supersport motorlar şehir içinde yasaklanmalı mı?
1 1

supersport motorlar şehir içinde yasaklanmalı mı?   25 oy

  1. 1. Supersport motorlar şehir içinde yasaklanmalı mı?

    • EVET Sadece Pistler de kullanılsın
    • HAYIR Şehir içinde de kullanılabilir.

Please sign in or register to vote in this poll.

Bu konuda 33 mesaj var

merhaba

geçtiğimiz günlerde tek teker arif olarak bilinen Arif Razgatlıoğlu' kazasını hepiniz görmüşsünüzdür.

 

kazanın son kamera görüntülerinde görgü tanıklarının kaza anında motosikletin 180km/s hızı civarında tek teker üzerinde okulun yanından geçerken bir kamyonete çarptığı söyleniyor.

merhumlar kask da takmıyormuş ve çok yüksek hızla tek teker üzerindeyken kamyonete vurmuşlar.

 

ben şahsen artık bilincin bizim ülkemizde oturacağına düşünmüyorum. ne kadar eğitim de verilse, ne kadar uyarı da yapılsa bu motorların kazalarında kurtulma şansı yok. 

şehir içinde 180km/s hızıyla ve üstelik tek teker üzerinde gitmek nedir?

ülkeyi yönetenler kafalarını cam filmine takmışlar. 

bence supersport motorların peynir ekmek gibi satılması ve denetilmemesi çok daha büyük bir sorun. 

şuan elini kolunu sallayan kişi motor ehliyeti alıp bir supersport alabiliyor.

almanya da mesela 1000cc lik motor alabilmen için neredeyse motorun icadını yapmanı bekliyor devlet.

 

şahsen benim bu motorları kullananlara saygım yok. 

geçen uzun yoldayım. biz radara girmeyelim diye yasal hız sınırlarında giderken yanımdan 250+ km/s hızıyla bir motorcu geçerse ki geçiyor nasıl saygı duyayım. adam da nasılsa ön de plaka yok radara girsemde önemli değil diyor.

 

not: kaza sonrası merhumların detaylı fotoğrafları elimde var. talep edene yollarım. foruma koyulmaz şimdi.

 

 

 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece yüksek motor hacimlilere değil de bu motor işine komple bir ayar çekmek gerekiyor bence. Hepsi aynı oranda tehlike yaratıyor trafikte bilinçsiz kullanım nedeniyle. Forumda düzgün süren ve kurallara uyan motorcu varsa üzerine alınmasın fakat genel olarak durum böyle ülkede.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kasksız kullananlar kasksız kullanmaya, dikkatsiz olmaya devam etsinler. Kendi kendilerini temizlerler camiadan.

Benzer şekilde de araba işine de "komple ayar çekmek" lazım. Motorlardan daha çok tehlike yaratıyorlar, saygısızlık, kurallara uymamazlık, yollar benim tavrı daha çok. Motor sürücülerine laf ederken sanki 4 teker kullanıcıları muhteşemmiş gibi konuşmak olmaz. Benzer mantıkla, sahil yolunda da araç geçişini kapatmak lazım, apaçi kardeşlerimiz(!) arabalarıyla terör estiriyor diye.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bilinçli kullanım için belli sınırlar getirilmesi şart, @lawnmower'a kızdı herkes cam filmindeki görüşlerinden dolayı ama bu cam filmi işinin abartılı kullanımı da dahil olmak üzere baktığınızda aslında olay bilinçsiz ve bilinçsiz olduğunun da farkında olmayan bir kesim yüzünden bu halde. Yani abartılı cam filmleriyle uğraşan adamla supersport olarak tabir ettiğiniz motorları bu şekilde kullanan adamlar aslında aynı kişiler. Haliyle birbirlerinden ayırdetmek zor, supersport motorların şehiriçi kullanımı yasaklanabilir mi bilemiyorum ama yasaklanmasa bile bunları kullanacak kişilerin sağlam psikolojik testlerden geçirilmesi, motorlarının sık aralıklarla muayeneye girmesi gibi önlemler alınabilir. Benzeri önlemler ucuz ama hız ve tehlike üretebilecek araç sahipleri için de bir şekilde alınabilir. Mühim olan bunun düşünülmesi ama böyle bir düşünce yok gördüğüm kadarıyla. Olan yine bilinçli olarak kullanmaya çalışan bizlere oluyor. Arabanı da bilinçli kullansan motorunu da bilinçli kullansan trafikte zorlanıyorsun/hayatın tehlikeye giriyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi birinicisi adamın adı Rıza Razgatlıoglu, yozgatlı degil.. :)

 

ikincisi motorcu kaza yaparsa zaten kendi ölüyor, ama trafikte ölümlü kazaların  %99 unda sorunu yaratanlar otomobil sürücüleri.. 

 

Yani evet ara ara mal mal hareketlerle aracların yanından geciyorlar gidiyorlar falan da dediğim gibi o kadar kücük bi azınlıktan bahsediyorsunuz ki.. 

 

Başlığı görünce yarattıkları ses yüzünden şehir merkezlerine girmeleri tamamen veya belli saatlerde yasaklansın hatta motor hacminde kısıtlamaya gerek duyulmadan mobilet denen saçmalığı falan da bu işin içine katsınlar gibi mantıklı şeyler görmeyi bekliyordum ama yok abi ben halktan çok şey beklediğimi artık acı bi şekilde görüyorum.. 

 

Bu ülke için çok geç oldugunu .. ülke trafiğindeki has sığırları oluşturan taksici, dolmuscu ve barzo otomobil sürücülerinin kendilerinde asla sorun görmeyerek hep baskalarını suclamasından rahatca görebiliriz.. motorcu kekoları asla bu güruhtan ayrı tutmuyorum.. ama benim ve sevdiklerim için hayati tehlike yaratan çoğunluk içinde alaturka tuvaletteki sinekten farksızlar..

 

 

GoXeL beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 dakika önce, Narcissus said:

ikincisi motorcu kaza yaparsa zaten kendi ölüyor, ama trafikte ölümlü kazaların  %99 unda sorunu yaratanlar otomobil sürücüleri.. 

 

Burda sıkıntı yok da ölümlü kazaya arabanızla karıştığınızda otomatik olarak şüpheli konumuna geliyorsunuz, ondan sonra bi dünya uğraş dur, işin maddi boyutu da ayrı (kaza sonrası araçta oluşacak hasar vb.). Yoksa verdikleri zarar kendilerine doğru diyorsunuz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yok adamın adı Arif. Rıza değil de soy adı konusunda haklısın düzelttim. 

 

ben kesinlikle supersport motorların şehir içinde sürülmesine karşıyım. piste çıkarsın istediğin mallığı yap. ama şehir içinde 180 ile gitmek sadece motoru değil trafikte ki diğer insanları da tehlikeye atmaktır. tek teker arifin kaza yaptığı yer okulun biraz ilerisi. orada bir çocuğa çarpsa ne olacaktı? 

arabaları bu tarz kullanan malları da aynı sınıfa sokuyorum. ama motor başka bir şey. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun motoru arabası kamyonu minibüsü yok. Sorun bunları kullanan halkta, halkta problem var.

Motorun zarar kendine, çok nadirdir başkasına zarar verdiği. Peki otomobillere kamyonlara minibüslere ne demeli?

 

Günde otomobil sürücülerinin karıştığı binlerce ölümlü yaralanmalı kaza oluyor kimse sesini çıkarmıyor. Ne zaman bir motorcu kaza yapar hemen halk meş'alelerle sokaklarda.

Bu motorcular size ne etti?

Böyle tuhaf bir bencillik var. Biz hep ötekinin yasaklanmasını istiyoruz. Cam filmi mevzusu da aynıydı. Cam filmi kullanmayanlar yasaklansın diyordu, çünkü onlara göre film kullananlar "öteki"

 

Bunun ötekisi berikisi yok, mal aynı mal.

 

"Ya okul önünde çocuğa çarpsaydı"

Çarpmışı var, her gün bir sürü otomobil bir sürü çocuğa okul önünde çarpıyor. Olana tepki verdin mi de olma ihtimali olana tepki vermeye kalkıyorsun?

 

Motosiklet kullanıcısına duyulan bir öfke, nefret var her zaman. Her olayda ortaya çıkar bu. Mevzu üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

quad beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

GTR 1400 Touring motoru mesela,ama 290 yapıyor.Benim scooter bile top speed olarak 160 lara çıkıyor.

Motorun kabahati yok; kullanan insana sağlam yaptırım uygulayacaksın.Bizim insanımızın eğitilebilmesi için daha kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor.

 

Cezai yaptırım ve bunların kontrol sıklığı,seviyesi en üst seviyede olmalı..O yüzden caydırma yöntemi ile bir süre kestirmeden çözüm bulunmalı ki kısa vadede fazla kayıp yaşamadan sonuca ulaşalım.

 

http://www.kawasaki.com.tr/motosiklet/GTR1400/GTR1400.html

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar sanırım artık herkes görmüştür ki yasaklayarak sorun oldugunu düşündüğünüz bi konudan kurtulamazsınız. Bizzat içinde yaşıyoruz hatta bu durumun.

 

17 yaşımdan beri motosiklet kullanıyorum. Bi kere emin olun tek teker arifmiş, ahmetmiş, mehmetmiş. O kask takmayan veya bana bişe olmaz diyen insanlar bir bir ölüyor. Ölecekler. Rahat olabilirsiniz. Yani abuk hareketleri yüzünden tutuldugunuz bütün motosiklet kullanıcıları motosiklet üstünde ölecekler. Şanslılarsa tek parça halinde gömülecekler.

 

Motosiklet kullanan adamın hele ki altında 600cc/70-80hp üzeri bi alet varsa yaptığı işi çok ciddiye alıp, elinin altındaki gücün sorumluluğunu idrak etmesi lazım. Motosiklet otomobil gibi anahtarı çevirdim pedala bastım gitti işte denebilecek bişe değil. Çok fazla insan bütçesinin neredeyse tamamını motosiklete ayırıp, 250 liralık kaskla gezip, 1 saat eğitime 400 lira verilir mi diye düşünüyorlar. İşte o arkadaşlar ölecek olanlar. Ben artık kimseyi uyarmıyorum. Dediğim gibi bence zaten ölünecek durumu kendi bilerek isteyerek yaratıyorsa ölmesi zaten toplum için daha hayırlı.

 

Motosiklet kullanmayı düşünen kişiler, önce eğitime para verin. (Ehliyet sınavını eğitim sanmayın.) Sonra ekipmanınızı düzün. Ondan sonra cebinizde kalan parayla motosiklet seçin. Motosiklet kullanmak ciddi bir iştir ve act'in kendisine saygı duymanız, yapacağınız herhangi bir hatada kendi canınız başta olmak üzere diğer canlılara zarar vereceğinizi her daim hatırlamanız gerekir.

 

Yanlız son zamanlardaki bu motosiklet düşmanlığı çok asabımı bozuyor. Gittiğim yerlerde valesiyle, otoparkçısıyla uraşmaktan, kavga etmekten bıktım. Türk insanında enteresan bi şekilde motosiklet kullanan gariban olur, otomobile parası yetmediği için motosiklet kullanır gibi bi inanış var. Mesela otomobilim olduğunu duyan çoğu çomar tipi insan şaşırıyor. Otomobil alabilecek gücüm varken neden motosiklet kullandığımı sorguluyor. Bütün sorunlar orda başlıyor zaten çünkü bu ülkede parası fazla olan parası az olana istediğini yapabileceğini düşünüyor. O eziklemeler. Emniyete gir motosiklet yolda mı gider demeler...... vs vs

 

Süreli yaşadığım hikayelerden bi tanesini anlatayım mesela. Başka bir motosikletli arkadaşımla restorana oturduk. Oturduğumuz yerin karşısında da yola dik yan yana ikimizin motosikletler duruyor. Adamdan sayılmadığımız için (!) kavga çıkmasın diye de asla otomobil parkını kapatmadık. Bomboş ama araba koyulamayacak bi yer. Bi müddet sonra etraf dolunca yandaki restoranın valesi oraya araba çekmeye karar verdi. Beyaz bi Audi A4 1.8t heralde 5-6 yaşlarında. Arabanın sahibi büyük başgan reyiz bu arada 20 inç çinin en ücra köşesinde üretilmiş jantları takmış. Bi havalar bi havalar. Görsen pezevenk Pagani'yle falan dolaşıyor sanırsın. (Küçümsemem kullandığı aracın fiyatından dolayı değil. Adamın kendi tavırlarından dolayı. Yoksa herkesin aracı kendine özeldir/güzeldir/değerlidir.) Vale de gel abi gel çekiyor. Ben de daha önce aynı şekilde 2-3 kere önceki motosikletime çarptıkları ve yenisinin darbe almasını istemememden dolayı izliyorum. Ulan baktım çıkcaklar bizim motosikletlerin üstüne koştum direk hop hop hop diye. Neyse şaka maka 5 cm falan kala durdurdum adamı. Hitap tarzımda en ufak bi terbiyesizlik yok bu arada. İndi ne var ne hop çekiyosun düzgün seslensene dedi. Dalga mı geçiyorsun ben burdan pardon beyfendi bi saniye diye kalksam oraya gelene kadar üstünden geçerdin motosiklerin dedim. Hop hop dedik niye anasına küfretmişim gibi davranıyor acaba diye düşünürken içimden, "Nolcak ya alt tarafı 2 tane motor devrilse nolur??" diye karşılık verdi. Zihniyeti anlatmak için yazdım. Gerisinde ne olduğu önemli değil. Bu arada motosikletlerin değerlerinin toplamı, bahsettiğim aracın ederinin min 10% üstünde. Parasını geçtim parçasını bulmak zor. Agusta'nın temmuz ayında parça ihtiyacı oldu. Hala bulabilmiş değiliz ki bu 2015 model motosiklet. Özenim ve dikkatim bundan sebep.

 

Geyiği geçersek. Hayatında gidon tutmamış olanların bilmedikleri bazı noktalar var: 

*Öncelikle başımıza bi iş gelmemesini istiyorsak -özellikle otobanlarda- akan trafikten 10-20% daha hızlı gitmemiz lazım. Aklınızda bulunsun Türkiye'de bir otomobilin arkasında güvenlik üçgeni oluşturarak gidiyorsanız, aynı gün arkadan biri çarpar veya benzer şekilde önünüzdeki bi anda geri vitese takıp üstünüze çıkabilir. Kesinlikle aralarda durun. Otomobil gibi davranmayın. Buna sebeplerden biri de otobanda hız kuralları dahilinde yolculuk yaparken arkadaki otomobilin sizi 3 metre arkadan takip etmesi.

* Biz de en az otomobiller kadar hızlı giden (Kurallar dahilinde düşünün.) bi makina kullanıyoruz. Evet bisiklete benziyor fakat frene basınca 2 metrede durmuyor. Kavşaklardan fırlarken düşünün ki o yönden aynı hızda bi otomobil geliyor. Otomobil durabilir mi önüne fırlarsanız? Duramaz diyorsanız biz de duramayız muhtemelen. Kavşaklarda öncelik kurallarını bilin ve ona göre hareket edin.

*Egzos sesinden şikayet edenler. Sizce belli bi hacmin üzerinde olan motosikletlerde niye default olarak otomobillerden çok daha yüksek sesli bi egzos var. Bi düşünün. Bunun farkedilmemiz ve güvenliğimiz için olduğunu anlayın. Bazı arkadaşların penisleri küçük ve susturucusuz düz boru egzos kullanmasını bize yıkmayın çünkü aynı istatistik otomobillerde de var. Biz kalkıp otomobil geçti egzos takmış piç yaşlım üzüldü, çocuğum ağladı demiyoruz.

 

Kaldırımda giden motosikleti kullananla, arabasının katını söküp, düz boru egzosla dolaşan adam aynı adam. Yoksa her motorcu zibidi değil.

 

Ha ben bunları özellikle sizlere değil bahsettiğim şekidle düşünenlere söylüyorum. Dolu olduğum bi konu görünce atladım öyle. Trafik kanunlarının motosikletle ilgili kısımlarının yenilenmesi ve modernize edilmesi lazım diyeceğim içinde bulunduğumuz durumu düşününce komik olacak. Demiyorum...

 

Ha bi de korkmayın. İçinizde motosiklet kullanma arzusu varsa eğitim alın ve defansif sürüş öğrenin. Aramıza katılın. Hep beraber trafiksiz ulaşımı büyük bir keyif eşliğinde yapalım.

quad, antibit, TiesTorN and 3 others beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 minutes ago, the5thhorseman said:

Biz kalkıp otomobil geçti egzos takmış piç yaşlım üzüldü, çocuğum ağladı demiyoruz.

 

Bence demelisiniz..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Editlemeyip burdan eklemek istedim. Şimdi bi yazdığımı okudum da şunu unutmamak lazım. Motosikletliler de eğer altındaki motor fazla ses cıkarıyorsa yaşam alanlarında özellikle bazı saatlerde sakin gaz acmalılar. Yoksa savunduğum şey her 1000lik alan vızır vızır gezsin değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yasaklamayla birsey cozulmez. 

altindaki otomobilin 1½-2 tonluk metal yigini oldugunu unutan, hareket halinde mesaj atan, candycrush oynayan tiplerle dolu bu mk ulkesi. boyle sorumsuz totoslara evvela ehliyet verilmeyecek. 

trafikte de gordugum kadariyla zaten motosikletlilerin cogu dogal secilim yontemiyle aramizdan ayriliyorlar. amma tek parca amma paramparca

infestor tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

horsman kardesim oto kullanankesimin bir ortalamasi var

super ralici super uzman olmalari gerekmiyor

 

her senin gibi adama karsi 1000 tane scooter canisi var ortalikta kaldirima cikan suren kaza yapan yaptiran teror estiren

 

boyle kafam bozuldu arabaya tekmeyi korum aynasini kirarim tiplerinde ekle

 

20-30 sene icinde bisi degismezse super derecende imajinizin degismesine imkan yok hakketmiyorsunuz da

 

sahsiniza ve azinlik kullancilari degil geneli

 

durum bu

 

yani o verdigin her ozel ornehe karsi sokaktan radom adam cevir 1-2 araba macerasina karsin 10 tane motorcu sorunu macerasi sacmaligi anlatsin

 

motoron kaldirimdan gdebicegini idda eden hakki olanlar okuzler varken

yani kusura bakma sansiniz yok

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum herkes kendi gerçekliğinin asıl olduğunu söylüyor fakat değil. 32 yaşımdayım. 18 yaşımdan beri enthusiast olarak otomobillerle uğraşıyorum. (Ufak tefek para da kazandım.) 18 yaşımdan beri bilfiil sanayideyim. Hem ustalarla, hem de kendi sosyal çevremden olan olmayan otomobil severlere aşinayım.

 

Söylediğin -okuduğumdan anladığım kadarıyla- yanlış bi tespit. Sen çünkü bütün gün evde oturup hiç otomobil ve motosiklet kullanmayarak insanların sana anlattığından yola çıkarak bi ortalama oluşturmuşsun. Ben hergün aktif olarak ya otomobilin ya motorun üstünde sokaktayım.

 

Bir de hayatında motosiklet kullanmamış insanların kuralları ya da normları bilmeden gördükleri şeyleri kafalarına göre yorumlayıp güvenli ya da güvenli değil şeklinde ayırması da saçma. 1-2 araba macerasına karşı 10 tane motorcu sorunu ifadene ithafen söylüyorum. Muhtemelen motosiklet kullanmaktan ölesiye korkan ve/veya kullanmamış tiplerle konuşuyorsunuz.

 

Sorun şu sen motosiklet kullandın mı? Ya da o yorumları yapan tanıdıklar? Hayır. Ben ikisini aktif olarak kullanıyorum. 2'siyle de piste çıkıyorum. Söyleyebilirim ki küfrettiğiniz adamların birebir aynısı otomobil de kullanıyor. Hem de aynı şekjilde. Ama sizin gözünüze otomobil aşina diye yadırgamıyorsunuz. Aynı takımdansınız.... Ayrıca motosikletlilerin uymadığı kuralların hiçbirine yolda otomobiller de uymuyor. Ama normalleştirmişsiniz o durumu bi şekilde....

 

Tadsızlık çıkmaması adına söylüyorum. Tabiki istiyorsanız motosiklet kullananlara 7 göbek düz gidin. Şahsen umrumda değil. Şahsıma da küfredilse umursamam. Ama yanlış sebeplerden motosiklet kullanıcılarına kızıyorsunuz. Amacım onu belirtmek.

 

Duyduklarınızla ve/veya size anlatılanlarla değli, gördüklerinizle ve/veya bildiklerinizle fikir sahibi olun.

 

Motorun kaldırımdan gidebileceğini iddaa eden öküzle, her motosiklet kullananı bir tutarak haketmiyorsunuz demeni de hiç anlamadım. Hatırladığım kadarıyla Türkiye'deki azınlıklardan birine dahilsin. Sen böyle düşünüyorsan, bizim bu halde olmamız ne kadar normal onu düşündüm.....

GoXeL beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen ışıkta beklerken telefonda birşeye bakıyorum, karşı tarafa daha yeşil yanıyor.. motorcu sağ taraftan geldi durdu ve oynama telefonla diyor.. sovdum tabi.. ışık yanınca önüme geçti bilmem kaç CC motoru ile frene bastı, şeytan ez gec dedi.. konuşması, ekipmanı vs düzgün bir tip ama ölmek için uğraşıyorlar

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, the5thhorseman said:

Dostum herkes kendi gerçekliğinin asıl olduğunu söylüyor fakat değil. 32 yaşımdayım. 18 yaşımdan beri enthusiast olarak otomobillerle uğraşıyorum. (Ufak tefek para da kazandım.) 18 yaşımdan beri bilfiil sanayideyim. Hem ustalarla, hem de kendi sosyal çevremden olan olmayan otomobil severlere aşinayım.

 

Söylediğin -okuduğumdan anladığım kadarıyla- yanlış bi tespit. Sen çünkü bütün gün evde oturup hiç otomobil ve motosiklet kullanmayarak insanların sana anlattığından yola çıkarak bi ortalama oluşturmuşsun. Ben hergün aktif olarak ya otomobilin ya motorun üstünde sokaktayım.

 

Bir de hayatında motosiklet kullanmamış insanların kuralları ya da normları bilmeden gördükleri şeyleri kafalarına göre yorumlayıp güvenli ya da güvenli değil şeklinde ayırması da saçma. 1-2 araba macerasına karşı 10 tane motorcu sorunu ifadene ithafen söylüyorum. Muhtemelen motosiklet kullanmaktan ölesiye korkan ve/veya kullanmamış tiplerle konuşuyorsunuz.

 

Sorun şu sen motosiklet kullandın mı? Ya da o yorumları yapan tanıdıklar? Hayır. Ben ikisini aktif olarak kullanıyorum. 2'siyle de piste çıkıyorum. Söyleyebilirim ki küfrettiğiniz adamların birebir aynısı otomobil de kullanıyor. Hem de aynı şekjilde. Ama sizin gözünüze otomobil aşina diye yadırgamıyorsunuz. Aynı takımdansınız.... Ayrıca motosikletlilerin uymadığı kuralların hiçbirine yolda otomobiller de uymuyor. Ama normalleştirmişsiniz o durumu bi şekilde....

 

Tadsızlık çıkmaması adına söylüyorum. Tabiki istiyorsanız motosiklet kullananlara 7 göbek düz gidin. Şahsen umrumda değil. Şahsıma da küfredilse umursamam. Ama yanlış sebeplerden motosiklet kullanıcılarına kızıyorsunuz. Amacım onu belirtmek.

 

Duyduklarınızla ve/veya size anlatılanlarla değli, gördüklerinizle ve/veya bildiklerinizle fikir sahibi olun.

 

Motorun kaldırımdan gidebileceğini iddaa eden öküzle, her motosiklet kullananı bir tutarak haketmiyorsunuz demeni de hiç anlamadım. Hatırladığım kadarıyla Türkiye'deki azınlıklardan birine dahilsin. Sen böyle düşünüyorsan, bizim bu halde olmamız ne kadar normal onu düşündüm.....

yani sen saniyorki ben sahsen motorcularla scootherla kaldirimlarda sokaklar benim sokak aramda yasadigim bi kac km de yer almiyorum

 

lepoar falan degilsiniz yani oyle gorulmez gozden sehirden ucaz

 

sadece pizzaci kebabci 6 tane bidonu koyup terlikle scotarla costuran sucu falan

bunlarin bir kismin belki ehliyeti bile olmayabilir

 

eksiye girersen bulursun

motorcu kaldirim hakki konusunda

 

kuryeler en basta kendinde boyle hak goruyor

 

ben motorun trafikte takilmam ters yok kaldirim nerden istersem giderim

bisiklete bile eh iste hakki yok tahamul edilebilir.adamlarin en azindan bisiklet yolu yok mazreti var

yol kapali zir zir korna caldim kaldirimdan gederim ezerim insanlari keske azinlik olsa

 

her 1000 tane kuryeye karislik 1 tane senin gibisi var mi

 

tersine sen otrda oldugun icin sen goremiyorsunuz

yoksa senoku yaslisi genci yolda kaldirimda sokak arasinda yol durmus aradan cikan carptan insanlar gormeyip piste kullandigim 10bin de 1 e denk gelmeyecek prolarla karsiliyorsun

evet pistlerde yokuz

mahale arasinda bol bol varlar

 

bi nakaet sirketi olsa 1 milyon kisi ile anket yapilsa da gorsen kim bakalim ne sorunlar yasamis

senin dedigin gibi mi yoksa heri kaan insanlarindedig igi mi

 

ben bu konuda ile azinlik cikmam forumda bile yapsak bi calisma

 

motor guvenli degil kismi iste bilimsel gercek bugun icin

kullanmaz bisi degil

ama arbada durum su bunu dzgun kullanirsak yukseksurate olmazsan genelde aralanirsin olum az olur

cunku seni koruyan yastiklar emniyet kemeri sase karosel vs var

olumlu kazalarincogu yuksek hiz alkolu yada dikkatsiz arac kullanimi yuzunden oluyo

 

hiz motorcular arasinda epey yagin arabasida olsa ayni halt yer oda tamam

ama duzgun motorcu olsan bile trafikte arabada %99 bisi olmayacak kazada motorcu olmesede cok ciddi yaralanabilir.ucup dusme ciddi yaralanmalar vsvs

 

motor evet guvensiz.

kullanilmazsindiyende yok

ama arkadasin dedigi scooteri zor kulanan heri 750 cc semi pro motorup alip hiz artislik teker kaldirma yapmasi ile alakali

scoter ile 50-70 km hiz yapmakla o motorlala 110-170 yapmak bir degil heralde

bu adamlar bunu bide sehir icinde sokak arasinda yapmasin girmesin diyo

tir falan girmedigi gibi sokagina

yada diyo avrupadaki bazi yerler gibi ozel ehliyeti olsun

bende ehliyet var diyip 10 metrelik dev is aletini kullanmadiklari gibi insanlar

ozel ehliyet yada egitim ile verilsin

silah gibi

scooteri neyse ama guclu motorlar icin dogru tespit bence

 

elin avrupalisi almani da benim gibi yatmiyo heralde

 

filmlerden harkeyci ceteleri gorup de size saydirmisiz gibi laf sokmak yerine

neden memlekette boyle bir algi ters bakis var diye dusunseniz

sahsime laf sokarak cozulmecegini gorursunuz

 

bana bugue kadar bi kac motorcu carpti araba ise 1 kere

araba benim hatamdi cocuktum salaktim yola atlayip kosuyordum hiz dusuktu elimi kodum biraz zpiladim bisi olmadi

bi kac motorcudirek vurdu biri hafif agritti 1 hafta agirti biri cizmisti sanirim bide gecerken

bi kaci da dokuntu siyirdi gecerken motorun bi yeri yada kendi vurldu

evet ciddi kaza gecirmedim yani

ama sokak arasinda her bir araba sorunuma 10 dan fazla motorcu sorunu gordum yasadim sokakta pek bulunmayan ben

daha kurye yogunluklu yerlerde nisantasitarafina ciksam daha kotu olabilir.

bide valikonaginin bir kisminda trafik hep yogun kaldirim ise genis.

 

su gecen arabali kro cam benim hakkim kimse beni gormiyicem ben para verdim tamami diye okuz e laf gecirdigim gibi

bunlarada laf geciriyorum

bi kac sorunlu bolge disinda sokak arasi caddelerde yaya karsi bunlar super tehdit oluymurolar trafiktede genel sorunlar

 

ama kendi trafik kuralarina baglli gormuyor motorcular

boyle davranim sonrada arabacilardan saygi gormediklerinden de yakiniyorlar

 

bence gelecekte motor yasaklanmali buguki 2 teker halinden belli yerler sehirler arasi ve pistlerde olmali

utopik orta yakin gelecek icin diyorum

arabalarin yolda otomatik gidtti soforlugun gereki olmadigi zamanda

ustu kapali 3 teker motorlar var .tek kislik mini araba gibi oluyo

onu 2 teker arka tek teker.

bunlarda olabilir.

 

bgun icin demiyorum yani yer buldum diye burdan girip saydirma

 

her kebacida her burgerkingde her domionsta 3-5 er motor var

sokaktaki her motorun ne kadar snece bu paket servici kuryeci motorcu?

 azinlik mi yani bu okuzler ve iyi niyetli olsa bile cahiller

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Her kuryeye karşılık,  sütü bozuk korsan/normal taksi, orospu evladı dolmuşcu, götveren tuğralı doblocu, aşağılık servisçi, bütün ezilmişliğini şirketin verdiği araçla trafiği skerek tatmin eden ezik var trafikte. 

Halk olarak malzemen bozuk, eğitimsizsin. 2, 4, 8, 16 teker fark etmiyor, alayı cahil halkın. Cehaletin boyutunu trafikte hergün yaşıyorum. 2 tekerle kendimi çok daha büyük tehdit altında hissediyorum ama 4 tekerle de kesinlikle güvende hissetmiyorum.

Sanki sadece motosiklet sürücüleri arasında problem varmış gibi lanse etmek bence çok yanlış.

Ben de motor kullanıyorum. o motoru gidip aldıktan sonra, arkadaşıma rica ettim kendi garajına koydu. Trafiğe kapalı alana beraber gittik, bana temel kumandaları trafiğe kapalı alanda anlattı. Sonra baktım yetmiyor, istanbula gittim günübirlik eğitim aldım. Sonra o da yetmedi, gittim Teorik- Kapalı Alan-Yol Eğitimi olmak üzere 3 tane daha eğitim aldım. Yol eğitimine katılacam diye ebem skildi ama gene de tekrar gittim.

Burada o bahsedilen apaçi tayfası yok. SS alırsam ilerde, inadına JJ'in evinin önünde boşta anırtacam aleti :D

quad, Mono and GoXeL beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iste anlamadiginiz nokta o

trafikte degilsen bu okuz taksicisi sofor ile sokak arasinda bakala giderken  komsuya giderken evinde oturken miniumum temasin var

ama motorcu dedigin bu sokak aralarinda var

 

her yer kurye paketci sucu dolu

 

sucular hele bos dolu bidonlari alip sacma sapan garip kullaniyorlar

sokak arasindasin arabadan kendini koruyorsun bunlardan kacinamiyorsun

 

yoksa benim fikrim seninkinde ilersinde doktor da muhdendiste olunca halk okuz dolasiyle onlarda okuz oluyosadece azicik yontuluyorlar

 

ama konudaki motor orbeginin 1000 cc oldugunu

scootherdan bahsetilmedigini

ozel motorlarin ozel hic bir sart hic bir onlem hicbir kisitlamaya sahip olmamasindan

bazi ulkelerde bunlar icin ayri ehliyetler egitimler soz konusu oldugunundan bahsediliyor

 

ayrica bu levent pekcan elestirince sen evden cikmiyorsun bikerem

motorcu sorunu yazinca evden cikmiyorsun bi kerem sen

ne yazsan bu arguman ile savunma olunca hayir uste cikilmis bisi edilmis olmuyo

 

ayrica seneler oncesinde kus serisi camlar acik cistak cistak camli gece gece mahale arasinda dolasan tipler buralarda kayboldu yoklar

 

yani zamaninda motorcular azdi milleti bunlar tahatsiz ediyordu

arabeski/discoyu bilmeye gumgum gumgur acip gece 11 de sokaklari inleten krolar

evrildi degsti bitti yada baska yerlere akti paralandi her ne oldu ise oldu

ozamanlar sorunlar bu kadar sag gibi degildi

damacana sucu dolu degildi her kose

 

terlikle ayaklari havada bidonlari dengeden tutmaya calisip saga sola carpan tipler pek yoktu

 

o sirada damacacana suyu herifler daha yakindan getiriyorlardi yada yavas getiryorldi el arabasiyl getiriyolardi motorla degil genel olarak

eve servis gonderen cogu kenabcida ya tek motor cogunlukla da yururume mesafesine servis yaya oluyordu

 

simdi dukkani gozunle gorucek meafeden 1 tavuk sis soylesen herif 200 metede icinde motoro binip komedi islere bile imza atip oyle geliyo

 

yani artik cogu yerde ve ozellikle benim yasadigim yerde araba sorunu yok

sokak arasinda gaza basan ses yapan okuzluk yapan araba tek tuk oluyo

ama vroom vrrom diye ses yapan motorcular da az ama varlar arabadan coklar

 

bu konuyu 15-20 sene yada nispeten daha yakin bi tarihde konussak araba terrorlerinden dert yanabilirdik

simdi olay motorcularda

 

halkin okuzluk duzeyi baska bu baska

 

esiden mahale arasinda caddede degil kiroluk yapan arabalar vardi simdi tek tuk bile degiller

simdi olay motorcu

 

buhuhu ben motorcuyum bak bilsen cok super adamlariz

sen evdeindencikmiyorsunuz yeterli ve gecerli argumanlar degil

 

yasadiklarim bunlar

 

evindencikmasan bile camdan bile gorunen seyler icin ehliyet alip 20 sene motor kullanip konu hakkinda konusma ehliyeti almam gerekmiyor

 

motorcular ne canini ne malini araba kullananlardandaha az dusunuyo daha fazla sorun oluyo sokak aralarinda

krolarincogunun da eskidenparasi kus serisine yetiyordu bugun hundai falan alamayip motor aliytorlardir gibi sonuclara varmiyorum

ama yasadiklarimiz ve durum bu

 

yasadigim yerdeki eski usul park kavgalari bilekalmadi

arabalar kaldirima bile genelde cikmiyor yol ortasi parklarda epey azaldi caddeler harici

kladirimlar musade etmiyo direkler var koselerde falanda

ters yonden giren araba sayisida epeyce azaldi.

hiz yapani cok nadir

ama aynikonularda motorcular ulan araba gelicek yone bakiyon herif zart diye tersten daliyo sana scoterla

hiz yapan sag sol zigzaglar

lak diye garip donusler ters yonler

ne aralasan bu motorcularda var

 

kurye paket servis ve sucular sana gore motorcu degillerdir

ama iste ortalik bunlardan dolu

 

taksi teror icin ya icine bineceksin ya trafikle alakali olucaksin

 

mahale arasinda teror dedinmi ortaki net olay motor araba degil

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Önce araba kullananlar takip mesafesini öğrensin ondan sonra bok atsın. Motorla 70-80 le git bakalım e5 de noluyor..... ki benim ortalama hızım motorumla 90 -110 aralığıdır. O bile hız sınırının üzerinde, ama zaten hız sınırında giderseniz kıçınızda (abartmıyorum 4-5 metre arkada) mutlaka bi araba korna çalar. Sanki ben frene bassam durabilecekmiş gibi..... Süzme gerizekalı işte.... Umarım onu da birgün kamyon sıkıştırır, tır virajda yana atar vs. Başka türlü anlamaz bu salaklar büyüklük küçüklük olayı olmadığını trafiğin.....

2

Sağ şeritte İstanbul'da 60 ile gidin motorla lütfen, isteyeni arkama ardçı alırım. Her trafik kuralına harfiyen uyalım toplamda 25 km gidelim. İşte Kadıköy - Zeytinburnu arası olsun.

Bakalım motorcular mı saçmalıyor arabacılar mı?

 

Önce şehir içinde SUV ları yasaklayın bana kalırsa. Kıçına başına hakim olamayan aracı kullanmasın platin saçlı karılar :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

onlarda sokak arasinda yok platin sacli kadinlar olsa olsa sahilseritinde bogazda sorun olur bizim sokaklarda burda degil

 

ekside bi kac gun once yine bi motorcu kirolugu vardi veyoyu ceken ve koyanda motorcu bide

 

aracin nerdeyse hic bir sucu yok vuruyo tekmeyi kiriyo aynayi basip gidiyipo emniyet seritinden gaza

 

vur bi orana kardesim

 

motorcular icinde mi ehliyetsiz yeteneksiz adamfazla yoksa araba kullanlarda mi

 

19-20 yasinda kebabi servis elemani motor kullaniyo ehliyeti var yada yok olmadik seyler yapiyo

ama o yazda culsuz cahil adamda araba olmuyo genelde

 

dedigim gibi vursana bir orana kac okuz sokak arasi arac sorunu kac motor sorunu oluyo

 

otobanda 110 yaparsin belki yada acik yoldada ordaki araclarin sacmagi da

 

yani surdan sokak arasi 1 hiz yapan okuzluk eden araba cikiyorsa zati her yer hiz tumsegi

moforculardan 3-5 cikiyo

hiz tumsegi kaldirimda yok.kaldirima cikan ters yola giren 1 arabaya karislik 10 motorcu oluto

cart diye sokagin ortasindan donen u donusu yapan araba 2 isi motorcu 20

 

buhuhu ya bana ne ya ben kuryeleri suculari servis motorlarini motorcu saymiyorum modunda yaziyorsun gibi

ama altarindaki motor iste sccoter yada kanuni falan motorlar

 

zamaninda bi adam tanimistim cok icerdi.

scooterine atlar giderdi

arabasi da vardi ama ayikken kullanirdi onu

 

yani oyle tekil orneklerden gdieceksen

lutfen biraz genele bak

 

her bir zengin suv sahibi deniz akkaya falan gibiye karsi kac kurye motorcu var

ustelik o modoa 90larin sonu 2000lerin basi idi motor hacmi vs vs vergileri baska sorunlar derken cok azaldikar 10-15 sene onceki kadar yoklar

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Genele vuracak olursak açık ara arabacılar daha saçma kullanıyor :)

Ben motorun şeridi ayrı arabacıların ayrı olsun isterim :) Mümkünse onların köprü trafiği Tuzladan başlasın :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

valla en azindan eminet seriti slalomu gectim kaldirimdan gitmiyorlar

 

algida secicilik bence bu seninki

 

ha yoksa iyiler demiyorum memleket toptan bok.

ama motorcularin egitimi daha dusuk belki bi kismi ehliyetsiz hatta bi kismi resitte degil sucu kebabci ciraklarini hepsi 18 ustu degil

nazareth tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok