Hdd fiyatlarında ciddi indirimler
1 1

Bu konuda 61 mesaj var

Arkadaşlar merhaba;

Turuncu forumda gördüğüm konuyu buraya taşıdım ki sizde faydalanabilesiniz,

site bu

https://www.technosistem.com/Bilgisayar-Bilesenleri,LA_30-2.html#labels=34-2

turuncu forumda ki konuda bu;

https://forum.donanimhaber.com/harddisklerde-indirim--130574943-30#130782367

 

konu çok uzun ilk önce dolandırıcı sanılıyor vs ama milletin siparişleri gelince resim atmışlar daha sonra firma yetkilisi de açıklama yapınca içime sindi bende bugun siparişi geçtim;

firma yetkilisinin gelen sorulara cevabı bu (konu uzun olduğu için siz aramayın diye ekliyorum)

turuncu forumdaki konuyu okumak isterseniz 14üncü sayfandan sonra tavsiye ederim ondan öncesi hep salatakık gelicek su ic vs muhabetler dönüyor :) 

disk fiyatlarına göz atmanızı tavsiye ederim

4tb seagate seehawk 5900rpm disk 355 liraya bugun siparişini geçtim.Hiç ihtiyacım yoktu o ayrı :D 

Not:Kefil felan değilim :) 

Quote

Merhaba Arkadaşlar, 

Ben Technosistem.com web adresinin (Method Bilişim Hiz.) yetkililerinden biriyim , technosistem.com adresimizde satışını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin fiyatları hakkında sizlerden birkaç arkadaşımın bize ulaşması ve bu fiyatlar hakkında soru sormaları sebebi ve de sizlerden gelen ve forum'da yayınlanan birkaç mesajı okuduktan sonra bu sorulara bir cevap verme maksadı ile bu mesajı yazma gereği duyduk. 

Aşağıda sizden gelen ve bu forum'da sorulan sorulara yanıtını bulabilirsiniz. 

1- Bu fiyatlar neden bu kadar ucuz ? 
Cevap : ürünler para ile satın alınmıyor , ürünler firmamızın sunucu ve network cihazlarının firmalarla anlaşması gereği firmalara verdiği kurumsal ürün karşılığında (sadece belli adetlerde) Oem ürün alıyor , ve yılda 2-3 kez bu ürünleri technosistem.com'da satışını yapıyor , bu aldığı Oem ürünlerin fiyatları karşılığında verdiği kurumsal ürünlerin fiyatları ortalama bazında gerçekleşiyor (örnek : bir sunucu diski verdi piyasa fiyatının %30 altında oem ürününü de piyasanın %30 altında alıyor). arkadaşlar siz bunu promosyon olarak da görebilirsiniz. 

2- neden N11 vb yerlerde mağaza açmıyor? bir saatte bitirir malını hemen satar ? 
Cevap : yapılan bu anlaşmalar sonucu alınan Oem ürünlerin adet sınırlaması var , örnek : ekran kartı maximum bir yılda 150 - 200 adet civarlarında alınabiliyor ancak , bu sebeple N11 vb yerlerde mağaza açmak için bu ürünlerin tedariğinin sürekliliği olmalı fakat yok yılda 2-3 kez yapılabiliyor , ürünlerin tedariğinin sürekliliği olamayacağı için açılmıyor N11 vb yerlerde bu anlaşmalar.(Haksız rekabet vb resmi konular var sınırlama var bizde bunlara uyuyoruz) zaten genelde bayi ağımız üzerinden satılıyor idi bu ürünler fakat bu sene herkeze açtık 

3 - hepsbrda çakma sitesi bu neden böyle aynı benziyor ? 
Cevap : bu siteyi 1.5 yıl önce tasarımını yaptırırken tasarımını yapacak olan firmaya Türkiyede'ki en çok içerik ve kullanıcı için fonksiyonel olan site gibi olsun dedik onlarda içeriğini değil tasarımını birebir benzettiler , bile isteye tasarımını benzetmek gibi bir düşüncemiz yoktu , fonksiyonerlik olarak benzesin istemiştik olmadı. 

4- methodbilisim.com adresinde başka banka hesabı technosistem.com da başka banka hesabı neden ? 
Cevap: burada önemli olan banka hesapları değil firmanın ünvanının doğruluğudur , firmamızın toplamda 6 adet ayrı banka hesabı mevcut bu hesaplar, gerek ihaleler gerek uzun soluklu projeler'de kullanılan banka teminatları vb konularında bu hesapları farklı proje lerde ayrı ayrı kullanıyoruz , örnek : technosistem.com'da genelde akbank , method bilişim kuveyttürk vakıfbank yapıkredi ve iş bankası vb. burada sizlerinde bildiği gibi firma ünvanı esastır , oda sadece Method Bilişim Hizmetleri San ve Tic.Ltd.Şti dir , başka bir firma yoktur. 

5- Peki technosistem.com'daki bu sınırlı ve kısıtlı sayıdaki Oem ürünler bitince ne olacak ? 
Cevap : technosistem.com'da Oem bölümü kapatılacak taki bir sonraki anlaşmalara kadar. 

6- Ürünleri yenilenmiş ikinci el tamir görmüş veya kullanılmış mı gönderiyorsunuz? 
Cevap : hayır technosistem.com daki tüm ürünler TR distribütör garantisi altında yeni ve sıfır olarak tarafınıza gönderilir. 

7 - neden teslimat süreleri 5-7-12 iş günü ? 
Cevap : yukarıda bahsettiğimiz anlaşmalardaki takas sisteminde , müşterinin her satın aldığı ürün için iki firma arasında muhasebesel mahsuplaşmanın tamamlanması gerekiyor bu işlem bittikten sonra ürün çıkabiliyor (hangi ürünü sipariş ettin - karşılığında hangi ürünü verdin, fiyatların dengelenmesi değerlerinin tanımlanması vb.vb. vb.) bu zaman içinde bazen firmalardan birinin finans sorumlusu o gün toplantıda veya yoğun veya izinli vb olabiliyor , teslimat süresinin uzun olmasının sebebi mahsuplaşma zaman sürecidir. 

arkadaşlar sonuç olarak ürünlerin arkasının sürekli tedariği bizim açımızdan olamayacağından bu takas ürünleri sınırlı sayıda % 3-4 kar marjı ile (karşılığında verdiğimiz kurumsal ürünler oranında) promosyon olarak satıyoruz , 
biz de biliyoruz bu ürünleri piyasa fiyatlarının 3-5 usd altında satsa idik yukarıdaki bu soruları belki de çoğu kimse sormayacaktı bile, her sene yaptığımızı devam ettiriyoruz. 

Teslimatlar Hk : arkadaşlar , yıl sonu resmi evraksal işlemler , gerekse çalıştığımız distribütör ve toptancıların depo sayımlarının gecikmesi sizlere ürün çıkışlarında minimum 2-3 gün veya daha fazla gecikme yaşatmaktadır (Bunların üzerine bu karışıklıkta bazen yanlış ürünler gönderimi'de eklenebilmektedir , sonrasında mutlaka düzeltilir.),bu sebepler ve de yukarıda bahsettiğim mahsuplaşma vb işlemler de eklendiğinde malesef bu dönem içerisinde teslimatlarda gecikme yaşandı , öncelikle her ne sebep olursa olsun müşterilerimizn method'la muhattap olduğundan sorumlusu bizleriz ve bu durumdan dolayı sizlerden özür dileriz, bu sebeplerin içerisinde bizlerin de tabiki hataları var yapmadık ve yapmıyoruz asla diyemeyiz ,bizler de hatalıyız , (bir kaç saat da olsa gecikmeli sipariş distr. bildirmek gibi) tekrar bu gecikmelerden dolayı özür dileriz. 

Sadece şunu bilmenizi isteriz method firmasında asla ne para ne de mal kalır mutlaka telafi edilir , ticareti tüccar mantığı ile değil vicdanı ile yapar bu firma. 

Biraz'da firma hakkında : 
Method firması HP-IBM-DELL-CISCO markalarının resmi Partner'idir , bu markalar ile de organik bir bağı vardır , ve faaliyet alanı kurumsal projeler üretmek veya anahtar teslim proje ve altyapılar hazırlamaktır , ve kurumsal ürün tedariğidir ,sıradan bir bilgisayar firması olmayıp gerçekte orta ölçekli bir firmadır. 2016 cirosu dört milyon Tl'dir.(2016 vergi matrah'ı 344.000TL dir) 
Müşteri portföy'ü bankalar , fabrikalar , holding'ler ve resmi kurumlar'dır. 
firma hakkında bilgiyi vermemin maksadı (veriler resmi rakamlardır.) Method firmasından çekinmemeniz gerektiğini anlatmaya çalışmamdır ,tabiki takdir sizindir. 

Yazımı okuduğunuz için teşekkür eder , sabrınız ve anlayışınız için teşekkür eder, saygılar sunarım. 

Method Bilişim Hizmetleri San.ve Tic.Ltd.Şti (Technosistem.com) 
Kayhan

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla daha geçen gara cuma indiriminde amazondan bile daha ucuza hepsiburadadan 700TLye aldığım Seagate 8TB burada 630TL .. Dolandırıcı değilse çalıntı mı nedir anlamadım ama :D

 

Yalnızca HDDlerde değil ekran kartlarında falan da bi indirim var heralde.. : 

 

1164TL ye 6GB gtx1060 falan var.. https://www.technosistem.com/ASUS-GTX1060-6GB-GDDR5-192BIT-DUAL-2xDP2xHDMIDVI-Ekran-Karti-Bu-Urune-12-Havale-EFT-Indirimi-Kritik-Stok-,PR-2046.html

 

Alışveriş yapacak olanlar yine tedbiri elden bırakmasın da.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tükenenlerin fiyatını göstermiyor, aslında 6tb olanı alıcaktım 510 liraya ama yetişemedim, gene bir wd red vardı çok uygun oda bitmiş.

5-10 gün sürüyor sanırım teslimat süresi bakalım :) 

Anladığım kadarıyla Barter var aralarında. Alanların bazıları eksen bilgisayar bazıları direk arenadan felan gelmiş faturası.İlk defa güzel bir indirim yakaladım :P  İhtiyacım olmasa da aha ciddi indirim deyip aldım salatalık gelmez diye tahmin ediyorum :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İlk başladıklarında fiyatlar daha da düşüktü ama güvenip alamadım tabi :) 4tb modeller vardı 200 küsür TL' ye, 6tbler 300 küsüre falan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerine göre onlar yanlışlıkla bayi fiyatını girmişler sonra düzeltmişler ama bilemiyorum ne kadar doğru tabi.Bu arada ödemeyi yaptım ama herhangi bir onay maili yada bir geri dönüş alamadım daha :) 

Yarın bir daha arayacağım.

Hayır ne yapacaksam toplamda 13tb depolama alanım oldu :P

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu cümleleri "biz dolandırıcıyız" diye bağırıyor resmen:

 

"Sadece şunu bilmenizi isteriz method firmasında asla ne para ne de mal kalır mutlaka telafi edilir , ticareti tüccar mantığı ile değil vicdanı ile yapar bu firma."

 

Mutlaka ama mutlaka kredi kartı ile alışveriş yapın, kesinlikle havale/EFT ile para göndermeyin bunlara. Aksi takdirde paranızın üzerine bir bardak soğuk su içebilirsiniz.

 

https://www.technosistem.com/ASUS-GTX1060-6GB-GDDR5-192BIT-DUAL-2xDP2xHDMIDVI-Ekran-Karti-Bu-Urune-12-Havale-EFT-Indirimi-Kritik-Stok-,PR-2046.html

 

GTX 1060 6 GB 1164 TL, üstelik havale/EFT ile ödeme yaparsan ilave %12 indirim.

 

Babamın bir sözü vardır; "bu fiyata çalan vermez" :D

 

Muhtemelen 20-30 kişiye sipariş ettikleri ürünleri gönderecekler. Sonra "benim ürün geldi beyler" mesajları üzerinden bir dalga yaratıp, parsayı topladıktan sonra toz olacaklar.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Demeyin öyle :) Yani bahsettiğiniz yorumu ufak esnafın samimiyetine vermiştim :P  evet güven vermiyor görünüyor ama alan kişilerin resimleri paylaşması biraz ikna etti beni, hadi biri ikisi kendi adamları diyeceğim ama eski tarihli üyelerde var, he tabi en büyük ihtimal ufaktan önceden bir kaç kişiye ürünleri gönderip bak biz ürünleri gönderiyoruz imajından sonra toplu vurgun da yapabilirler.

turuncu forumada yazmıstım, salatalık göndericeklerse 1 adet istemiyorum 1 kg olmalı en az ki seçim sansım olsun  :D 

Bu arada kredi kartı ile almayı denedim ama hata verdi bende ulan dedim aha yakaladım sizi derken gene kredi kartı ile alanlarda var bilemiyorum ya ben sizin adınıza riske girdim kacırdıgım indirimlere sayıp bir tarafıma kacarsa onumuzdeki sene için kacıracagım indirimlere sayarım :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yimpaş'lar, Jet Fadıl'lar boşuna hep bu ülkeden çıkmıyor :)

 

5DpgJq.jpg

 

@Psikobat işlem açıklamasına sipariş numaranızı, satın aldığınız ürünü vs. yazdınız mı? En azından ilerisi için bir delil teşkil eder bu şekilde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi onları yazdım hocam şu urune istinaden şu referans kodu diye,resimde aldım. eski mesajlar gerçekten şüphe çekici mesela hepsiburada sitesinin gerçekten aynısı idi millet boyle çakmamı olur dediler diye 2 günde site rengi ve tasarımı değişti.Kredi kartı çekme yapılamıyormuş o eklenmiş dediklerine göre sorun varmıs ? Yani çok şaibeli aslında.

Sayfa 15 den sonra daha elle tutulur insanı ferahlatacak resimler ve yazısmalar mevcut :) 

Gerçi gene tutarsızlıklar var ama geçiştirmek için söylenmiş olabilir yada konusan kişi yanlıs anlamıs olabilir ilk once ürün kotası doldurmak zorundayız demişler ki bu sacmaydı sonradan daha mantıklı olan barter benzeri sistem kullandıkları için karsılıgında uygun urun alıp nakite çeviriyoruz demesi daha mantıklıydı.Yeni mesaj atmıs firma yetkilisi gene dükkan resimlerini paylaşmıs gerçi resimler eski mart 2017 de çekilmiş ama.

Bakalım çekirdeğimi aldım :P 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sipariş bugun onaylandı.Adamlara ulaşmak mesele ama telefon surekli mesgul :)  

Quote

Ödeme Türü : Havale 
Ödeme Yapılan Banka Hesabı : Akbank - - METHOD BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN. VET TİC.LTD.ŞTİ - TR19 0004 6012 2688 8000 0381 17 - TL 
Sipariş No : 8b2.....

 

Kargo Firması  :  Aras Kargo
Ürün Stok Kodu Birim Fiyatı Miktar Ara Toplam Havale ile
SEAGATE SKYHAWK 4 TB 5900RPM SATA3 64MB 190MB/S RV 180TB/Y 7/24 (ST4000VX007) ST4000VX007 317.37 TL x1    317.37 TL    301.50 TL
  Ara Toplam:    301.50 TL
  KDV :    54.27 TL
  KDV Dahil:    355.77 TL
  Kargo Ücreti:    0.00 TL
  Genel Toplam:    355.77 TL
Banka Hesap Türü Hesap Adı Şube Adı Şube Kodu Hesap No
Akbank TL METHOD BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN. VET TİC.LTD.ŞTİ     TR19 0004 6012 2688 8000 0381 17

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2004 ya da 2005 yılında eniyipazar.com diye bir site aynı bu yöntemle turuncu forum üyelerini dolandirmisti. ben de o zaman parasız bi öğrenciydim ve bu adamlardan bir hevesle mp3 çalar almıştım. tabi almadan önce araştırmış, aynı  bu olaydaki gibi  ürünleri teslim  aldığını  söyleyen, fotoğraf paylaşan  onlarca kişiye inanarak 56 tl yi havale yapmıştım. bir hafta geçmesine rağmen urun kargoya verilmeyince, adamlari aramıştım. ilk aramamda telefona çıktılar. pazar esnafı gibi konuşan bi adam aaabi gondericez yoğunluk var cok, her gün bilmem kaç kişi arıyor zaten bıktık falan diyerek telefonu kapatmıştı.

 

sonra bir sure daha geçti, telefona cevap vermemeye başladılar, sonra site kapandi ve şöyle bir mesaj paylaştılar : kacak mal almak da satmak kadar suctur

 

gördüğüm kadarıyla bu olayda da yöntem aynı. hic bulasmayin derim.sikayet ederim, ceza alirlar, parami geri alırım falan diye dusunmeyin, bir sonuç alamazsiniz. bu aradagiden paradan cok dolandirilmak insana çok koyuyor...benden size hukukçu tavsiyesi :)

 

edit : https://mobile.donanimhaber.com/www-eniyipazar-com-dolandirmis--1996360

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yüreğime su serptiğiniz için teşekkür ederim :) Pazartesi kargo çıkacak deniyor bilemiyorum ki yani Lp hocamın sözü hep aklıma geliyor "Bu hayatta iyi şeyler olmaz"  Haklı adam :D 

Bende gelmeyeceğine kendimi kısmen şartlandırdım ama işte iptal edersem/edilirse ve benimle aynı zamanda sipariş verenlerin kargosu gelirse çatlarım diye düşünüyorum.

Dolandırılırsam da ders olsun derim bir daha indirimmiş sıcak fırsatmış lanet gelsin derim ve kendimi soyutlarım gibi.

Dediğiniz gibi para miktarından çok enayi yerine konmak insanı üzer ki bile bile üstüne gidiyorum.

Pazartesiye kadar bekleyeceğim kargoya cıkmaları için olmazsa iptalini isterim bakalım ne olacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu gibi alışverişleri olabildiğince kart ile yapmayı tavsiye ederim. En azından Mastercard ve Visa nın korumasının arkasına sığınmış olursunuz. Mal gelmezse o para bir şekilde size döner. Havale oldu mu mahkemeye gitmekten başka çare kalmıyor..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha gidişat pek iyi değil 23:15 te mail gelmiş 100 lira hediye çeki !

 

Quote

Değerli Bayilerimiz ve Müşterilerimiz , 

Siparişleriniz için tekrar teşekkür eder , Method Bilişim Hiz.’nin değerli müşterilerimiz için hazırladığı aşağıdaki hediye çeki kod’unuzu tüm siparişlerinizde kullanabilirsiniz, bilginize sunar , keyifli alışverişler dileriz. 

Hediye Çeki Kodu : ... 
Hediye Çeki Son K.Tarihi : 11.02.2018 
Hediye Çeki tutarı : 100,00 TL 
Kişi Başı En Fazla Kullanım Sayısı : 1 
 

10dk sonrada yetkili kişi sunu diyor ;

 

Quote

Merhaba Arkadaşlar, 

Özellikle DonanımHaber vasıtası ile her koşulda firmamıza güvenen ve sipariş veren müşterilerimiz için 100 TL değerinde hediye çeki gönderilmiştir. 

Bu forum sayesinde sipariş silkülasyonumuz geçen sene'ye oranla %30'luk bir artış olduğunu belirledik , siz değerli müşterilerimize teşekkür anlamında hediye çeklerinizi iyi günlerde kullanmanız dileği ile , iyi akşamlar dileriz. 

Not : Hediye çeki değeri hususunda Öğrenci arkadaşlarımızı'da düşünmek istedik. 


Method Bilişim Hizmetleri San.ve Tic.Ltd.şti 
Saygılarımızla.

Büyük vurgun geliyor gibi dın dınn dın dınnn :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hediye çeki mum dikti artık, millet pm doldurdu bana verin sansımı deneyeceğim  şaka gibi ülkeyiz :)  Umudum kalmadı artık mantık sınırlarının fazlasıyla dışına çıktılar.

Bir ihtimal arada tek tük gönderiyorlar dı o araya denk gelebilirmiyim acaba ona tutunuyorum :P 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, Psikobat said:

Bu hediye çeki mum dikti artık, millet pm doldurdu bana verin sansımı deneyeceğim  şaka gibi ülkeyiz :)  Umudum kalmadı artık mantık sınırlarının fazlasıyla dışına çıktılar.

Bir ihtimal arada tek tük gönderiyorlar dı o araya denk gelebilirmiyim acaba ona tutunuyorum :P 

 

Birkaç kişi telefonla para iadesi istemiş, çok fazla diretmeden iade yapmışlar hesaba. Onu deneyebilirsin :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dayanamadım, diğer forumda konuya müdahil oldum :) Para iadesi, ürün gönderimi vs. fasa fiso. Adamlar gel gel yapıyor. Bence sağlam vurgun geliyor... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 dakika önce, goccukgurbaa said:

Dayanamadım, diğer forumda konuya müdahil oldum :) Para iadesi, ürün gönderimi vs. fasa fiso. Adamlar gel gel yapıyor. Bence sağlam vurgun geliyor... 

 

Birisi bana "armut" demiş orada :D "Nerede o ortalığı velveleye veren armut?" gibisinden bir şeyler yazmış. Bizim millete iyilik yaramıyor cidden. Güler misin, sabaha mı bırakırsın...

 

Kredi kartıyla ödeme alırken PayU sistemini kullanıyorlarmış. Tam detayını bilmiyorum ama PayU'da para satıcının hesabına 5 gün sonra falan aktarılıyormuş. Sürekli ileri tarihli gönderi zamanı vermelerinin, birçok gönderiyi ertelemelerinin gerekçesi bu olabilir. Bugün için özellikle grafik kartı alanlara toplu kargolama falan yapılacak deniyordu, mesai saati geçti firmadan ses-seda çıkmadı kargolarla ilgili.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam bugun tam olarak 5 defa aradım her aradığımda naif bir şekilde musait olmadıklarını 45/60dk sonra aramamı rica etti peki dedim dediği şekilde üşenmedim 1er saat arayla aradım.Sonuç olarak pazartesi çıkacakmış

onu söyledi, ama ses tonu bu sefer farklıydı daha önce ki gibi sakin değilde bir bıkmışlık, lanet olsun nerden giriştik diyor gibi hissettim.Neyse..

Yaniii pazartesiyi bekleyeğim, gene bugun alanlar olmuş birisi faturada paylaşmış hala riskli şaibeli durumlar mevcut olsa da  bu heyecanı sevdim sanırım.Ürünü alamasam da alma ihtimalini sevdim :P 

Bu bahaneyle turuncu foruma hiç bu kadar sık mesaj atıp takip ettiğimide bilmem 10 yıllık üyeliğim boyunca.

Yanlış anlaşılma olmasın 200 lira için şansımın dibini kazıyor değilim, hiç indirim denk getiremedim onun peşindeyim ben amazondan bile pahalı ürün almış adamım yani(indirimli diye gidip türkiyeye göndermediğini fark ettim başka birşey aldım bizde aynı fiyatmıs  vs)

Edit:Hocam dh nin keko tayfa meshur ozellikle böyle indirim kovalayan mezarcı tipler bol.O konudakilerin yarısı eminim sipariş vermese bile sırf millet versin canları yansın zaaa kafasında oldugundan gram şuphem yok.

Psikobat tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Keko'lardan biri şöyle yazmış:

 

"arkdaşlar firmayla alakam olduğu düşünülmesin hatta herkesin ürünleri gelene kadar güvenmeyenler alışverişi kessin rica edeceğim ama nedense benim içim rahat. Yetkili beyin açıklamalarını okudum hiç Allah kitap edebiyatı yapmadan vicdandan bahsetmiş paranız şirketimizde kalmaz demiş. ben böyle insana güvenirim yanacaksa 1800 telem yansın ben güvenmeyi seçtim. saygılar"

 

20 yıldan uzun bir süredir ticaret hayatının içindeyim. "Bizde kimsenin parası kalmaz" diyen adam %100 dolandırıcıdır, batıktır; geçen yıllar bana bunu öğretti :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şaka mı gerçek mi anlamadım, paylaşılan ürün-kargo fotoğraflarında paketin içinde, ürünün yanında hıyar ve patlıcan var. 

Forumdaki üyelere takdim edilecekmiş... Yazdığım yazıdan sonra bir tane de benim için koyarlar herhalde :lol:

 

Şu yazıya da bittim resmen : 

Merhaba Arkadaşlar, 

Ben Technosistem.com web adresinin (Method Bilişim Hiz.) yetkililerinden biriyim , technosistem.com adresimizde satışını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin fiyatları hakkında sizlerden birkaç arkadaşımın bize ulaşması ve bu fiyatlar hakkında soru sormaları sebebi ve de sizlerden gelen ve forum'da yayınlanan birkaç mesajı okuduktan sonra bu sorulara bir cevap verme maksadı ile bu mesajı yazma gereği duyduk. 

Aşağıda sizden gelen ve bu forum'da sorulan sorulara yanıtını bulabilirsiniz. 

1- Bu fiyatlar neden bu kadar ucuz ? 
Cevap : ürünler para ile satın alınmıyor , ürünler firmamızın sunucu ve network cihazlarının firmalarla anlaşması gereği firmalara verdiği kurumsal ürün karşılığında (sadece belli adetlerde) Oem ürün alıyor , ve yılda 2-3 kez bu ürünleri technosistem.com'da satışını yapıyor , bu aldığı Oem ürünlerin fiyatları karşılığında verdiği kurumsal ürünlerin fiyatları ortalama bazında gerçekleşiyor (örnek : bir sunucu diski verdi piyasa fiyatının %30 altında oem ürününü de piyasanın %30 altında alıyor). arkadaşlar siz bunu promosyon olarak da görebilirsiniz. 

2- neden N11 vb yerlerde mağaza açmıyor? bir saatte bitirir malını hemen satar ? 
Cevap : yapılan bu anlaşmalar sonucu alınan Oem ürünlerin adet sınırlaması var , örnek : ekran kartı maximum bir yılda 150 - 200 adet civarlarında alınabiliyor ancak , bu sebeple N11 vb yerlerde mağaza açmak için bu ürünlerin tedariğinin sürekliliği olmalı fakat yok yılda 2-3 kez yapılabiliyor , ürünlerin tedariğinin sürekliliği olamayacağı için açılmıyor N11 vb yerlerde bu anlaşmalar.(Haksız rekabet vb resmi konular var sınırlama var bizde bunlara uyuyoruz) zaten genelde bayi ağımız üzerinden satılıyor idi bu ürünler fakat bu sene herkeze açtık 

3 - hepsbrda çakma sitesi bu neden böyle aynı benziyor ? 
Cevap : bu siteyi 1.5 yıl önce tasarımını yaptırırken tasarımını yapacak olan firmaya Türkiyede'ki en çok içerik ve kullanıcı için fonksiyonel olan site gibi olsun dedik onlarda içeriğini değil tasarımını birebir benzettiler , bile isteye tasarımını benzetmek gibi bir düşüncemiz yoktu , fonksiyonerlik olarak benzesin istemiştik olmadı. 

4- methodbilisim.com adresinde başka banka hesabı technosistem.com da başka banka hesabı neden ? 
Cevap: burada önemli olan banka hesapları değil firmanın ünvanının doğruluğudur , firmamızın toplamda 6 adet ayrı banka hesabı mevcut bu hesaplar, gerek ihaleler gerek uzun soluklu projeler'de kullanılan banka teminatları vb konularında bu hesapları farklı proje lerde ayrı ayrı kullanıyoruz , örnek : technosistem.com'da genelde akbank , method bilişim kuveyttürk vakıfbank yapıkredi ve iş bankası vb. burada sizlerinde bildiği gibi firma ünvanı esastır , oda sadece Method Bilişim Hizmetleri San ve Tic.Ltd.Şti dir , başka bir firma yoktur. 

5- Peki technosistem.com'daki bu sınırlı ve kısıtlı sayıdaki Oem ürünler bitince ne olacak ? 
Cevap : technosistem.com'da Oem bölümü kapatılacak taki bir sonraki anlaşmalara kadar. 

6- Ürünleri yenilenmiş ikinci el tamir görmüş veya kullanılmış mı gönderiyorsunuz? 
Cevap : hayır technosistem.com daki tüm ürünler TR distribütör garantisi altında yeni ve sıfır olarak tarafınıza gönderilir. 

7 - neden teslimat süreleri 5-7-12 iş günü ? 
Cevap : yukarıda bahsettiğimiz anlaşmalardaki takas sisteminde , müşterinin her satın aldığı ürün için iki firma arasında muhasebesel mahsuplaşmanın tamamlanması gerekiyor bu işlem bittikten sonra ürün çıkabiliyor (hangi ürünü sipariş ettin - karşılığında hangi ürünü verdin, fiyatların dengelenmesi değerlerinin tanımlanması vb.vb. vb.) bu zaman içinde bazen firmalardan birinin finans sorumlusu o gün toplantıda veya yoğun veya izinli vb olabiliyor , teslimat süresinin uzun olmasının sebebi mahsuplaşma zaman sürecidir. 

arkadaşlar sonuç olarak ürünlerin arkasının sürekli tedariği bizim açımızdan olamayacağından bu takas ürünleri sınırlı sayıda % 3-4 kar marjı ile (karşılığında verdiğimiz kurumsal ürünler oranında) promosyon olarak satıyoruz , 
biz de biliyoruz bu ürünleri piyasa fiyatlarının 3-5 usd altında satsa idik yukarıdaki bu soruları belki de çoğu kimse sormayacaktı bile, her sene yaptığımızı devam ettiriyoruz. 

Teslimatlar Hk : arkadaşlar , yıl sonu resmi evraksal işlemler , gerekse çalıştığımız distribütör ve toptancıların depo sayımlarının gecikmesi sizlere ürün çıkışlarında minimum 2-3 gün veya daha fazla gecikme yaşatmaktadır (Bunların üzerine bu karışıklıkta bazen yanlış ürünler gönderimi'de eklenebilmektedir , sonrasında mutlaka düzeltilir.),bu sebepler ve de yukarıda bahsettiğim mahsuplaşma vb işlemler de eklendiğinde malesef bu dönem içerisinde teslimatlarda gecikme yaşandı , öncelikle her ne sebep olursa olsun müşterilerimizn method'la muhattap olduğundan sorumlusu bizleriz ve bu durumdan dolayı sizlerden özür dileriz, bu sebeplerin içerisinde bizlerin de tabiki hataları var yapmadık ve yapmıyoruz asla diyemeyiz ,bizler de hatalıyız , (bir kaç saat da olsa gecikmeli sipariş distr. bildirmek gibi) tekrar bu gecikmelerden dolayı özür dileriz. 

Sadece şunu bilmenizi isteriz method firmasında asla ne para ne de mal kalır mutlaka telafi edilir , ticareti tüccar mantığı ile değil vicdanı ile yapar bu firma. 

Biraz'da firma hakkında : 
Method firması HP-IBM-DELL-CISCO markalarının resmi Partner'idir , bu markalar ile de organik bir bağı vardır , ve faaliyet alanı kurumsal projeler üretmek veya anahtar teslim proje ve altyapılar hazırlamaktır , ve kurumsal ürün tedariğidir ,sıradan bir bilgisayar firması olmayıp gerçekte orta ölçekli bir firmadır. 2016 cirosu dört milyon Tl'dir.(2016 vergi matrah'ı 344.000TL dir) 
Müşteri portföy'ü bankalar , fabrikalar , holding'ler ve resmi kurumlar'dır. 
firma hakkında bilgiyi vermemin maksadı (veriler resmi rakamlardır.) Method firmasından çekinmemeniz gerektiğini anlatmaya çalışmamdır ,tabiki takdir sizindir. 


Yazımı okuduğunuz için teşekkür eder , sabrınız ve anlayışınız için teşekkür eder, saygılar sunarım. 

Method Bilişim Hizmetleri San.ve Tic.Ltd.Şti (Technosistem.com) 
Kayhan

 

 

 

 

b958063e17bb1e3d697529e6c2d1c8c4.jpg&t=1

 

 

 

8 dakika önce, Najaz said:

Birisi bana "armut" demiş orada :D "Nerede o ortalığı velveleye veren armut?" gibisinden bir şeyler yazmış. Bizim millete iyilik yaramıyor cidden. Güler misin, sabaha mı bırakırsın...

 

Kredi kartıyla ödeme alırken PayU sistemini kullanıyorlarmış. Tam detayını bilmiyorum ama PayU'da para satıcının hesabına 5 gün sonra falan aktarılıyormuş. Sürekli ileri tarihli gönderi zamanı vermelerinin, birçok gönderiyi ertelemelerinin gerekçesi bu olabilir. Bugün için özellikle grafik kartı alanlara toplu kargolama falan yapılacak deniyordu, mesai saati geçti firmadan ses-seda çıkmadı kargolarla ilgili.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen onu yazan kişinin mesaj sayısı sanırım 5/6 civarı duyar mı kasıyor kendi adamlarımı bilemiyorum tabi,

Bu arada o mesajı yazan emre diye biri(gene o firmadan) ilk o yazdı daha sonra yetkili lişi olarak geçen kayhan diye biri, biraz daha nasıl desem oturaklı yazıyor, yani emre daha genç/amatör/depo personeli ? olabilir :) 

Kayhan daha vasıflı/yönetici/sahibi ? olabilir.

Tabi bunları yazıyorum ama hala gelme ihtimali %10 olarak duruyor değişmiş değil :) 

@goccukgurbaa

Hocam o salatalık muhabeti ilk sayfalara dayanıyor siz biraz yanlış anlamışsınız, ilk önce millet dalga geçiyor salatalık gelcek zaaa gibisine bu adamında siparişleri geliyor içine salatalıkları kendisi koyuyor forumdaki o laf sokan 1/2 kişiye istinaden.Salatalık gelmiyor yani :D 

Bu arada o lanet payu benim debit kartı kabul etmedi millet nasıl aldı bilmiyorum.

Psikobat tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu firmadan sipariş veren kim varsa kazıklansın arkadaş, zerre üzülmedim. Jet Fadıl gibiler hala nasıl para kazanıyor diyordum anlamış oldum. 50-100 TL fırsat için bu adamlara para kaptıranlar düşünsün.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok