PS5 | Xbox Series X / S | Next-Gen Konsollar Uzerine
1 1

Bu konuda 765 mesaj var

800 usd olursa
+%20 ötv : 960 usd
+%18 kdv:1132 usd.
Gümrük vergisi ve firma karı ne kadar olur bilmiyorum. 200 usd de onun için desek.
1332 usd etti.
Bunun 2. kolu var oyunu var vr gözlüğü var.
800 usd'den piyasaya çıkarsa 10 bin lira civarı olacak gibi duruyor.
(Gümrük ve kar diye kafadan 200 dolar eklediğimizde)

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ps3 yüksek fiyattan çıkmanın zorluğunu yaşadı. (600 dolara çıkmıştı)

ps4 400 dolardan çıkarken bence 500 dolardan fazla olmaz..

2 saat önce, Onur said:

Gümrük vergisi bilmem kaçıncı aya kadar %50, sonrasında ya %20 ya da %30 oyun konsollarında.

ekim e kadardı galiba.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeniler cikar, eskiler ucuzlardi. Uretimde sikinti varsa, o yuzden eskiler mevcut fiyatla bile talebe yetisemiyorsa eskilerin fiyatini dusurmemek mantikli olur. Yenisi de haliyle pahaliya cikar.

Alternatif olarak eskileri uretimini durdurabilirler ama yenilerin uretimi zor ve pahaliysa olmaz tabi.

Platform yayginlassin da yazilimdan kazanalim diye dusuk kar veya zararla satis yapilmasi mumkun olurdu ama bu donemde uretim sikintisi olan urunlerde fiyat dusurmenin anlami olmuyor. Mesela VR urunlerini zaten uretebildikleri kadar satiyorlar, niye fiyat dusursunler? Millet eBay’de daha da pahaliya satiyor zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft cephesiyle ilgili ilginc soylentiler var... Microsoft'un fiyat konusunda oldukca agresif olacagi, XSX'in $400 civari, Lockhart'in ise onun yari fiyati civari olacagi soylenmis B3D forumlarinda... MS'in cihazdan zarar edecegi ama abonelik ucretleri ve oyundan para kazanmayi planladigi vs. yazilmis... Hatta daha da ilginc birsey var, Xbox Game Studios tarafindan iki ayda bir AAA  oyun cikarilmasi dusunuluyor denilmis... Warner Bros. un oyun bolumu de satilmak isteniyor, MS onu da alabilir denilmis... Temmuz ayi ilginc olacak gibi...

Quote
  • What I have heard DD , small form factor , better than xox performance , feature parity with xbox series x. Buy accessories once and use them on either system.
  • Same cpu speed , same I/O performance , slightly less ram but all one speed and half the tflops. Priced at $200 or $250 then it could sell very well vs a $400 xbox series x
  • Last I heard it be half the price of the XSX and last i heard MS were prepared for a $400 XSX. I am not sure what the final price will be. I think if sony is $500/$600 MS may try to go in at $200/$400/$500 but we will see
  • I heard 5-6tflops . I am assuming MS will want to get as close to 6tflops as possible to make the difference between the ps5 and lock heart closer. I was told it depends on clocks as lock heart is behind scarlet. I also heart lockheart is early next year , maybe march to april time frame. They are also targeting half the price of xsx
    one goal I heard is they want it to run all games better than xbox one x to make it a clear upgrade path over the older systems
Quote

MS will make up any losses they take by getting a higher cut of game sales and more subscriptions. Pricing also depends on what Sony does. MS doesn't have to go as extreme in pricing if sony prices itself higher. But from what I"ve heard from all my sources July isn't about sony , July is about the industry and they want it to be a night of mic drops . They are going to come hard with the strategy they have been building up to for years and they want google , amazon , apple , sony and yes Nintendo to shaken up . So expect a series of Mic drop moments followed by the price being the key part of all this.

I don't know all that they will show in July but I've been told that they are ramping up so that their xbox , xbox 360 and xbox one releases combined pale in comparison to what they have for this generation coming up. MS knows that there are alot of phones and tablets out there and xcloud is how the are going to make the costs of so much development make fiscal sense. There are about 5 more companies they are in talks of acquiring and after hearing about WB I reached out and it sounds like they are trying to make that happen but for them it would only make sense if the purchase comes with licenses for a certain amount of time for WB properties.

MS wants be what Netflix was 6 or 7 years ago when it comes to streaming and they don't want anyone to be able to snatch it away. I've said before that Nintendo is their main competition here. No one has more well known gaming ip than Nintendo. However Nintendo can never get its head out of its ass when it comes to virtual console and online. Sony has more content than MS in terms of games but sony doesn't really have the technology and would be years behind MS building it out. So now MS is about acquiring a lot of quality content for their platform.

I was told that a goal is to have an xbox studio game out every other month by the time the ball really gets rolling. Not A or AA games but AAA games every other month so that people don't stop subscribing.

That's why I think Lockheart is a key device in their strategy. Its low cost gateway that they can control to make sure the hardware can handle their new compression techniques they will employee with xcloud over the next few years. The plan for Lockheart is to get into price categories they were never able to hit before and I believe based on listening between the lines that they expect lockheart to at some point make it down to fire tv size . Also the size of the first lockheart will surprise everyone.

Tabii bunlar soylenti, onumuzdeki ay belli olacak cogu sey... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Baya büyük evet. Benim çok şükür yerim var ama yeri dar olanlar için sıkıntı olabilir. TV'nin arkasına koymak en güzeli. 

PS5 almayı düşünenler için soru: Digital Edition mı yoksa normal olan mı? Ben en son diskli olarak Witcher 3 almıştım 2015 yılı sanırım. Ondan sonra hep PSN den oyun aldım. Hele ki 50 dolar falan daha ucuz olacaksa kesin digital edition'ı alırım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben oyunları olabildiğince diskte almaya çalışıyorum.
Bunu da diskli almayı düşünüyorum. Fiyat farkı varsa çoksa fikrim değişebilir.
Ek soru: Last of Us 2 ya da hem ps4 hem ps5'e çıkacak oyunlarda fiyat farkı olacak mı? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Altan Yoklar bu konuda bilgi yok hocam ama PS3 - PS4 geçişinde bir fark olmamıştı. 60 Dolar/Euro olarak devam etti. Bu yeni nesilde de bir değişiklik olmaz herhalde. Olabilecek tek fark şu an TR PSN Store'da 429TL olan oyun kur yüzünden 500TL falan olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://youtu.be/KnQd6W9BxLg

(Digital Foundry, Halo Infinite Trailer analizi)

MS yeni oyunlarin tasarimini eski nesille uyumlu yapmaya karar verdigi icin sonuc pek etkileyici degil. Tabi AMD’nin donaniminin istenen cozunurluk ve performansta RT GI’a nefesinin yetmiyor olmasi ihtimali de mevcut. Eski sistemlerle uyumluluk kovalamaktan mi yoksa PS kadar hizli veri aktaramadigi icin mi bilinmez, pop-in’ler de goze batiyor. Bu haliyle “next-gen showcase” olmamis, haliyle.

Horizon Forbidden West gibi grafikleri etkileyici yeni nesil oyunlar 30fps hedefliyor. Zamanla bir orta yol bulurlar. Internal cozunurlugu dusuk tutarak upscaling/reconstruction yapan, boylece 60fps’de next-gen goruntu veren oyunlar daha ilginc olabilir. Yalniz AMD’de nvidia gibi Tensor islemcisi yok herhalde, bu tarz grafikleri olan oyunlarda hep noise goruyorum.

Bol hafizali, saglam GPU’lu bir PC’de, gerekirse DLSS kullanarak hem yuksek kalite, hem yuksek frame rate elde edilebilecektir ama exclusive oyunlar gec gelecek (veya gelmeyecek). Belki o zamana kadar bu konsollarin pro’lari cikar.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkac soylenti;

Quote

 

- PS5 13.11.2020'de piyasaya cikacak

- PS5 standart konsol $499 - Digital $399 olacak

- PS5'in agirligi 4,8 KG (karsilastirma acisindan PS4 Pro 3,3KG)

- PS5'teki sogutma sistemi daha once konsollarda kullanilmamis, yenilikci bir sistem (sivi metal oldugu iddiasi var) APU'nun hem alttan hem ustten sogutuldugu da soyleniyor

- Sony'nin GTA6'nin PS5 timed exclusive (30 gun) olmasi ve PS5 icin ekstra DLC vb. icermesi ile ilgili olarak Rockstar'a 750 milyon USD onerdigi soyleniyor... Ayrica GTA Vice City'nin remakeinin PS5 exclusive olmasi da bu anlasmaya dahil deniliyor

 

Bakalim ne kadari dogru cikacak... 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

$299

wbqG4v.jpg

https://twitter.com/Xbox/status/1303230071033880576?s=20 ]...

Burada da video mevcut; [ https://twitter.com/_h0x0d_/status/1303252607759130624?s=20 ] ... 

Quote

Nearly 60% smaller than Xbox Series X
Custom 512 NVME SSD powered by Xbox Velocity Architecture (like the SX)
1440p at up to 120fps
DirectX raytracing
VRS
4K streaming media playback

Bu da en asagi 4.500 TL olur Turkiye'de sanirim... 

 

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ne şimdi? ben anlamadım.

Mevcut konsolun slim versiyonu desen değil. Raytracing falan diyor, next gen diyor.

Yeni konsolun slim versiyonu desen, daha yeni konsol çıkmadan ne slim'i? Hem donanım olarak aynısı da değil görünüşe göre.

 

Aynı anda 2 konsol birden mi çıkıyor? Biri güçlü biri biraz daha zayıf.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım şu mini pc lerler buluşacaklar ilerde. Firmalar kendi alternatif oyun kanallarını oluşturacaklar. Yani sonuçta konsol fiyatları düşecek farkı oyun platformları oluşturacak gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Windows Central'in haberi;

Quote

 

We can confirm the Xbox Series S is $299, and the Series X is $499.

Xbox Series S and Xbox Series X will launch on November 10, 2020.

 

https://www.windowscentral.com/xbox-series-x-and-xbox-series-s-release-date-and-price-finally-revealed ] ... 

Bu arada Microsoft'u bilmiyorum ama Sony'nin PS5'i ilk once global olarak degil belli bolgelerde satisa sunacagi soyleniyor... Turkiye'ye gec gelir muhtemelen... Gerci gelince de 8-9bin TL olacak ya neyse... 

emre666 beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok