PS5 | Xbox Series X / S | Next-Gen Konsollar Uzerine
1 1

Bu konuda 767 mesaj var

PS5'in PS4 Pro'ya oranla 10 kat daha hızlı oyun yüklediğine dair bir video dolaşıyor. Spiderman oyunu PS4 pro'da 8 saniyede yüklenirken PS4 olduğu iddia edilen makinede 0.8 saniyede yükleme tamamlanıyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 5/21/2019 at 1:21 PM, Whooosh said:

PS5'in PS4 Pro'ya oranla 10 kat daha hızlı oyun yüklediğine dair bir video dolaşıyor. Spiderman oyunu PS4 pro'da 8 saniyede yüklenirken PS4 olduğu iddia edilen makinede 0.8 saniyede yükleme tamamlanıyor. 

 

Vah canlarım ya tam bir " SSD görmüş masum köylü koçum benim sendromu" .. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, Narcissus said:

 

Vah canlarım ya tam bir " SSD görmüş masum köylü koçum benim sendromu" .. 

Basit bir SSD güncellemesinin biraz daha ötesinde bir durum bu çünkü şuan PS4'e SSD güncellemesi yaptığında %5-10 hızlanmanın dışında pek bir fark oluşturmuyor.

Zaten söylenene göre oldukça hızlı standart olmayan bir arabirim ile geliyor yeni nesil. Muhtemelen M.2 benzeri ama bant genişliğini sonuna kadar kullanan bir şey olacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh PS5'le gelecek olan asıl şey aslında temelde hdd-ram-tampon bellek-işlemci arasındaki veri okuma yazma protokülünün ssd'li bir sisteme göre güncellenmiş hali olacak, ps4'te geçmişten gelen halen kullanılan altyapı kullanılıyordu SSD'ye geçsenizde pek fark olmuyordu, sony'de bu işe temelden girmiş ki bu kadar fark olmuş, gelsin görelim bakalım. spider man'daki hız sadece sistemin ne kadar hızlı çalıştığını göstermesi için yapılmış benim anladığım, birde navi+ vs bir gpu kullanılacağı için geçtiğimiz aylarda konuşulan raytrace muadili benzer kalite render'la bu işi çevirecekleri tahminim var ne kadar gerçek olur tutar hepsi ihtimal.:mrgreen:  sadece yeterince ram koysunlar soğutma sistemi biraz sessiz olsun, ağır olması önemli değil bakırı yığsınlar. tabi unutmadan wifi-ac/ax/bt5xx desteklensin artık.  son olarakta fiyat etiketi 650$'ı geçmesin harika olur.:icon_dance:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tahminim de sistem belleği ile HDD arasında 3. bir bellek gibi bir şey olduğu yönünde. Yoksa hem bu kadar hızlı hem yeteri kadar kapasiteli hem de konsol fiyatını uçurmayacak başka türlü bir şey yapamazlar. 

Muhtemelen oldukça hızlı, ve bir oyunun temel dosyalarını depolayabilecek bir ara depolama olacak, ana depolama ise geleneksel mekanik diskler ile devam edecek. Tahminimce Optane benzeri bu ara bellekler devre kartına lehimli olacaktır, böylece bellek modülleri ssd standartlarında olsa da hayvan gibi bir bant genişliği mümkün olur.

 

Böyle bir şey olursa mekanik disklerden sadece sıralı okuma/yazma için kullanılır ve temel veriler cihaz boşta kaldığı anlarda bu çok hızlı ssd ara belleğe kopyalanacağından dolayı konsolun düğmesine basar basmaz şak diye oyun açılır.  Ayrıca sistem belleğindeki fazlalık arkaplan verileri gerek olmadığı zamanlarda burada tamponlanabileceğinden sistem belleğinin miktarından bile feragat edilebilir. Yeni konsollar günümüz konsolları ile aynı bellek boyutuna sahip olsalar bile bu ara depolama alanı sayesinde çok daha esnek ve güçlü olacaklardır.

 

Oyun menüsü ekrana geldiğinde siz daha menüden "yeni oyun"u seçene kadar oyunun temel dosyaları bu ara belleğe ve sistem belleğine yüklenmiş olur. 

 

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İlk sızan bilgilere göre Xbox Scarlet PS5'ten daha güçlü olarak gözüküyordu ama Game Informer'ın editörü şöyle bir tweet atmış. Tabi sadece dedikodu. Tweet'in aşağısını okudum biraz adama giydirmişler hemen. Adamda "rumor" bu sadece E3 fuarında game developperlar falan arasında konuşulan dedikodu bu diyor. 

 

Quote

Rumors before the show say the PS5 is more powerful than Project Scarlett, but we’ll see.

https://twitter.com/Andrew_Reiner/status/1137833936682274816

 

Quote

From devs and press that have heard stuff about the high-end machines. Like I said, just rumors. We’ll see what happens in the end.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DH'deki haberi pas geçmişim yeni gördüm, yeni konsollardaki işlemci  8C/16T güncel ryzen'lardan olacakmış, tabi konsolda kullanılacağından konsola özgü revize edilmiş bir işlemci olacak belli ki, 1,6ghz ile 3.2Ghz arası çalışacak denmiş, herhalde 1 yıl kadar daha dedikodusu yapılır.

 

https://www.donanimhaber.com/Yeni-konsollara-guc-verecek-AMD-Flute-yongasi-sizdi--112753

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DH'deki sızıntı haberinde grafik performansın GTX 2080'e eş değer olacağı yazılmış, iddia çok büyük aynı zamanda içi doldurulmadığı için ciddiye alınması zor,  seneye bu vakitlerde belkide hacimli üretime girmiş olacak yeni nesil konsollar için acaba gerçekten ihtiyaç var mı diye düşünüyorum,  mevcut konsolların sınırlarına ulaşmadan yeni nesil konsola olgunlaşmamış-yeterince iyi olmayan donanım özellikleriyle geçilmesi geçilmeye çalışılması hoş olmaz, PS3 > PS4 geçişindeki fark kadar bir fark olurmu merak ediyorum.

 

https://www.donanimhaber.com/PlayStation-5-in-RTX-2080-e-es-deger-performans-gosterecegi-soylentisi--113362

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PlayStation 5 Devkit

7Br3Xa.jpg

https://twitter com/tomwarren/status/1200819299138592774

Tweetin devaminda Scarlett ile ilgili yorumda da bulunmus, "Neredeyse kimsede Scarlett devkiti yok, son halini almasina daha var, MS bu sefer Sony'e surpriz yapmak istiyor" demis ama cikisa da 1 sene kaldi... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Windows Central Microsoft'un konsolyla ilgili bazi "bilgiler" paylasmis, ( bastan sunu soyleyeyim Microsoft next-gen icin 2 farkli cihaz hazirliyor, birisi dusuk ozelliklere sahip Lockhart digeri ise asil konsol olacak olan Anaconda) ;

Quote

According to several sources familiar with Microsoft's plans, Anaconda is targeting around 12 teraflops (TF) of computing power, compared to the Xbox One X's 6TF, and the Xbox One S's 1.2. Lockhart conversely will sport around 4TF, and according to marketing materials we've seen previously, it is being positioned as the most-affordable entry point to next-gen experiences.

Quote

Both Lockhart and Anaconda reportedly sport eight CPU cores targetting around 3.5GHz, with Anaconda reaching a bit higher per core than Lockhart. The relatively modest increase in clock speed over the previous-gen systems may seem mild, but vast improvements to caching, new silicon architecture, and other general bespoke, proprietary optimizations will see Anaconda perform anywhere up to four to five times better than the Xbox One X, if targets are met. We're told that Scarlett will guarantee 13GB of RAM for games, with 3GB on the OS a total of 16GB. The X, by comparison, offered a "maximum" of 9GB for games, which often varied based on what the OS was doing.

https://www.windowscentral.com/xbox-scarlett-anaconda-lockhart-specs ] ... 
 

Quote

Anaconda (4K):

GPU: around 12 teraflops + ray tracing

CPU: eight CPU cores targetting around 3.5GHz

RAM: 16 GB

NVMe SSD proprietary tech

Lockhart (1080p - 1440p):

GPU: around 4 teraflops + ray tracing

CPU: eight CPU cores targetting around 3.5GHz

RAM: ?

NVMe SSD proprietary tech

5700 XT'nin 9TF civari oldugunu dusunursek saglam bir GPU koymuslar gibi ama fiyati da saglam olacaktir kesin... 

PlayStation 5 tarafinda ise; sicaklik sebebiyle sikinti oldugu, bu yuzden saat hizlari dusuruldugu icin cift haneli sayilara ulasamadigi ve 10TF'in biraz altinda bir performansa sahip oldugu seklinde bir soylenti var... 

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gece The Game Awards etkinliginde yeni Xbox gorucuye cikti;

jqdy1j.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=0tUqIHwHDEc

Quote

Xbox Series X will be our fastest, most powerful console ever and set a new bar for performance, speed and compatibility, allowing you to bring your gaming legacy, thousands of games from three generations and more forward with you. Its industrial design enables us to deliver four times the processing power of Xbox One X in the most quiet and efficient way, something that is critically important in delivering truly immersive gameplay. We also designed Xbox Series X to support both vertical and horizontal orientation. It’s bold and unique, very much like our fans around the world and the team of collaborators and innovators who built it.

From a technical standpoint, this will manifest as world-class visuals in 4K at 60FPS, with possibility of up to 120FPS, including support for Variable Refresh Rate (VRR), and 8K capability. Powered by our custom-designed processor leveraging the latest Zen 2 and next generation RDNA architecture from our partners at AMD, Xbox Series X will deliver hardware accelerated ray tracing and a new level of performance never before seen in a console. Additionally, our patented Variable Rate Shading (VRS) technology will allow developers to get even more out of the Xbox Series X GPU and our next-generation SSD will virtually eliminate load times and bring players into their gaming worlds faster than ever before.

Alisilagelmisin disinda, tower kasa seklinde ama yatay olarak da kullanilabilecek sekilde dizayn ettik diyor MS... Sade dizaynlari severim, bence hos olmus ama TV uniteleri icin sikintili bir dizayn... Series X'in Anaconda oldugu soyleniyor, Lockhart icin de ayri bir cihaz (Series S?) gelecek muhtemelen...

https://news.xbox.com/en-us/2019/12/12/microsoft-unveils-xbox-series-x/ ] ...

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede konsolun dizaynı güzel olmuş. TV panelinin arkasına yanına falan konulur artık. Eskisi gibi tv kutularının olduğu bölümlere sığmaz gibi veya sığsa bile hava alamaz gibi. PS5'in devkitlerinin dizaynı umarım final versiyon değildir. Gerçi benim için konsolun görüntüsü en son kriter ama yinede güzel bir şey çıksa fena olmaz :)

dhw arşivde ps4 konusunu okudum. çoğu sayfa uçmuş durumda ama ne kadar çok konuşulmuş zamanında yeni nesil konsollar. Şimdi artık o kadar önem vermiyor kimse :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

XBOX_360_35791989_35791991_35789091_3579

Bu tasarımlara göre bence daha güzel. Bu arada xbox 360 e diye bir şey çıkmış zamanında. (en sağdaki) haberim yok. :icon_think:

 

acb5828717debb1480b4bc7b2a6edc72.jpg

 

en iyisi düz kutu gibi sade tasarım. (xbox one x , xbox one tarzı) hem soğutması kolay oluyor hem de cihaz sessiz oluyor. Ps 4 ün ilk kasası xbox one göre çok daha şık küçük ama malum fan sesi yan odadan duyulacak kadar çıkıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PS4'deki fan sesini hatırlamıyorum ama şu an PS4 Pro ilk nesil var bende ve konsolu tam güç kullanan oyunlarda GoW-Horizon-BF5-COD-Death Stranding bir fan sesi çıkıyor yemin ederim koridoru geçip yatak odasına gittiğimde duyuluyor. Büyük ihtimal çok kullandığımdan termal macunu falan aşırı eskidi aletin. Bir keresinde içini açıp temizledim çok toz çıkmamıştı o yüzden kesin termal macundan. PS5 çıkana kadar konsolu elime almam inşallah. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bendeki ilk versiyon olmayan (uncharted 4 çıktığı zaman almıştım konsolu oyun bundle ı ile) normal ps4 de uçuşa geçiyor çoğu zaman.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya beni çok rahatsız etmiyor açıkçası. Oyunun sesi durunca çok rahatsız ediyor. Oyuna dalmış oynarken çok dikkat etmiyor insan. Tabi hiç olmasa daha iyi. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok