch, farklı markalardan alıp macera yaşamaya gerek yok. Kalitesi sebebi ile de bir nebze pahalılar diğerlerinden.

Zoma beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

direkt bir öneri yapmak gerekirse de, ben bu klavyenin mekanik klavyeye girişte en ideal model olduğunu düşünüyorum:

 

https://www.amazon.com/Corsair-STRAFE-Mechanical-Gaming-Keyboard/dp/B012B6X7MI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1507801379&sr=8-1&keywords=strafe+mx+brown

 

Fiyatı şuan maksimum seviyede ama camel'dan baktığınızda 70 dolara kadar düştüğünü görüyorsunuz, genelde 80 dolar seviyesinde takılmış.

 

Bütçesi daha fazla olanlar RGB ve wristpad içeren modellere de bakabilirler fakat bu verdiğim modelde olmazsa olmaz tüm özellikler var. K70 ile ana fark, K serilerinin kasası aliminyum, strafe'ler plastik ama dandik logitech leğen plastiği değiller kesinlikle. corsair plastiğine kafkas dağlarının güneybatı cephesinde yetiştirilen bitkilerden infuze edilen selenyum elementi ekleyerek hem sağmlamlaştırır hem de kendi kendini yenilemesini sağlar.

Zoma beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, T800 said:

Bu arada Rapidfire RGB’de de indirim var Amazon’da, Rapidfire ben severim ama herkese gelmez orası ayrı.

 

MX Brown, default olarak herkese tavsiye edilebilir ama MX Speed almadan önce deneyin derim. Ben alıştım şuan rapidfire'a, MX Brown bana sert bile geliyor ama MX Brown'dan, MX Speed'e geçince kısa bir süre bocalamıştım. Çünkü MX Red ve MX Speed'lerde, aslında mekanik klavyelerin alamet-i farikası olan "tactile feedback" hissi yani o "klik-klak" daktilo izlenimi yok, dümdüz girip çıkıyor yuvasına. MX Brown yazı yazmak için kesinlikle daha iyi, MX Speed'in özellikle FPS tarzı oyunlarda hız olarak bariz avantajı var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Klavyeler hakkında statement tarzı soyledir böyledir yazmak doğru değil. Her türlü klavyenin bir kullanım alanı var. Ihtiyaclarda farklı. Üstüne üstlük özelleştirme seçeneği sonsuz. 

 

Ben neredeyse 1 senedir bayağı bir şey denedim. Bunların bir kısmı göreceli pahalı bir kısmı da son derece ucuz modifikasyonlar. 

 

İlk önce tustan tasarımdan önce nasıl bir yükseklik ve acı ile çalışmak istediğinize bakmak lazım. Logitech ler kendi keycap lerini kullandığı için böyle bir ihtiyaç varsa pas geçmek lazım. Farklı mekanik klavyeleri daha sonra keycap ler ile özelleştirmek mümkün. AliExpress Banggood gibi sitelerde ucuz keycap ler bulunuyor. Yükseklik acı gibi konularda deneme yapıp sonrasında size optimal uyum saglayacak keycap lerin daha kalitelisini alırsınız. 

 

Tuşların yuksekligi daha dogrusu efektif calisma yüksekliği mesela o ring ler ile ayarlanabiliyor tabii. Bazi oringler sessizlestirme acisindan da faydali oluyor. Bunlarında ucuz ve pahalilari var.

 

Cherry veya diger tuş üreticilerinin speclerinin dışına cikip özelleştirmenin en güzel yollarından birisi yay sistemine müdahale etmek. Eli biraz is yapabilen ve gözü gören insan icin cok kolay işlem. Tus yapısını daha doğrusunu cevabını değiştiriyor. Bunlarin farkli kaliteli olanlari var. Klavyenin farkli yerlerinde deneyerek nihai kararınızı verip sonraki donemlerde tum klavyeyi değiştirebilirsiniz. Reddit te harika rehberler var...

 

Hafif gres yağları ile klavyeleri daha da özelleştirmek mümkün. 

 

Benim gördüğüm kadarı ile Cherry yerine daha ucuz bir tus secilip buna özelleştirme yapmak da bir secenek. Sonucta mekanik klavyenin guzelligi bozulan bir tusu kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz. Genelde 2 noktadan lehim acip yenisini lehimlemeniz yeterli. 

 

Bu arada ben son dönemlerde en cok Topre tuşları merak ediyorum. Yazi icin cok uygun olduğunu yazanlar cok...

hakancez tarafından düzenlendi
SEP beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeri gelmişken ben de bir tavsiye alayım.

Daha önce bir Dell workstation ile gelmiş bir klavye vardı. Yine dell marka tabi. Aşırı sessiz ve rahat bir klavye idi. Tam ofiste uzun yazı yazmalık bir klavyeydi. Etrafı rahatsız etmeyen cinsten ve basımı rahat. Tuşlar plastikti tabi, mekanik falan değildi olamaz.

Buna benzer tecrübeniz ve tavsiyeniz var mı? yeni ofiste almayı düşünüyorum. Kablolu olabilir hatta kablolu olsun. Tuş aralıkları biraz olsun zira eller ve parmaklar büyük. Böyle kargacık burcacık sıkışık tuş takımı olmasın yani.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 28.09.2017 at 2:30 PM, SEP said:

Bütçe uygunsa Logitech G810 Spectrum'a bakabilirsiniz. 1 yıla yakın süredir kullanıyorum, memnunum. Alırken "G910 mu alsam?" demiştim ama G910'un tasarımını beğenmediğim için onu elemiştim.

Klavye biraz ağır (1 kg) ama malzeme kalitesi gayet başarılı, yazılım olarak da bolca seçenek sunuyor. Eğer aydınlatması olan başka Logitech ürünü varsa, hepsinin aydınlatması senkronize çalışabiliyor (bu özellik diğer klavyelerde de vardır gerçi). Logitech'in kendi üretimi Romer-G switch kullanıyor, denediğim diğer klasik Cherry'lere göre daha sessiz geldi bana. Çatır çutur switch sesinden genelde rahatsız oluyorsanız (benim gibi) işe yarıyor. Tuş aydınlatması tuşun çevresini değil de sadece tuşun içindeki harf / sayı bölümünü aydınlattığı için de geceleri kullanırken gözleri (bence) daha az yoruyor (ki Corsair klavye almaktan bu yüzden vazgeçmiştim).

Tek eksi noktası bileklik kısmının olmayışı.

HORT!!!1!

G810 sizlere ömür...

Mekanik klavyelerde görünen çift basma sorunu benim G810'da da olmaya başladı. 4 yılı aşkın zamandır mutlu mesut kullandığım klavyenin çoğu tuşu 2, hatta bazen 3-4 kez tekrar basıyor. Ses ayar düğmesi de iyice kendinden geçmiş durumda. Hemen müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim tabii. Yaklaşık 1 ay süren mail trafiği sonrası klavyenin "defective" olduğunu kabul ettiler ancak sonuç "Gidin, aldığınız yerle konuşun. Zaten garantiniz bitmiş, biz bişey yapamayız" oldu. :facepalm:

Quote

Based on the information you have provided, we have determined that your product is defective and warranty support is needed. In order to obtain warranty support, please contact the point of purchase.

----------------------

We regret to inform you that after carefully reviewing the information provided; we have to decline the replacement of your product since it is currently out of warranty.

We apologize for the inconvenience. At this time, there aren't any exceptions to be made. We appreciate your business and thank you for your patience during this process.

Logitech'e hak vermekle kendilerine bolca küfür etmek arasında gidip gelmenin ardından biraz araştırdım ve çoğu G810 kullanıcısının aynı sorundan şikayetçi olduğunu öğrendim. Muhtemelen alette kullanılan Romer G switchleri sorunlu. Başka bilgisayara takıp denemek, kendi yazılımını kullanmadan denemek, içini açıp temizlemek, keycap'leri çıkarıp switchlere giden kısımlara izopropil alkol damlatmak gibi çeşitli sorun giderme yöntemleri var fakat hiçbiri işe yaramadı.

Her ne kadar yazılımı sorunlu olsa da klavyenin kendi yapısı gayet iyiydi. Malzeme kalitesinden hiç şikayet etmedim, tuşların boyası hiç silinmedi örneğin. Bir Logitech için gayet kaliteliydi aslında. Ayrıca sadece harf ve sayıları aydınlatacak şekilde ayarlanmış keycapleri tam benlik. Anlamsız şekilde etrafı da aydınlatmıyor. Bilgisayar başındayken genelde loş ışık altında oluyorum ve tuş aydınlatması bu sayede gayet güzel oluyordu. Her bir tuşu farklı renkle aydınlatabiliyor olmak gibi bir sürü özelliğine de iyice alışmıştım. Zamanında 500 lira civarı bir para verdim, şu anki muadilleri yaklaşık 1.500 liraya satılıyor (oha!).

Başka ne seçenekler var diye biraz bakındım. Corsair K70 low profile mk.2 klavye gözüme çarptı ama 1.400 civarı fiyatıyla çok sert çarpmış diyebiliriz. Güzel görünüyor, incelemeleri iyi, low profile oluşu ve Cherry MX Speed sessiz switchleri de bence güzel özellikleri. Başka seçenek olarak Logitech G513 var 900 lira civarına ama sonuçta Logitech. Daha yeni bozuldu, 4 sene sonrası muallak. Bu fiyatlarla mekanik klavyelere ilgi falan kalmıyor tabii. Bunları da yaklaşık 14 yıllık MS Wireless Laser Desktop 6000 v2.0 ile yazıyorum. Membran klavyeler hala doğru düzgün çalışıyor...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok