HP Mixed Reality Headset incelemesi
0

Bu konuda 22 mesaj var

HP MR elime geçti bugün. İlk kurulum son derece kolay. Bir hdmi bir usb 3.0 kabloyu takmaktan ibaret. Sonra kurulumu yönlendiriyor. Microsoft'un tanıtımlarda kullandığı evin içinde buluyorsunuz kendinizi.

ilk eksiklik AMD R290 'an dolayı çıktı. Hdmi 2.0 desteklemediğinden 60hz görüntü verebiliyor. O biraz görüntü kalitesini negatif etkiliyor. 

 

Headset çok rahat değil, gözlükle kullanmak biraz sorun . Yalnız daha önce denediğiim headsetlerde de aynı sorun vardı. Çözünürlük Oculus a göre yüksek ama yeterli değil. Görüntünün tam netleştiği nokta biraz dar aralıkta, ayarlamak biraz uğraştırıyor. Gözlük kullanmıyorsanız çok daha rahat tabii. Oturarak kullandığım halde kablolar biraz dolandı , bir süre sonra VR daki eve oryante olup gerçekte odadaki pozisyonunuzu unutuyorsunuz. Koltukta dönerken tabii kablolar dolanıyor.

 

3D hissi çok iyi . Evin kenarında durduğumda yükseklikten hareket etmekte zorlandım. Headsetin kafa hareketlerini takipte , controllerleri takipte hiç bir sorun çıkmadı bu kullanımda. 

 

Farklı uygulamaları deniyorum, eklemelerle tamamlayacağım incelemeyi. Şimdilik başlığı açmış bulundum. 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Steam desteği ile denedim. Tek denediğim oyun Ultrawings. Oyunun çalışmasında hafif pürüz çıkıyor. GEliştirici mixed reality e yeni patch ile destek vermiş .Controller i Vive gibi görüyor. Onun dışında oyun gayet eğlenceli . Kendinizi uçakta gibi hissediyorsunuz, oyun esnasında tabii sde daha az dikkat ediliyor. VR 'ın potansiyeli bu basit oyunda bile görünüyor. 

 

Steam 'in kendi arayüzü gayet keyifli. Objelerin yanına yürüyerek gitmek. Elinde tutup evire çevire incelemek VR 'ın başarısınıjn kaçınılmaz olduğunu düşündürüyor. Odanın dışında dolaşırken arada kelebek elinize konuyor mesela. Yine derinlik hissi çok iyi . Bu dünyadan kopupup, o dünyaya geçiyorsunuz tabii arada eliniz kolunuz bu dünyadaki objelere çarpmaya devam ediyor. Mesela uçağı çalıştırmak için gereken düğmeye uzandığımda tam düğmenin olduğu yerde masanın kenarı var. Bir türlü basamadım, oyunu baştan başlatmak gerekti. Ayağa kalkıp ortamda yürümek VR deneyimine bir puan daha ekliyor . Tabii bunun için özel oda ayarlamak lazım. 

 

VR odaya gireririm dev ekranda film izlerim demek içlin çok erken . Oluyor ama çözünürlük çok yetersiz. Cliffhouse da 360derece videolar var ama videoların çözünürlüğü de yetersiz. 

Vive pro 'nun çözünürlüğü de yeterli gelmeyecek. Bunun min 2-4 katına çıkması lazım. Cliffhoure da Edge browser açıp foruma girdim. Okumak çok zor. Ki bunun çözünürlüğü şu anki Vive 'dan ve Oculus Rift 'ten iyi. 

 

Set biraz ağır . Gözlük kullanmı zorlaştırıyor. Üzerine bir de kulaklığın etkisi ile setin yerleşimi bozuluyor, görüntü bulanıklaşıyor. arada bir. Şu gözlüğü önerdiler. Onu siparş edip,bir de öyle deneyeceğim. Yine Lenovo'nun setinde bu sorunların bazıları çözülmüş deniyor. Daha hafif mesela. Daha sorunsuz kafaya yerleşiyormuş. 

https://www.zennioptical.com/p/metal-alloy-full-rim-frame-with-spring-hinges/5500?skuId=550021

 

Vive/OR gibi OLED değil IPS lcd kullanıyor olması smearing soruna yol açabilir eleştirileri vardı ancak benim fark ettiğim bir sorun olmadı. 

 

199usd e aldığım düşünülürse VR daki gelişmeleri takip etmek açısından iyi denebilir. 450 USD verir miydin denirse bence henüz erken. Vive pro 700usd üzerinde bir fiyatla çıkacak , onu da almazdım. Çözünürlüğü şu anki Samsung Odyssey ile aynı , o da düşük . 

 

 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben film  izlemek isterdim bunlarla ama daha cok erken cozunurlukten tuplu tv gibi gosterir.

 

Aletin cozunulurlugu yuksek bile olsa filmlerin dusuk henuz erken..

 

Gecen vive denedik arkadasla serious sam oynadik cozunurluk cok kotuydu. Daha cok zamani var bu olayin.. 

 

VR pornolarin kalitesi ve cozunurlukleri cok yuksek onlar biraz daha iyi olabilir.

Squall tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç oyun denedikten sonra "iyi ama olsada olur olmasa da olur , beklenir " diyordum ki Big Screen'e denk gelmem ile fikrik tamamen değişti. 

Önce Imax salonunu yükledim. Hep sinema izilediğim imax salununda hissettim kendimi. AntiAliasing vs gibi yöntemlerle görüntü kalitesi daha kabul edilebilir düzeye çıkmış. Dev perdede sinema izleme hissini çok çok iyi verdi. Hatta dalıp koltuktan kalkıp daha iyi koltuğa geçecektim nerdeyse. Sinemanın bekleme salonunda da yine aynı hissi yaşadım. Bunda film izlenir, hatta bir ara arkama yaslanıp IMAX perdesinde fillm izlemenin keyfini yaşayacaktım ama arkaya yaslanınca headsetin boyut ayarlayan düğmesi engel oluyor.  3D film deneyeceğim bir ara. İzlenir gibi geliyor bana. Tv'den daha iyi izlenir hatta.  Sadece bu tip medyaları izlemek için daha da yüksek çözünürlüklü hafif bir set satılırsa belki TV bile izlemek istemeyebiliriz.

 

içinde dolaşabileceğiniz odalar var. Kendi gerçekten o odadaymış gibi bu dünyadan koptum. Hatta odada biraz dolaştım, kenarda duran kitaplığın yanına gidip kitaplara baktım. Çok çok iyiydi. Çözünürlüğün düşüklüğü böyle sahnelerde çok daha az görünüyor. Böyle bir oyun yapılabilir mesela , bir odada dolaşıp delilleri toplayan bir dedektif, sonra odalar arasında transport yapılır. VR'dan şüphesi olan brinin bunu deneyip fikrinin değişmemesi bence mümkün değil. 

Google Earth 3D 'i denemek istedim ama Türkiye mağazasında yok. Microsoft'un Halo, HoloTour gibi uygulamaları var , onları deneyeceğim birazdan. 

 

En büyük sorun rahat yerleştirmek seti. Lenovo daha iyi deniyor genelde ama hepsini deneyenler farklı kafa tiplerinin farklı modellerde rahat ettiğini de söylüyor. Hepsini deneyip HP'den memnun olan da var mesela.Tek yok denemek ,onu da biz yapamıyoruz. Gözlük biraz engel oluyor. Onu Zenni'den gözlük alarak çözmeye çalışacağım. O gözlüğün camlarına uygun headsetin lenslerine monte edilen adaptörler de Oculus,Vive için varmış,buna da çıkabilir yakında. 

 

 

10 hours ago, sagitarius said:
1

 

Evet. Ben foruma haber verdiğimde 199usd di. Sonra haber yayılınca fiyat yükselmeye başladı. 199USD 'e gayet güzel bir cihaz. 

 

Windows Mixed Reality'denki gelişmeleri burdan ileteceğim

 

Edit:Şöyle bir çözüm tavsiyesi geldi, en mantıklısı bu gibi görünüyor. 

http://www.planet-estelle.com/category/865304

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Quote

Bunda film izlenir, hatta bir ara arkama yaslanıp IMAX perdesinde fillm izlemenin keyfini yaşayacaktım ama arkaya yaslanınca headsetin boyut ayarlayan düğmesi engel oluyor.

 

Anlamadim bunu arkana yaslanamiyor musun gozluk takiliyken?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 hours ago, Squall said:

 

Anlamadim bunu arkana yaslanamiyor musun gozluk takiliyken?

kafayı yaslayamıyorsun tabii, diğer WMR setlerde ve PSVR 'da şu ayar düğmesi var arkada.

01_metal_hero_r3_tcm245_2519291_tcm245_2

 

Big Screen'de bir film izlemeyi denedim. Imax perdede güzel izleniyor. Oculus Rift ile karşılaştırlınca bunun çözünürlüğü daha yüksek ,SAmsung'da OR'e göre %80 daha fazla pixel var. O da epey fark yaratıyor tabii. BigScreen'de film gösterimleri yapılıyormuş bu arada.Güzel deneme.

http://bigscreenvr.com/topgun

 

Holotour u denedim, keyifli. Trackingde şu ana ciddi bir sorun görmedim. Holotour 'u denerken ,yerin altındaki hipodroma bakarken kafamı iki masanın arasına sıkıştırmayı başardım, o zamanda tracking de hata verdi. :) Yalnız bu açıdan vive/OR den başarılı ,çünkü onlarda sensörlerin görmediği yerde zaten takip olmaz. 

Daha çok yeni olduğu için ufak sorunlar çıkabilyor, mesela Steam'de Email bildirisi geliyor ama kapatabilmek için windows VR ortamına dönmek gerekiyor, ordan da geri dönüş yok.

 

Oculus Rift oyunlarını da sorunsuz oynadığını ,hatta yüksek çözünürlük nedeniyle daha başarılı olduğunu , WMR tercih ettiğini söyleyenler var.

 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

şurda SDE açısından karşılaştırılmış. Lenovo ile HP 'nin çözünürlüğü aynı. Çözünürlük artışı önemli fark yaratmış Oculus/vive göre ama yeterli değil henüz. Bir sonraki nesilde çözünürlük bir x2 olursa kullanılabilirliği çok artacak. 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Farklı uygulamalarla denemeler yapmaya devam ediyorum. 

 

Önceklikle aslında VR setin kendisi yeterince konforlu. Bir kere ayarladıktan sonra hızlı takılıp çıkarılıyor. Takıldıktna sonra rahatsız etmiyor eğer gözlük kullanmıyorsanız. Sorun bazı gözlüklerde çıkıyor.

 

Assetto Corsa 'ı aldım. VR desteği var. Biraz uğraştırıyor ama çalışıyor.  Önce araba,uçak simulasyonu gibi oturarak oynanan oyunlara çok uygunmuş gibi görünüyor ama pek öyel değil. Vr desteği fena değil ama istediğim keyfi alamadım. Oyuna sonradan vr desteği eklenmesi iyi sonuç vermiyor , baştan vr için tasarlanması gerekiyor. Aslında focus sürekli 2m gibi bir mesafeya odaklı , 3d olsada görüntü hep aynı mesafede oluşuyor. Bu açık alanlarda biraz sorun yaratıyor. Ancak bütün oyun mesaja 5mx5m lik bir odada geçiyorsa o zaman önemsiz hale geliyor. 

Ayakta 2mx2m de olsa hareket edebildiğiniz oyunlarda ise tecrübe tamamen değişiyor. Teknik eksikliklerin önemi azalıyor. Mesela Steam 'in VR için tanıtım uygulaması Lab'da deyeyim gayet keyifli. Basit bir oyun olan defend the tower benzeri bir şey var. Onu oynarken 1mx1m bir alanda da hareket etseniz kendinizi kaptırıyorsunuz . Bu oyun esnasında Controllerlerin takibinde bir sorun yaşamadım. 

 

Merkezdeki görüntünün net olduğu alan biraz dar. Samsung Odyssey de biraz daha iyi olması lazım. 

Şu anda bu vr setin teknik sorunları belli , bunların çözümü içinde şu anda çalışan teknolojiler var. Dolayısı ile bir iki nesil sonra bu sorunların önemlileri aşılmış olacak. 

 

iş şu anda uygulamada bitiryor. Bir oyunu biraz oynadıktan sonra "olmasa da olur " diyorsunuz, başka bir oyunda ise "Gelecek VR'da , mükemmel olmuş" diyebiliyorsunuz. Oyunun VR'a özel tasarlanmış olması gerek. 

Sadece cihazın teknik özellikleri değil, bir de VR 'ın insan fizyolojisindeki "hack"lerden faydalanacak biçimde tasarlanmış olması gerek uygulamaların. Yazılım geliştirenler bunları da yavaş yavaş öğrenip, uygulayacaklar zaman içinde.

Burda güzel örnekler verilmiş, yazılımların bunları doğru kullanması lazım. Vr set aynı bile kalsa büyük fark yaratır.

 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Youtube VR 'ı denedim. 360 derecelik videoların çoğunun kalitesi düşük, merakınızı tatmin ettikten sonra izlenmez bunlar. Kış olimpiyatları VR için yayınlanınca bakacağım ama ondan da beklentim fazla değil. 

 

Film izlemek için SkyBox VR VideoPlayer  , big player dan daha kolay. Kendi oynatıcısını içeriyor çünkü. 3d bir film denedim, sonuç fena değil . Ancak Bluray oynatmanın yolu yok sanırım. 3d TV lerde genelde SBS kullanılıyor. Burda her göze bir ekran düştüğünde tam çözünülük oynatma şansı var.  Film izlemek için potansiyel var . Belki filmleri laptop , tabletten izlemek zorunda olanlar tercih edebilir. Şu anda sadece potansiyel görünüyor. 

 

ReVive'ın yeni sürümü çıktı dün. Denemedim ama Oculus oyunlarını oynatmada önemli gelişmeler varmış.

 

SteamVR desteği var ama tam sorunsuz değil . Önce Windows MR portalı açıyor mesela . Onun arkada çaışıyor olması gerekiyor. Oyunlar hata verip başmayabiliyor. Arada steam yerine MR portala geçiyor vs vs. Düzeltilmeyecek sorunlar değil. 

Oyunlar çalışıyor genelde sorunsuz, yanlız sanırım daha düşük olan Vive/Oculus için render edip, sonra stretch ediyor. 

 

Elite Dangerous VR , en başltan VR için tasarlandığından tavsiye ediliyor. Bir yükleyip baktım. Uzay aracının içinde olma hissi güzel. Göstergeler 3D .Baktığınız yönde yeni bilgi penceleri açılıyor.  geminin içinde biraz dolaşınca atmosferi daha iyi yaşıyorsunuz. Oyunu bilmediğimden fazla kurcalayamadım.  En büyük sorun yine çözünürlük. Oyunun meraklıları daha iyi değerlendirir.

 

Şu anda Oculus Rift veya Vive alınır mı diye sorarsak, bence alınmaz. Onların ekranı daha düşük çözünürlük ,çok önemli eksiklik. Oculus için ucuz denebilirdi, bu WMR setler çok daha düşük fiyata satıldı. Vive Pro düşünülebilir. veya şimdi WMR alıp, sonraki nesil beklenebilir. 

 

 

Denemelere devam. Öncelikle bazen oyunlarda yerin konumu ile gerçekteki konumu tutmayabiliyor, VR seti çıkardığınızda bir tuhaf oluyor. Şöyle ayarlanabilir.

 

 

Buna benzer strateji oyunlarını bekliyorum.

 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Windows Mixed REality'nin satışalrı artınca destek de artmaya başladı. Mesela Doom VR 'a wmr desteği geldi.  Diğer oyunlar için de patch ler yayınlanıyor. 

 

Çok iyi bildiğim Titanic 3D ile bir daha film denemesi yaptım. Ancak 3D Tv kadar iyi değildi sonuç . Belki SBS olduğundan çözünürlük iyice düşüyor, üzerine gözlük takmadan izlemenin etkisi de var ama film için şimdilk tercih edilmez diyorum. 

 

Şu anda en iyi kullanımı oyunlar. Oyun düzgün yapılmışsa çok eğlenceli oluyor. Lab da gelen basit defend the tower bile çok eğlenceli, kendiniz kaybedip hızla ok atarken bulabilirsiniz kendinizi. Hatta VR'da ok  gerçekte sağa sola çarpmasın diye dikkat ettiğim oluyor ik dünyayı karıştırıp. Ancak oyun VR düşünülerek düzgün yapılmamışsa sonuç felaket de olabiliyor. Mesela Ultrawings aslında oldukça güzel ve keyifli olabiliecek bir oyun ama Motion Sickness feci, 10 dk oynadıktan sonra 1 saat kendime gelemiyorum.

 

En çok tavsiye edilenlerden biri şu son zamanlarda.

 

Uçuş simlere meraklılar için en çok DCS tavsiye edilioyor.

 

 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dün hem Windows'a hem SteamVR'a Mixed reality için güncelleme geldi. özellikle kontroller ile ilgili sorunlar çözülüyor. 

 

Şu ana kadar dnediğim oyunlarda pek sorun çıkmadı. Mesela Lab'daki okçuluk da oku tuttuğunuz el geri çekilirken headsetin arkasına düşüyor ama yön verme diğer el ile yapıldığından özellkile dikkatinizi ona vermezseniz fark etmiyorusnuz. 

Ancak bilardo oynayanlar , esas görevi yapan el arkadaki olduğuından  ,  sorun çıtığını söylüyor.

 

Samsung Odyssey Türkiye ye gönderildiğinde ona geçmeyi düşünüyordum ama kullanıcı deneyimlerini görünce vazgeçtim. Oled ekran kullanıyor ve çözünürlüğü biraz daha yüksek. Yalnız Oled ekranlardaki subpixel yerleşiminden dolayı SDE daha fazlaymış diğer WMR setlerden. 

 

son çıkan populer oyun Sprint Vector sorunsuz çalışıyormuş.

 

 

ResetButton tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hem steam 'e hem de Windows'a güncellemeler gelmeye devam ediyor  WMR cihazlar için .  En son güncellemeden sonra controllerlerin hassaslığı ile iligli bir sorun görmedim.  SteamVR desteği de gelişiypr, hala kusursuz değil ,mesela bazen vr set devreye girmiyor ,oyunu kapatıp yeniden başlatmak gerekiyor vs .  Baktığım yeni  oyunlarda hep WMR desteği var , eskilere de patch ile ekleniyor. 

 

Cihazla ilgili sorun yaşayanblar USB 3.0 desteği yüzünden yaşıyor genelde. Diğer cihazlardan farklı olarak daha fazla bandwidth gerektiği ve usb3.0'ün genelde kullanılmayan özelliklerini kullandığı için düzgün sürücüleri olmayan usb hublarda sorun çıkıyor. Sorun cihazlarda değil yani. 

 

Revive ile Oculus Rift oyunları oynanabiliyor ama daha sorunsuz bir deneyim için biraz bekelmek gerekecek . WMR için özel sürümü çıkacak yakında.

 

Kayıt etmenin yollarına bakıyorum, ilginç birkaç sahneyi ekleyeceğim başlığa. 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Space Pirate Trainer oynadım biraz. 

Arada silah değiştirmek için kontrolcüyü kafanın kafanın arkasına götürmek gerekiyor. Bu durumda bir sorun çıkmadı. Yine oyunu oynarken takipte , hassaslıkta bir sorun yok.Basit ama gayet keyifli bir oyun. 

Bu tip oyunları oynarken Motion Sickness olmuıyor. 

Şu ana kadar sadece ultrawings de rahatsız oldum. 10 dakika oynadıktan sonra bir saat başım dönüyor.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=LXIT56JO-os

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gorn 'u biraz oynadım dün. Oyun söylendiği kadar keyifli. Başlamadan önce odayı biraz tehlike objelere göre düzenledim ama yeterli değil. Bunun için ayrı oda ayırmak lazım. Ayı gibi bir adam üzerinize gürz ile koşarken korkudan gerçek dünyadaki oryantasyonunuzu kaybedip bir yerleri devirmeniz olası. 

Bu oyunda da fark ettiğim bir takip sorunu çıkmadı kontrollerde de , headsette de . Headset te nadir de olsa bir takılma oluyor ama hemen her zmana steam çalışırken oluyor ,bir yazılım sorunu tahmin ediyorum. Bazen de farkında olmadna oda da ışıklandırması sorunlu bir yere gelebiliyorsunuz. Karanlıkta oynayamamak en büyük negatif yanı bence inside out tracking in. 

 

VR forumlarıdna Lenovo seti Ebay'den, Craiglist 'ten 130-180 usd arası aldığını söyleyenler var. Meraklılar bir bakabilir , denk gelirse bedava gibi o fiyat. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni gözlükle denedim. Malesef bununla da rahat kullanamadım. Ancak gözlerim derece olarak ileri olmadığı halde gözlük ile kullanmak setteki şikayetlerimin çoğunu azaltıyor. Görüntü kalitesi önemli oranda artıyor.  

Gözlüğün çizmesini engellemek için şunun gibi Lens Protector tavsiye edildi. Headsete monte etmek için adapter bulamazsam bu yol var. 

https://www.amazon.com/Hyperkin-Lens-Protector-Vive-2-Set-pc/dp/B01LEZNUE2

 

Çok beğenilen ve Oculus Exclusive olan Brass Tactics , Vive ile sorun çıkarıyormuş ancak Revive ile kullanıldığında WMR setlerle sorunsuz çalıştığı söyleniyor. WMR setlerin çözünürlüğünün Riftten ciddi miktarda daha yüksek olduğu düşünülürse tercih bile edilir.

 

 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

En son gelen SteamVR güncellemesi ile thumbstick ler ile ilerleme desteği gelmiş. Bir de grafik kalitesi arttı gibi gelioyor bana, belki daha yüksek çözünürlükteki WMR cihazlar için doğru ayarlar seçilmiştir.

Bu ay gelecek Windows güncellemesinden sonra steamvr oyunlarındaki titreşim desteği sorunu da çözülecek. 

 

Şu anda da oyunların çoğu sorunsuz çalışıyor zaten. 

BatmanVR 'ı denedim. 

 

Bruce Wayne'in ailesine yapılan saldırıyı bir de bu açıdan izlemiş oldum. Adam yüzüme doğru yaklaşınca epey korkutuyor açıkçası . Batcave 'e etkileyiciliği de VR da anlaşılıyor. Gözlerim yüksek derece olmamasına rağman , ancak gözlük takarsam o derinlik hissini alabiliyorum. 

Aynaya bakınca Batman 'i görmek oldukça keyifli. Headtracking i ne kadar iyi olduğu anlaşılıyor, fark ettiğim hiç gecikme yok. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

W10 spring updateden sonra SteamVR desteği de resmi hale geldi. Steamdeki oyunlar resmi olarak WMR setlere destek veriyor artık. Controllerlere titreşim desteği de eklendi. Görüntü kalitesi biraz daha artmış , nedeni ne bilmiyorum herhalde daha uygun çözünülükte render ediyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Deneyim ve bilgiler için gerçekten teşekkür , takip ediyorum sürekli. 199$dan olsa bugün alır geçerdim . Orjinal sitesinde 299$ görünüyor bizim kurla çarpınca , epey çarpılıyor insan :)

 

Takipteyim ve o fiyata yakın bulursam yapıştıracağım

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok