Kingdom Come Deliverance
0

Bu konuda 8 mesaj var

Daha önce başlığı açılmadı sanırım, bakındım göremedim. Dün başlayayım dedim oyuna, epey bir saracak gibi. Witcher 3 oynadığımdan beri adam akıllı singleplay keyif veren birşey yok gibiydi. Onun üzerine Farcry primali bitirmiştim, hemen hemen 5-6 saat bi Mirror's Edge Catalyst oynadım ama pek devam ettirme isteği getirmedi, şimdilik duruyor ama öylece kaldırıp atabilirimde...

 

Her neyse konuya dönecek olursak, geçenlerde youtubeda dolaşırken denk geldi. Biraz videolarını falan izledim hoşuma gitti, dedim bi deneyelim bakalım. 1403 senesinin Roma İmparatorluğu baz alınmış. Olaya bir köyde demircinin çocuğu olarak başlıyoruz. Şimdi Witcherla kıstas etmek elbette ki uçurum olur ama atmosfer olarak daha başından itibaren biraz saran bir oyun oldu; hatta biraz kaptırmışım oynun asıl açılışını daha yeni yaptı gibi diyeyim ama o present kısımlarına gelene kadar ben sanırım 4 saat falan devirdim oyunda; biraz çöpçülüğümden kaynaklı olsa gerek. :D Oyun haliyle RPG konseptine uygun bir oyun ve yapımcılar sanırım epey bir gerçekçi yapmak istemişler oyunu. 2 sağlam kılıç darbesiyle direk yığılıyorsunuz gibi durumlar var mesela, en azından başlangıç için böyle. Skill sistemi değişik gibi biraz, ne yapıyorsanız onla ilgili seviye yavaş yavaş gelişiyor bir yerden sonrada alt kademelerden seçebileceğiniz özellikler açılıyor.

 

Grafik ve görsellik açısından gayet sağlam ve iyi diyebilirim, zaten oyun motoru Crytek' in motorunu kullandığından güzel işler çıkartılmış. Oyunda ki tüm content ingame olarak ayarlanmış, zaten tatlı grafik ve atmosfere sahip bir oyundan akışı bozmamış oluyor. Meraklıları için 18gbdı galiba HD Texture paketide ayrıca yayımlanmış. Normalde onu kurmazsanız menüde ki hd texture seçeneği seçilebilir şekilde olmuyor.

Benim sistemde şu an GTX1050ti olduğu için medium-high karma 45-50fps ortalama birşeyler yakaladım oynanabilir kadar yetecek şekilde. Oyunun patchlerinde 1.3 versiyonundan itibaren birde türkçe altyazı desteğide eklenmiş. Oda güzel olmuş.

 

Konuşmalarda ufak tefek hatalar göze çarpsada çok rahatsız edici değil; örneğin konuşmada mizahi bir konuşma geçerken konuşmanın bittiği anlarda bazen anlık mimikler normal modelin beklediği duruma geçtiği için absürtlük oluşabiliyor. Tümünün haricinde genel olarak güzel başladı sayılır, şimdilik çok bi çatışma falan yapmadık genelde konuşmalarla falan gitti. Benim oynun 4 saat sürmeside kaleden aşırdığım zırhları falan inatla üstümde taşımaya çalıştığımdan haliyle koşamaz oldum. 1-2 saat öyle satıcıya yamamaya çalışırım umuduyla dolandım :P:P

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyunu ben de takip ediyorum, ancak save sisteminde saglam bir bug oldugunu okudum. Patch icin de zaman belirtilmemis hala. Sorunlari cozuldugunde ben mutlaka oynarim, cunku degisik bir soluk getiriyor turune. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, kronus said:

Bu oyunu ben de takip ediyorum, ancak save sisteminde saglam bir bug oldugunu okudum. Patch icin de zaman belirtilmemis hala. Sorunlari cozuldugunde ben mutlaka oynarim, cunku degisik bir soluk getiriyor turune. 

 

Save sisteminde bug yok, bugdan kasıt eğer bahsediğim konuysa save konusunda kıtık bir yöntemi var oyunun. Misal oyundan çıkarken kaydedip çık diyebiliyorsunuz ama oyun içinde kaydetmek için şu an türkçe altyazı seçiliyken kayıtsızın içkisi mi ne öle bi item var üzerinde de disket işareti var zaten :D elinizde bundan varsa istediğiniz bi noktadayken save alınabiliyor.

 

Diğer detaylar acıkma, uyku, kirlenme, sarhoşluk vs gibi kriterler var. Yani illa arada bi bişiler yemek, uyumak, hamam gibi yerlerde yıkanmak falan gerekli güzel detaylar olmuş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudur ama o problemi yaşayanlar hangi versiyonlarla denedi oda var. Ben oyuna şu an direk 1.4.1 olarak başladım ve hatta şimdilerde 1.5' te çıktı bende bi update ederim olmazsa tekrar. Genel oynayışımı etkileyen bir bugla rastlaşmadım.

 

Oyunun tarzı epey ağır hani biraz gerçekten gerçek hayatla özdeşleştirilebilecek seviyede diyeyim :P Öyle patır kütür hızlı hızlı ilerleyim mantığı pek yok gibi. Daha fazla aksiyon tarzı bekleyenleri üzebilir. Daha yeni yeni ufak çatışmalara girmeye başladım, misal ok kullanmak başlangıç için nerdeyse imkansız gibi. Seviye olayları sanırım silahların kullanımına bu şekilde uymaya başlayacak. Üst seviye bir oku henüz kullanamıyorum mesela, kullanamamak değilde elinize alıyorsunuz kullanmak istediğinizde daha yayı geremeden ok elinden kaçıyor gibi yapmışlar. Dandik yayla bile hedef almak oldukça güç. Zaten combat olayı için stamina mevzuatı var. Kılıcımı kütür kütür sallarım olayı olmuyor, stamina haliyle defans için falanda bir etken. Hala saldırı savunma sistemine adapte olabilmiş değilim, yinede dövüş sistemleri için epey bir yol katettik. Oyunda ana senaryoyuda doğrudan etkileyen çok çeşitli durumlar var galiba. Birşeyi yaparken bir başka şey hemen fail olabiliyor hayattaki seçimler gibi düşünmek gerek sanırım. Ya bunu seç ya da onu yap durumlar mı desem bilemedim tabi 1 2 yerde denk geldi henüz. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bir kaç aydır aralıklı olarak oynuyorum bu oyunu, toplamda 104 saat oynamışım şimdiye kadar. az önce bitirdim, kalan side quest'leri bitireceğim sabrım kalırsa ama genel olarak çok güzel bir oyun olmuş bence.

alışma süreci çok uzun olan bir oyun çünkü diğer oyunlar gibi ana karakterimiz direkt öyle herkese pata küte dalabilen bir kahraman falan değil. o kadar cılız bir tipsiniz ki 2 kılıç darbesiyle geberip gidiyorsunuz, kendinizi savunup karşı tarafa hasar vermek de çok zor hiç bir skill yokken. bu yüzden her şey daha gerçekçi, karakterimiz acıkıyor, uykusu geliyor vs. öyle yolda her gördüğünüz tipe, her karıştığınız konuşmada asarım keserim moduna giremiyorsunuz. siz beni görmemiş gibi yapın ben gidiyorum falan deyip uzamanız gerekiyor. ben bu yüzden oyunun ilk 40-50 saatinde gizlilik, hırsızlık ve yankesicilik üzerine uzmanlaştım :mrgreen: gece saatleri ormanların içindeki "bandit camp"lere sessizce girip uyuyan bandit kardeşlerimizin göğsüne hançeri sapladım, ganimetleri topladım. ses yapıp uyandırırsam arkama bakmadan kaçtım, karşılıklı dövüşte elime veriyorlardı çünkü :D gece saatlerinin korkulu rüyası olup her kasabayı ve "nobleman"leri soyup soğana çevirdim, çaldığım malları sattım falan derken biraz para sahibi olunca kendimi geliştirdim. paraları basıp üstümü başımı düzdüm, uzmanlardan kılıç kalkan ve ok eğitimi aldım, falan derken artık 100 saat sonrasındaki durum karşıma kralı çıksa anasını bellerim o hale geldim. ana karakteri dişiyle tırnağıyla kazıyarak geliştirdiğimi hissettiğim tek oyun oldu.

save sistemi başta biraz üzüyor sadece autosave ve potion içerek save edilebildiği için. kaydetme potion'ının fiyatı yüksek olduğu için rahat rahat alamıyorsunuz da. ama bir noktadan sonra -ki ben son 20-30 saattir öyleyim, götümü parayla silsem bitiremem o kadar çok param oldu ki sınırsız save hakkım var gibi. sürekli potion alıyorum.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunu ilk kaçışma işleri sonrasına ana dünyaya açılıncaya (ki sanırım 10 saat civarı geçiyordu) kadar oynamıştım. Hatta sonra birşeyler olmuştu sistemimi yeniliyordum format mı atmıştım saveler falan gittiydi. TEkrardan da başlamamıştım, aslında aklıma getirdiğin iyi oldu. Var oynanacak oyun baya ama1 2 leblebilik oyun sonrası araya sıkıştırılabilir cinsten. Hoş yaz sıcakları var diye pek hevesim gelmiyorda bakalım biraz serinlikler başlarsa oyun işlerine adapte olurum yine. Bu sene sıcak değil ama iğrenç bir nem olayı var İzmirde klima falan fayda etmiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok